Lähettäjä:
Foliojoni3rd date vs. 30th date
Miten treffit muuttuvat ajan myötä
ILMOITA ASIATON SISÄLTÖ
Valitse mielestäsi parhaiten kuvaava ilmoitus mediatiedostosta.
Syy
repostMediaId
Lyhyt selvitys
1
Riemurasia on ollut tavoittamattomissa 1.2.2022 - 2.2.2022 välisen ajan päivitystöiden johdosta. Ilmoitelkaa rohkeasti sivuston ongelmista mikäli niitä tulee vastaan palautesivun kautta.
Lähettäjä:
FoliojoniSyy
repostMediaId
Lyhyt selvitys
600
Kommentti ei liity mediaan
Eniten ääniä saaneet kommentit
Aika: 2015-01-28 13:19:49
+1849
<hb81>
Naimisiinmeno on omasta mielestä kovin turha keksintö. Miksi tehdä kaikesta hankalempaa, jos molempien ajatus on olla yhdessä. Miksi siitä pitää tehdä "virallista". Yleensä vielä tulee enempi sotkua jos homma ei toimikkaan vuosien jälkeen. Nimimerkillä lonkkaheittona 15vuotta (olen mies enkä laske vuosia tarkalleen) yhdessä ja kaksi yhteistä lasta (ja jos kaikki sujuu hyvin niin kolmas kesällä).
Aika: 2015-01-28 15:09:05
+41729
<Turmiotar>
Ja kyllähän lakikin asettaa avioliitolle tietyt oikeudet, esim. puolison kuollessa avoliitossa asuva kumppani ei ole oikeutettu juuri mihinkään. Kun taas avioliitossa on avio-oikeus, joka oikeuttaa puolison ensimmäiseksi edunsaajaksi. Olishan se nyt perseestä, jos olisit vaikka itse avoliitossa 10 vuotta kumppanisi kanssa ja sitten se yhtäkkiä kuolisi. Sitten vielä sen lisäksi menettäisit puolison omaisuuden, jollekkin hänen katkeralle sisarelleen, johon puolisosi ei ole ollut yhteyksissä vuosikymmeniin. Mutta hän on silti oikeutettu perimään puolisosi omaisuuden ja muistorikkaat tavarat.
Aika: 2015-01-28 16:33:07
+18085
<hexagon>
jumalauta ku oli pitkiä kommentteja!
Aika: 2015-01-28 17:32:48
+304
<pulis>
level 30 on kaikki helpompaa :)
Aika: 2015-01-28 12:57:24
+6411
<newbie821>
FlyInTheHole Onneksi olkoon päättäväisyydestäsi! Mikäs oli sinun tapauksessa naimisiinmenon tarkoitus? Saada lupaus loppuelämästänsä naiselta ja päinvastoin? Päättää, että tunteet nykyiseen pysyy samana molempien osapuolien koko loppuelämän? Ettei muutu ihmisenä? Ehkä kivat häälahjat? Kiinnostaisi tietää, itse kun en ole koskaan ymmärtänyt mitä tekemistä naimisiinmenolla on rakkauden kanssa (ellei ole uskovainen).
Kommentit (28)
Piilota OFF-Topic keskustelu
<ozgood> en ota ensimmäistäkään ämmää pyörimään mun elämään..ihanaa olla yh lasteni kanssa. akoista vaan harmia
<Kyrön Paroni> 1:33
<blackwater park> Nykyään tähän on tehty muutos: Avoliittopari joka on ollut vähintään 5 vuotta avoliitossa, voidaan omaisuus puolittaa.
<blackwater park> Kerron teille tarinan jonka kuulin Lapin Radiossa: Edellisistä avioliitoista eronneet Pertti ja Kaisa tutustuivat toisiinsa ja elivät 20v avoliitossa. Kaisa omisti metsäpalstan, jonne Pertti halusi rakentaa mökin, johon Kaisa myöntyi. Pertti rakensi mökin omilla rahoillaan. Muutaman vuoden jälkeen Pertti ja Kaisa erosivat ja Kaisa sai mökin itselleen, koska mökki sijaitsi hänen omistamallaan metsäpalstalla. Pertti riitaannutti asian, mutta oikeus kumosi sen, sillä he eivät olleet avioliitossa.
