Quantcast

"Hard Problem" of Physics and Consciousness

Ja Tom Campbellin kanta niihin. Pitkä selitys.

3.34 / 5 (9 ääntä)

Julkaistu: 23.7.2015 15:23

Katsottu: 4482 kertaa

Kommentit: 11 kpl

Tarkastaja: kido

1.2K

3.34 / 5 (9 ääntä)

"Hard Problem" of Physics and Consciousness | Ja Tom Campbellin kanta niihin. Pitkä selitys.

Kommentit (11)

Kommentointi on vain Riemurasian kirjautuneille käyttäjille!
27.07.15 02:30

<Cykastorm> paska video ja mulla meni kuset housuun

25.07.15 12:26

<maksamakkara> siis eihän universiumi mihinkään ole muuttunut, mutta meidän kykymme ja sen mukaan tapamme tarkkailla sitä muuttuu koko ajan. eli viltuaalimaailmoiden synnyn jälkeen luonnollisestikin kykenemme tarkkailemaan todellista maailmaa samalla tavalla kuin virtuaalista. se ei tee todellisesta maailmasta virtuaalista se tekee tutkimuksesta vain helpompaa ja antaa uusia näkökulmia. filosoviakin on yksi tiedettä helpottavista työkaluista, mutta vastaus löytyy silti aina fyysisestä maailmasta ei filosoviasta. se on vain työkalu, se ei voi olla valmis vastaus, ilman tutkimusta ei löydy varmaa totuutta

25.07.15 00:57

<PurjoS> Olihan tämä ihan jännää katottavaa mutta vähän överiksi meni.

24.07.15 14:09

<Munapersepaviaani> Joo, kyllähän professorin tutkinto ja muut mainitsemasi asiat toisi asialle uskottavuutta, mutta loppujen lopuksi vaikka tuo ukko olisi mikä niin tällaisiin asioihin pitää suhtautua kriittisesti ja arvioida teorian uskottavuutta pelkästään teorian hyvyyteen perustuen. Itse tuohon teoriaan jonkun verran nyt olen tutustunut enkä ainakaan vielä ole törmännyt mihinkään loogisiin mahdottomuuksiin.

24.07.15 03:09

<SuperKukka> Hän jatkuvasti puhuu ei-fyysisistä todellisuuksista mikä välittömästi lukeutuu kaksinaiseen filosofiaan ja epäjohdonmukaiseen käsitteeseen että yliluonnolliset yksilöt voivat vuorovaikuttaa luonnollisiin yksilöihin samalla kun nämä ovat irrallaan fyysisistä laeista. Olisi kiva jos filosofit tajuaisivat, että tiede ja filosofia eivät toimi yhdessä. "If you tell a philosopher it's certain that he exists, he'll go to great lengths to deny it."

24.07.15 03:08

<SuperKukka> Tällä Campbellin oravalla ei ole professorin tutkintoa mistään tieteestä ja hänellä ei ole ainuttakaan kirjoitusta tieteellisessä julkaisussa. Hän ei ole viime vuosilta antanut ainuttakaan kommenttia moderniin fysiikkaan. Vaikka hänellä on merkintöjä fysiikan fenomenologiasta, niin ei ole tieteellisiä todisteita varmistaakseen hänen huomioitaan. Vaikka on muitakin teorioita joille ei ole todisteita kuten säieteoria, niin sentään tällä teorialla onennustettavat seuraukset (mustien aukkojen entropia ja AdS/CFT olettamus).

23.07.15 22:21

<Ausvitsi> Tarvis vähän kontekstia ennen ku alan katsomaan 40 minuuttia jonkun ennalta tuntemattoman herrasmiehen höpinöitä. Googlasin että mies on "fyysikko ja mystikko" joten taidan passata.

23.07.15 20:54

<Munapersepaviaani> SuperKukka Noh, on sillä tuonkin teorian mukaan sen verran tekemistä, että aivot toimii rajoittavana tekijänä. Jos on oravan aivot, niin ei varmaan pysty puhumaan tai tajuamaan monimutkaisia asioita.

23.07.15 20:01

<SuperKukka> Heh.. The reason a hard problem is hard is that consciousness has nothing to do with physical process. 3:35 ja lopetus siihen kiitos tästä komediasta.

23.07.15 18:57

<_pate> joojoo oli ihan hyvä

Uusimmat Foorumin viestit

Lähetä uusi video

KATEGORIAT

Selaa videoita..

SAMANKALTAISIA

Hard Kokki

Hard Kokki

2 693 katselukertaa

Ramen war

Ramen war

4 051 katselukertaa

ILMOITA ASIATON SISÄLTÖ

Mikäli tämä mediatiedosto on mielestäsi sopimaton tai omistat tekijänoikeudet mediatiedostoon ja haluat sen poistettavaksi, voit lähettää siitä meille ilmoituksen.

Valitse mielestäsi parhaiten kuvaava ilmoitus mediatiedostosta.

Syy

repostMediaId

Lyhyt selvitys

Kommentointiin liittyvät säännöt

  • Pyri kunnioittamaan muita kirjoittajia ja heidän mielipiteitään.
  • Merkitse kommenttisi lähetysvaiheessa off-topiciksi mikäli se ei liity mitenkään itse mediaan.
  • Ylläpidolla on oikeus poistaa kommentti ilman mitään erillistä ilmoitusta.
  • Jylppy-Galleriaan ei hyväksytä poliittisten äärilaitojen riitelyä tai maahanmuuttopolitiikkaan liittyviä medioita tai kommentteja, niillä ei ole mitään viihdearvoa eivätkä ne tästä syystä sovellu Riemurasiaan.
  • Kiihottaminen kansanryhmää vastaan on kiellettyä.
  • Väkivallalla tai millään muullakaan uhkailua ei sallita, kohdistuipa se toiseen kirjoittajaan, julkisuuden henkilöön tai tuntemattomaan ihmiseen. Myöskään muita ei saa kannustaa väkivaltaan tai vainoon.
  • Linkit jotka sisältävät erotiikkaa, väkivaltaa, häiritseviä kuvia tai mainontaa ovat kiellettyjä.
  • Poistamme mainostarkoituksessa laaditut kirjoitukset, olipa mainostettava asia sitten tavara, palvelu, aate tai maailmankatsomus. Puolueen tai uskonnon kiihkeä tuputtaminen voi olla myös mainostamista.
  • Yksityiselämään kuuluvia asioita ei saa julkaista. Tämä tarkoittaa mm. puhelinnumeroita, osoitetietoja ja sähköpostiosoitteita.
  • Toistuva saman asian kommentointi on kiellettyä.
  • Mediaan liittymättömät kommentit, kuten maahanmuuttopoliikka tapahtuu foormilla. Pääset siihen tästä. Sallimme kuitenkin mediaan liittymättömät kirjoitukset tietyissä rajoissa. On myös välillä piristävää kuulla käyttäjien omia hauskoja kokemuksia elämästä.
  • Jatkuvista sääntöjen rikkomisesta ylläpidolla on oikeus antaa käyttäjälle varoitus (7 päivän kirjoitus -ja äänestyskielto) sekä räikeimmissä tapauksissa porttikielto sivustolle tai tunnuksen poisto.
  • Kaikkien näiden sääntöjen jälkeen pyritään pitämään keskustelu kuitenkin rentona.