Quantcast

Luomuhuijaus

Kaste kaikkeuteen sarjan jakso 98, ottaa käsittelyyn Luomun merkityksen elintavikkeissa, ja kertoo että onko se sitä, mitä me olemme sen ajatelleet olevan. Sarja on filosofinen tieteisohjelma.

1.91 / 5 (22 ääntä)

Julkaistu: 1.7.2020 17:05

Katsottu: 5287 kertaa

Kommentit: 18 kpl

Tarkastaja: Maddi

1.2K

1.91 / 5 (22 ääntä)

Luomuhuijaus | Kaste kaikkeuteen sarjan jakso 98, ottaa käsittelyyn Luomun merkityksen elintavikkeissa, ja kertoo että onko se sitä, mitä me olemme sen ajatelleet olevan. Sarja on filosofinen tieteisohjelma.

Eniten ääniä saaneet kommentit

Aika: 2020-07-01 19:16:25

+2664

<__-AxU-__>

menikö tässä nyt termit sekaisin kun geenimuuntelu ja luomu on minun mielestä kyllä ihn eri asia. En kyllä jaksanut edes katsoa loppuun asti kun puhui mitä sattuu. luomu on minun mielestä sitä että ei kaytetä ddt:tä tai rounduppia.

13

Aika: 2020-07-02 10:45:36

+24253

<dasser>

icefox https://fi.wikipedia.org/wiki/Luonnonmukaisuus : "Luomu (lyhennetty sanasta luonnonmukainen)"

5

Kommentit (18)

Kommentointi on vain Riemurasian kirjautuneille käyttäjille!
28.07.20 18:07

<sandez> Itehhän suosin luomu kasviksia koska niissä on monipuolisemmat ravintoaineet. ei pelkkä NPK vaan monia mineraaleja joita kasvi ei varsinaisesti vaadi, mutta tehostaa perusravinteiden imeytymistä,suojaa kasvitaudeilta ynm. Aivan kuten muillakin elävillä. Koitappa elää pelkällä rasvalla,Protsku ja hiilarijauheilla. nelät kyllä mut saattaa jokunen vaiva tulla.

-3
26.07.20 20:40

<Halohjata> Luomu on juutalaisten salaliitto

-1
22.07.20 02:04

<seppolari> Tähän sopii taas vanha kommentti siitä mitä eroa on tavallisella mansikalla ja luomumansikalla. Luomumansikat myrkytetään yöllä.

-1
09.07.20 22:19

<Kanakotka> Luomu suomessa on tuotenimike, eikä luonnonmukainen. Luomuliitto kääri rahat siitä, ettei synteettisiä, vesiä huomattavasti vähemmän rehevöittäviä lannoitteita, ja maan toksisuuden kannalta parempia tuholaismyrkkyjä käytettäisi. Esimerkiksi villinä kasvaneita kasveja ei Luomuliiton määräysten mukaan saa myydä Luomuna. Geenimanipulaatio ei ole vastakohta Luomulle, ja suurin osa luomutuotteista ovat joko jalostamalla manipuloitu, tai suoraan geenimanipuloitu. Ainoa edes lähes luonnonmukainen luomutuote olisi Speltti.

-2
06.07.20 22:20
04.07.20 12:39

<MösjööTipsu> Tehotuotanto on terminä saanut huonon maineen, mutta miksi? Se on tuotantoa, jolloin eläimille ja kasveille annetaan kaikki mahdollisuudet kasvaa hyvin, terveenä ja nopeasti. Ravinnepuutoksesta ja laikkutaudeista kärsivä vehnä ei kasvata 6000kg hehtaarisatoa. Korkeintaan 3000kg. Tai kärsivä eläin ei tule tiineeksi ja tee jälkeläisiä vaikka sitä miten keinosiementäisi. Tosin pelkät kiimatkin voivat olla aika vaisuja. Tehotuotanto on sitä, että kaikilla on hyvät olosuhteet menestyä ja sivuvirrat koitetaan tukkia ja tehdä kaikki hyvin. Ne food ink yms. videot ovat kaukana tehotuotannosta.

