Katana Vs Greatsword
Kummatkin miekoista joutuvat kovaan kestävyystestiin, mutta kumpi miekoista on kestävämpi?
1
Riemurasia on ollut tavoittamattomissa 1.2.2022 - 2.2.2022 välisen ajan päivitystöiden johdosta. Ilmoitelkaa rohkeasti sivuston ongelmista mikäli niitä tulee vastaan palautesivun kautta.
Kummatkin miekoista joutuvat kovaan kestävyystestiin, mutta kumpi miekoista on kestävämpi?
Eniten ääniä saaneet kommentit
Aika: 2016-05-25 18:35:16
+13340
<blugggg>
Muistan lukeneeni, että myöhäiskeskiajalla eurooppalaiset miekat olivat keskimäärin jo erittäin kestäviä ja laadukkaita, koska oli opittu tekemään kestävämpää terästä, jota oli myös saatavilla enemmän kuin aikaisemmin. Japanissa teräs oli tiukemmassa, mikä näkyi myös miekkojen laadussa. Eli jos verrataan vaikka 1400- ja 1500-lukujen eurooppalaisia perusmiekkoja japanilaisiin vastaaviin esim. kestävyydessä niin eurooppalainen vetäisi tod.näk. pidemmän korren.
Aika: 2016-05-25 18:51:35
+9949
<Siiderihai89>
Kummallaki saa varmasti leikattua ihmislihaa. Mutta itse en vain ymmärrä tuota kulttimaista hypetystä katanoihin. Loppujen lopuksi ovat kaikki pala terävää terästä, eikä niissä ole mitään uber-leikkausominaisuuksia.
Aika: 2016-05-26 00:13:32
+2039
<TimLizard>
Tässä hölmöä on se että eurooppalainen miekka ja katana on valmistettu täysin eri tarkoituksiin. Katanalla on tarkoitus leikata ja pistää kankaiden ja nahkapanssarien läpi. Toisin kuin eurooppalainen miekka jonka täytyy kestää voimakkaita osumia haarniskoihin. ihan sama lyödä vaikka hedelmäveitsi ja lihakirves yhteen ja ihmetellä lopputulosta.
Aika: 2016-05-25 19:28:43
+48289
<Beattila>
Tästä videosta puuttune tärkeimmät tiedot. Great Sword: Damage 130/0/0 (normal), Durability 230, Weight 10.0, Stats Needed/Bonuses 26/0/0/0 D/E/-/-, Damage Redution% 70.0/10.0, Guard Break Reduction 45. Uchigatana: Damage 95/0/0 Bleed 180 (Slashing, Piercing), Durability 70, Weight 5.0, Stats Needed/Bonuses 18/13/0/0 E/D/-/-, Damage Reduction% 45.0/10.0, Guard Break Reduction 30.
Kommentit (25)
<blugggg> erhu Jos haluttiin "murskata" haarniskamies, niin silloin heitettiin miekat vihtuun ja käytettiin esim. sotavasaroita ja erilaisia salkoaseita, kuten hilpareita. Raskaasti haarniskoitujen ritarien taistot menivät vielä usein painiksi, missä esim. tikari voi olla miekkaa kätevämpi etsittäessä rakosia panssarista ja tökittäessä menemään.
<Thaliquid> Hakkaakohan nuo jollakin vitun kiinankopio katanalla noita?
<SotilasSandels> Feodaaliajan Japanissa teräksen valmistus oli alkeellista verrattuna Euroopan miekka/kilpi-aikaan. Euroopassa valmistettiin teräslaatuja joista saatiin lämpökäsittelemällä jousiterästä. Japanilaiset joutuivat tekemään miekkansa kikkailemalla kerroksittain takomisen ja karkaisun kanssa, koska heidän teräs oli heikkolaatuista/epäpuhdasta. Loppupeleissä Eurooppalaisilla oli vaan paremmat masuunit. Miekan muoto on toinen juttu.
<erhu> Joskus aikoinaan luin tiedon, jossa katanan tarkoituksena oli leikata, kun taas eurooppalaisten miekkojen murskata. Euroopassa käytettiin raskaita haarniskoja ja tavoitteena oli päästä tästä läpi tai edes tuottaa vahinkoa näistä haarniskoista huolimatta. Molemmissa cons&pros... mielipide videosta on kuitenkin, että testin kohde on väärä katanaa kohtaan. Voin toki olla väärässä, mutta tässä minun mielipiteeni asisata; omistamani tiedon perusteella.
<eitoimirec> https://www.youtube.com/watch?v=rTKV5-ZSWcE
<blugggg> groaar "Helvetin paljon nopeampi käsitellä" on kyllä aikamoista liioittelua. Katanat ovat painavampia, kuin samanpituiset eurooppalaiset miekat, mikä ei todellakaan helpota niiden käsittelyä. Lisäksi katanat ovat yksiteräisiä, mikä ei paranna niiden käyttömahdollisuuksia kaksiteräisiin eurooppalaisiin miekkoihin nähden. mm. ns. half-swording (mikäkhän lie suomenkielinen termi?) on katanalla rajoittuneempaa. https://en.wikipedia.org/wiki/Half-sword
<Lontti77> Kun te tappelette kestävyydestä ja valmistuksesta niin jätän tämän vain tähän https://www.youtube.com/watch?v=-t-oZ6X1sho
<Metsien_mies> groaar Katanahan ei ole yhtään sen nopeampi kuin muut miekat. Ja "aito" katana käyttäytyisi testissä aivan samalla lailla koska niissäkin on pehmeä selkä ja kova terä. Ainut syy miksi "aidot" katanat ovat kalliita on se että ne on käsintehtyjä.
