Lähettäjä:
ArabOpiskelu
ILMOITA ASIATON SISÄLTÖ
Valitse mielestäsi parhaiten kuvaava ilmoitus mediatiedostosta.
Syy
repostMediaId
Lyhyt selvitys
1
Riemurasia on ollut tavoittamattomissa 1.2.2022 - 2.2.2022 välisen ajan päivitystöiden johdosta. Ilmoitelkaa rohkeasti sivuston ongelmista mikäli niitä tulee vastaan palautesivun kautta.
Lähettäjä:
ArabSyy
repostMediaId
Lyhyt selvitys
600
Kommentti ei liity mediaan
Eniten ääniä saaneet kommentit
Aika: 2017-07-03 20:34:39
+13775
<Flinck>
Nykyhallitus: Miten pidetään nää tämänhetkiset 30-60 työntekijät pidempään töissä ettei firmat uskalla palkata uusia nuoria töihin, ja samalla haukutaan nuoria laiskoiksi ja saamattomiksi kun eivät löydä töitä
Aika: 2017-07-03 20:39:48
+118079
<lask90>
Muinoin merkonomin papereilla haettiin pankkiin hommiin, ja pitkään on jo hoettu, että merkonomit on kaupan kassoja. Miksi minusta tuntuu, että alkaa pikkuhiljaa Tradenomin paperitkin omaavatkin olla niitä tämän päivän "kaupan kassoja"? Ehkei ihan, mutta helkkarin moni paperinkäsittelypaikka vaatii tradenomin tutkintoa, vaikka hommaa periaatteessa osaisi tehdä kouluttamaton kesäesakin...
Aika: 2017-07-03 20:45:12
+12795
<Highway25>
lask90 Joo munki mutsi oli aikoinaan eräässä helvetin isossa kansainvälisessä logistiikkafirmassa jonkin osaston päällikkö. Vastasi siis jonkun maailmankolkan tavaran tuonnista Suomeen. Merkonomin papereilla. Nykyään niillä papereilla saa hiukan parempaa palkkaa Prisman kassalla, kuin ne joilla ei ole papereita. :))
Aika: 2017-07-03 20:35:32
+15261
<Dexter>
Automatisaation myötä menetetyt työpaikat ei oo tulossa takas. Suurille ihmismassoille ei enää riitä yksinkertaista, toistavaa liukuhihnaduunia, joten korkeakoulutus on jossain vaiheessa ainoa vaihtoehto. Universaali perustulo on väistämätön, vaikkakin vain astinlauta kohti uudenlaista yhteiskuntaa.
Aika: 2017-07-03 20:33:35
+7222
<sherclock>
Oma mielipiteeni näistä hommista on vähän karu, mutta mitä voi odottaa jos koulutetaan vaikkapa 50 uutta ranskankielen maisteria per vuosi eri yliopistoista. Eihän ne voi ikinä saada töitä ja tämä on yksi ala sadoista, joihin ylikoulutetaan jengiä ihan pirusti. Myönnän, että itse on helppo huudella ku teen IT-alan hommia niin eihän mun tarvii kävellä ku firmaan sisään ja sanoa, että tuun teille hommiin. Mut kyllähän sitä voi vähän miettiä työllistymistä jos kouluttautuu jollekin alalle. No tästä lähtis juttua enemmän ku 600 merkkiä, mutta jääkööt huutelematta ettei kukaan loukkaannu. :)
Kommentit (44)
Piilota OFF-Topic keskustelu
<sherclock> pum_ Juu niin arvelinkin, että ei ole ihan sanottu ja tehty :) Se on helppo huudella ku ei tiedä alasta mitään :D Mut toivottavasti joku päivä saat mielekkäitä hommia.
