Quantcast

Lähettäjä:

(laitela) (laitela)

How It's Made - Polyesteri

Minne päätyvät kierrätyspullot? Osa niistä päätyy Kiinaan, jossa niistä jalostetaan mm. muotivaatteita. "Polyesterit (lyhenne PES) ovat kondensaatiopolymeerejä, joissa esteriryhmät ovat keskeisinä rakenteellisina osina makromolekyylien pääketjuissa. Polyesterit ovat eniten valmistettuja synteettisiä polymeerejä (18 miljoonaa tonnia vuodessa, 2000). Polyesterien tuottaminen on petrokemiallisesti yksinkertaista ja halpaa. Kuluttaja osuu usein polyesteri-termiin tutkiessaan vaatteiden tuoteselostuksia. Kestomuovipolyestereistä valmistettuja kuituja hyödynnetään lukuisiin käyttötarkoituksiin. Polyesterikuidut on yleistä tekstiili- ja verhoilumateriaalia, mutta siitä valmistetaan myös muun muassa suodattimia, turvavöitä ja renkaiden kudoslankoja. Polyesterit ovat kevyitä, kestäviä, helposti värjättäviä ja huonosti ryppyyntyviä. Polyesteri on yleinen autojen istuinten verhoilumateriaali. Muovipulloissa käytetty poly(etyleenitereftalaatti) (PET) on käytetyin polyesteri, mutta ei ainoa. Poly(butyleenitereftalaatti)a (PBT) ja poly(trimetyleenitereftalaatti)a (PTT) käytetään puristuskimmoisuuden vuoksi muun muassa muovimatoissa." Lisätietoja: https://fi.wikipedia.org/wiki/Polyesteri

4.5 / 5 (43 ääntä)

Julkaistu: 27.5.2016 17:28

2.5K

Lähettäjä: (laitela) (laitela)

Otsikko: How It's Made - Polyesteri

Kuvaus: Minne päätyvät kierrätyspullot? Osa niistä päätyy Kiinaan, jossa niistä jalostetaan mm. muotivaatteita. "Polyesterit (lyhenne PES) ovat kondensaatiopolymeerejä, joissa esteriryhmät ovat keskeisinä rakenteellisina osina makromolekyylien pääketjuissa. Polyesterit ovat eniten valmistettuja synteettisiä polymeerejä (18 miljoonaa tonnia vuodessa, 2000). Polyesterien tuottaminen on petrokemiallisesti yksinkertaista ja halpaa. Kuluttaja osuu usein polyesteri-termiin tutkiessaan vaatteiden tuoteselostuksia. Kestomuovipolyestereistä valmistettuja kuituja hyödynnetään lukuisiin käyttötarkoituksiin. Polyesterikuidut on yleistä tekstiili- ja verhoilumateriaalia, mutta siitä valmistetaan myös muun muassa suodattimia, turvavöitä ja renkaiden kudoslankoja. Polyesterit ovat kevyitä, kestäviä, helposti värjättäviä ja huonosti ryppyyntyviä. Polyesteri on yleinen autojen istuinten verhoilumateriaali. Muovipulloissa käytetty poly(etyleenitereftalaatti) (PET) on käytetyin polyesteri, mutta ei ainoa. Poly(butyleenitereftalaatti)a (PBT) ja poly(trimetyleenitereftalaatti)a (PTT) käytetään puristuskimmoisuuden vuoksi muun muassa muovimatoissa." Lisätietoja: https://fi.wikipedia.org/wiki/Polyesteri

Hakusanat: How, It's, Made, polyesteri, polyester, PET, muovi, tehdas, jalostus, valmistus, kierrätys, Kiina, vaate, tekstiili, teollisuus, pullo, roska, lanka, naru, kuitu,

4.5 / 5 (43 ääntä)

ILMOITA ASIATON SISÄLTÖ

Mikäli tämä mediatiedosto on mielestäsi sopimaton tai omistat tekijänoikeudet mediatiedostoon ja haluat sen poistettavaksi, voit lähettää siitä meille ilmoituksen.

Valitse mielestäsi parhaiten kuvaava ilmoitus mediatiedostosta.

Syy

repostMediaId

Lyhyt selvitys

Merkkejä jäljellä

600

Kommentointiin liittyvät säännöt voit lukea tästä.

Kommentti ei liity mediaan

Eniten ääniä saaneet kommentit

Aika: 2016-05-27 17:30:07

+578

<VesBoss>

Näytti pienessä kuvassa dildoilta.

60

Aika: 2016-05-27 17:57:25

+8290

<PsycheDelux>

Tuli vaan heti mieleen se (laitela)n miete, miten mukavasti uus fantapullo mahtais sujahtaa berberin puolelle. Ja sitten vasta tajusin lähettäjän, rupesit sitten tekemään syväluotaavaa tutkimusta aiheesta

38

Kommentit (14)

Piilota OFF-Topic keskustelu

28.05.2016 17:27

<heipparallaa> Kierrätetään muovipullot, dumpataan kuorma maahan. Tämä aine erottaa hyvin etiketit muovista, se on tosin hyvin erittäin syövyttävää. Näiden työntekijöiden tehtävänä on liikuttaa vaunua pyörivien rumpujen alla, samalla tosin varottava etteivät lyö päätänsä muihin pyöriviin rumpuihin. Ei se mitään, kunhan homma pyörii.

28.05.2016 16:49

<terapeutti> Jotenkin näytti että asia tehdään liian vaikeasti.

