Quantcast

Lähettäjä:

Sienimise Sienimise

Sir Ken Robinson - Do schools kill creativity?

Mielenkiintoisia ajatuksia muun muassa koulutuksen rakenteesta, luovuudesta, yliopisto-professoreista, miesten yksinkertaisuudesta, vääristä ADHD-diagnooseista. Kannattaa varata koko 20min tämän katsomiseen. TED Talks 2006.

4.1 / 5 (37 ääntä)

Julkaistu: 27.5.2014 11:40

2.5K

Lähettäjä: Sienimise Sienimise

Otsikko: Sir Ken Robinson - Do schools kill creativity?

Kuvaus: Mielenkiintoisia ajatuksia muun muassa koulutuksen rakenteesta, luovuudesta, yliopisto-professoreista, miesten yksinkertaisuudesta, vääristä ADHD-diagnooseista. Kannattaa varata koko 20min tämän katsomiseen. TED Talks 2006.

Hakusanat: Sir, Ken, Robinson, creativity, luovuus, adhd, koulu, TED,

4.1 / 5 (37 ääntä)

ILMOITA ASIATON SISÄLTÖ

Mikäli tämä mediatiedosto on mielestäsi sopimaton tai omistat tekijänoikeudet mediatiedostoon ja haluat sen poistettavaksi, voit lähettää siitä meille ilmoituksen.

Valitse mielestäsi parhaiten kuvaava ilmoitus mediatiedostosta.

Syy

repostMediaId

Lyhyt selvitys

Merkkejä jäljellä

600

Kommentointiin liittyvät säännöt voit lukea tästä.

Kommentti ei liity mediaan

Eniten ääniä saaneet kommentit

Aika: 2014-05-27 11:51:49

+33179

<SaunaKing>

Onhan se totta, että koulussa hieman tapetaan yksilöllinen luovuus. Mutta toisaalta se on erittäin vaikeaa opettaa 20 lasta samassa luokassa niin että kaikki oppivat tietyt faktat ja samalla säilyttävät luovuutensa. Suomessa kuitenkin onnistuttu monta muuta maata paremmin tässä. Samalla meidänkin kouluissa on paljon paranettavaa ja opetusta pitää kehittää edelleen. Esim. kouluissa opetetaan liian vähän erilaisia ajattelutapoja ja liikaa turhaa informaatiota joka pitäisi oppia ulkoa.

61

Aika: 2014-05-27 12:34:19

+353

<nusu>

Tuomitsematta tässä nyt ketään, mutta pakko mainita kun näitä ulkoalukuavautumisia nousee yhden jos toisenkin sivuston lukijakommenttiosiossa. Monelle jää se käsitys peruskoulusta (ja lukiosta), että opetellaan ulkoa asioita joita ei tule koskaan elämässään tarvimaan. Kuitenkin pääasia peruskoulutuksessa on se oppimaan oppiminen, löytää se itselleen parhaiten tapa oppia ja opetella asioita itsenäisesti. Toisin sanoen useimmiten opeteltavat sisällöt ovat toissijaisia, mutta niiden ymmärtäminen ja sisäistämisen oppiminen omalla tavallaan, lopulta itsenäisesti, on se mihin pyritään. T: Opettaja

45

Kommentit (17)

Piilota OFF-Topic keskustelu

29.05.2014 12:07

<mikisteri> Eikö koko luennon argumentti ollut , että me koulutamme lapsista yliopiston professoreita ja luovuus on se mistä nokian kännykät ja rovion pelit tulee. Minkä me tapamme kouluttamalla.

28.05.2014 00:53

<Jay82> Tässä pitää tietää: http://www.hs.fi/tiede/a1305622069061

27.05.2014 23:35

<toimisuatana> Tutustukaa näihin muihinkin TED-talkseihin, mielettömän hienoja puhujia!

