Quantcast

Elämmekö unessa (Yrjö Kallinen) - 1/5

Vähän vastapainoa tuolle Simo Häyhän videolle. Katsokaa ja kuunnelkaa ajatuksella edes hieman vastahakoisesti.

3.32 / 5 (22 ääntä)

Julkaistu: 10.8.2010 18:17

Katsottu: 8859 kertaa

Kommentit: 51 kpl

Tarkastaja: Tiikuri

1.2K

3.32 / 5 (22 ääntä)

Elämmekö unessa (Yrjö Kallinen) - 1/5 | Vähän vastapainoa tuolle Simo Häyhän videolle. Katsokaa ja kuunnelkaa ajatuksella edes hieman vastahakoisesti.

Kommentit (51)

Kommentointi on vain Riemurasian kirjautuneille käyttäjille!
19.08.10 23:13

<MrRattlehead> Yksinkertasuudessaan on mun mielestä halventavaa väittää, että armeijan käyminen jotenkin muka olisi enemmän kunnioittavaa sotaveteraaneja kohtaan, sillä se 6-12 kk leikkileiri ei oo todellakaan millään asteella lähelläkään sitä mitä se sodan kokeminen oli. Ps. 1 kk riitti sitä pelleilyä ja pistin hakemuksen sivariin.

14.08.10 11:35

<kermakakka> Vaikka -salyer- onkin ihan kohtuu asiassa niin silti armeijassa opetellaan tappamaan, sitä ei voi kieltää ja sitä ei voi mennä mitenkään ympäri. Ja se, että 2ms NL:n sotilaat raiskasivat 2milj. naista ei tarkoita, että he raiskaisivat ne tänä päivänä. Järki käteen.

13.08.10 00:42

<sanppo> Kallinen ainakin sai 4 kuolemantuomiota aseista kieltäytymisestä

12.08.10 23:28

<kokkoja> Kaikkien pasifismia ja maailmanrauha -ihmisten kannattaa huomioida että se että kertoo maailmasta faktoja ei tarkoita sitä että olisi asian kannattaja. Maailman realiteeteista kertominen on ihan eri asia kuin se että haluaa varustaa Hornetit Karjalan takaisin valtaukseen..

12.08.10 13:41

<maksamakkara> Slayer on asian ytimessä uskottava puolustus on rauhan paras tae. ryssä tiesi sodan jälkeen jos se haluaa valloittaa suomen se tulee saatanan kalliiksi ja ne "hullut suomalaiset" taistelevat viimeiseen mieheen. Mikä toisi heille itselleen monen miljoonan miehen tappiot. ja gabrialle kanssa tiedoksi en ole kapitalisti ja tiedän että kapitalismi on ihan peestä mutta kommunismi vielä enemmän olen lukenut aiheesta. Mikään ei ole yhtä loukkaavaa kuin yhteiskunta joka luokittelee kansalaisensa työläisiksi. me olemme yksilöitä ja voimme olla mitä vain emme työläisiä.

12.08.10 01:08

<-slayer-> Sitten historiaan. Toisen maailmansodan loppu puolella venäläiset sotilaat raiskasivat 2 miljoona naista. Osa raiskatuista hukuttautui lapsineen jokiin ja järviin. Osa kuoli itse raiskauksiin. Jos oli kiree reikä ratkottiin pillu auki vaikka puukolla, samallla tuli liukkarit kehiin. Siinä teille jotka elätte prinsessa ruusus maailmassa. Pitäkää mielessä historia toistaa itseään. ps. moni täälllä ei välttämättä sodi suomen puolesta, entä soditteko vaivalla hankkimanne talon, auton ja ennen kaikkea oman perheenpuolesta?

