Lähettäjä:
LaksatiivitaaviLFTR reaktorin hyödyt selitettynä 5 minuutissa
Voisiko tässä olla itua?
Lähettäjä: Laksatiivitaavi
Otsikko: LFTR reaktorin hyödyt selitettynä 5 minuutissa
Kuvaus: Voisiko tässä olla itua?
ILMOITA ASIATON SISÄLTÖ
Valitse mielestäsi parhaiten kuvaava ilmoitus mediatiedostosta.
Syy
repostMediaId
Lyhyt selvitys
600
Kommentti ei liity mediaan
Eniten ääniä saaneet kommentit
Aika: 2023-07-30 20:04:59
+1849
<rikkkkku> +5 RR
Kun yleensä kaikissa loppausvideoissa, myös tässä ei kerrota koko totuutta. Videossa kuvataan torium hyötöä käyttävää sulasuolareaktoria. Myös torium hyötö perustuu siihen, että toriumin neutronisieppauksen ja beta-hajoamisen jälkeen syntyy fissiili uraani 233 ydin, jota reaktori käyttää energiantuotantoon. Torium polttoaine tarvitsee myös loppusijoittaa ja se vaatii rikastamisen sijaan kemiallisen loppukäsittelyn.Kyseessä on vanha teknologia, joka sattuman kautta jäi kevytvesireaktoreiden jalkoihin joskus 50-luvulla. Nykyinen halpa uraanin hinta ei ajaa ydinvoima-alaa kehittämään tätä.
Kommentit (13)
Piilota OFF-Topic keskustelu
<Kanakotka> Tästä edes etäisesti fissiosta ja ydinfysiikasta perillä oleva ymmärtää heti, että kyse on jostaan mutu-tuntumalla höpistystä lobbaroinnista. Ydinfysiikka on ns. "uusiutumattomista" energiamuodoista kaikkein turvallisin ja ympäristöystävällisin kirkkaasti kaikilla aloilla, ja se on huomattavasti turvallisempi ja ympäristöystävällisempi kuin esimerkiksi tuulivoima, jonka pahimmat ennusteet ovat laskeneet ajavan tietyt lepakkolajit sukupuuttoon jo 20 vuoden tähtäimellä.
<Garbanzo> Liian pitkä video minun keskittym
<Kommunaattori> Aikamoinen markkinointipuhe, jossa vedettiin mutkat suoriksi. Myös perinteiset reaktorit pysähtyvät ilman interventiota itsestään. Myös tavallisten uusien reaktorien polttoaine saadaan sulamistilanteessakin talteen sitä varten varattuun tilaan. Fukushima on huono esimerkki, koska siellä turvallisuuspäivitykset oli laiminlyöty pitkältä aikaväliltä, eikä myöskään kerrottu muita vaihtoehtoja, eikä mahdollisuudesta kierrättää uraania uudestaan ja uudestaan. Reaktorin jäljiltä se on 95% kierrätyskelpoista.
<subaruduke> Onko tämä nyt fast reactor? Fast reactorit eivät käytä moderaattoreita kuten vettä, jolloin ei muodostu vaarallista painetta. fast reactorit pystyvät myös käyttämään kaiken polttoaineensa jolloin ydinjätettä syntyy erittäin vähän. Ongelma fast reactoreissa on ja miksi ne kiellettiin yhdysvaltain presidentin asetuksella on se, että ne kykenevät tuottamaan plutonium-239 isotyyppiä. Nykyiset kertyneet ydinjätteet pystyttäisiin käyttämään polttoaineena fast reactoreissa useamman sadan vuoden ajan.
<jipper> Vertailu hieman ontuu kun tutustutaan faktoihin tarkemmin. Mutta ainahan faktat muutenkin pilaa hyvät jutut.
<kaljamaharolli> rikkkkku .. mutta haluatko varastoida käytettyä uraania 100 000 vuotta vai käytettyä thoriumia 300 vuotta. Ja entä jo tähän mennessä maailmassa tuotettu "puhdas" ydinjäte, joka voidaan uudelleen käyttää näissä thorium -reaktoreissa. Kerrotko lissä tuosta kemiallisesta loppukäsittelystä?
<VeikkoVälikäsi> Todellisuudessa ydinaseiden käyttössä on yksi ongelma eli radioaktiivinen laskeuma. Sitä ei voi hallita. Lisäksi ydinaseita ei pysty käsittääkseni käyttämään salassa.
<pikkumusta> Meillä rupeis oleen jo joka maassa ydinaseita, pitäs ruveta jo käyttään niitä kun meitä on jo kaheksan miljardia. sais hieman tilaa luomakunnalle.
<rikkkkku> leuka5 Ainakin Jenkit on testannut ja Intialla on arveltu olevan U233 pohjaisia ydinaseita.
<leuka5> nää ei vissii ikinä tullu suosioon ku näillä ei voi tehä pommeja.
<Why> rikkkkku Hyvin kirjoitis vaikken ihan tajunnut :D
<BetBet> Eli ei mitään hätää, jos uraani loppuu.
<rikkkkku> Kun yleensä kaikissa loppausvideoissa, myös tässä ei kerrota koko totuutta. Videossa kuvataan torium hyötöä käyttävää sulasuolareaktoria. Myös torium hyötö perustuu siihen, että toriumin neutronisieppauksen ja beta-hajoamisen jälkeen syntyy fissiili uraani 233 ydin, jota reaktori käyttää energiantuotantoon. Torium polttoaine tarvitsee myös loppusijoittaa ja se vaatii rikastamisen sijaan kemiallisen loppukäsittelyn.Kyseessä on vanha teknologia, joka sattuman kautta jäi kevytvesireaktoreiden jalkoihin joskus 50-luvulla. Nykyinen halpa uraanin hinta ei ajaa ydinvoima-alaa kehittämään tätä.
Uusimmat profiilikuvat
Foorumilla tapahtuu