<pum_> sherclock Vaikka riittäisi rahkeet, ei ole noin yksinkertaista: suuremmilla firmoilla on jo keskitetyt seppänsä ja pienemmät ovat usein juurikin niitä itsensä työllistäviä. Lisäksi voidakseni tehdä hommia, olisi tehtävä sellainen 7000 euron rutistus, jotta saisi kaikki oleelliset työkalut kokoon + etsittävä työskentelyyn paikka. Joten ei. Lisäksi olen monessa mielessä vähän epävarma tekijä, jolloin olisi hienoa jos olisi joku kollega jolta tarvittaessa kysyä. Esim korjaustyöt ovat ihan oma lajinsa ja niitä käsitellään hyvin nirkoisesti koulussa, mutta ne ovat niitä kaikista työllistävimpiä.
<Dexter> subaruduke https://www.youtube.com/watch?v=KphWsnhZ4Ag tuosta hieman pohdittavaa yön pikkutunneille. mielipiteesi saattaa muuttua :)
<subaruduke> @Dexter tuo universaali perustulo toimisi jos ihmisten määrä ei lisääntyisi ja saisi itseasiassa pudota nykyisestä. Kaikkiin mailman onglmiin lopullinen syypää on liika määrä ihmisiä.
<sherclock> pum_ Itsensä työllistäminen on kyllä kinkkistä. Perusta toiminimi ja ala tekemään keikkahommaa kultasepän liikkeisiin? Niiden ei tarvii palkata sua ja sä voit laskuttaa niitä, koska olet yrittäjä. Saat alan työkokemusta ja koska toiminimi voit tehdä muita hommia ihan huoletta siinä sivussa. :) En tiedä kaipasitko neuvoa tai onko käynyt mielessä, mutta tuli vaan tässä äkkiä mieleen tämmöinen. :) Arvostan kyllä käsityötaitoja ihmisillä, siinä mielessä hienon alan olet valinnut!
<pum_> sherclock En loukkaantunut :) Ja moni kulttuurialalta työllistääkin itse itsensä, joka on hienoa. Itsestä ei vain siihen olisi, joten teen toistaiseksi muuta, tällä hetkellä perus asiakaspalveluhommia. Itse tosiaan olen kultaseppä, ja yritinkin löytää pitkään ihan vaikka alan myyntityötä, mutta työkokemuksen puutteen vuoksi ei osunut. Pääsin sitten tosiaan muunlaisiin asiakaspalvelutehtäviin, keräilen rauhassa kokemusta ja nautin kivasta työporukasta, ehkä vielä joskus oman alan liitännäisiin hommiin. Nyt koitan vain ylläpitää taitoja aina kun mahdollista:) Pelkät tuet silti ehdoton nounou.
<SuvaitsevainenSivari> Työelämässä on tapahtumassa kovaa vauhtia iso muutos, jatkossa ei enää pärjää "teen vaan duunia ja viikonloput ryyppään"-asenteella. Käytännössä kaikki kokoonpano/tehdastyö poistuu (ne jo nyt on siinä rajalla, että työttömänä saisi enemmän palkkaa). Hallitus yrittää saada kuitenkin ne säilytettyä, vaikka sillä uhalla, että veronmaksajat maksaa heidän palkat korotetun työttömyyskorvauksen muodossa. Mutta se sota on jo hävitty, ei Suomesta saa uutta Intiaa.
<Kheldaur> 10 vuotta sitten valmistuin merkonomiksi. Silloinkin niillä papereilla sai osa-aikaista kaupan kanssan hommaa. Onneksi vaihdoin alaa sen jälkeen ja nyt on jopa ihan vakituista hommaa niin pitkään kun vaan jaksaa tehdä.
<windosrmagistus> faija kun meni joskus 70 luvulla paperitehtaalle duuniin niin osaamiseksi riitti se että osaat kävellä pyöröportista läpi niin sait paikan, nyt pitää olla joku vitun dippainssi että pääsee siivoojaksi 6 euron tuntipalkalla
<jorojugga> Jepjep, pulaa on osaavista työmiehistä. Levyseppähitsareita ei ole eikä tule, vaikka maksettaisi hyvää palkkaa. Joudutaan hakemaan työmiehet puolasta ja ties mistä. Pehmeäkätisille Suomalaisille ei fyysinen työ kelpaa. Jos kassahommat ei kiinnosta palkan puolesta, kannattaisiko hakeutua eri alalle normiduuniin.