12.08.10 00:54

<-slayer-> Haluan sanoa pari asiaa. Suomella on PUOLUSTUSvoimat sitä varten ETTEI tarvitsisi sotia. Paras tapa estää sota syttymästä on pitää yllä uskottavaa puolustusta. Yksikään maa ei näillä näkymin ole hyökkäämässä suomeen, koska se olisi niin pirun kallista. Lisäksi intissä saadaan muutakin koulutusta kuin pelkkä tappaminen: ensiapu, kuorma-auton kuljetus, liikunta harrastukset jne. En ymmärrä mitenkä armeija liitetään suomessa suoraa tappamiseen, se on tapa estää konflikteja; samalla tavoin ampiaiset ennalta ehkäisevät konflikteja pelottavalla piikillään.

11.08.10 21:24

<nuuskamuiqqunen> Gabria ton piti mennä varmaan maksamakkaralle? No mun mielestäni kommunismi on pelkkä ideologia mikä ei tulisi koskaan toimimaan. Itse olen ehkä puolikapitalisti. En tiedä mitä se toinen puoli on. Varmaan jotain mikä ei tulisi koskaan onnistumaan ihmisraakuuden takia.

11.08.10 21:01

<Gabria> Nuuskamuiqqunen, kommunismi on järjestelmänä toimivampi ja tasapuolisempi kuin esimerkiksi kapitalismi, mutta Karl Marxia lainatakseni se kaatuu helposti ihmisen raadollisuuteen. Diktatuurille kommunismi antaakin helposti avaimet, mutta kommunismi itsessään ei tarkoita totalitarismia. En lue itseäni kommunistiksi, mutta itse ainakin luen asioista ennen niiden teilaamista. :P

11.08.10 20:55

<Gabria> Sodaton ja sorroton maailma vaatii kansalaisuuksien ja rotujen yhteensulautumista, ihmiskunnan täytyisi alkaa käyttämään potentiaaliaan yhteistyöhön rajojen säilyttämisen sijaan. Niin kauan kun löytyy näitä "perimmäisen kansallisuuden" ihannoijia, maailma ei voi kasvaa aikuiseksi.

11.08.10 20:47

<Gabria> Kansakuntien yhdistäminen on yksi tärkeimpiä ja merkityksellisimpiä tavoitteita ihmiskunnan tulevaisuudelle. Kysymykset luonnonvarojen hupenemisesta, ylikansoituksesta ja uusiutuvista energiamuodoista jäävät hoitamatta jos ihmiskunta sotii kulttuurierojen ja uskontojen vuoksi.

11.08.10 19:03

<maksamakkara> Kommunistien paras ase oli älykkö pasifistit jotka kuitenkin elivät sen kommunistisen yhteiskunnan ulkopuolella tietämättä tai välittämättä totuudesta. Asiaan onko sota oikein tai väärin pitää vastata jokaisen sodan kohdalla erikseen. Suomen veteraaneilla vastaus oli helppo, mutta itse en kyllä nyky suomen puolesta kuolisi. Monen veteraanin oli varmaan helppo ajatella että jos kuolo korjaa niin oma kansa kuitenkin asuttaa maata vaikka itseltä ei jäisi lapsia. Nyt asiat eivät enään ole niin, joten miksi kuolla maan puolesta joka näyttää joka vuosi vähemmän suomalaiselta.

11.08.10 18:54

<maksamakkara> Ei ole ukko niin älykäs kuin aluksi kuulostaa. toisessa osassa paljastuu että on kommunisti ja hölmönä tai naivina uskoo että se on hyvä asia. Se juttu että monet elävät unessa pitää kyllä paikkansa, mutta se nyt on jatkunu siitä lähtien kun ihmiset laskeutuivat puusta. Jos ihmisen pitää valita helppo ja mitätön elämä tai vastaavasti vaativa ja hyvä/elämisen arvoien elämä useimmat valitsevat sen helpon ja mitättömän elämän.

