Quantcast

Hjernevask - Brainwashing

Palkittu ja paljon keskustelua Norjassa aiheuttanut 2010 ilmestynyt 7 osainen dokumentti sosiaalitieteestä ja sen dogmaattisuudesta. Tämä dokumentti käytännössä johti Norjan valtion lakkauttamaan sukupuolentutkimuksen rahoituksen ja Pohjoismainen tasa-arvotiedon keskuksen lopettamiseen Pohjoismaiden ministerineuvoston toimesta. Suomessa tätä ei ole esitetty, ihme että YLE ei näytä.

4.85 / 5 (30 ääntä)

Julkaistu: 6.8.2016 16:54

Katsottu: 7249 kertaa

Kommentit: 13 kpl

Tarkastaja: Luutarhuri

1.2K

4.85 / 5 (30 ääntä)

Hjernevask - Brainwashing | Palkittu ja paljon keskustelua Norjassa aiheuttanut 2010 ilmestynyt 7 osainen dokumentti sosiaalitieteestä ja sen dogmaattisuudesta. Tämä dokumentti käytännössä johti Norjan valtion lakkauttamaan sukupuolentutkimuksen rahoituksen ja Pohjoismainen tasa-arvotiedon keskuksen lopettamiseen Pohjoismaiden ministerineuvoston toimesta. Suomessa tätä ei ole esitetty, ihme että YLE ei näytä.

Eniten ääniä saaneet kommentit

Aika: 2016-08-06 18:51:06

+15675

<Pirimus>

Kannattaa katsoa. Aika "pintaraapaisu" moniin aiheisiin, mutta pistää silti miettimään. Ja mielestäni hyvin tehty ja jäsennelty dokkari. Ja tämä ei ole amerikan yhdysvalloista joka on suunnatonta plussaa.

23

Aika: 2016-08-06 21:11:31

+3202

<ahonenj>

Se on aivan selvä, että sukupuolilla on myös henkisiä eroja. Ihan evoluution myötä miehet ja naiset ovat kehittyneet paremmiksi omiin tehtäviin. Ei kuitenkaan yllättännyt näiden "tutkijoiden" selitykset, ettei kannata ottaa neurologisia ja henkisiä eroavaisuuksia huomioon. Heille maksetaan siitä, että rikkovat näitä luonnollisia eroja.

18

Aika: 2016-08-06 18:52:05

+15675

<Pirimus>

Youtubesta siis löytyy kaikki 7 jaksoa. Katsokaa ihmeessä jos kiinnostaa hitusenkaan.

17

Aika: 2016-08-06 23:50:45

+24177

<Nkoo>

Perkele et teki mieli lyödä noita norjalaisia "tutkijoita" lapiolla päähän.. Mutta ei siinä helvetin hyvä ja mielenkiintoinen dokkari.

9

Kommentit (13)

Kommentointi on vain Riemurasian kirjautuneille käyttäjille!
08.08.16 18:24

<tööttieläin> kaikki tutut jotka saaneet lapsia, niin ovat olleet sitä mieltä et tytöt ja pojat on kyl alusta alkaen aivan erilaisia... uskoisin että, hormoonit ovat kuitenkin pääsyy sukupuolten erilaisuuteen kulttuuri vain korostaa sitä...

08.08.16 10:33

<LordBhorak> Jos ei mitään muuta jaksa, niin kannattaa kattoa ekat 43 sekuntia... Tissit!

08.08.16 04:12

<Irvokas> Kui tuntuu kanssa osittain siltä, että huudetaan vaan huutamisen ilosta sitä, että jengi pääsis tekee kaikkia hommia mitä muutkin. Sitten, kun järjestetty asiat niin, että kuka vaan voi tehä mitä vaan. Ei voidakkaan enää huutaa, niin ei kiinnostakkaan ne hommat mitä ei muka olisi voinutkaan tehdä. Tuntuu meinaan olevan aika monen eri asian kanssa sama homma nykypäivää kun katsoo. Halutaan vain huutaa, jotta voidaan sitä omaa egoaan ja vaikuttamisen tunnetta pönkittää.

07.08.16 18:37

<Gekko55> jlo82 Se mihin siis pyrin tällä, on se että on normaalia jos joissain töissä on enemmän naisia, miehiä, mustia, Aasialaisia, valkoisia... nämä faktat tulee ottaa huomioon, eikä yrittää väkisin muokata yhteiskuntaa jos se ei ole normaalia. Tämän sarjan viimeisessä jaksossa Steven Pinker selittää tämän asian hyvin.

07.08.16 18:33

<Gekko55> jlo82 Kyllä, kummallekkin sukupuolelle tulee antaa mahdollisuus, mutta se ei poista biologisia faktoja. http://www.express.co.uk/news/world/694520/european-union-Kristalina-Georgieva-job-offers-men-freeze-eu-women ja kun EU tasolla yritetään saada tämmöistä läpi, ollaan hyvin kaukana tasa-arvosta ja siitä että paras saa paikan. Ihmisistä joiden äo on yli 145, miehiä on 8:1 naisiin verrattuna, miehet tekevät enemmän töitä kuin naiset, laittavat työn perheen edelle, ottavat enemmän riskejä ja ovat kilpailuhenkisempiä, nämä siis keskimäärin. Nämä johtuvat enemmän biologiasta kuin kulttuurista.