<sherclock> pum_ Juu ei sitä voi suoraan valita alaa työtilannetta katsomalla. Heitin IT:n, kun satun itse alalla työskentelemään. Onhan noita muitakin aloja, missä pääsee töihin ku on laput kädessä. Tarkoitin oikeastaan näitä, anteeksi jo etukäteen, kulttuurialan ja muita vastaavia aloja, missä töitä saa etsiä kirveellä. Eikä siinäkään ongelmaa ole. Pitää vain asennoitua tekemään muita töitä etsiessä oman alan hommia. Se on tyhmää jos jää tuella eläjäksi "turhan", anteeksi taas, tutkinnon takia. Toivottavasti et suuttunut :) 600 merkkiä rajoittaa paljon ja jouduin kärjistämään kovasti.
<pikkumusta> perusta firma, ei tarvii mitään peruskoulun päättötodistusta kummenpaa. varaudu tekeen vitusti töitä. saa kunnon liksaa. menettää ihmisoikeutensa yhteiskunnassa sosiaalipuolella. voi haistattaa pitkät vitut monelle kerjäämiselle. valintojen maa. tittelinä toimitusjohtaja.
<AllunKives> lask90 Juurikin näin. Korkeakoulujen paikkoja voitaisiin laskea puolella kymmeneksi vuodeksi, jotta päästäisiin yleis-Eurooppalaiseen palkkatasoon myös korkeakoulutettujen osalta. Suomessahan on yksi Euroopan korkeiten palkatuista matalapalkka sektoreista. En vaan enää näe mitään järkeä systeemissä, jossa 3v amiksella pääsee samoihin tuloihin, kuin 3v lukio + 4v kanditutkinto kombolla. Vielä, kun amiksen taso on käsittämättömän paska (Olen käynyt myös amiksen). 70-luvulla, kun opiskelit 2 vuotta, niin pääsit samalla palkkatasollesuhteessa, kuin nyt 10v opiskelleena maisterina.
<pum_> sherclock Puhut ihan totta, ei siinä mitään. Ongelmahan vain on, että kaikilla ei ole taitoa tietokoneilla leikkimiseen tai halua hoitoalalle, missä nykyään tuntuisi riittävän (ainakin pätkä)töitä. Lisäksi tilanne voi kääntyä päälaelleen todella nopeasti. Ei niin kauan aikaa sitten oli huutava pula kirvesmiehistä, mutta muutaman vuoden päästä niitä olikin jo liikaa. Eli ne jotka kouluttautuivat alalle työntekijäpulan vuoksi, eivät sittenkään ehkä löytäneet töitä, ainakaan nopeasti. Sitten on toki niitä tyhmiä, kuten allekirjoittanut, jotka hakeutuvat kulttuurialalle eikä töitä ole ikinä. :D
<lask90> AllunKives hitto teidän nimimerkkejä :) no anyway, olin sanomassa, että nimenomaan automatisaatio on hieno asia, mutta laman jäljet näkyy juuri tuossa, että korkeakoulutettuja on pilvin pimein työttöminä, joten ammattikoulun käyneet jää helposti vaille paikkaa ja inssien palkat pysyy matalalla, sillä jos joku lähtee, on se helppo korvata.
<AllunKives> Minusta automatisaatio on vain hyvä juttu. Hommia on niin paljon, että ei mitenkään kerkeä tekemään kaikkea T. Automaatioinsinööri. Ainut mikä harmittaa on se, että palkat on insinööreillä aivan tajuttoman surkeita verrattuna muihin kehittyneisiin maihin. Saksassa ei insinööri nosta persettään alle 4k-6k palkalla. Täällä 3.5k alkaa olemaan maksimi riippumatta työn vaativuudesta.:<
<JuhQQQ> Saksassa toimii ainakin tuo kouluttautuminen ku ne ei kouluta sataa saman alan kaveria joka vuos vaan ne kouluttaa niitä sen verran kun tarvii(Oppisopimuksella siis). Täällä vaan liukuhihnalta tulee saman alan kaveria ja osa jää aina työttömäks.