11.08.10 18:07

<nuuskamuiqqunen> Mutta suomen luonto, tavat ja kulttuuri ovat puolustamisen arvoisia. Joissakin kouluissa ei saa pitää suomileijonapaitoja koska se on kuulemma provosoivaa ja loukkaavaa. Jossakin kouluissa on taasen suvivirsi kielletty. Perkeleen muslimit ja kukkahattutädit. Nuo ovat erittäin hyviä esimerkkejä siitä mihin ollaan menossa. Ei suomalaisuutta kohta enään ole. Mutta enivei, pointti oli se ettei kukaan sotaa halua mutta jos sellainen syttyy, puolustan kyllä maatani. Ja semmosta vielä että kyllä kiljuskinit on ihan yhtä naurettavaa väkeä kun jotkut hihhulihipit.

11.08.10 18:04

<nuuskamuiqqunen> Ei jumalautavittusaatana kun jaksetaan tapella. Just tämmösen tappelun ja väittelyn takia niitä sotia tulee. Sillä erolla että tätä on toisaalta vähän uskottavampi lähteä karkuun. Kukaan ei sotaa halua mutta jos sellainen syttyy niin puolustan kyllä maatani. Vaikka mitä puolustettavaa tässä maassa loppujen lopuksi edes on. Veteraanit rakensivat hyvinvointiyhteiskunnan mitä nykyajan eliitti käyttää ihan väärin. Rahaa haaskataan spurguille ja mamuille sen mitä keretään. Yrittäjää, tai ihmistä kuka omistaa paljon maata rankaistaan verottamalla vitusti. Kyllä ois suomen maassa kirveelle käyttöä.

11.08.10 15:10

<sanppo> Ei se tosiaan ole niin yksinkertaista, vaan se on periaatekysymys. Harva sen tuntuu ymmärtävän.

11.08.10 13:13

<dasser> Porukka ei käy armeijaa koska "ei halua sotia tai koskea aseeseen", mutta on niihinkin ratkaisunsa armeijassa: mm. kuskin hommat.

11.08.10 13:12

<dasser> Pitääkö olla viimeseen asti vastarannan kiiski ja erinlainen nuori ? Onko se niin paljon eri asia olla neljän seinän sisällä kasarmilla, kuin sitten vankilassa tai töissä ? Toki sitä pääsee sivarissa enempi olemaan kotona, mutta jossain vaiheessahan sieltäki muutetaan pois. Loppuu se vanhempien nurkissa eleleminen ennemmin tai myöhemmin kuitenkin. Mitä sillä saavuttaa että vastustaa ajatusta totella arvoltaan suurempaa tyyppiä ? Myöhemmin töissä tulee sama tilanne vastaan. Ei suoranaisesti, mutta kuitenkin.

11.08.10 13:07

<dasser> Onhan ne viisaita sanoja joo.. mutta eipä ole omia vaan, kuten hänkin sanoo, viisaitten sanomia. Voihan sitä niitten sanoihin tukeutua, kun ovat itseään älykkäämpiä niin pystyy sanomaankin ettei ne väärässäkään voi olla. Vai voiko ? Ihmisiähän hekin ovat. Eivät suinkaan mitään oraakkeleita. Ja tuohon isänmaanpuolustukseen; pitäähän valtioilla olla jonkinnäköinen puolustus vaaraa vastaan. Nykypäivänähän ainoa hyöty armeijasta on työnantajana ja virka-avuissa. Mutta miksei porukka voi käydä armeijaa sen takia että se on pakollinen ?

11.08.10 12:04

<toukopouko^> hassun kuuloista vanhaa puhetta

11.08.10 11:47

<Ässis> Viisaita sanoja, erittäin viisaita. Ja mikä karisma! :) Luulen, että kaikki riemurasian isänmaanpuolustaja-sotahullut olisi aika hiljaista poikaa keskustelussa tuon miehen kanssa.