28.05.2016 13:53

<Iscaria> Smurffi84 aina jonkun pitää vinkua videon laadusta vaikka se olisi ihan tyydyttävä.

28.05.2016 12:25

<xtimox> Sitten paita pyykkikoneeseen, muovihiput jäteveden mukana vesistöön, missä kala syö hippuset, kala ongitaan ja sitten syödään. Nyt sinun muovipullosi on sisälläsi. PROFIT!

28.05.2016 12:25

<Smurffi84> Nää on kivoi videoit mut toivosin että astutaan 2010-luvulle kuvan laadun kanssa ??

28.05.2016 01:45

<hilavutkutin> jotenki heti hyvä fiilis, että asun suomessa ja työoloni on todennäköisesti vain märkäuni osalle noiden tehtaiden työntekijöille, surullista mutta totta

27.05.2016 21:29

<Trister> Eikai sitä nyt enää kukaan oikeasti käsineen järjestele erivärejä pinoihin?

27.05.2016 20:58

<Redmeat> VesBoss Itsekkin tulin pelkkää dildoa katsomaan. Petyin.

27.05.2016 20:49

<M Bison> Tätä videota ei vain voinut jättää kesken.

27.05.2016 17:57

<PsycheDelux> Tuli vaan heti mieleen se (laitela)n miete, miten mukavasti uus fantapullo mahtais sujahtaa berberin puolelle. Ja sitten vasta tajusin lähettäjän, rupesit sitten tekemään syväluotaavaa tutkimusta aiheesta

27.05.2016 17:53

<Lihamylly> laitelassa herännyt uusi utelias-minä -aikakausi. Joskus tuntuu siltä, että myös seksuaalinen identiteetti joskus hakusessa...;) No homo.

27.05.2016 17:45

<metaldetector> Mä tykkäsin ja on kiva tietää, että tostakin roskasta voidaan tehdä jotain hyödyllistä sen sijaan, että se haudataan maan poveen tai mereen! Ja seuraavan kerran kun sataa, niin aion fiinisti tokaista - sataa kuin polyesterin........! =)

27.05.2016 17:35

<Benn> VesBoss Sen takia avasin tän kun katoin että jotain dildojen testaus mediaa.

27.05.2016 17:30

<VesBoss> Näytti pienessä kuvassa dildoilta.

Foorumilla tapahtuu

Jonossa on 89 mediaa! Lähetä uusi kuva/video tästä.
Lähetä uusi media

Riemurasia kysyy:

Mitä mieltä &quot;asiakaspalvelun&quot; boteista?

Vihaan yli kaiken
Harvoin saanut apuja
Olen idiootti, ja en huomannut että valaisimen pistoke ei ole seinässä.
Minulla jos jotain kysymistä, niin haluan että ihan oikea ihminen vastaa.
Sepitän vastaukseksi kommentteihin jotain muuta

SAMANKALTAISIA

how they use shotguns in movies

16 618 katselukertaa

#amazing shit car show

16 212 katselukertaa

Tiedeshow

16 401 katselukertaa

Show must go on

11 407 katselukertaa

How do you spell E-Y-E-S?

12 550 katselukertaa

Kommentointiin liittyvät säännöt

  • Pyri kunnioittamaan muita kirjoittajia ja heidän mielipiteitään.
  • Merkitse kommenttisi lähetysvaiheessa off-topiciksi mikäli se ei liity mitenkään itse mediaan.
  • Ylläpidolla on oikeus poistaa kommentti ilman mitään erillistä ilmoitusta.
  • Jylppy-Galleriaan ei hyväksytä poliittisten äärilaitojen riitelyä tai maahanmuuttopolitiikkaan liittyviä medioita tai kommentteja, niillä ei ole mitään viihdearvoa eivätkä ne tästä syystä sovellu Riemurasiaan.
  • Kiihottaminen kansanryhmää vastaan on kiellettyä.
  • Väkivallalla tai millään muullakaan uhkailua ei sallita, kohdistuipa se toiseen kirjoittajaan, julkisuuden henkilöön tai tuntemattomaan ihmiseen. Myöskään muita ei saa kannustaa väkivaltaan tai vainoon.
  • Linkit jotka sisältävät erotiikkaa, väkivaltaa, häiritseviä kuvia tai mainontaa ovat kiellettyjä.
  • Poistamme mainostarkoituksessa laaditut kirjoitukset, olipa mainostettava asia sitten tavara, palvelu, aate tai maailmankatsomus. Puolueen tai uskonnon kiihkeä tuputtaminen voi olla myös mainostamista.
  • Yksityiselämään kuuluvia asioita ei saa julkaista. Tämä tarkoittaa mm. puhelinnumeroita, osoitetietoja ja sähköpostiosoitteita.
  • Toistuva saman asian kommentointi on kiellettyä.
  • Mediaan liittymättömät kommentit, kuten maahanmuuttopoliikka tapahtuu foormilla. Pääset siihen tästä. Sallimme kuitenkin mediaan liittymättömät kirjoitukset tietyissä rajoissa. On myös välillä piristävää kuulla käyttäjien omia hauskoja kokemuksia elämästä.
  • Jatkuvista sääntöjen rikkomisesta ylläpidolla on oikeus antaa käyttäjälle varoitus (7 päivän kirjoitus -ja äänestyskielto) sekä räikeimmissä tapauksissa porttikielto sivustolle tai tunnuksen poisto.
  • Kaikkien näiden sääntöjen jälkeen pyritään pitämään keskustelu kuitenkin rentona.