<Introvertti-Pertti> Kun saavuttais edes ne kolmannet treffit joskus..
<pulis> level 30 on kaikki helpompaa :)
<c-pari> Ehkä minäkin vielä joku päivä *sniff*
<hexagon> Mut hyvinhän noilla näyttäis menevän :)
<hexagon> jumalauta ku oli pitkiä kommentteja!
<hb81> Fettukani Et sinäkään näköjään huomioi että idea oli luoda ääripää tilanne. Molemmat yhtä mahdollisia. Ja välille mahtuu yhtä monta välimuotoa mitä ihmisiäkin on.
<Fettukani> hb81 Et näköjään ota huomioon sitä, että kukin valitsee vaimonsa / miehensä, joten vaikka se puoliso olisikin sinun mielestäsi mulkku, niin itseähän sitä on vainaja aikanaan valintansa tehnyt. Kohtuullisen asenteellinen oletus, että se leski olisi pettävä tai katkera, jos muu suku ei siitä satu tykkäämään. On hyvin yleistä, että muu suku jostain syystä mustamaalaa sukuun myöhemmin naituja ihan katkeruuttaan ja ahneuttaan. Aikuiset lapset tai sisarukset ei ehkä kestä uutta puolisoa "joka tulee apajille" tai muuta paskaa.
<hb81> Turmiotar Tuolla oikeudella on myös toinen puoli. Läheinen ja rakastava perhe ei saa mitään ja rahat sekä talo meni pettävälle ja katkeroituneelle vaimolle, kun mies kuoli onnettomuudessa. Koita siinä sitten purra hammasta. Ääripää esimerkkejä toisinsanoen, mutta kaikella on puolensa.
<Turmiotar> Ja kyllähän lakikin asettaa avioliitolle tietyt oikeudet, esim. puolison kuollessa avoliitossa asuva kumppani ei ole oikeutettu juuri mihinkään. Kun taas avioliitossa on avio-oikeus, joka oikeuttaa puolison ensimmäiseksi edunsaajaksi. Olishan se nyt perseestä, jos olisit vaikka itse avoliitossa 10 vuotta kumppanisi kanssa ja sitten se yhtäkkiä kuolisi. Sitten vielä sen lisäksi menettäisit puolison omaisuuden, jollekkin hänen katkeralle sisarelleen, johon puolisosi ei ole ollut yhteyksissä vuosikymmeniin. Mutta hän on silti oikeutettu perimään puolisosi omaisuuden ja muistorikkaat tavarat.
<mekkuli> hb81 itse halusinn osoittaa sitoutumista sillä että kosin ja mentiin naimisiin. Monesti unohdetaan että parisuhteissa pitää oikeasti tehdä työtä ja arvostaa kumppaniaan eikä asioita saa pitää itsestäänselvänä. Meille avioliitto ei ole ollut vaikeaa vaan molemmat ovat tienneet mitä toinen ajattelee avioliitosta ja halutaan sitoutua virallisesti. Jos miettii jo valmiiksi suhteen vakavoituessa tulevaa eroa ja sitä onko silloin helpompaa avioparina vai avoparina niin miksi ruokkia epävarmuutta eikä panostaa molempien hyvinvointiin.
<Turmiotar> Vaikka en ole mitenkään uskonnollinen, niin kyllä mä silti häistä haaveilen. Mun mielestä se tarkoitus on olla kaunis juhla, jossa juhlitaan parin keskenäistä rakkautta ja yhdessäoloa. Ja ainakin kaikki häät missä itse oon ollu, niin ne on ollu ihan perkeleen hauskat kekkerit, jossa kerrankin kaikki tutut ja kaverit on koolla ja saadaan juhlia ystävien onnellisuutta. Häät on perinne, vähän niinkuin suvivirsi. Ei sitä mielestäni kaikkien tarvitse noudattaa, mutta voi silti kunnioittaa niitä, jotka haluavat siihen ryhtyä.
<hb81> ZoomeR-FIN Miten se avioliitto tuohon vaikuttaa? Eikö sen avopuolison nimikin ole ihan yhtä pätevä velanottajana kuin vaimo? Helvetin vanhoillista paskaa pankissa jos moinen niitä ahistaisi. Pankkejakin on monia mistä valita.
