Quantcast

Why is Flat Earth a Thing in 2020?

Hyvää analyysiä siitä miks idiootit uskoo että maa on litteä

0 / 5 (3 ääntä)

Julkaistu: 4.3.2020 21:01

Katsottu: 2651 kertaa

Kommentit: 24 kpl

Tarkastaja: kido

1.2K

0 / 5 (3 ääntä)

Why is Flat Earth a Thing in 2020? | Hyvää analyysiä siitä miks idiootit uskoo että maa on litteä

Kommentit (24)

Kommentointi on vain Riemurasian kirjautuneille käyttäjille!
11.03.20 01:14

<Vepsi> ropootti Aa joo olinpa hölmö :D

10.03.20 21:44

<ropootti> Vepsi toki saa, mutta eetvertti mainitsi FE-mallin, mikä on sellainen vaihtoehtotodellisuusmalli samalla lailla kun vaikkapa scifi- ja fantasia-maailmat on. FE-mallissa on FE-säädöksiä, FE-logiikka ym. FE-matskua. Tiedän että jehovantodistajiakin kuuntelee mielummin kun flättäriä, joten ei kannata tutustua asiaan. Muuttuu vaan oma naamakin litteäksi jatkuvien naamapalmujen myötä.

10.03.20 16:39

<Vepsi> eetvertti Joo paitsi että yksityinen henkilö saa sinne kyllä ihan matkustaa jos haluaa.

10.03.20 14:52

<eetvertti> Vepsi Kuten ehkä tiedätkin FE-mallin mukaan antarktis ei ole manner vaan "maailman ulkokehä" jonne pääsy on yksityisiltä tutkimusmatkailijoilta hyvin rajattua antarktiksen sopimuksen takia. Lisäksi luonto antarktiksella on niin karu (kylmyys, vuoristo-olosuhteet) että siellä on lähes mahdoton selvitä pitkään jos haluaisi lähteä maailman ääriä etsimään (jos sellainen on edes löydettävissä). Jos takoitat sellaista reunaa mistä voi pudota avaruuteen niin suosittelen tutustumaan teoriaan tarkemmin. Teorian mukaan avaruutta ei ole olemassa ja maa on kaikki mitä on. Sieltä ei voi pudota

-5
10.03.20 14:31

<eetvertti> Lecimx Vielä vastatakseni kysymykseesi miksi euroopasta ei näe amerikkaan: 1. Ilma ei ole läpinäkyvää loputtomiin 2. säät vaikuttavat näkyvyyteen (sumu, sade, usva, vesihöyry jne.) 3. Asiat näyttävät pienemmiltä mitä kauempana ne sinusta ovat -> niiden angulaarinen koko (kulma jolla niitä katsot) pienenee ja lopulta on niin pieni että ne katoavat/eivät renderöidy optiseen laitteeseen. 3. Kyllä , valo taittuu myös litteällä alustalla ja varsinkin pitkällä matkalla saa aikaan kangastuksia ja muita vääristymiä. Eikö kuulostakkin tyhmältä? :D

-4
10.03.20 14:21

<eetvertti> Lecimx vastauksesi osoittaa että et todellisuudessa tiedä mitään aiheesta. Sanot että olet nauranut "flättäreille" ja tutkinut aihetta itse, mutta et tiedä perusasioita ja argumenttejä. Et tiedä että ne sun "palloon perustuvat kartat" voidaan esittää ns. AE-projektiona (litteän maan kartta) tai toisin päin. Et tiedä että ilma ei ole 100% läpinäkyvää, etkä ilmeisesti ymmärrä mitään optisten laitteiden (kuten kaukoputki tai silmä) angulaarisesta resoluutiosta etkä miten perpektiivi toimii. Miten voit testata jotain väittämää jos et edes ymmärrä sitä?!

-5
10.03.20 01:19

<Vepsi> Miksi te flättärit ette vaan mene sinne maailman reunalle ja ota siitä kuvia ja videoita?

