Lähettäjä:
SienimiseSir Ken Robinson - Do schools kill creativity?
Mielenkiintoisia ajatuksia muun muassa koulutuksen rakenteesta, luovuudesta, yliopisto-professoreista, miesten yksinkertaisuudesta, vääristä ADHD-diagnooseista. Kannattaa varata koko 20min tämän katsomiseen. TED Talks 2006.
Lähettäjä: Sienimise
Otsikko: Sir Ken Robinson - Do schools kill creativity?
Kuvaus: Mielenkiintoisia ajatuksia muun muassa koulutuksen rakenteesta, luovuudesta, yliopisto-professoreista, miesten yksinkertaisuudesta, vääristä ADHD-diagnooseista. Kannattaa varata koko 20min tämän katsomiseen. TED Talks 2006.
Hakusanat: Sir, Ken, Robinson, creativity, luovuus, adhd, koulu, TED,
ILMOITA ASIATON SISÄLTÖ
Valitse mielestäsi parhaiten kuvaava ilmoitus mediatiedostosta.
Syy
repostMediaId
Lyhyt selvitys
600
Kommentti ei liity mediaan
Eniten ääniä saaneet kommentit
Aika: 2014-05-27 11:51:49
+33180
<SaunaKing>
Onhan se totta, että koulussa hieman tapetaan yksilöllinen luovuus. Mutta toisaalta se on erittäin vaikeaa opettaa 20 lasta samassa luokassa niin että kaikki oppivat tietyt faktat ja samalla säilyttävät luovuutensa. Suomessa kuitenkin onnistuttu monta muuta maata paremmin tässä. Samalla meidänkin kouluissa on paljon paranettavaa ja opetusta pitää kehittää edelleen. Esim. kouluissa opetetaan liian vähän erilaisia ajattelutapoja ja liikaa turhaa informaatiota joka pitäisi oppia ulkoa.
Aika: 2014-05-27 12:34:19
+353
<nusu>
Tuomitsematta tässä nyt ketään, mutta pakko mainita kun näitä ulkoalukuavautumisia nousee yhden jos toisenkin sivuston lukijakommenttiosiossa. Monelle jää se käsitys peruskoulusta (ja lukiosta), että opetellaan ulkoa asioita joita ei tule koskaan elämässään tarvimaan. Kuitenkin pääasia peruskoulutuksessa on se oppimaan oppiminen, löytää se itselleen parhaiten tapa oppia ja opetella asioita itsenäisesti. Toisin sanoen useimmiten opeteltavat sisällöt ovat toissijaisia, mutta niiden ymmärtäminen ja sisäistämisen oppiminen omalla tavallaan, lopulta itsenäisesti, on se mihin pyritään. T: Opettaja
Kommentit (17)
Piilota OFF-Topic keskustelu
<mikisteri> Eikö koko luennon argumentti ollut , että me koulutamme lapsista yliopiston professoreita ja luovuus on se mistä nokian kännykät ja rovion pelit tulee. Minkä me tapamme kouluttamalla.
<Jay82> Tässä pitää tietää: http://www.hs.fi/tiede/a1305622069061
<toimisuatana> Tutustukaa näihin muihinkin TED-talkseihin, mielettömän hienoja puhujia!
<LuarkW> mutta hei, kohta saadaan suomessa virsiä ihan jokaiselle mahdolliselle tunnille kouluun. http://www.kansanuutiset.fi/uutiset/kotimaa/3176244/mukana-jaavi-virkamies-koulujen-virsivisa-hammastyttaa hyvä suomi.
<Hattori Hanzo> DJSeba, vitsailu tekee oppimisesta mielenkiintoista.
<Ocarina> Ehh ehh ehh :D
<DJSeba> Oliko tää nyt TED talks vai TED standup? Aivan liikaa vitsailua ja liian vähän asiaa.
<antiaatukoirarasia> Joitain asioita ei voi oppia opettelematta ulkoa. Kun omat kyvyt tai keskittymiskyky ei riitä on turha syyttää koulua ja opetusmetodeja.