27.05.2014 17:23

<LuarkW> mutta hei, kohta saadaan suomessa virsiä ihan jokaiselle mahdolliselle tunnille kouluun. http://www.kansanuutiset.fi/uutiset/kotimaa/3176244/mukana-jaavi-virkamies-koulujen-virsivisa-hammastyttaa hyvä suomi.

27.05.2014 16:44

<Hattori Hanzo> DJSeba, vitsailu tekee oppimisesta mielenkiintoista.

27.05.2014 16:35

<Ocarina> Ehh ehh ehh :D

27.05.2014 15:23

<DJSeba> Oliko tää nyt TED talks vai TED standup? Aivan liikaa vitsailua ja liian vähän asiaa.

27.05.2014 14:18

<antiaatukoirarasia> Joitain asioita ei voi oppia opettelematta ulkoa. Kun omat kyvyt tai keskittymiskyky ei riitä on turha syyttää koulua ja opetusmetodeja.

27.05.2014 14:16

<Kanakotka> Kaikki artistit ja muut kreatiiviset ihmiset ovat käyneet koulunsa läpi, joten empiirisen todisteen mukaan ei.

27.05.2014 13:16

<janetteko> Muistakaa nyt tulevat vanhemmat, että se on hyvin paljon teidän asennoitumisesta kiinni, miten hyvin lapsesi koulussa viihtyy ja pärjää, eli jaksaa oikeasti syväoppia asioita. Lapset mallioppii vanhempiensa asenteet. Tämän vuoksi juuri nuo "koulu on vain ulkoaoppimista" -kommentit pistää hieman ketuttamaan. Ja kyllä, luovia oppimisympäristöjä kehitellään kokoajan, jotta teknologialapset viihtyisivät paremmin luokissa. T. Ope-opiskelija

27.05.2014 13:03

<maksamakkara> aivan loistava. piti kirjautua antamaan plussaa. ja nusu on muuten myös oikeassa. itse opin vasta lukiossa oman tapani, asioiden näkemisen monella eri tavalla, tiedon kyseenalaistamisen ja samaan aikaa avoimuuden kaikelle uudelle tiedolle tai tavalle käsitellä tätä tietoa. oppiminen on yksilöllistä ja se miten muistamme asiat, joten jos olet huono koulussa niin et välttämättä vain tiedä omaa tapaasi oppia.

27.05.2014 13:02

<ROFL!> Nykyinen koulutusjärjestelmä on saattanut joskus toimia, mutta ei enää, ainakaan niin tehokkaasti. Suomessa ei tarvitse maksaa kouluun pääsemisestä (nyt ei lasketa mukaan kirjoja, asunnon jne. maksuja), jonka ansiosta kaikilla on mahdollisuus saada korkeakoulu-tason tutkinto mikäli niin haluaa. Mutta nyt kun kaikilla on korkean tason koulutus, siitä on tullut merkityksetön, joka taas on johtanut nykyiseen työnhakijan noidankehään: "Pitää saada työkokemusta työhön, mutta saadakseen sitä pitäisi saada työ." Sääli ihmisille, jotkä haluavat tehdä rehtiä työtä mutta heille sitä ei suoda.

27.05.2014 12:34

<nusu> Tuomitsematta tässä nyt ketään, mutta pakko mainita kun näitä ulkoalukuavautumisia nousee yhden jos toisenkin sivuston lukijakommenttiosiossa. Monelle jää se käsitys peruskoulusta (ja lukiosta), että opetellaan ulkoa asioita joita ei tule koskaan elämässään tarvimaan. Kuitenkin pääasia peruskoulutuksessa on se oppimaan oppiminen, löytää se itselleen parhaiten tapa oppia ja opetella asioita itsenäisesti. Toisin sanoen useimmiten opeteltavat sisällöt ovat toissijaisia, mutta niiden ymmärtäminen ja sisäistämisen oppiminen omalla tavallaan, lopulta itsenäisesti, on se mihin pyritään. T: Opettaja

27.05.2014 12:09

<Sfinksi> Old but gold.