11.08.10 10:55

<neekeriukko> Ihmisillä on ehkä geneettistä taipumusta väkivaltaan. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, ettemmekö voisi vaikuttaa geeneihimme, ajatteluumma ja käyttäytymiseemme. Kaikki ratkaisun avaimet ovat ihmisillä. Sääli, että suurin osa ihmisistä vain tyrmää uudet ajatukset heti ja pitää ihmistä muuttumattomana, mutta mikäs minä olen tuomaroimaan.

-1
11.08.10 10:52

<Mike86> Huvittavaa miten sodanjälkeinen ikäluokka tuntuu olevan sisältävän paljon yltiöisänmaallisia sotahulluja, kun taas en ole vanhustenhoityössä tavannut yhtään sotaveteraania joka haluaisi kenenkään kokevan sotaa uudestaan.

11.08.10 00:22

<kokkoja> Todella monet eläimetkin ottavat toisiaan hengiltä reviirikiistoissa ja joka oman lauman hierarkian takia. Ihmisapinat ovat mätkineet toisiaan kivillä ja kepeillä , nyt lentää risteilyohjeukset. Kyse kuitenkin on ihan samasta asiasta - taistelusta rajallista resursseista.

11.08.10 00:12

<TapTT> Sotia ja väkivaltaa tulee olemaan niin kauan, kun on ihmisiä maapallolla. Niin se menee ja tulee aina menemään BIIITCH! Loppupeleissä, kansat, valtiot ja uskonnot on vain tekosyitä tappaa. Tai ehkä pikemminkin välineitä ja työkaluja. Aina tulee uusi syy tappaa, koska erilaiset ihmiset eivät vain pärjää keskenään. Se ei silti tarkoita sitä, että kaikki olisivat tappajia ja murhaajia. Mutta oma osansa heitäkin löytyy.

11.08.10 00:11

<kokkoja> "Typerää myös väittää, että jos esimerkiksi venäjä miehittäisi suomen, vaimomme, lapsemme ja äitimme raiskattaisiin. Korkeintaan anastettaisiin materiaa, tai joitain muita hyödykkeitä."Pikkuisen on ollut kovemmat otteet ainakin Tsetseniassa :--> http://fi.wikipedia.org/wiki/T%C5%A1et%C5%A1enian_sotien_sotarikokset

11.08.10 00:02

<kokkoja> "Käytännössä tuskin juuri mikään muuttuisi, vaikka suomi siirtyisi venäjän vallan alle"--> Oletkos seurannut uutisia viime vuosikymmeninä (?). Kommunismikokeilun jälkeen on siirrytty itä-naapurissa riistomarkkinatalouden kautta Putin-vetoiseen malliin jossa esim. otetaan vaikeat journalistit hengiltä.

10.08.10 23:52

<sammukka> lataamokamaa.

-2
10.08.10 23:11

<sanppo> Eipä tuota muutosta tunnu kovin moni olevan halukas yrittämään..

10.08.10 22:50

<neekeriukko> Maailmanrauha on mielestäni mahdollinen vasta, kun pääsemme eroon nationalismista ja kansallisvaltioihin perustuvasta nykyjärjestyksestä. Tälläinen muutos tosin vaatisi jo jonkinlaista maailmanlaajuista vallankumousta. Valitettavasti nykyisessä maailmanjärjestyksessä kansojen väkivallaton kanssaolo on mahdotonta. Mielestäni on siis osittain totta, että sodat ovat välttämättömiä pahoja.

-2
10.08.10 22:48

<neekeriukko> Totta puhut sanppo. Toisaalta on ihan mukavaa, että riemurasia ottaa osaa sivistystyöhön.

-2
10.08.10 22:23

<Anttu108> taitaa olla niitä ¨enemmän¨ mielisairaita...

10.08.10 22:21

<sanppo> Ja Veskulle vielä, että onhan se hyvä jos joku edes tätä kautta saisi katsottua jotain järkevää materiaalia, kun harva sitä jaksaa mistään/missään muualtakaan/muuallakaan lukea/katsoa/kuunnella.