07.08.16 17:17

<jlo82> Mutta eihän sukupuolten tasa-arvo tarkoita mielestäni sitä, että molempien sukupuolten pitäisi tehdä samassa suhteessa samoja töitä, vaan sitä että niillä on yhtäläiset mahdollisuudet tehdä näin niin halutessaan. Mutta tämä oli vain oma mielipiteeni ja tulkintani.

07.08.16 03:43

<poseeeh> Boratin serkulla aika ärsyttävä ässävika mutta ihan hyvä dokkari.

06.08.16 23:50

<Nkoo> Perkele et teki mieli lyödä noita norjalaisia "tutkijoita" lapiolla päähän.. Mutta ei siinä helvetin hyvä ja mielenkiintoinen dokkari.

06.08.16 21:11

<ahonenj> Se on aivan selvä, että sukupuolilla on myös henkisiä eroja. Ihan evoluution myötä miehet ja naiset ovat kehittyneet paremmiksi omiin tehtäviin. Ei kuitenkaan yllättännyt näiden "tutkijoiden" selitykset, ettei kannata ottaa neurologisia ja henkisiä eroavaisuuksia huomioon. Heille maksetaan siitä, että rikkovat näitä luonnollisia eroja.

18
06.08.16 18:52

<Pirimus> Youtubesta siis löytyy kaikki 7 jaksoa. Katsokaa ihmeessä jos kiinnostaa hitusenkaan.

17
06.08.16 18:51

<Pirimus> Kannattaa katsoa. Aika "pintaraapaisu" moniin aiheisiin, mutta pistää silti miettimään. Ja mielestäni hyvin tehty ja jäsennelty dokkari. Ja tämä ei ole amerikan yhdysvalloista joka on suunnatonta plussaa.

23

Uusimmat Foorumin viestit

Lähetä uusi video

KATEGORIAT

Selaa videoita..

SAMANKALTAISIA

ILMOITA ASIATON SISÄLTÖ

Mikäli tämä mediatiedosto on mielestäsi sopimaton tai omistat tekijänoikeudet mediatiedostoon ja haluat sen poistettavaksi, voit lähettää siitä meille ilmoituksen.

Valitse mielestäsi parhaiten kuvaava ilmoitus mediatiedostosta.

Syy

repostMediaId

Lyhyt selvitys

Kommentointiin liittyvät säännöt

  • Pyri kunnioittamaan muita kirjoittajia ja heidän mielipiteitään.
  • Merkitse kommenttisi lähetysvaiheessa off-topiciksi mikäli se ei liity mitenkään itse mediaan.
  • Ylläpidolla on oikeus poistaa kommentti ilman mitään erillistä ilmoitusta.
  • Jylppy-Galleriaan ei hyväksytä poliittisten äärilaitojen riitelyä tai maahanmuuttopolitiikkaan liittyviä medioita tai kommentteja, niillä ei ole mitään viihdearvoa eivätkä ne tästä syystä sovellu Riemurasiaan.
  • Kiihottaminen kansanryhmää vastaan on kiellettyä.
  • Väkivallalla tai millään muullakaan uhkailua ei sallita, kohdistuipa se toiseen kirjoittajaan, julkisuuden henkilöön tai tuntemattomaan ihmiseen. Myöskään muita ei saa kannustaa väkivaltaan tai vainoon.
  • Linkit jotka sisältävät erotiikkaa, väkivaltaa, häiritseviä kuvia tai mainontaa ovat kiellettyjä.
  • Poistamme mainostarkoituksessa laaditut kirjoitukset, olipa mainostettava asia sitten tavara, palvelu, aate tai maailmankatsomus. Puolueen tai uskonnon kiihkeä tuputtaminen voi olla myös mainostamista.
  • Yksityiselämään kuuluvia asioita ei saa julkaista. Tämä tarkoittaa mm. puhelinnumeroita, osoitetietoja ja sähköpostiosoitteita.
  • Toistuva saman asian kommentointi on kiellettyä.
  • Mediaan liittymättömät kommentit, kuten maahanmuuttopoliikka tapahtuu foormilla. Pääset siihen tästä. Sallimme kuitenkin mediaan liittymättömät kirjoitukset tietyissä rajoissa. On myös välillä piristävää kuulla käyttäjien omia hauskoja kokemuksia elämästä.
  • Jatkuvista sääntöjen rikkomisesta ylläpidolla on oikeus antaa käyttäjälle varoitus (7 päivän kirjoitus -ja äänestyskielto) sekä räikeimmissä tapauksissa porttikielto sivustolle tai tunnuksen poisto.
  • Kaikkien näiden sääntöjen jälkeen pyritään pitämään keskustelu kuitenkin rentona.