<Kanakotka> Kaikki artistit ja muut kreatiiviset ihmiset ovat käyneet koulunsa läpi, joten empiirisen todisteen mukaan ei.
<janetteko> Muistakaa nyt tulevat vanhemmat, että se on hyvin paljon teidän asennoitumisesta kiinni, miten hyvin lapsesi koulussa viihtyy ja pärjää, eli jaksaa oikeasti syväoppia asioita. Lapset mallioppii vanhempiensa asenteet. Tämän vuoksi juuri nuo "koulu on vain ulkoaoppimista" -kommentit pistää hieman ketuttamaan. Ja kyllä, luovia oppimisympäristöjä kehitellään kokoajan, jotta teknologialapset viihtyisivät paremmin luokissa. T. Ope-opiskelija
<maksamakkara> aivan loistava. piti kirjautua antamaan plussaa. ja nusu on muuten myös oikeassa. itse opin vasta lukiossa oman tapani, asioiden näkemisen monella eri tavalla, tiedon kyseenalaistamisen ja samaan aikaa avoimuuden kaikelle uudelle tiedolle tai tavalle käsitellä tätä tietoa. oppiminen on yksilöllistä ja se miten muistamme asiat, joten jos olet huono koulussa niin et välttämättä vain tiedä omaa tapaasi oppia.
<ROFL!> Nykyinen koulutusjärjestelmä on saattanut joskus toimia, mutta ei enää, ainakaan niin tehokkaasti. Suomessa ei tarvitse maksaa kouluun pääsemisestä (nyt ei lasketa mukaan kirjoja, asunnon jne. maksuja), jonka ansiosta kaikilla on mahdollisuus saada korkeakoulu-tason tutkinto mikäli niin haluaa. Mutta nyt kun kaikilla on korkean tason koulutus, siitä on tullut merkityksetön, joka taas on johtanut nykyiseen työnhakijan noidankehään: "Pitää saada työkokemusta työhön, mutta saadakseen sitä pitäisi saada työ." Sääli ihmisille, jotkä haluavat tehdä rehtiä työtä mutta heille sitä ei suoda.
<nusu> Tuomitsematta tässä nyt ketään, mutta pakko mainita kun näitä ulkoalukuavautumisia nousee yhden jos toisenkin sivuston lukijakommenttiosiossa. Monelle jää se käsitys peruskoulusta (ja lukiosta), että opetellaan ulkoa asioita joita ei tule koskaan elämässään tarvimaan. Kuitenkin pääasia peruskoulutuksessa on se oppimaan oppiminen, löytää se itselleen parhaiten tapa oppia ja opetella asioita itsenäisesti. Toisin sanoen useimmiten opeteltavat sisällöt ovat toissijaisia, mutta niiden ymmärtäminen ja sisäistämisen oppiminen omalla tavallaan, lopulta itsenäisesti, on se mihin pyritään. T: Opettaja
<Sfinksi> Old but gold.
<largehc> Ei 8-vuotiasta lasta kiinnosta olla luokassa 8 tuntia oppimassa jotain mikä ei kiinnosta. piste.
<Flysa> imo todistukseen riittäis 3 ainetta. Matematiikka, kielet, ja ulkoa oppiminen?
<SaunaKing> Onhan se totta, että koulussa hieman tapetaan yksilöllinen luovuus. Mutta toisaalta se on erittäin vaikeaa opettaa 20 lasta samassa luokassa niin että kaikki oppivat tietyt faktat ja samalla säilyttävät luovuutensa. Suomessa kuitenkin onnistuttu monta muuta maata paremmin tässä. Samalla meidänkin kouluissa on paljon paranettavaa ja opetusta pitää kehittää edelleen. Esim. kouluissa opetetaan liian vähän erilaisia ajattelutapoja ja liikaa turhaa informaatiota joka pitäisi oppia ulkoa.
Uusimmat profiilikuvat
Foorumilla tapahtuu