09.03.20 20:41

<Pagan Altar> Lecimx Siinä lyhyt esimerkki että jopa lyhyellä tasaisella pöydällä esineet/asiat katoavat aina pohja ensin. https://www.youtube.com/watch?v=oZ_yfQfBY-E

-3
09.03.20 20:24

<Pagan Altar> Lecimx Lääkkeet ottamatta? Ensin itse kerrot että ilmakehä taittaa valoa ja säästä riippuen nähdään pidemmälle ja välillä ei.. Ja nyt ihmettelet seuraavassa kommentissa miksi euroopasta ei näe amerikkaa :DD mitä helvettiä

-4
09.03.20 11:20

<Lecimx> eetvertti Helpoin testi lienet jonka itsekkin voit tehdä on mitata kartasta etäisyys ja varmistaa sen todellisuus itte mittaamalla sen vaikka auton trippimittarilla. Kartat katsos kun perustuu palloon. Ja jos maa olis litteä niin miks me ei nähdä merten yli tarpeeks hyvillä teleskoopeilla? Kun ei näy niin ei näy. Ei nää Australiasta Antarktista tai et pysty Euroopasta kattelemaan Amerikkaan. Mistähän tämä johtuu ettei vaan näy.

09.03.20 02:11

<eetvertti> Lecimx Millä kokeella olet todistanut että maa kaareutuu? kiinnostaa oikeasti tietää. Itse en moista tieteellistä koetta ole neljän vuoden aikana vielä löytänyt/keksinyt. Olet tainnut sen 10v viettää itseäsi viisaaksi kehuen. Jos sun väittämä tolle videolle on että se on paskaa, niin onko videolla näkyvä horisontti mielestäsi kaarevuuden fyysinen reuna vai onko se optinen? Pallomallin mukaan se on fyysinen (mikä se ei tässä tapauksessa voi olla) Vosiko olla että näemme (liian) pitkälle yksinkertaisesti siksi, että kaarevuutta ei ole olemassa (maa ei ole pallo)?

-4
08.03.20 21:50

<Lecimx> ropootti Uskonnollisuus on yks syy mikä ajaa tähän touhuun vaikka kristinuskossa ei missään mainita kyllä litteästämaasta eikä edes kuvusta maan päällä vaikka niin väittävät. Osa varmasti onkin ihan vaan niin tyhmiä eikä heitä voi siitä sinällään syyttää. Ei tietämättömyys ole sinällään paha. Ongelma on siinä kun sitä tietämättömyyttä ei suostuta hyväksymään. sitten on tietenkin ne jokka on tajunnu että hei tällä tekee rahaa. Ei heitäkään sinällään voi syyttää kun näkevät vaan bisneksen. Jos asusin amerikassa ja viittisin ni itekin tekisin rahaa näillä talidomeilla. :D

08.03.20 21:46

<Lecimx> eetvertti Eka video jonka laitot on ihan täyttä paskaa. Näetkö kuinka paljon valo taittuu tuossa veden pinnalla kangastuksen takia. Kato noita lauttojen nosturien muotoa. Ja ihan samaa paskaa toinenkin. Eli näillä todisteilla ei vielä kuuhun lennetä. Ihminen pystyy näkemään horisontin taakse juurikin siksi kun ilmakehä taittaa valoa. Tästä johtuen jopa välillä näkee kauemas ja välillä lähemmäs riippuen ihan säästä. Riippuen ilmakehän vaikutuksista. Seuraava?

08.03.20 21:37

<Lecimx> Pagan Altar Tieteen tarkotus on löytää ratkasu. Ihminen on erehtyväinen ja tieteellä poistetaan ihmisen erehtyväisyys yhtälöstä lähes kokonaan. Se että löydetään uusia asioita tai kehitellään uusia teorioita on just se mitä tieteen kuuluu tehä. Kehittyä ympäristön tarkkailussa ja yrittää selittää mitä meijän ympärillä tapahtuu. :D Ei se että joku löytää tieteessä jotain ole mikään kiveen hakattu fakta vaan sen voi kuka vaan kumota jos löytää asiasta paremman löydön joka selittää tapahtuman. Sitten sitä testataan ja jos sen toteaa moni eri tyyppi todetaan että se on sitten näin.