<humpankuningas> Ja tästä on turha syytellä nykyhallitusta. Tämä pelleily on suurten ikäluokkien aikaansaannos. Heitä saamme kiittää tästä byrokratiahelvetistä.
<humpankuningas> Täysin totta. Meidän odotetaan maksavan näiden vanhusten eläkkeet ynnä muut kulut, vaikka he ovat aikoinaan saaneet kaiken jopa aika helposti. 60-70-luvuilla kehitettiin eläke- ja erilaiset tukijärjestelmät, jotka suunniteltiin isoja ikäluokkia ja 65v elinikäodotteita silmälläpitäen, eikä kenelläkään käynyt mielessä, että tukijärjestelmiä kukaan kehtaisi hyväksikäyttää. Nyt 2017 nämä vanhukset ovat parempikuntoisia kuin 20v tyypit, elävät 100-vuotiaiksi nostaen eläkkeitä 40 vuotta ja valittavat elintasostaan, kun heillä on maksetut talot ja mökit ja metsät tai sitten ovat tuhlanneet rahansa.
<WremahThD> Töitä kyllä löytyy, kukaan ei vain halua maksaa siitä palkkaa. Jok' ikinen firma ottaa työkokeiluun 9 euron päiväpalkalla (jota ne ei itse maksa) jos vain kysyy, eikä usein tarvitse kysyäkään sillä ne ovat ilmoittautuneet etukäteen jonnekin että jos joku löytyy niin tänne heti nyt. Sitten kun puhutaan edes kesätyöstä että olisi vuodessa edes kuukausi pari kun ei tarvitsisi laskea joka vitun ikistä euroa, alkaa pomo tukehtumaan pullaansa. Maksaa palkkaa?! Älä nyt herranjumala tuollaisia höpötyksiä.
<SuperC> Dexter Hurjin tuon tiimoilta heitettu visiohan on se, että ihminen lajina, vaan tarvitsi väliaikasesti isomman populaation, tekemään juuri näitä helpompia ja matallalla koulutuksellakin onnistuvia hommia, jotta kyettiin kehittymään tähän pisteeseen saakka. Nyt, että päästään eteenpäin niin suurta populaatiota ei vision mukaan yksinkertaisesti tarvita. Raaka peli, että valtaosa ihmisistä muuttuu taakaksi ja kehityksen jarruksi. Universaalin perustulon rinnalla, ehkä kannattaisi alkaa kehittämään siis myös universaalia syntyyvyyden sääntelyä.
<Jo-Naz> Dexter Niin joku viisashan sanoi, että ei ne koneitten tekemät työt tule takaisin, vaan työn luonne muuttuu (haastavammaksi ja mielekkäämmäksikin toki). Eli kyllä varmasti olet oikeassa, että jatkossa tarvitaan vähän kovempaa koulutustasoa, jos haluaa "fiksuja" hommia.
<Jo-Naz> Flinck Luulen että kaikkiin ikäluokkiin mahtuu luusereita, mutta kyllä useita rekryjä tehneenä voin sanoa nykynuorissa olevan aikamoisia tupajumejakin seassa. Haluttaisiin paskalla asenteella ja ilman koulutusta suoraan johonkin "nastaan" hommaan, eikä missään nimessä suostuta tekemään mitään paskaduunia, mistä saisi työkokemusta ja sitä kautta paremman homman. Jotenkin ehkä heijastuu se amerikkalainen nuorisokulttuuri Suomeenkin, missä koko ajan luullaan, että huomenna voin olla tähti. Lähinnä vaan, että ei voi vain hallistusta syyttää ihan kaikesta :D
<PEMM> Onpas tämäkin yksi vinkurasia.
<lask90> herald niin, pitäähän pankkienkin maksaa ekonomeille merkonomien hommista tottakai.