<hb81> Mainitaan vielä, että kaikilla on oma näkemyksensä omista arvoistaan ja ajatuksistaan. Se on hyvä jos avioliitto tuo turvan tunnetta yhteiseen elämään. Lopullista elämäähän siinä pyritään tekemään eikä eroamaan. Onneksi eletään melko vapaassa maassa missä saa valita oman elämänsä tiet. Joskus tiet on niin mutkaisia että meinaa suistia ojaan, mutta hei.. oma valinta. :)
<hb81> apinarotta, Enpä yllättynyt että kyseessä oli uskonnonopettaja. Eikös perimmäinen ajatus naimisiinmenosta ole yhteinen rakkaus? Miksei voi pohtia pidempään eroamista vaikka ei olisikaan naimisissa? Entä onko se lapselle parempi kun vanhemmat on yhdessä pakosta? Vastuu se on vanhemmilla lapsistaan jokatapauksessa vaikka ero tulisi ilman avioliittoa. Väitän että avioliitto tuo enemmän ongelmia kuin avoliitto. Niin taloudellisesti kuin henkisesti. Mutta korjaan hieman tuota edellisen viestin alkua. "Naimisiin meno on useimmissa tapauksissa täysin turha toimenpide."
<ZoomeR-FIN> hb81 asuntolainan sun muiden lainojen hakeminen on helpompaa avioparille. eli jos haluat omakotitaloasujaksi ilman isoa perintöä tai mittavaa pesämunaa tai muuten vaan sulla ei oo massia paskoa muutamaa sataa tuhatta tiskiin ni sillon on ihan hyvä olla parempi puolisko mukana pankissa.
<MrFiufaufou> hb81 No mitäs luulet? Some on hyvä esimerkki siitä mitä ihmiset haluavat elämässään, huomiota.
<apinarotta> hb81 Viisas uskonnonopettajani joskus sanoi että siinä on paljon myös kyse lasten hyvinvoinnista. Kun vanhemmat on sidottu toisiinsa taloudellisesti, on todennäköisempää että eroamista harkitaan pidempään, joka on tietysti lapselle parempi. Tosin itsekkin olen nuorena käynyt läpi vanhempieni eron, jota pitkään souvattiin, eikä sekään kyllä hauskaa ollut. mutta noin niinkun yleensä.
<hb81> Naimisiinmeno on omasta mielestä kovin turha keksintö. Miksi tehdä kaikesta hankalempaa, jos molempien ajatus on olla yhdessä. Miksi siitä pitää tehdä "virallista". Yleensä vielä tulee enempi sotkua jos homma ei toimikkaan vuosien jälkeen. Nimimerkillä lonkkaheittona 15vuotta (olen mies enkä laske vuosia tarkalleen) yhdessä ja kaksi yhteistä lasta (ja jos kaikki sujuu hyvin niin kolmas kesällä).
<Sneigla> FlyInTheHole kaikilla ei ole kiire naimisiin.
<jamqqa> huhhuh mikä leuka naisella
<newbie821> FlyInTheHole Onneksi olkoon päättäväisyydestäsi! Mikäs oli sinun tapauksessa naimisiinmenon tarkoitus? Saada lupaus loppuelämästänsä naiselta ja päinvastoin? Päättää, että tunteet nykyiseen pysyy samana molempien osapuolien koko loppuelämän? Ettei muutu ihmisenä? Ehkä kivat häälahjat? Kiinnostaisi tietää, itse kun en ole koskaan ymmärtänyt mitä tekemistä naimisiinmenolla on rakkauden kanssa (ellei ole uskovainen).
<FlyInTheHole> 30th date... Tapasin nykyisen vaimoni varmaan noin 30 kertaa ennen häitä. Nykyisin ihmiset eivät osaa päättää, mistä tämä deittailukulttuurikin on peräisin. Seurustellaan 10 vuotta ja mietitään, onko henkilö oikea. Sitten suunnitellaan häitä 5 vuotta. Ja lopulta sitten erotaan häiden jälkeen, koska sitoutuminen olikin liian kova pala.
<Esox lucius> Pitkään ukko pieruaan pidätti...
<MrFiufaufou> Molemmissa oli puolensa
Uusimmat profiilikuvat
Foorumilla tapahtuu