Quantcast

PELIT SELAUS

YHTEENSÄ 2734 PELIÄ JA 137 SIVUA

SUOSITUIMPIA VIDEOITA

Dead Frontier Outbreak

5393 pelikertaa

Skyfyre

6849 pelikertaa

sprinter flash game

32489 pelikertaa

Bear Gunner

12263 pelikertaa

Elephant quest

7475 pelikertaa

Joustavaa kuluttamista? Kulutusluotot vertailussaKulutusluotto netistä on usein edullisin vaihtoehto halvan lainan takaamiseksi. Monelle ne ovatkin tulleet tutuiksi esimerkiksi uutta kodinkonetta ostettaessa myyjän tarjoamalla luotolla.

Useimmiten nämä ovat varusteltu hyvin korkeilla koroilla sekä kohtuuttomilla ehdoilla. Onneksi vaihtoehtoja löytyy, sillä oikein käytettynä kulutusluotto voi olla oiva apu arjen menoihin, ollen halvempi vaihtoehto esimerkiksi luottokortille.

Onko se lainaa?

Kulutusluotto on velkaa, aivan kuten lainakin, joka usein otetaan tavaroiden ja palveluiden maksamista varten. Esimerkiksi juuri luottokortti on yksi kulutusluoton muodoista. Kulutusluotto maksetaan lainanhakijan luottotilille, josta sitä voi nostaa tarpeen mukaan. Usein se myös uusiutuu sitä mukaan kun sitä maksaa pois.

Useimmiten kulutusluotto on vakuudeton. Sitä voidaan myös kutsua joustoluotoksi, juuri sen joustavan luonteensa vuoksi. Se voi kuitenkin olla tietyissä tapauksissa myös vakuudellista, jos lainasummat nousevat suuriksi.

Kulutusluotto osamaksulla on tiettyä tarkoitusta varten, esimerkiksi kodinkoneen hankkimista, ja se myönnetään tietyksi ajaksi. Uusiutuva luotto on voimassa toistaiseksi, jota voidaan käyttää mihin tahansa. Niissä on kuitenkin riskinä lisäkorot, jos saldoa ei maksa pois takaisin joka kuukausi.

Kulutusluottojen ABC

Pankit, vähittäiskauppiaat ja rahoituslaitokset myöntävät kulutusluottoja. Se on erityisesti kätevä tilanteissa, joissa kuluttaja ostaa tavaran välittömästi, mutta summa saattaa olla liian suuri kerralla maksettavaksi. Kustannukset maksetaan takaisin ajan kuluessa, tietenkin korkojen kera.

Joustoluotot voidaan jakaa karkeasti kahteen eri ryhmään: osamaksuluottoihin ja uusiutuviin luottoihin.

Osamaksuluotto

Käytetään tiettyä tarkoitusta varten, ja se myönnetään tiettyyn määrään tietyksi ajaksi. Maksut suoritetaan yleensä kuukausittain samansuuruisina erinä. Osamaksuluottoa käytetään suuriin hankintoihin, kuten suuriin kodinkoneisiin, autoihin ja huonekaluihin. Osamaksuluotoissa on usein edullisempi korko kuin uusiutuvassa, mutta ostettu tavara on samalla vakuus, jos kuluttaja laiminlyö lainanmaksun.

Uusiutuva luotto

Uusiutuva luotto, johon kuuluvat myös luottokortit, voidaan käyttää vapaasti mihin tahansa tarkoitukseen. Uusiutuva tässä tarkoittaa sitä, että luotto pysyy auki ja sitä voidaan käyttää toistuvasti. Siinä on aina enimmäisraja, joka pysyy kuluttajalle avoimena, kunhan kuukausittainen vähimmäismaksu maksetaan pois ajallaan.

Useimmiten kulutusluotto saattaa olla tavallista luottokorttia edullisempi, sekä koroiltaan että kuluiltaan. Niin kuin aina lainoissa, joihin ei vaadita vakuuta, ne ovat suhteellisen korkeakorkoisia.

Joustavaa kuluttamista vaiko pelkkä taakka?

Kulutusluotto voi olla hätätilanteessa, kuten auton rikkoutuessa tai uuden kodinkoneen hankinnassa, suuri pelastaja. Oikein käytettynä se onkin oiva apu arjen rahoittamiseen. Kuten kaikkien lainojen kanssa, joustoluoton käytössä on myös riskinsä. Jos kuukausittaiset minimierät jäävät maksamatta, saattaa luoton korko nostattaa kuluja entisestään - ja oravanpyörä on valmis.

Koska lainatuotteet ja niiden kulut vaihtelevat aina sen myöntäjästä riippuen, on kulutusluottojen vertailuttaminen ainoastaan järkevää. Apuna voi käyttää verkosta löytyviä lainavertailuja, kuten Loanscouteria, jonka avulla kilpailutat yli 20 eri lainaa myöntävän kulutusluotot.