<groaar> https://www.youtube.com/watch?v=e_uO7PU8l8Y
<groaar> TimLizard Tämän lisäksi katana on helvetin paljon nopeampi käsitellä mikä tekee siiät aivan ylivoimaisen. Kyllä niitä hyvin kestäviä katanoita on tehty, hinta ei ole alle 20000€. Tossa videossa ei takuulla ole ollut aitoa katanaa ja sen tekijä tuskin maineikas.
<hifi> Made in Japan vs made in Europe, mitä tuossa nyt oletettiin tapahtuvan
<Peelo2020> Isfet Se mystiikka, samuraikulttuuri ja symboliikka mikä miekan ympärille on rakentunut, kiehtoo monia. Ja yksityiskohtaisen koristelun ansiosta, jotkut niistä ihan kaunista katseltavaakin. Eipä sillä kai niin suurta merkitystä ole kuinka hyvä miekka katana lopulta on. Ennemmin ne kait koriste-esineitä nykyisin on.
<blugggg> groaar Maailman parhain teräs ja miekat valmistettiin satoja vuosia kuitenkin Espanjan (Iberian) Toledossa. Toledon miekat tehtiin aidosta seosmetallista mikä teki niistä äärimmäisen kestäviä ja haluttuja, mutta samalla hitaita ja työläitä valmistaa. http://www.aceros-de-hispania.com/toledo-swords.htm Vähän aikaa sitten luin jutun jostain kuvalehdestä eräästä espanjalaiskäsityöläisestä joka oli (IIRC) ainoa Toledolainen jäljellä oleva miekkaseppä, joka valmistaa toledolaismiekkoja perinteisellä menetelmällä. Niillä miekoilla olikin sitten ihan kivasti hintaa.
<TimLizard> Tässä hölmöä on se että eurooppalainen miekka ja katana on valmistettu täysin eri tarkoituksiin. Katanalla on tarkoitus leikata ja pistää kankaiden ja nahkapanssarien läpi. Toisin kuin eurooppalainen miekka jonka täytyy kestää voimakkaita osumia haarniskoihin. ihan sama lyödä vaikka hedelmäveitsi ja lihakirves yhteen ja ihmetellä lopputulosta.
<groaar> Siiderihai89 Kokemattomuutesi suorastaan paistaa läpi. Vertaus keittiövetsiin jotka pellistä terotettu on naurettava.
<groaar> Isfet Tuossa olet väärässä. https://fi.wikipedia.org/wiki/Katana
<groaar> blugggg Samuraimiekat mitkä on taitettu 7 kertaa ovat kestävempiä. Näin veikkaisin. Itselläni on monin verroin parempi samuraimiekka kuin mitä kaupoissa saatavat, muttei lähellekään huippuhyvä. Nuo miekat ei ollu kuin kaupan hyllytavaraa vasta.
<Isfet> Japsien teräs on melko heikkoa ja matalaa laatua, eikä heidän parhaimmastakaan teräksestä tehdyt miekat juurikaan pärjänneet eurooppalaisille. En kyllä tajua, mistä tulee tämä valtava hypetys katanoihin. Tosin näyttäväthän ne vähän hienommilta, kuin eurooppalaiset suorat terässuikaleet.
<bäkä> Ei ollu katana Hattori Hanson tekemä.
<tuuhee> Beattila Mitä pitäisi tietää?
<Beattila> Tästä videosta puuttune tärkeimmät tiedot. Great Sword: Damage 130/0/0 (normal), Durability 230, Weight 10.0, Stats Needed/Bonuses 26/0/0/0 D/E/-/-, Damage Redution% 70.0/10.0, Guard Break Reduction 45. Uchigatana: Damage 95/0/0 Bleed 180 (Slashing, Piercing), Durability 70, Weight 5.0, Stats Needed/Bonuses 18/13/0/0 E/D/-/-, Damage Reduction% 45.0/10.0, Guard Break Reduction 30.
<Siiderihai89> Kummallaki saa varmasti leikattua ihmislihaa. Mutta itse en vain ymmärrä tuota kulttimaista hypetystä katanoihin. Loppujen lopuksi ovat kaikki pala terävää terästä, eikä niissä ole mitään uber-leikkausominaisuuksia.
<blugggg> Muistan lukeneeni, että myöhäiskeskiajalla eurooppalaiset miekat olivat keskimäärin jo erittäin kestäviä ja laadukkaita, koska oli opittu tekemään kestävämpää terästä, jota oli myös saatavilla enemmän kuin aikaisemmin. Japanissa teräs oli tiukemmassa, mikä näkyi myös miekkojen laadussa. Eli jos verrataan vaikka 1400- ja 1500-lukujen eurooppalaisia perusmiekkoja japanilaisiin vastaaviin esim. kestävyydessä niin eurooppalainen vetäisi tod.näk. pidemmän korren.
Uusimmat Foorumin viestit