04.07.20 12:27

<MösjööTipsu> On tässä ihan faktaakin, mutta myös omituisia tulkintoja. Mutta esimerkiksi luomueläinten lihat ja kananmunat ei ole kyllä parempia. Esimerkiksi vapaankananmunat, eli lattiakanat munivat ne munansa liian usein lattialle ja näin tulee loisongelmia, koska hygienia on huono. Lattiakanaloista siirrytiin aikanaan häkkikasvatukseen juuri sen hygienian kannalta. Luomulehmillä taas usein on seleeninpuutosta, sillä luomuseleeniä on vaika saada mistään, mutta nämä jalostetut eläimet tarvitsevat kivennäisaineita paljon enemmän mitä alkuperäiset esi-isänsä. Luomua pidetään onnelana, mutta kivikausi se on.

-2
03.07.20 14:15

<Wickerman> icefox Luomutuotteen määritelmä: luomumaatalouden tuotteet, jotka on tuotettu LUONNONMUKAISESTI ja ekologisesti kestävästi, joiden valmistusmenetelmät eivät ole haitallisia ympäristölle, eivätkä ihmisten, kasvien tai eläinten terveydelle ja hyvinvoinnille.

-1
03.07.20 11:59

<Kheldaur> Luomutuotteet eivät maistu yhtään sen paremmille kuin muutoin kasvatetut. Ja hinta on naurettavan kova, ruoka kun muutenkin maksaa tässä maassa aivan helvetisti.

03.07.20 09:21

<perttikurikka> VMP. Geenimuuntelun tarkoitus tällä hetkellä ei ole tuottaa kaikille ruokaa, vaan patentteja ja monopoleja. Ruokakasveja , kun ei voi patentoida, mutta muutetaan vähän geenejä niin sille saadaan patentti, poistetaan alkup. lajikkeet, boom ruokamonopoli.

03.07.20 08:19

<icefox> Näyttäkää mulle luomukala tai luomuriista niin minä näytän teille jari sillanpään tyttöystävän. Olkoot sitten luomu ja luonnonmukainen sama asia, mutta outoa on se, että riista ja kala on luonnonmukaisia, mutta ei luomua mutta luomu kuitenkin tarkoittaa luonnonmukaista?

02.07.20 21:33

<Putinisti87> Tämähän oli hyvä tiivistys luomusta ja kuinka geenimanipulaatiota on aina ollut ja se on ihan terveellistä. En ymmärrä miks täällä jotkut rastapetterit vetelee pelihousujansa kun lyödään faktat pöytään. Ei ymmärretä perusasioita kontekstista. Huudellaan vahvistusharha päissään jostain roundup:sta ja ddt:stä, onneks tälläset mutu hörhöilyt ei toimi akateemisessa maailmassa. TIRSK.

02.07.20 10:45

<dasser> icefox https://fi.wikipedia.org/wiki/Luonnonmukaisuus : "Luomu (lyhennetty sanasta luonnonmukainen)"

02.07.20 09:45

<icefox> Luomu ja luonnonmukainen kun ei vittu ole sama asiaLuomussa kasvatusolosuhteet ja ravinto on aina kontrolloitua. Luonnonmukainen on nimensä mukaan luonnonmukainen mihin ihmisellä ei ole juuri ollut tekemistä. Ahven ei ole luomua, mutta se on luonnonmukainen. Hirvi ei ole luomua, mutta se on luonnonmukainen.Jos joku kasvattaa ahvenia ja syöttää niille vaan luomuravintoa niin voidaan alkaa puhua luomuahvenesta. Mutta kuka helvetti sitä tarkkailee syökö se ahven vahingossa kärpäsen mikä ei ole luomukärpänen. Nyt menee ihon alle. Anteeksi.

-11
02.07.20 08:29

<dasser> __-AxU-__ en vissiin ymmärrä kommenttiasi, mutta kyllä: luomu ja geenimuuntelu on ihan eri asia ja sitähän tässä videossakin käsitellään. Luomu voi olla toisille sitä, ettei syö myrkytettyjä ruokia ja toisille, ettei syö tehotuotettua ruokaa.

