Quantcast

Lähettäjä:

Laksatiivitaavi Laksatiivitaavi

LFTR reaktorin hyödyt selitettynä 5 minuutissa

Voisiko tässä olla itua?

3.3 / 5 (22 ääntä)

Julkaistu: 30.7.2023 17:33

2.5K
Palkkio lähettäjälle: +200 RR

Lähettäjä: Laksatiivitaavi Laksatiivitaavi

Otsikko: LFTR reaktorin hyödyt selitettynä 5 minuutissa

Kuvaus: Voisiko tässä olla itua?

Hakusanat: ydinvoima, LFTR, ituhippi,

3.3 / 5 (22 ääntä)

ILMOITA ASIATON SISÄLTÖ

Mikäli tämä mediatiedosto on mielestäsi sopimaton tai omistat tekijänoikeudet mediatiedostoon ja haluat sen poistettavaksi, voit lähettää siitä meille ilmoituksen.

Valitse mielestäsi parhaiten kuvaava ilmoitus mediatiedostosta.

Syy

repostMediaId

Lyhyt selvitys

Merkkejä jäljellä

600

Kommentointiin liittyvät säännöt voit lukea tästä.

Kommentti ei liity mediaan

Eniten ääniä saaneet kommentit

Aika: 2023-07-30 20:04:59

+1848

<rikkkkku> +5 RR

Kun yleensä kaikissa loppausvideoissa, myös tässä ei kerrota koko totuutta. Videossa kuvataan torium hyötöä käyttävää sulasuolareaktoria. Myös torium hyötö perustuu siihen, että toriumin neutronisieppauksen ja beta-hajoamisen jälkeen syntyy fissiili uraani 233 ydin, jota reaktori käyttää energiantuotantoon. Torium polttoaine tarvitsee myös loppusijoittaa ja se vaatii rikastamisen sijaan kemiallisen loppukäsittelyn.Kyseessä on vanha teknologia, joka sattuman kautta jäi kevytvesireaktoreiden jalkoihin joskus 50-luvulla. Nykyinen halpa uraanin hinta ei ajaa ydinvoima-alaa kehittämään tätä.

17

Kommentit (13)

Piilota OFF-Topic keskustelu

04.09.2023 23:24

<Kanakotka> Tästä edes etäisesti fissiosta ja ydinfysiikasta perillä oleva ymmärtää heti, että kyse on jostaan mutu-tuntumalla höpistystä lobbaroinnista. Ydinfysiikka on ns. "uusiutumattomista" energiamuodoista kaikkein turvallisin ja ympäristöystävällisin kirkkaasti kaikilla aloilla, ja se on huomattavasti turvallisempi ja ympäristöystävällisempi kuin esimerkiksi tuulivoima, jonka pahimmat ennusteet ovat laskeneet ajavan tietyt lepakkolajit sukupuuttoon jo 20 vuoden tähtäimellä.

26.08.2023 08:42

<Garbanzo> Liian pitkä video minun keskittym

07.08.2023 09:35

<Kommunaattori> Aikamoinen markkinointipuhe, jossa vedettiin mutkat suoriksi. Myös perinteiset reaktorit pysähtyvät ilman interventiota itsestään. Myös tavallisten uusien reaktorien polttoaine saadaan sulamistilanteessakin talteen sitä varten varattuun tilaan. Fukushima on huono esimerkki, koska siellä turvallisuuspäivitykset oli laiminlyöty pitkältä aikaväliltä, eikä myöskään kerrottu muita vaihtoehtoja, eikä mahdollisuudesta kierrättää uraania uudestaan ja uudestaan. Reaktorin jäljiltä se on 95% kierrätyskelpoista.

01.08.2023 16:31

<subaruduke> Onko tämä nyt fast reactor? Fast reactorit eivät käytä moderaattoreita kuten vettä, jolloin ei muodostu vaarallista painetta. fast reactorit pystyvät myös käyttämään kaiken polttoaineensa jolloin ydinjätettä syntyy erittäin vähän. Ongelma fast reactoreissa on ja miksi ne kiellettiin yhdysvaltain presidentin asetuksella on se, että ne kykenevät tuottamaan plutonium-239 isotyyppiä. Nykyiset kertyneet ydinjätteet pystyttäisiin käyttämään polttoaineena fast reactoreissa useamman sadan vuoden ajan.

31.07.2023 17:03

<jipper> Vertailu hieman ontuu kun tutustutaan faktoihin tarkemmin. Mutta ainahan faktat muutenkin pilaa hyvät jutut.

31.07.2023 12:14

<kaljamaharolli> rikkkkku .. mutta haluatko varastoida käytettyä uraania 100 000 vuotta vai käytettyä thoriumia 300 vuotta. Ja entä jo tähän mennessä maailmassa tuotettu "puhdas" ydinjäte, joka voidaan uudelleen käyttää näissä thorium -reaktoreissa. Kerrotko lissä tuosta kemiallisesta loppukäsittelystä?