10.08.10 22:19

<sanppo> Turha sitä toisaalta enää itkeä, mutta toivottavasti jonakin päivänä :D

10.08.10 22:18

<sanppo> Hyvä saada tännekkin vähän järkevää tekstiä, kun itse en ilmeisesti voi sanoa mitään suututtamatta ketään ja muut oli tähän asti vaan homotelleet. Olisi hyvä vaan kuin koko maailman poliittiset asiat (no ihmiset kyllä kansoittui paljon ennen minkään sortin politiikkaa) olisi alun alkaen ollut niin. että kaikki eläisi sovussa.

10.08.10 22:15

<sanppo> On täällä tylsempiäkin videoita nähty :D

10.08.10 22:03

<Benanza> siis onhan toi ajattelutapa tositositosi mahtava että ei olis sotii jos porukka olis totaalei. Mut ei se tuu toimii.. Ei tuu sellast hetkee että yks ajattelutapa jyräis kaikki muut... ihmisii on erilaisii ja ajattelee eri taval asioist :)

10.08.10 22:03

<neekeriukko> Vanha video, mutta sen sisältö on vuosikymmenienkin jälkeenkin pelottavan ajankohtaista. On syytä tosin miettiä, onko riemurasia kepeänä viihdesivustona paras paikka näille videoille?

-1
10.08.10 21:29

<Plarg> En ehkä kaikkiin mitä hän sanoi yhdy, mutta ainakin tuo jätkä uskaltaa. Mutta täysin oikeassa on tuon materialistisuuden kanssa ja sotaintoilun. Ihan liikaa tavaraa nyt kerätään, ja mitä hittoa tapahtu kunnon käsityön arvostamiselle. Mutta yhä puolustaisin sotilaallisesti tätä maata tai oikeastaan ihmisiä, vaikka sitten joutuisin sen kaverin kuoleman todistamaan tai sen itse kohtaamaan. Kuolemaa kyllä mielummin välttäisin. Mutta toivottavasti ihmiset sen näkevät, että aseista on päästävä eroon. Itse en ole niin rohkea, että ne aseet kuoppaisin.

10.08.10 20:44

<sanppo> Eipä tuo hirveämmin pala. Minua ei kiinnosta se, että haluatko sotaa vai et, mutta itse olen sotaa vastaan loppuun asti. Vaikka linnassa samapa tuo. (En kyllä ole Suomessa enää, kun on sotaa kerkeää edes kukaan epäillä)

10.08.10 20:23

<miiksu> ei hemmetti :D ootko poltellu jotain pilveä vähän liikaa tai muuten vaa jollain lääkkeillä möyhentäny aivos?! En todellakaan halua sotaa!! Onhan sun ajattelutapa on hieno , mutta ei se toimi niin kauan kun Venäjän kaltainen mahtivaltio on kehitysmaan tasolla(ihmisoikeuksissa ja demokratiassa) En jaksa enää mouhota ku naurattaa ja itkettää samaan aikaan :D Rauhaa ja rakkautta!! over and out!

10.08.10 20:19

<Rappis> siitit lipat kiikareissa

10.08.10 20:07

<Pentti Lehtonen> Hieno Myyrä

10.08.10 20:06

<sanppo> Oletteko ajatelleet, että jos kaikki olisi totaaleja, ei naisia ja lapsia raiskattaisi? Samalla tavalla tekin niitä venäläisiä luultavasti raiskaisitte, vai onko teille niin erilaiset aivot, ettette voisi tehdä sitä?

10.08.10 19:58

<miiksu> ja pointsit saat kotiin siitä että menit linnaan etkä valtion tarjoamalle kesäleirille leikkimään 6-12kk.

