Quantcast

Lähettäjä:

Trollius europaeus Trollius europaeus

Gyroskooppi

4.9 / 5 (79 ääntä)

Julkaistu: 13.2.2022 20:22

2.5K
Palkkio lähettäjälle: +200 RR

Lähettäjä: Trollius europaeus Trollius europaeus

Otsikko: Gyroskooppi

Hakusanat: hyrrä, foucault, liike, mekaniikka, pyöriä, tasapaino, vakauttaa, painoton, tila, avaruus, asema, esa,

4.9 / 5 (79 ääntä)

ILMOITA ASIATON SISÄLTÖ

Mikäli tämä mediatiedosto on mielestäsi sopimaton tai omistat tekijänoikeudet mediatiedostoon ja haluat sen poistettavaksi, voit lähettää siitä meille ilmoituksen.

Valitse mielestäsi parhaiten kuvaava ilmoitus mediatiedostosta.

Syy

repostMediaId

Lyhyt selvitys

Merkkejä jäljellä

600

Kommentointiin liittyvät säännöt voit lukea tästä.

Kommentti ei liity mediaan

Eniten ääniä saaneet kommentit

Aika: 2022-02-13 21:16:57

+3296

<hamdam> +5 RR

Lapsena ihmettelin kun lentokone laskeutuu niin aina kauhea savupilvi. No kehitin mielessäni propellit pyöriin niin että ilmavirta saisi ne pyörimään suunilleen oikealla nopeudella. Näin renkaan kuluminen vähenisi. Pidin itseäni nerona ja ihmettelin kun aikuiset eivät keksi. Sitten muutamia vuosia sitten joku kysyi juuri tätä asiaa jossain "kysy tieteestä" ohjelmassa. Asiantutija romahdutti maailmani toteamalla että hyrrävoima vaikeuttaisi koneen ohjailua laskeuduttaessa.

29

Kommentit (12)

Piilota OFF-Topic keskustelu

15.02.2022 16:54

<jessh> NASAn kilpaileva suomalainen pikkuveli ESA

15.02.2022 02:17

<subaruduke> ISS pysyy kiertoradallaan juuri tuon mekanismin ansiosta. Siis mitään polttoaineita ei tarvita avaruusaseman kiertoradalla pysymiseen.

14.02.2022 22:21

<Per-Einar> juntturi No juu, sen täytyisi olla melko iso rakennelma. Olisi haastavaa saada sellainen ammuttua avaruuteen. Mutta eiköhän kohta alkaisi Boston Dynamicsilla olla sellaset robotit jotka voisivat sellaisen osista kasata avaruuteen.

14.02.2022 13:52

<skae> Ennemmin olisin katsellut gynekologia työssään…varsinkin jos joku tönis samalla.

14.02.2022 13:00

<SupaKillah666> Tivoli musiikki 5/5

14.02.2022 11:29

<Emmett Doc Brown> Olis ollut parempi pätkä ilman sirkus musaa. :/

14.02.2022 06:28

<pepeplus> En usko, studiossa kuvattu, näkee varjoista.

14.02.2022 06:26

<Sahhen> Nyt kun katon tätä, ymmärrän miksi se yksi astronautti maahan palattuaan "jätti" kynän ilmaan kesken haastattelun ja oli hämmästynyt kun se putosi. Yritäppä itse muistaa puolen vuodan jälkeen että esineet tuppaa putoamaan alas jos irroitat niistä...

14.02.2022 06:16

<juntturi> Per-Einar Ehkä tiedätkin jo... mutta sen aseman pitäisi olla aivan tajuttoman iso jotta siellä pystyisi kävelemään seinillä... Pyörimisvauhti keskemmällä asemaa on paljon pienempi kuin reunoilla jolloin tasapainoa olisi vaikea hallita.

14.02.2022 00:00

<Per-Einar> Mikseivät tee sitä space stationia hyrrän muotoseks ja laita pyörimään? Saisivat painovoiman. Kait se olis sit tyhjä arpa kuka lähtee vetämään narusta ulos.

13.02.2022 21:16

<hamdam> Lapsena ihmettelin kun lentokone laskeutuu niin aina kauhea savupilvi. No kehitin mielessäni propellit pyöriin niin että ilmavirta saisi ne pyörimään suunilleen oikealla nopeudella. Näin renkaan kuluminen vähenisi. Pidin itseäni nerona ja ihmettelin kun aikuiset eivät keksi. Sitten muutamia vuosia sitten joku kysyi juuri tätä asiaa jossain "kysy tieteestä" ohjelmassa. Asiantutija romahdutti maailmani toteamalla että hyrrävoima vaikeuttaisi koneen ohjailua laskeuduttaessa.

13.02.2022 20:28

<NPN> Nykyään paljolti optisia nuokin

Foorumilla tapahtuu

Jonossa on 98 mediaa! Lähetä uusi kuva/video tästä.
Lähetä uusi media

Ei kyselyä tälle päivälle. Lisää uusi kysely tästä.

SAMANKALTAISIA

gyroskooppi

27 918 katselukertaa

Gyroskooppi

18 452 katselukertaa

Kommentointiin liittyvät säännöt

  • Pyri kunnioittamaan muita kirjoittajia ja heidän mielipiteitään.
  • Merkitse kommenttisi lähetysvaiheessa off-topiciksi mikäli se ei liity mitenkään itse mediaan.
  • Ylläpidolla on oikeus poistaa kommentti ilman mitään erillistä ilmoitusta.
  • Jylppy-Galleriaan ei hyväksytä poliittisten äärilaitojen riitelyä tai maahanmuuttopolitiikkaan liittyviä medioita tai kommentteja, niillä ei ole mitään viihdearvoa eivätkä ne tästä syystä sovellu Riemurasiaan.
  • Kiihottaminen kansanryhmää vastaan on kiellettyä.
  • Väkivallalla tai millään muullakaan uhkailua ei sallita, kohdistuipa se toiseen kirjoittajaan, julkisuuden henkilöön tai tuntemattomaan ihmiseen. Myöskään muita ei saa kannustaa väkivaltaan tai vainoon.
  • Linkit jotka sisältävät erotiikkaa, väkivaltaa, häiritseviä kuvia tai mainontaa ovat kiellettyjä.
  • Poistamme mainostarkoituksessa laaditut kirjoitukset, olipa mainostettava asia sitten tavara, palvelu, aate tai maailmankatsomus. Puolueen tai uskonnon kiihkeä tuputtaminen voi olla myös mainostamista.
  • Yksityiselämään kuuluvia asioita ei saa julkaista. Tämä tarkoittaa mm. puhelinnumeroita, osoitetietoja ja sähköpostiosoitteita.
  • Toistuva saman asian kommentointi on kiellettyä.
  • Mediaan liittymättömät kommentit, kuten maahanmuuttopoliikka tapahtuu foormilla. Pääset siihen tästä. Sallimme kuitenkin mediaan liittymättömät kirjoitukset tietyissä rajoissa. On myös välillä piristävää kuulla käyttäjien omia hauskoja kokemuksia elämästä.
  • Jatkuvista sääntöjen rikkomisesta ylläpidolla on oikeus antaa käyttäjälle varoitus (7 päivän kirjoitus -ja äänestyskielto) sekä räikeimmissä tapauksissa porttikielto sivustolle tai tunnuksen poisto.
  • Kaikkien näiden sääntöjen jälkeen pyritään pitämään keskustelu kuitenkin rentona.