Quantcast

LINKKIEN SELAUS

YHTEENSÄ 9988 LINKKIÄ JA 499 SIVUA

Useampi luotto tai laina painaa? Tiesitkö, että lainojen yhdistäminen voi helpottaa velkavuortaYhä useammalta meistä löytyy ainakin luottokortti sekä mahdollisesti myös lainaa tai avoin luotto. Moni on varmasti myös tietoinen siitä, että jokainen näistä kerryttää myös korkoa sekä muita kuukausittaisia kuluja. Miltä kuulostaisi usean eri maksuerän sijasta yksi? Yhdistelylaina tekee juuri tämä, sillä se auttaa yhdistämään useita korkeakorkoisia velkoja yhdeksi maksueräksi.

Lainojen yhdistäminen voi siis parhaimmillaan olla kätevä apuri lainan takaisinmaksun selkeyttämisessä. Yhden lainaerän takaisinmaksun ennakoiminen auttaa pysymään budjetissa ja pysyy samanlaisena kuukaudesta toiseen, niin kauan kunnes velka on maksettu pois.

Tiedätkö kuinka paljon velkasi kerryttävät korkoa?

Oletko huomannut kuinka paljon korkoa luottokorttisi kerryttää vuoden aikana? Puhumattakaan muista juoksevista kuluista, kuten tilinhoitomaksuista. Lisäksi lainat saattavat elää täysin omaa elämäänsä, jos lainan takaisinmaksuaika on pitkä. Pelkkä luottojen ja lainojen korkojen tarkastelu saattaa yllättää, sillä korko saattaa kerryttää velkasi määrään jopa 4-20 prosenttia ekstraa vuositasolla.

Esimerkiksi 5 000 euron suuruinen joustoluotto vaihtelevalla korolla sekä lainanantajan marginaalilla saattaa kerryttää noin 600 euroa lainan kokonaismäärään, tyhjästä. Tämä saattaa kuulostaa pieneltä summalta, erityisesti silloin kun lainan takaisinmaksuaika on pitkä, mutta entäs jos luottoa ja lainoja onkin kertynyt enemmän kuin vain yksi. Tällöin velasta koituvat kulut saattavat nousta nopeastikin hyvin suuriksi.

Vaihtoehto usean eri avoimen luoton, kuten luottokortin tai joustoluoton, sekä lainan tilalle on yhdistelylaina. Tämän avulla lainanottaja voi yhdistää useita eri korkeakorkoisia velkoja yhdeksi maksueräksi. Miltä siis kuulostaisi usean eurolappusen suuruisen lainakulujen sijasta vain yksi? Niinpä, hyvältä.

Yhdistelylaina yhdistää useat kulut yhdeksi

Yhdistelylaina on siis uusi laina, jolla maksetaan vanhat avoimet velat pois. Se ei suinkaan poista velkaa, vaan velkasumma siirtyy yhden lainan alaisuuteen.

Avuksi oikeanlaisen yhdistelylainan löytämisessä kannattaa ottaa lainojen vertailupalvelu, kuten Lainaa-helposti.fi tarjoama eri lainantarjoajien kilpailutus. Laittamalla ainoastaan yksi lainahakemus, voidaan useammalta pankilta ja rahoituslaitokselta saada juuri omaa tilannetta vastaava lainatarjous.

Myös Lainaa-helposti.fi -sivustolta löytyvää lainalaskuria kannattaa hyödyntää määrittäessä uuden yhdistelylainan kuluja. Lainalaskuri on oiva työkalu silloin, kun ei ole varma kuinka paljon haettavalle lainasummalle kertyy kuluja, korkojen sekä lainan juoksevien kulujen muodossa.

Laskurin kautta voidaan jatkaa myös lainahakemuksen tekoon, joka ei koskaan ole sitova ja on täysin veloitukseton. Sen avulla saadaan useammalta eri lainanmyöntäjältä juuri omaan taloudelliseen tilanteeseen perustuva tarjous, yhdellä kertaa.