<herald> Eiköhän tuolla oo nykyään tarkotuksenakin, että olet korviasi myöden veloissa, ennenkun pääset edes työelämään. Sehän on pankkien tavoite, millä ne kasvattaa tulojaan entisestään. Makselet korkoja ja omaisuus ulosmitataan, jos joudut työttömäksi. Hieno systeemi, mikä alkaa tulemaan pikkuhiljaa meillekkin. Jotkut valtiothan ovat koittaneet päästä tuosta eroon, mutta sinne on tuotu demokratia ihan sotilaallisin keinoin ja nythän näissä maissa onkin taas kaikki päin persettä, niinkun pitääkin.
<lask90> paskamajuri niinpä. Tuttavani skannailee laskuja Tradenomin papereilla, eikä nyt niinkään moiti työtään, mutta hei, 210 opintopistettä, opiskeluita johtajuudesta, monenlaisesta business-malleista, oppien eri analyysit, käyden syventäviä kursseja johonkin analyyttiseen tutkimukseen tms. Johtajuuteen. Tämä kaikki, että osaat painaa entteriä ja kirjoittaa tarvittaessa "sähkölasku 2/2017". Tosin uransa alussa vasta on hän, mutta kuitenkin pistää miettimään.
<lask90> Highway86 jepulis. Itse pääsin kirjanpitohommiin merkonomina harjoittelun päätteeksi. Kun hain erästä taloushallinnollista työtä, minua ei otettu tehtävään ja haku jatkui (ihan siis perus assari johonkin teollisuuteen). Ymmärtäisin, jos hakemukseni olisi elämäm koululaisen väsäämä tms. Mutta kyllä luulis kirjanpitäjän selviytyvän assarihommistakin, mutta kait merkonomista tulee jn negatiivisia viboja. Siksi hainkin korkeakouluun, että saan tradenomin paprut, kun ne on nykyään ne "lukion paperit" työelämässä. Eli ilman niitä et helposti pääse edes assariksi mihinkään.
<Garbanzo> Äskettäin kyselin eräitä konehommia kaikista lähipaikkakuntien firmoista. Aina alussa kuulosti että kuskeja tarvitaan, mutta kun en ole ollut toisessa firmassa töissä niin ääni vaihtui ja puhelu päättyi aina samoin; "Meillä on nämä sinun yhteystiedot niin soitellaan jos tulee akuutti tarve, tms". Tämän suhtautumisen tosin sanoi kouluttaja jo kurssin aikana, mutta vituttaa silti. Pattitilanne.
<Paskamajuri> lask90 Äitini oli aikoinaan merkonomin papereilla pankissa töissä ja totta puhut! Ehkä halutaan pitää vain tietynlainen "taso" hakijoiden suhteen. Tradenomeja on pilvin pimein. Mielummin työnantaja palkkaa tradenomin kuin kouluttamattoman kesäesan.
<Andeliini> Villee3 Ekassa en ottanu asioista selvää, kun uskoin vanhempiani. Eipä tuota silloin osannu kyseenalaistaa vanhempieni neuvoja. Tokassa mentiinkin jo sitten työllistyminen edellä.
<Fatal_> ´05 ammattikorkeaan ja parin vuoden jälkeen tajusin mikä leikkitarha se oli. Koulun jälkeen onneksi ymmärsin tarttua siihen kaupalliseen puoleen. 5 vuoden yhtäjatkoisen työn jälkeen vaihdoin alaa ja nyt teen töitä mistä pidän. Paikassa, jossa pirun hyvä porukka ja töitä jotka eivät tule loppumaan.
<Villee3> Andeliini Kaksi korkeakoulututkintoa, etkä ottanut selvää työllistymismahdollisuusksista? Teknillisillä, kaupallisilla ja hoiva-aloilla suht hyvä työllisyystilanne, filosofian maisterina voi olla vähän vaikeampi löytää alan töitä.
<Andeliini> sherclock Jep. Nykyään kouluttautuminen ei ole työllistymisen tae. Täytyy kattoo tarkkaan mitä lähtee opiskelemaan jos töitä meinaa saada eikä vaan harrastaa töitä.
<akunaku> Flinck Helvetisti ylemmäksi tuo alaraja kuin 30, mieluummin 50.. Kolmekymppiset ovat juuri tuossa paskakurimuksessa. Kaikki kolmekymppiset korkeastikoulutetut ovat kuitenkin valmistuneet tämän nykyisen taantuman aikana.
