Lähettäjä:
haisuvatukkaAMK:issa opiskelu ja valmistuminen
Lähettäjä: haisuvatukka
Otsikko: AMK:issa opiskelu ja valmistuminen
Hakusanat: lapsi, liukumäki, opiskelu, valmistuminen, insinööri,
ILMOITA ASIATON SISÄLTÖ
Valitse mielestäsi parhaiten kuvaava ilmoitus mediatiedostosta.
Syy
repostMediaId
Lyhyt selvitys
600
Kommentti ei liity mediaan
Eniten ääniä saaneet kommentit
Aika: 2018-08-25 14:23:19
+7670
<kl0ppi> +5 RR
Ja lopussa takasin lähtöpisteeseen eli työttömäks
Aika: 2018-08-25 15:19:03
+5328
<qinqa> +5 RR
ZalahanderZ Valtio teki muutoksen korkeakoulujen rahoituksen suhteen pari vuotta sitten. Sen sijaan, että saivat X summan rahaa jolla operoida + bonuksen (tms.) valmistuneista, niin nykyään saavat rahansa pääosin vain valmistuvista opiskelijoista. Tämä johtanee jatkossa suurempiin valmistumis määriin (ja sisään otettavien oppilaiden määrään) ja siihen että kouluista pusketaan ulos entistä paskempaa materiaalia, että saadaan tarpeeksi fyrkkaa per vuosi valtiolta toiminnan ylläpitoon ja kehittämiseen.
Aika: 2018-08-25 14:36:30
+10560
<ZalehanderZ> +5 RR
kl0ppi Tämä, terveisin AMKista valmistunut, mutta tosin ei-alaa vastaavissa hommissa. Välillä ihmettelen onko kaikki AMKin alojen opiskelupaikat ihan välttämättömiä taloudellisessa mielessä, kun säästöjä varmaan sais leikkaamalla esimerkiksi tradenomien tai joidenkin insinöörialojen paikkoja puoleen, kun kuitenkin suurin osa joutuu tietyillä aloilla työttömiksi tai ei alaa-vastaaviin hommiin, jolloin veronmaksajat kiittävät niistäkin valmistuneista. Sama pätee myös osaan yliopiston aloista.
Kommentit (29)
Piilota OFF-Topic keskustelu
<Aivan höpö> Se laatu on pitkälti kiinni omasta toiminnasta. Jos käy koulua sillä asenteella, että "haluan vaan paperit", niin tuskin tekeekään mitään sillä koulutuksella.
<ZalehanderZ> qinqa Oon ikuisesti ihmetellyt että eikö kenelläkään tästäkin asiasta päättäneellä käynyt mielessä että vastaava rahoitusmalli voisi johtaa laadun laskuun kun valmistuvia pyritään puskemaan nopeammin ulos. Ehkä ajatuksena oli, että useampi valmistunut -> enemmän poppoota tekemässä huipputason hommia ja viemässä Suomea nousuun, mikä nyt ei valitettavasti mene ihan juuri niin.
<PeterNorth> makkekk Aloin yrittäjäksi vasta KTM-opintojen loppuvaiheessa. Sitä ennen urasuunnitelmana oli mennä isoon yritykseen asiantuntijatehtävään, mutta sitten ajattelin että vitut :)
<kaljamaharolli> Nyt usui kyllä otsikointi kohdalleen..
<AllunKives> Mutta sen huomasi, että aika paljolti suhteilla noita työpaikkoja kaverit sai. Ja vielä aivan järkyttävän kovilla aloituspalkoilla. Itse sai ilman mitään suhteita kyllä pommittaa työhakemusta työhakemuksen perään ja muuttaa vielä tänne perähikijälle asumaan. Nyt 2v työkokemuksen jälkeen pääsuunnittelijan pestissä. On siinä saatana saanut kyllä töitä tehdä ja paljosta luopua.
<AllunKives> Itse sain automaatioinsinöörinä töitä 1kk työttömyyden jälkeen ja vielä "laman" aikana 2016. Toki piti alottaa aika surkealla palkalla, mutta sieltä se on mukavasti noussut. Missään tapauksessa ei pidä alentaa insinöörien palkkoja. Suomen insinöörit on maailman halvimpia koulutustasoon nähden. Insinöörin palkkojen pitäisi olla kaksinkertaiset, että oltaisiin edes keskitasolla. Koulutuksen voisi näin aluksi keskeyttää seuraavaksi 5ksi vuodeksi ja sen jälkeen ottaa 1/3 nykyisestä määrästä sisään. Ei kenestä tahansa Pekka perus amiksesta ole insinööriksi.
<Monitoimimooses> Pääosin se on itsestä kiinni. Itse ensimmäisen vuoden yliopisto-opiskelun jälkeen sain ensimmäisen työpaikkani alalta. Toki markkinatilanne vaikuttaa, mutta tietty nöyryys, halu oppia ja oikea asenne riittävät.
<tokoro> AMK:ssa oppilaat opettavat toisiaan ja opettajat vaan seuraavat vierestä.
<SäQ> ZalehanderZ Kyllä se vastuu pitäisi olla sillä hakijalla, että osaa ottaa selvää ja on varma että saako sillä kyseisellä koulutuksella itselleen töitä tulevaisuudessa...