08.03.20 21:33

<Lecimx> Pagan Altar Nykytieteen valossa on mahdollista että koko darkmatteria ei välttämättä ole tai on paljon vähemmissä määrin kun on uskottu. Katos kun teide kehittyy ja löytää uusia asioita. Vanhat teoriat kumotaan jotka todetaan olevan väärässä. Mutta mitätäpä siitä flättärit tietäs kun muuta ette tee kun hoe samoja asioita vuodesta toiseen eikä mitään uutta tule esille. Samat asiat on miljardeja kertoja selitetty flättäreille ja ne vaan ei mene perille.

08.03.20 21:30

<Lecimx> eetvertti Olen flättäreitä naureskellut sen kymmenen vuotta varmaan kohta jo. :D Ja mä oon kattonu kuule kaikkea ja lukenu kaikkea. Miks en usko litteään maahan? Siks ku aloin tutkimaan sitä. Mä oon myös ihan ite tehny testejä joilla olen todistanu itelleni maan pyöreyden. Mutta tokihan keskustella aina voi. Minä oon hyvinkin perillä teidän argumenteista jotka ei ole koko 10vuoden aikana muuttunu mihinkään ja joudun aina toistamaan itseäni kaikissa asioissa. Siksipä olen päättäny vaan nauraa idiooteille. Mutta voidaanhan me koittaa jos sulta vaikka löytys jotain uutta heittää peliin mukaan.

06.03.20 23:18

<ropootti> Ehkä flättärit on vaan ihan saatanan tyhmiä. Jotkut meinaan vaan on tyhmiä. Moni on toki vailla tietoa olosuhteiden pakosta, mutta moni on myös ihan vaan tyhmä. Minkäs teet. Otan nyt toisen oluen.

06.03.20 22:54

<Pagan Altar> Sama koskee valonnopeutta. vuosina 1928-1945 mitattu valonnopeus oli hitaampi kuin ennnen ja vuoden 45 jälkeen se taas nousi. Mikä tähän ratkaisuksi kyseessä on kuitenkin fysikaalinen vakio :). Noh tiede keksi tähänkin oivan ratkaisun vuonna 1972 ja kun selvität miten ongelma ratkaistiin tiedepiireissä voit jälleen kerran kehuskella olevasi viisas ihminen kun et usko kaikenmaailman hölynpölyyn :D

-3
06.03.20 21:04

<Pagan Altar> Teoria jota ei kykene todistamaan,mittaamaan,laskemaan eikä millään muullakaan näyttämään toteen(tarina keisarin uusista vaatteista?). Ja kyllä puhun nyt siitä johon avaruususkovaisten on pakko uskoa eli pimeästä aineesta.Eli mitä tekevät tiedemiehet kun yhtälöä ei saada täsmäämään?Keksitään juurikin kyseinen menetelmä jossa yhtälöiden virheellisyys korjataan lisäämällä haluttu määrä mielikuvitusta. Ja kun sitten uskot asiaan jota ei millään muotoa kyetä todistamaan voit kutsua itseäsi fiksuksi ihmikseksi.

-4
06.03.20 18:42

<Nimeltämainitsematon> Kuvia reunalta odotellessa.

05.03.20 21:33

<kemppaus> Lattamaatyypit haluaa vaan loppupelissä ilmaisen avaruuslennon, koska ei ne vissiin muuten usko tai ymmärrä.

05.03.20 00:53

<keijoo> Nii koko lituskamaa"teoria" lähtee siitä, että kaikki maailman avaruusjärjestöt mkl. yksityiset firmat ovat salaliitossa keskenään (plus tietysti suurinosa tiedemiehistä, ym ym ym). Tämä tarkoittaisi käytännössä sitä, että lähes kaikki tiede olsi enemmän tai vähemmän väärässä, mikäli maa olisi litteä. Vaatii kyllä äärimmäistä mentaaliakrobatiaa, että tällaisen saisi mitenkään järkevästi itselleen loogisesti selitettyä..

05.03.20 00:28

<eetvertti> Lecimx Ois kyllä kieltämättä mielenkiintoista käydä kanssasi syvällisempääkin keskustelua aiheesta ja kuulla kuinka paljon tiedät aiheesta ja siihen liittyvistä teknisistä jutuista. Videon kaltaiset tyypit eivät sulle osaa kertoa mitä flat earth tyypit todellisuudessa uskovat, vaan heidän tehtävä on puolustaa omia ja katsojiensa näkemyksiä, ilman että perehtyisivät oikeasti vastapuolen väitteisiin. Tämä on usein pelkkää naureskelua ja vastapuolen pilkkaamista. Joskus kannattee kuitenkin rohkastua, ottaa väitteistä rehellisesti selvää ja koettaa ymmärtää niitä ihan itse!

