Gluteeni
Paljonko jalostetussa jauhossa on gluteenia ja miltä se näyttää verrattuna ns. villiviljan tasoiseen jauhoon.
1
Riemurasia on ollut tavoittamattomissa 1.2.2022 - 2.2.2022 välisen ajan päivitystöiden johdosta. Ilmoitelkaa rohkeasti sivuston ongelmista mikäli niitä tulee vastaan palautesivun kautta.
Paljonko jalostetussa jauhossa on gluteenia ja miltä se näyttää verrattuna ns. villiviljan tasoiseen jauhoon.
Eniten ääniä saaneet kommentit
Aika: 2019-06-29 16:13:55
+2126
<huga>
Tuli nälkä - tilaan miesten pitsan (naudanlihaa, kebappia, pekonia, salamia, pepperonia, ja ai niin jauhelihaa) tuplajuustolla ja jalopenalla plus valkosipuli.
Aika: 2019-06-29 15:48:40
+305
<Timppa99>
Joopa joo. "onpas tämä kauheaa" "ei ihmekkään että suoliston on hankala sulattaa tätä" Tämähän suorastaan huokuu tieteellistä lähestymistä asiaan. Jollet ole gluteenille yliherkkä, ei tällä hetkellä ole tiedossa mitään syytä erityisesti välttää sitä. Tämä ei tietysti tarkoita että sitä sisältävät ruuat tai gluteeni olisivat välttämättä terveellisiä. Gluteenin välttäminen voi esim. johtaa ruoka valioon joka on muista syistä terveellisempi.
Aika: 2019-06-29 15:50:51
+2977
<CalaCucco>
Hienoa argumentointia tunnepuolelta: Tää tuntuu kumilta, mieti miten vatsas tän sulattaa... Vois seuraavan kerran aloittaa testin katsomalla noiden kahden eri vehnän ravintosisältöjä ja huomata, että tuossa muinaisvehnässä on 75-80% vähemmän proteiinia, koska sitähän se gluteeni on viljansiemenen proteiinikompleksit.
Kommentit (12)
<Römpsessa> DeWorD Ootko kokeillut maissimakaronia? Se on parempaa kun gluteenittomat makaronit.
<DeWorD> gilette ittellä vähän sama. Lopetin pääsääntösen vehnänsyönnin ni helppas kummasti. Aamusin kauraleipää, makaroonia ei tu kovin paljoo enää syötyä ku gluteeniton maistuu ihan paskalle ja niis mis lukee et "kaura" ni niiski o 50/50 durhumvehnäjauhoo ja si kauratouhua.
<kemppaus> Einhorn and Finkle. Finkle and Einhorn.
<hammu> Timpalle tiedoksi että elimistö ei osaa käsitellä gluteenia
<Timppa99> SirMrSukkamehu Nope, Gluteeni on gluteniinin ja gliadiinin muodostama aine.
<SirMrSukkamehu> Se on gluteiini*
<gilette> Itse 15 vuotta vatsavaivoista, turvotuksesta, ummetuksesta ja ilmavaivoista kärsineenä päätin jättää viljat siten, että 1 siivu gluteiinitonta leipää per päivä. Nykyään olo tuntuu vuosikymmentä nuoremmalta, ei juuri turvota ja aamuisin näkyy sixpack peilistä, enkä enää ikinä aio syödä ravintoköyhää einespaskaa tai leipää.
<Munapersepaviaani> Voihan tämä olla mielenkiintoinen tieto siinä mielessä, että jos villiviljoissa ei olisi ollut pahemmin gluteenia, niin ihmiset tuskin olisivat saaneet sitä kovin paljoa ruoasta evolutionsa aikana. Minun mielestä tämä olisi ihan hyvä syy epäillä, että onko gluteenin syöminen hyvä juttu, jos yrittää optimoida syömisiään.
<huga> Tuli nälkä - tilaan miesten pitsan (naudanlihaa, kebappia, pekonia, salamia, pepperonia, ja ai niin jauhelihaa) tuplajuustolla ja jalopenalla plus valkosipuli.
<Timppa99> Ravintotiede ylipäätään on hankalasti tutkittava tieteenala, pitäisi pystyä tarkkailemaan niin lyhyen kuin todella pitkän aikavälin vaikutuksia ja erottamaan mikä on ravinnon osuus suuren ihmismassan kokonaisterveydestä, vielä kun ihmisten itseraportointiin syömisestään on välillä hankala luottaa. Sitten näitä erilaisia trendejä syntyy ja kuolee, jokainen maallikko on omasta mielestään asiantuntija ja ruokavalio toisensa jälkeen parantaa kaikki sairaudet tai vastaavasti on vastuussa niistä...
<CalaCucco> Hienoa argumentointia tunnepuolelta: Tää tuntuu kumilta, mieti miten vatsas tän sulattaa... Vois seuraavan kerran aloittaa testin katsomalla noiden kahden eri vehnän ravintosisältöjä ja huomata, että tuossa muinaisvehnässä on 75-80% vähemmän proteiinia, koska sitähän se gluteeni on viljansiemenen proteiinikompleksit.
<Timppa99> Joopa joo. "onpas tämä kauheaa" "ei ihmekkään että suoliston on hankala sulattaa tätä" Tämähän suorastaan huokuu tieteellistä lähestymistä asiaan. Jollet ole gluteenille yliherkkä, ei tällä hetkellä ole tiedossa mitään syytä erityisesti välttää sitä. Tämä ei tietysti tarkoita että sitä sisältävät ruuat tai gluteeni olisivat välttämättä terveellisiä. Gluteenin välttäminen voi esim. johtaa ruoka valioon joka on muista syistä terveellisempi.
Uusimmat Foorumin viestit