31.07.2023 11:05

<VeikkoVälikäsi> Todellisuudessa ydinaseiden käyttössä on yksi ongelma eli radioaktiivinen laskeuma. Sitä ei voi hallita. Lisäksi ydinaseita ei pysty käsittääkseni käyttämään salassa.

31.07.2023 07:27

<pikkumusta> Meillä rupeis oleen jo joka maassa ydinaseita, pitäs ruveta jo käyttään niitä kun meitä on jo kaheksan miljardia. sais hieman tilaa luomakunnalle.

31.07.2023 07:04

<rikkkkku> leuka5 Ainakin Jenkit on testannut ja Intialla on arveltu olevan U233 pohjaisia ydinaseita.

30.07.2023 22:49

<leuka5> nää ei vissii ikinä tullu suosioon ku näillä ei voi tehä pommeja.

30.07.2023 20:23

<Why> rikkkkku Hyvin kirjoitis vaikken ihan tajunnut :D

30.07.2023 20:08

<BetBet> Eli ei mitään hätää, jos uraani loppuu.

30.07.2023 20:04

<rikkkkku> Kun yleensä kaikissa loppausvideoissa, myös tässä ei kerrota koko totuutta. Videossa kuvataan torium hyötöä käyttävää sulasuolareaktoria. Myös torium hyötö perustuu siihen, että toriumin neutronisieppauksen ja beta-hajoamisen jälkeen syntyy fissiili uraani 233 ydin, jota reaktori käyttää energiantuotantoon. Torium polttoaine tarvitsee myös loppusijoittaa ja se vaatii rikastamisen sijaan kemiallisen loppukäsittelyn.Kyseessä on vanha teknologia, joka sattuman kautta jäi kevytvesireaktoreiden jalkoihin joskus 50-luvulla. Nykyinen halpa uraanin hinta ei ajaa ydinvoima-alaa kehittämään tätä.

Foorumilla tapahtuu

Jonossa on 41 mediaa! Lähetä uusi kuva/video tästä.
Lähetä uusi media

Ei kyselyä tälle päivälle. Lisää uusi kysely tästä.

SAMANKALTAISIA

Golftrikki

12 914 katselukertaa

Ydinreaktorin valmistus

27 090 katselukertaa

Kommentointiin liittyvät säännöt

  • Pyri kunnioittamaan muita kirjoittajia ja heidän mielipiteitään.
  • Merkitse kommenttisi lähetysvaiheessa off-topiciksi mikäli se ei liity mitenkään itse mediaan.
  • Ylläpidolla on oikeus poistaa kommentti ilman mitään erillistä ilmoitusta.
  • Jylppy-Galleriaan ei hyväksytä poliittisten äärilaitojen riitelyä tai maahanmuuttopolitiikkaan liittyviä medioita tai kommentteja, niillä ei ole mitään viihdearvoa eivätkä ne tästä syystä sovellu Riemurasiaan.
  • Kiihottaminen kansanryhmää vastaan on kiellettyä.
  • Väkivallalla tai millään muullakaan uhkailua ei sallita, kohdistuipa se toiseen kirjoittajaan, julkisuuden henkilöön tai tuntemattomaan ihmiseen. Myöskään muita ei saa kannustaa väkivaltaan tai vainoon.
  • Linkit jotka sisältävät erotiikkaa, väkivaltaa, häiritseviä kuvia tai mainontaa ovat kiellettyjä.
  • Poistamme mainostarkoituksessa laaditut kirjoitukset, olipa mainostettava asia sitten tavara, palvelu, aate tai maailmankatsomus. Puolueen tai uskonnon kiihkeä tuputtaminen voi olla myös mainostamista.
  • Yksityiselämään kuuluvia asioita ei saa julkaista. Tämä tarkoittaa mm. puhelinnumeroita, osoitetietoja ja sähköpostiosoitteita.
  • Toistuva saman asian kommentointi on kiellettyä.
  • Mediaan liittymättömät kommentit, kuten maahanmuuttopoliikka tapahtuu foormilla. Pääset siihen tästä. Sallimme kuitenkin mediaan liittymättömät kirjoitukset tietyissä rajoissa. On myös välillä piristävää kuulla käyttäjien omia hauskoja kokemuksia elämästä.
  • Jatkuvista sääntöjen rikkomisesta ylläpidolla on oikeus antaa käyttäjälle varoitus (7 päivän kirjoitus -ja äänestyskielto) sekä räikeimmissä tapauksissa porttikielto sivustolle tai tunnuksen poisto.
  • Kaikkien näiden sääntöjen jälkeen pyritään pitämään keskustelu kuitenkin rentona.