10.08.10 19:57

<miiksu> Ja mites Mannerheim, kuvitteletko olevasi näitten "isämmaampullustajien" yläpuolella henkisesti tai älyllisesti?! Siitä vaan tuli mieleen ku sinä olet "isäinmaallinen" ja ne jotka ovat valmiita kuolemaan sen puolesta että vaimoja tai lapsia ei raiskata ovat "isämmaampullustajia" ?

10.08.10 19:52

<miiksu> voisko joku tehä tästä jonkunlaisen referaatin?! ei jaksa kuunnella loppuun..

10.08.10 18:48

<sanppo> kiitoksia "mannerheimille" hyvästä ensimmäisestä kommentista, jonka olen tähän aiheeseen liittyen lukenut koko rasiasta.

10.08.10 18:38

<tsöpdöp> ei perse ei jaksa kattoo liian tylsä

10.08.10 18:37

<skibaduweinau> ootan innolla tulevia kommentteja :DDDDD

Uusimmat Foorumin viestit

Lähetä uusi video

KATEGORIAT

Selaa videoita..

SAMANKALTAISIA

Yrjö Kallinen

Yrjö Kallinen

2 684 katselukertaa

ILMOITA ASIATON SISÄLTÖ

Mikäli tämä mediatiedosto on mielestäsi sopimaton tai omistat tekijänoikeudet mediatiedostoon ja haluat sen poistettavaksi, voit lähettää siitä meille ilmoituksen.

Valitse mielestäsi parhaiten kuvaava ilmoitus mediatiedostosta.

Syy

repostMediaId

Lyhyt selvitys

Kommentointiin liittyvät säännöt

  • Pyri kunnioittamaan muita kirjoittajia ja heidän mielipiteitään.
  • Merkitse kommenttisi lähetysvaiheessa off-topiciksi mikäli se ei liity mitenkään itse mediaan.
  • Ylläpidolla on oikeus poistaa kommentti ilman mitään erillistä ilmoitusta.
  • Jylppy-Galleriaan ei hyväksytä poliittisten äärilaitojen riitelyä tai maahanmuuttopolitiikkaan liittyviä medioita tai kommentteja, niillä ei ole mitään viihdearvoa eivätkä ne tästä syystä sovellu Riemurasiaan.
  • Kiihottaminen kansanryhmää vastaan on kiellettyä.
  • Väkivallalla tai millään muullakaan uhkailua ei sallita, kohdistuipa se toiseen kirjoittajaan, julkisuuden henkilöön tai tuntemattomaan ihmiseen. Myöskään muita ei saa kannustaa väkivaltaan tai vainoon.
  • Linkit jotka sisältävät erotiikkaa, väkivaltaa, häiritseviä kuvia tai mainontaa ovat kiellettyjä.
  • Poistamme mainostarkoituksessa laaditut kirjoitukset, olipa mainostettava asia sitten tavara, palvelu, aate tai maailmankatsomus. Puolueen tai uskonnon kiihkeä tuputtaminen voi olla myös mainostamista.
  • Yksityiselämään kuuluvia asioita ei saa julkaista. Tämä tarkoittaa mm. puhelinnumeroita, osoitetietoja ja sähköpostiosoitteita.
  • Toistuva saman asian kommentointi on kiellettyä.
  • Mediaan liittymättömät kommentit, kuten maahanmuuttopoliikka tapahtuu foormilla. Pääset siihen tästä. Sallimme kuitenkin mediaan liittymättömät kirjoitukset tietyissä rajoissa. On myös välillä piristävää kuulla käyttäjien omia hauskoja kokemuksia elämästä.
  • Jatkuvista sääntöjen rikkomisesta ylläpidolla on oikeus antaa käyttäjälle varoitus (7 päivän kirjoitus -ja äänestyskielto) sekä räikeimmissä tapauksissa porttikielto sivustolle tai tunnuksen poisto.
  • Kaikkien näiden sääntöjen jälkeen pyritään pitämään keskustelu kuitenkin rentona.