27.05.2014 12:05

<largehc> Ei 8-vuotiasta lasta kiinnosta olla luokassa 8 tuntia oppimassa jotain mikä ei kiinnosta. piste.

27.05.2014 12:03

<Flysa> imo todistukseen riittäis 3 ainetta. Matematiikka, kielet, ja ulkoa oppiminen?

27.05.2014 11:51

<SaunaKing> Onhan se totta, että koulussa hieman tapetaan yksilöllinen luovuus. Mutta toisaalta se on erittäin vaikeaa opettaa 20 lasta samassa luokassa niin että kaikki oppivat tietyt faktat ja samalla säilyttävät luovuutensa. Suomessa kuitenkin onnistuttu monta muuta maata paremmin tässä. Samalla meidänkin kouluissa on paljon paranettavaa ja opetusta pitää kehittää edelleen. Esim. kouluissa opetetaan liian vähän erilaisia ajattelutapoja ja liikaa turhaa informaatiota joka pitäisi oppia ulkoa.

Foorumilla tapahtuu

Jonossa on 16 mediaa! Lähetä uusi kuva/video tästä.
Lähetä uusi media

Ei kyselyä tälle päivälle. Lisää uusi kysely tästä.

SAMANKALTAISIA

Köysirata

19 291 katselukertaa

Chicken

17 443 katselukertaa

Kenkänokka

19 057 katselukertaa

Jekkuja kavereiden kesken

10 989 katselukertaa

Posken soittaminen

17 175 katselukertaa

Kommentointiin liittyvät säännöt

  • Pyri kunnioittamaan muita kirjoittajia ja heidän mielipiteitään.
  • Merkitse kommenttisi lähetysvaiheessa off-topiciksi mikäli se ei liity mitenkään itse mediaan.
  • Ylläpidolla on oikeus poistaa kommentti ilman mitään erillistä ilmoitusta.
  • Jylppy-Galleriaan ei hyväksytä poliittisten äärilaitojen riitelyä tai maahanmuuttopolitiikkaan liittyviä medioita tai kommentteja, niillä ei ole mitään viihdearvoa eivätkä ne tästä syystä sovellu Riemurasiaan.
  • Kiihottaminen kansanryhmää vastaan on kiellettyä.
  • Väkivallalla tai millään muullakaan uhkailua ei sallita, kohdistuipa se toiseen kirjoittajaan, julkisuuden henkilöön tai tuntemattomaan ihmiseen. Myöskään muita ei saa kannustaa väkivaltaan tai vainoon.
  • Linkit jotka sisältävät erotiikkaa, väkivaltaa, häiritseviä kuvia tai mainontaa ovat kiellettyjä.
  • Poistamme mainostarkoituksessa laaditut kirjoitukset, olipa mainostettava asia sitten tavara, palvelu, aate tai maailmankatsomus. Puolueen tai uskonnon kiihkeä tuputtaminen voi olla myös mainostamista.
  • Yksityiselämään kuuluvia asioita ei saa julkaista. Tämä tarkoittaa mm. puhelinnumeroita, osoitetietoja ja sähköpostiosoitteita.
  • Toistuva saman asian kommentointi on kiellettyä.
  • Mediaan liittymättömät kommentit, kuten maahanmuuttopoliikka tapahtuu foormilla. Pääset siihen tästä. Sallimme kuitenkin mediaan liittymättömät kirjoitukset tietyissä rajoissa. On myös välillä piristävää kuulla käyttäjien omia hauskoja kokemuksia elämästä.
  • Jatkuvista sääntöjen rikkomisesta ylläpidolla on oikeus antaa käyttäjälle varoitus (7 päivän kirjoitus -ja äänestyskielto) sekä räikeimmissä tapauksissa porttikielto sivustolle tai tunnuksen poisto.
  • Kaikkien näiden sääntöjen jälkeen pyritään pitämään keskustelu kuitenkin rentona.