Quantcast

Lähettäjä:

Trollius europaeus Trollius europaeus

Science

3.8 / 5 (77 ääntä)

Julkaistu: 12.8.2022 19:56

2.5K
Palkkio lähettäjälle: +200 RR

Lähettäjä: Trollius europaeus Trollius europaeus

Otsikko: Science

Hakusanat: ekologi, tiedemies, yliopisto, akatemia, kenttätyö, oppiminen, tieto, käsittely, vertaisarvio,

3.8 / 5 (77 ääntä)

ILMOITA ASIATON SISÄLTÖ

Mikäli tämä mediatiedosto on mielestäsi sopimaton tai omistat tekijänoikeudet mediatiedostoon ja haluat sen poistettavaksi, voit lähettää siitä meille ilmoituksen.

Valitse mielestäsi parhaiten kuvaava ilmoitus mediatiedostosta.

Syy

repostMediaId

Lyhyt selvitys

Merkkejä jäljellä

600

Kommentointiin liittyvät säännöt voit lukea tästä.

Kommentti ei liity mediaan

Eniten ääniä saaneet kommentit

Aika: 2022-08-12 21:24:18

+12

<Lyly83> +5 RR

Nyt on papalla puurot ja vellit pahasti sekaisin. Ei se vertaisarviointi tarkoita sitä että laumaäly potkii naureskellen väärinajattelijat pois, vaan sitä että ihan mikä tahansa idea sen eteen tuodaan niin useammat tahot voivat käydä toistamassa tutkimuksen nähdäkseen saavatko samat tulokset, käsitellä sitä eri vinkkelistä ja selittää poikkeavia tuloksia jne. Vertaisarviointi suodattaa vatipäisimmät asiat pihalle, että saadaan sitä todistettavissa olevaa tieteellistä tietoa, ei mutuilua ja mahdollisesti vääristyneistä lähtökohdista tehtyjä päätöksiä.

40

Aika: 2022-08-12 20:42:09

+11240

<Theggis> +5 RR

No jos ottaa huomioon, että tämän vastakohta on "omia tutkimuksia" puuhailevat antivaxx Facebook-mammat tai "maa näyttää tasaiselta, joten se on tasainen" -flat eartherit, niin ehkä ihan hyvä että yliopistossa opetetaan uskomaan vain vertaisarvioituihin artikkeleihin. Nykynuoret ovat liian tyhmiä, että heidät voisi päästää ulos ilman pientä aivopesua. Kun vaan saataisiin vielä kaikki saatanan sukupuolentutkimukset potkittua ulos yliopistoista, niin menisi paremmin.

21

Aika: 2022-08-12 21:14:59

+7360

<SentraaliSantra> +5 RR

En oikeastaan usko kenenkään edes pystyvän noin rajautuneeseen käsitykseen tieteestä. Vähääkään tiedettä lukevat tietävät, että uutta tutkimusta tehdään, sellaista uutta ja aikaisemmasta poikkeavaa. Vertaiskäsittelyä voidaan todellakin tehdä näissä tilanteissa, jos ei substanssissa niin käytettävien tutkimusmetodien arvioinnissa tai muun tieteellisen pohjan arvioinnissa. Höpöä tämäkin pappa selittää.

20

Kommentit (12)

Piilota OFF-Topic keskustelu

15.08.2022 18:02

<SirJakkuson> Totta. Think outside the box, mutta eipä tuo onnistu, jos kaikkien pitää hyväksyä se ajatus, jonka sait sen laatikon ulkopuolella. Tämänpä takia lainaankin Stan Lee:tä (RIP): "If you have an idea that you genuinely think is good, don’t let some idiot talk you out of it." Usko itseesi, usko ideaasi, toteuta se.

15.08.2022 09:10

<makkekk> april7 Sekoitat asioita ja vedät vääriä johtopäätöksiä. Mietipä Kopernikuksen aikaa ja aurinkokeskeistä maailmankäsitystä. Mistä se käsitys tuli? Ei suinkaan tieteestä, vaan uskonnosta. Mitäpä siitä voi päätellä? Ei ainakaan sitä mitä ehdotat, että tiede jarrutti uutta käsitystä.

15.08.2022 02:02

<Enmittee> Eihän vertaisarviointia voi tehdä ilman että eka ollaan tuolla ulkona palloilemassa. Opetellaan asioita mutta ei opetella oppimaan.

13.08.2022 21:18

<april7> Kyllä tämä pitkälti pitää paikkansa, voi ihan muistella vaikka sitä Kopernikuksen aikaa kun meni varmaan sata vuotta hyväksyä ettei maa olekaan kaiken keskipiste. Ihan viime aikoihin kun meilläkin yritettiin ensimmäistä kertaa jättää hyväksymättä väitöskirja, koska se suhtautui kriittisesti intersektionaaliseen feminismiin.

13.08.2022 17:37

<väiski1234> Lyly83 Se on toinen puoli, toinen puoli on mitä tämä ukko selittää ja kummassakin on totuutta ja jos mennään liian paljon kumpaankin päähän niin ollaan hulluudessa.

13.08.2022 10:01

<slerbahuuli> Viimenen lause, tapahtuisipa äkkiä.