<sherclock> Andeliini Joo eikä kouluttautumisessa sinällään mitään väärää olekaan. Sehän on vaan hyvä jos joku asia kiinnostaa niin paljon, että jaksaa siitä oikein lukeakin. Tuntuu itsestä vaan, että monelta menee juurikin harrastukset ja työt sekaisin. Harva pääsee tekemään sitä mitä oikeasti haluaisi.
<Highway25> lask90 Joo munki mutsi oli aikoinaan eräässä helvetin isossa kansainvälisessä logistiikkafirmassa jonkin osaston päällikkö. Vastasi siis jonkun maailmankolkan tavaran tuonnista Suomeen. Merkonomin papereilla. Nykyään niillä papereilla saa hiukan parempaa palkkaa Prisman kassalla, kuin ne joilla ei ole papereita. :))
<lask90> Muinoin merkonomin papereilla haettiin pankkiin hommiin, ja pitkään on jo hoettu, että merkonomit on kaupan kassoja. Miksi minusta tuntuu, että alkaa pikkuhiljaa Tradenomin paperitkin omaavatkin olla niitä tämän päivän "kaupan kassoja"? Ehkei ihan, mutta helkkarin moni paperinkäsittelypaikka vaatii tradenomin tutkintoa, vaikka hommaa periaatteessa osaisi tehdä kouluttamaton kesäesakin...
<Andeliini> sherclock Itelläni on nyt kaks korkeakoulututkintoa, sillä ekassa ei ollu mahollisuuksia työllistyä. Ne on nää 60-luvulla eläneet vanhemmat, jotka sanoo lapsilleen, että "Opiskelkaa mitä haluutte, eläkää unelmaanne." Harmi vaan, että totuus on tässä maailmassa muuttunu, mutta ei vanhempien ajatuksissa / sanoissa.
<Kanakotka> 1960 tuohon collegeen ja yläkoulun läpäisyyn tarvitsikin jotain perusteita. Nykyään jos omistat römpsän tai iho on yhtään irlantilaisesta kellariasukista tummempi niin saat lähes ilmaiseksi lapsenkoti-vaikeusasteen opiskelupaikkaan murrikoissa.
<Dexter> Automatisaation myötä menetetyt työpaikat ei oo tulossa takas. Suurille ihmismassoille ei enää riitä yksinkertaista, toistavaa liukuhihnaduunia, joten korkeakoulutus on jossain vaiheessa ainoa vaihtoehto. Universaali perustulo on väistämätön, vaikkakin vain astinlauta kohti uudenlaista yhteiskuntaa.
<Flinck> Nykyhallitus: Miten pidetään nää tämänhetkiset 30-60 työntekijät pidempään töissä ettei firmat uskalla palkata uusia nuoria töihin, ja samalla haukutaan nuoria laiskoiksi ja saamattomiksi kun eivät löydä töitä
<sherclock> Oma mielipiteeni näistä hommista on vähän karu, mutta mitä voi odottaa jos koulutetaan vaikkapa 50 uutta ranskankielen maisteria per vuosi eri yliopistoista. Eihän ne voi ikinä saada töitä ja tämä on yksi ala sadoista, joihin ylikoulutetaan jengiä ihan pirusti. Myönnän, että itse on helppo huudella ku teen IT-alan hommia niin eihän mun tarvii kävellä ku firmaan sisään ja sanoa, että tuun teille hommiin. Mut kyllähän sitä voi vähän miettiä työllistymistä jos kouluttautuu jollekin alalle. No tästä lähtis juttua enemmän ku 600 merkkiä, mutta jääkööt huutelematta ettei kukaan loukkaannu. :)
<Hydro> Toisaalta ymmärtää ettei kaikki filosofian maisterit nyt vaan saa töitä kun juopottelee 6v vailla kiinnostusta lukemaansa ja gradu tehdään jostain julkkisten somekäyttäytymisestä.
Uusimmat profiilikuvat
Foorumilla tapahtuu