01.07.20 20:24

<Tmmy> Kuulostaa yhtä mutuilulta kun sen erään autistin kommentit tuolla Jylppy-gallerian puolella.

01.07.20 19:16

<__-AxU-__> menikö tässä nyt termit sekaisin kun geenimuuntelu ja luomu on minun mielestä kyllä ihn eri asia. En kyllä jaksanut edes katsoa loppuun asti kun puhui mitä sattuu. luomu on minun mielestä sitä että ei kaytetä ddt:tä tai rounduppia.

13
01.07.20 17:55

<Suomen_Bufu> Kannattaa jakaa tätä videota somessa ja muillakin sivuilla (missä voi), sekä läheisille, jotta mahdollisimman moni saa selville tästä asiasta enemmän tietoa.

-3

Uusimmat Foorumin viestit

Lähetä uusi video

KATEGORIAT

Selaa videoita..

SUOSITUIMPIA VIDEOITA

Tyyppi kouluttaa pianoa julkisesti

Tyyppi kouluttaa pianoa julkisesti

10 186 katselukertaa

Salaseura? mitä vittua

Salaseura? mitä vittua

11 783 katselukertaa

Gay Mount Everest

Gay Mount Everest

3 106 katselukertaa

Vartija taltuttaa puukkojunkkarin

Vartija taltuttaa puukkojunkkarin

16 910 katselukertaa

ILMOITA ASIATON SISÄLTÖ

Mikäli tämä mediatiedosto on mielestäsi sopimaton tai omistat tekijänoikeudet mediatiedostoon ja haluat sen poistettavaksi, voit lähettää siitä meille ilmoituksen.

Valitse mielestäsi parhaiten kuvaava ilmoitus mediatiedostosta.

Syy

repostMediaId

Lyhyt selvitys

Kommentointiin liittyvät säännöt

  • Pyri kunnioittamaan muita kirjoittajia ja heidän mielipiteitään.
  • Merkitse kommenttisi lähetysvaiheessa off-topiciksi mikäli se ei liity mitenkään itse mediaan.
  • Ylläpidolla on oikeus poistaa kommentti ilman mitään erillistä ilmoitusta.
  • Jylppy-Galleriaan ei hyväksytä poliittisten äärilaitojen riitelyä tai maahanmuuttopolitiikkaan liittyviä medioita tai kommentteja, niillä ei ole mitään viihdearvoa eivätkä ne tästä syystä sovellu Riemurasiaan.
  • Kiihottaminen kansanryhmää vastaan on kiellettyä.
  • Väkivallalla tai millään muullakaan uhkailua ei sallita, kohdistuipa se toiseen kirjoittajaan, julkisuuden henkilöön tai tuntemattomaan ihmiseen. Myöskään muita ei saa kannustaa väkivaltaan tai vainoon.
  • Linkit jotka sisältävät erotiikkaa, väkivaltaa, häiritseviä kuvia tai mainontaa ovat kiellettyjä.
  • Poistamme mainostarkoituksessa laaditut kirjoitukset, olipa mainostettava asia sitten tavara, palvelu, aate tai maailmankatsomus. Puolueen tai uskonnon kiihkeä tuputtaminen voi olla myös mainostamista.
  • Yksityiselämään kuuluvia asioita ei saa julkaista. Tämä tarkoittaa mm. puhelinnumeroita, osoitetietoja ja sähköpostiosoitteita.
  • Toistuva saman asian kommentointi on kiellettyä.
  • Mediaan liittymättömät kommentit, kuten maahanmuuttopoliikka tapahtuu foormilla. Pääset siihen tästä. Sallimme kuitenkin mediaan liittymättömät kirjoitukset tietyissä rajoissa. On myös välillä piristävää kuulla käyttäjien omia hauskoja kokemuksia elämästä.
  • Jatkuvista sääntöjen rikkomisesta ylläpidolla on oikeus antaa käyttäjälle varoitus (7 päivän kirjoitus -ja äänestyskielto) sekä räikeimmissä tapauksissa porttikielto sivustolle tai tunnuksen poisto.
  • Kaikkien näiden sääntöjen jälkeen pyritään pitämään keskustelu kuitenkin rentona.