13.08.2022 02:22

<erhu> Jesse se polkee meille taivaalla sähköä, niin eipä tuo energiapula haittaa :)

13.08.2022 01:32

<uvracha> I just believe in Jesus Christ! That's enough

12.08.2022 21:24

<Lyly83> Nyt on papalla puurot ja vellit pahasti sekaisin. Ei se vertaisarviointi tarkoita sitä että laumaäly potkii naureskellen väärinajattelijat pois, vaan sitä että ihan mikä tahansa idea sen eteen tuodaan niin useammat tahot voivat käydä toistamassa tutkimuksen nähdäkseen saavatko samat tulokset, käsitellä sitä eri vinkkelistä ja selittää poikkeavia tuloksia jne. Vertaisarviointi suodattaa vatipäisimmät asiat pihalle, että saadaan sitä todistettavissa olevaa tieteellistä tietoa, ei mutuilua ja mahdollisesti vääristyneistä lähtökohdista tehtyjä päätöksiä.

12.08.2022 21:14

<SentraaliSantra> En oikeastaan usko kenenkään edes pystyvän noin rajautuneeseen käsitykseen tieteestä. Vähääkään tiedettä lukevat tietävät, että uutta tutkimusta tehdään, sellaista uutta ja aikaisemmasta poikkeavaa. Vertaiskäsittelyä voidaan todellakin tehdä näissä tilanteissa, jos ei substanssissa niin käytettävien tutkimusmetodien arvioinnissa tai muun tieteellisen pohjan arvioinnissa. Höpöä tämäkin pappa selittää.

12.08.2022 20:42

<Theggis> No jos ottaa huomioon, että tämän vastakohta on "omia tutkimuksia" puuhailevat antivaxx Facebook-mammat tai "maa näyttää tasaiselta, joten se on tasainen" -flat eartherit, niin ehkä ihan hyvä että yliopistossa opetetaan uskomaan vain vertaisarvioituihin artikkeleihin. Nykynuoret ovat liian tyhmiä, että heidät voisi päästää ulos ilman pientä aivopesua. Kun vaan saataisiin vielä kaikki saatanan sukupuolentutkimukset potkittua ulos yliopistoista, niin menisi paremmin.

12.08.2022 20:16

<marjapiiras> Tieteen historiassa on muutama todistus: näin ei voi tehdä, perusteluineen. Ja sitten tulee se henkilö, joka ei ole lukenut em. todistusta ja tekee sen.

Foorumilla tapahtuu

Jonossa on 41 mediaa! Lähetä uusi kuva/video tästä.
Lähetä uusi media

Ei kyselyä tälle päivälle. Lisää uusi kysely tästä.

SAMANKALTAISIA

Science

13 852 katselukertaa

This week in science

24 059 katselukertaa

Go science!

15 288 katselukertaa

Last year in science

21 473 katselukertaa

This week in science (W37)

23 387 katselukertaa

Kommentointiin liittyvät säännöt

  • Pyri kunnioittamaan muita kirjoittajia ja heidän mielipiteitään.
  • Merkitse kommenttisi lähetysvaiheessa off-topiciksi mikäli se ei liity mitenkään itse mediaan.
  • Ylläpidolla on oikeus poistaa kommentti ilman mitään erillistä ilmoitusta.
  • Jylppy-Galleriaan ei hyväksytä poliittisten äärilaitojen riitelyä tai maahanmuuttopolitiikkaan liittyviä medioita tai kommentteja, niillä ei ole mitään viihdearvoa eivätkä ne tästä syystä sovellu Riemurasiaan.
  • Kiihottaminen kansanryhmää vastaan on kiellettyä.
  • Väkivallalla tai millään muullakaan uhkailua ei sallita, kohdistuipa se toiseen kirjoittajaan, julkisuuden henkilöön tai tuntemattomaan ihmiseen. Myöskään muita ei saa kannustaa väkivaltaan tai vainoon.
  • Linkit jotka sisältävät erotiikkaa, väkivaltaa, häiritseviä kuvia tai mainontaa ovat kiellettyjä.
  • Poistamme mainostarkoituksessa laaditut kirjoitukset, olipa mainostettava asia sitten tavara, palvelu, aate tai maailmankatsomus. Puolueen tai uskonnon kiihkeä tuputtaminen voi olla myös mainostamista.
  • Yksityiselämään kuuluvia asioita ei saa julkaista. Tämä tarkoittaa mm. puhelinnumeroita, osoitetietoja ja sähköpostiosoitteita.
  • Toistuva saman asian kommentointi on kiellettyä.
  • Mediaan liittymättömät kommentit, kuten maahanmuuttopoliikka tapahtuu foormilla. Pääset siihen tästä. Sallimme kuitenkin mediaan liittymättömät kirjoitukset tietyissä rajoissa. On myös välillä piristävää kuulla käyttäjien omia hauskoja kokemuksia elämästä.
  • Jatkuvista sääntöjen rikkomisesta ylläpidolla on oikeus antaa käyttäjälle varoitus (7 päivän kirjoitus -ja äänestyskielto) sekä räikeimmissä tapauksissa porttikielto sivustolle tai tunnuksen poisto.
  • Kaikkien näiden sääntöjen jälkeen pyritään pitämään keskustelu kuitenkin rentona.