-3
05.03.20 00:08

<eetvertti> Lecimx lyhyt vastaus sulle : https://www.youtube.com/watch?v=kUEO7fz9MZs ja samasta aiheesta https://www.youtube.com/watch?v=106VHTA_I_g .Tuossa vähän psrempia esimerkkejä syistä miksi flat earth on juttu vuonna 2020 ja miksi se jaksaa ihmisiä kiinnostaa ja askarruttaa. Olet itsekkin ollut tietoinen liikkeestä ilmeisesti useamman vuoden mutta ilmeisesti olet käyttänyt aikasi katsomalla enimmäkseen tämän kaltaisia videoita jotka vahvistavat omaa maailmankuvaasi. Ootko kokeillu joskus miettiä itse vaikka noita ongelmia maan kaarettomuuden osalta vai ootko aina vaan kompannu tämmösiä kavereita?

-4

Uusimmat Foorumin viestit

Lähetä uusi video

KATEGORIAT

Selaa videoita..

SAMANKALTAISIA

ILMOITA ASIATON SISÄLTÖ

Mikäli tämä mediatiedosto on mielestäsi sopimaton tai omistat tekijänoikeudet mediatiedostoon ja haluat sen poistettavaksi, voit lähettää siitä meille ilmoituksen.

Valitse mielestäsi parhaiten kuvaava ilmoitus mediatiedostosta.

Syy

repostMediaId

Lyhyt selvitys

Kommentointiin liittyvät säännöt

 • Pyri kunnioittamaan muita kirjoittajia ja heidän mielipiteitään.
 • Merkitse kommenttisi lähetysvaiheessa off-topiciksi mikäli se ei liity mitenkään itse mediaan.
 • Ylläpidolla on oikeus poistaa kommentti ilman mitään erillistä ilmoitusta.
 • Jylppy-Galleriaan ei hyväksytä poliittisten äärilaitojen riitelyä tai maahanmuuttopolitiikkaan liittyviä medioita tai kommentteja, niillä ei ole mitään viihdearvoa eivätkä ne tästä syystä sovellu Riemurasiaan.
 • Kiihottaminen kansanryhmää vastaan on kiellettyä.
 • Väkivallalla tai millään muullakaan uhkailua ei sallita, kohdistuipa se toiseen kirjoittajaan, julkisuuden henkilöön tai tuntemattomaan ihmiseen. Myöskään muita ei saa kannustaa väkivaltaan tai vainoon.
 • Linkit jotka sisältävät erotiikkaa, väkivaltaa, häiritseviä kuvia tai mainontaa ovat kiellettyjä.
 • Poistamme mainostarkoituksessa laaditut kirjoitukset, olipa mainostettava asia sitten tavara, palvelu, aate tai maailmankatsomus. Puolueen tai uskonnon kiihkeä tuputtaminen voi olla myös mainostamista.
 • Yksityiselämään kuuluvia asioita ei saa julkaista. Tämä tarkoittaa mm. puhelinnumeroita, osoitetietoja ja sähköpostiosoitteita.
 • Toistuva saman asian kommentointi on kiellettyä.
 • Mediaan liittymättömät kommentit, kuten maahanmuuttopoliikka tapahtuu foormilla. Pääset siihen tästä. Sallimme kuitenkin mediaan liittymättömät kirjoitukset tietyissä rajoissa. On myös välillä piristävää kuulla käyttäjien omia hauskoja kokemuksia elämästä.
 • Jatkuvista sääntöjen rikkomisesta ylläpidolla on oikeus antaa käyttäjälle varoitus (7 päivän kirjoitus -ja äänestyskielto) sekä räikeimmissä tapauksissa porttikielto sivustolle tai tunnuksen poisto.
 • Kaikkien näiden sääntöjen jälkeen pyritään pitämään keskustelu kuitenkin rentona.