<SirJakkuson> jepujeppis Tein myös opinnäytetyön sellaiseen aiheeseen liittyen, jota meille ei juuri yhtään opetettu; nimittäin alumiinista, erityisesti liittyen erilaisiin alumiiniseoksiin sekä niiden hitsaamisesta ja varsinaisen nostoapuvälineen suunnittelusta. Meille ei opetettu juurikaan yhtään mitään noista eli itseopiskelin paljon uutta vielä tehdessäni opinnäytetyöni. Silti ei töitä. Ei se aina ole tae, että vaikka kuinka opiskelisi ja näyttäisi, että alalla olisi töitä muutaman vuoden päästä, niin silti ei välttämättä saa töitä. Mut hyvä, jos jotkut ovat saaneet opiskelun jälkeen töitä. :)
<SirJakkuson> jepujeppis Kerros mulle mistä mä saan töitä Koneinsinöörin papereilla, joka on suuntautunut tuotekehitykseen ja minulla AMK:sta valmistuessani oli oikein hyvät paperit? Ei paljoa näkynyt töitä vaikka puoli suomea hain lävitse ja lähemmäs 100 hakemusta laitoin menemään. Nykyään korjaan ja huollan trukkeja vaikka tietoa ja taitoa olisi suunnitella niiden rakenne ja valmistusmenetelmät alusta loppuun asti. Puhumattakaan mitä suurlujuus teräksiä niihin pitäisi käyttää yms materiaalivalinnat ja lujuuslaskennat päälle. Aina vaan sanottiin, että "zori hei valinta ei osunut sinuun."
<madaxel> Tässä pitää tietää, että n. 20-vuotiailla on tarve lokeroida ihmisiä näiden valitsemien opiskelupaikkojen perusteella. PS: silti repesin =D
<april7> Mutta kyllä se työttömyyden aina voittaa, muutama vuosi sitten sanoin kahdelle vanhimmalle lapselleni, että parempi opiskella kun ei noita töitäkään ammattikoulupohjalta oikein ollut tai ainakin paska palkka, nyt ei harmita toinen AMK valmistunut ja hyvässä työpaikassa, nuorempi valmistuu juuri ja töitä on!
<Natassuna> Työviikko
<juippi10> Insinööriopinnot lopputyötä vaille valmiina. Opetus ollut pääosin syvältä perseestä, sellanen rahat pois-meininki. Terveisin väärän oppilaitoksen valinnut. Seuraavassa elämässä täytyy miettiä hieman tarkemmin.
<makkekk> PeterNorth ...sen verran pitää kyllä myöntää, että tohtoriopinnot on joskus käyneet mielessä, mutta siitä teorian ja tiedon tasosta en näe enää vastaavaa hyötyä yrittämiselle...
<makkekk> PeterNorth Riippu tietysti siitä, ootko käynyt kouluja vain papereiden takia? Mä en pystyisi toimimaan yrittäjänä omalla alallani ilman opinnoista saatua teoreettista tietoa. Sivutuotteena yliopistosta tulee vielä paperit, kun sen vaan hoitaa loppuun.
<psyko soma> @lolleroinen123 se on kyllä ihan totta feelsbadman
<lolleroinen123> Suomi on siitä hieno maa, että mitä pidemälle opiskelet sitä varmemmin jäät työttömäksi.
<PeterNorth> Mulla on tradenomin paperit. Sittemmin musta tuli myös kauppatieteiden maisteri. Mitäköhän niillä pahveilla tekee, kun toimii yrittäjänä?
<Shhh> Jepujeppiksen kommenttiin oli ällistyttävän paljon mahtunu sontaa ottaen huomioon tekstin koon
<Qepek> Mahtava asenne :D
<jepujeppis> No jokainen voi mennä kokeilemaan. Itse 6vuotta sitten vslmistunut ja siitä asti töitä ollut niin paljon kuin jaksanut tehdä ja palkka on kohdillaan. En epäile myöskään yhtään etteikö jokainen saa tutkintoa jos hiukankin jaksaa opiskella ja on perus järjenjuoksu kunnossa, mutta vituttaa myös tämä aina keskustelu siitä kuinka turhaa toi muka on ja kuinka helposti porukkaa sieltä läpi pääsee. Edelleen ne ketkä siellä tosissaan on ja jaksaa opiskella, niin niille kyllä töitä löytyy aivan varmasti ja ovat hommissaan hyviä. Amis ja yliopistotutkinnon välimuotona mielestäni tarpeellinen tutkinto.
<Da-gi> Paras title :P
<qinqa> ZalahanderZ Valtio teki muutoksen korkeakoulujen rahoituksen suhteen pari vuotta sitten. Sen sijaan, että saivat X summan rahaa jolla operoida + bonuksen (tms.) valmistuneista, niin nykyään saavat rahansa pääosin vain valmistuvista opiskelijoista. Tämä johtanee jatkossa suurempiin valmistumis määriin (ja sisään otettavien oppilaiden määrään) ja siihen että kouluista pusketaan ulos entistä paskempaa materiaalia, että saadaan tarpeeksi fyrkkaa per vuosi valtiolta toiminnan ylläpitoon ja kehittämiseen.
<ZalehanderZ> kl0ppi Tämä, terveisin AMKista valmistunut, mutta tosin ei-alaa vastaavissa hommissa. Välillä ihmettelen onko kaikki AMKin alojen opiskelupaikat ihan välttämättömiä taloudellisessa mielessä, kun säästöjä varmaan sais leikkaamalla esimerkiksi tradenomien tai joidenkin insinöörialojen paikkoja puoleen, kun kuitenkin suurin osa joutuu tietyillä aloilla työttömiksi tai ei alaa-vastaaviin hommiin, jolloin veronmaksajat kiittävät niistäkin valmistuneista. Sama pätee myös osaan yliopiston aloista.
<dasser> Yllättyneitä olivat myös vanhemmat
<lask90> Minä luultavasti laahaisin puoleenväliin siten, että puolet vaatteista jäisi roikkumaan matkalle ja sitten jättäisin liukumäen kesken.
<kl0ppi> Ja lopussa takasin lähtöpisteeseen eli työttömäks
Uusimmat profiilikuvat
Foorumilla tapahtuu