Quantcast

Jake Brake

Jake Brake on vanhemmanmallinen moottorijarru isoille rekoille, jotta alamäkiin ajettaessa voidaan säästää jarruja. Dieselmoottoreissa luonnostaan moottorijarru on hyvin olematon johtuen kaasuläpän puutteesta. Systeemi on todella kovaääninen etenkin vanhemmissa rekoissa, ja sen käyttö onkin kielletty monen asutusalueen lähistöllä Amerikassa.

0 / 5 (1 ääntä)

Julkaistu: 12.8.2014 11:35

Katsottu: 5672 kertaa

Kommentit: 15 kpl

Tarkastaja: kido

1.2K

0 / 5 (1 ääntä)

Jake Brake | Jake Brake on vanhemmanmallinen moottorijarru isoille rekoille, jotta alamäkiin ajettaessa voidaan säästää jarruja. Dieselmoottoreissa luonnostaan moottorijarru on hyvin olematon johtuen kaasuläpän puutteesta. Systeemi on todella kovaääninen etenkin vanhemmissa rekoissa, ja sen käyttö onkin kielletty monen asutusalueen lähistöllä Amerikassa.

Eniten ääniä saaneet kommentit

Aika: 2014-08-12 22:35:15

+300

<Vatane>

Tekstissä esiintyy asiavirhe. Diesel moottorissa on huomattavasti parempi moottorijarru nimen omaan kaasuläpän puuttumisen johdosta ! tämän voi jokainen todeta vaikkapa lääkeruiskulla. Kun ruiskun mäntä on painettu kiinni ja tukkii pillin pään, voi männän helposti vetää taka-asentoo. tämä kuvastaa normaalia bensiinimoottoria jossa kaasuläppä on suljettu moottorijarrutuksen aikana. Dieselissä tilannetta vastaa taas se, kun ruisku vedetään täyteen ilmaa ja tukitaan ruiskun pää ja yritetään painaa kasaan, huomataan että se vaatii huomattavasti enemmän voimaa.

5

Kommentit (15)

Kommentointi on vain Riemurasian kirjautuneille käyttäjille!
15.08.14 14:23

<VeikkoVälikäsi> Melko harva normi autokuski tajuaa edes moottorijarrutuksen hyötyjä, kyllä nykyiset tietokoneen ohjaamat ruiskukoneet lopettaa polttoaineen syötön kun moottorijarrutetaan mutta jos laitaa vaihteen vapaalle niin moottori KÄY vapaakäynnillä (= kuluttaa polttoainetta).

13.08.14 19:25

<iCePerry> tontolos kiva mennä satasta rekalla rattilukossa

13.08.14 17:31

<tontolos> ei olis kyl mikkää amerikan temppu vääntää virrat pois ni ei tulis metelii :D

-2
12.08.14 23:24

<naukuarvo> On aanekas vain jos autosta on poistettu/muunneltu aanenvaimenninta. Ei ole pakokaasujarru. Sijaitsee sylinterinkannessa, venttiilikopan alla. Alkuperaiselta nimeltaan Jacob Compression Brake. Ja esim. Volvo kayttaa sita tana pana nimella VEB (volvo engine brake)

12.08.14 22:35

<Vatane> Tekstissä esiintyy asiavirhe. Diesel moottorissa on huomattavasti parempi moottorijarru nimen omaan kaasuläpän puuttumisen johdosta ! tämän voi jokainen todeta vaikkapa lääkeruiskulla. Kun ruiskun mäntä on painettu kiinni ja tukkii pillin pään, voi männän helposti vetää taka-asentoo. tämä kuvastaa normaalia bensiinimoottoria jossa kaasuläppä on suljettu moottorijarrutuksen aikana. Dieselissä tilannetta vastaa taas se, kun ruisku vedetään täyteen ilmaa ja tukitaan ruiskun pää ja yritetään painaa kasaan, huomataan että se vaatii huomattavasti enemmän voimaa.

12.08.14 21:30

<TeppoWinnipek> Oppia ikä kaikki. Ja heppi nousi ku näin tän rekan sisustan

12.08.14 20:53

<Twistiii> Ois nyt puolikkaan vielä puottanu, parempi vielä kun korkeet kierrokset

12.08.14 18:43

<Lecimx> En oo tommostakaan ennen tiennyt.

12.08.14 16:32

<juic3> wili1 Pakokaasujarru ei ole sama asia. Jake brake on paljon tehokkaampi ja toimintaperiaate on eri.

12.08.14 16:20

<ProSkill> Ainaki kuuluu että on rekka tulossa! :)

12.08.14 15:16

<wili1> Pakokaasujarru.

12.08.14 12:06

<samiparttimaa> Ristus ko on mittareita!

12.08.14 12:03

<Niska00> Pelttorit päässä ajella rekkaa. eikai siinä :)

Uusimmat Foorumin viestit

Lähetä uusi video

KATEGORIAT

Selaa videoita..

SAMANKALTAISIA

Adventure Time - Jake's Fart

Adventure Time - Jake's Fart

7 101 katselukertaa

"Shona" by Jake Chudnow

4 509 katselukertaa

While My Ukulele Gently Weeps

While My Ukulele Gently Weeps

4 695 katselukertaa

Jake ja kala

Jake ja kala

12 523 katselukertaa

ILMOITA ASIATON SISÄLTÖ

Mikäli tämä mediatiedosto on mielestäsi sopimaton tai omistat tekijänoikeudet mediatiedostoon ja haluat sen poistettavaksi, voit lähettää siitä meille ilmoituksen.

Valitse mielestäsi parhaiten kuvaava ilmoitus mediatiedostosta.

Syy

repostMediaId

Lyhyt selvitys

Kommentointiin liittyvät säännöt

  • Pyri kunnioittamaan muita kirjoittajia ja heidän mielipiteitään.
  • Merkitse kommenttisi lähetysvaiheessa off-topiciksi mikäli se ei liity mitenkään itse mediaan.
  • Ylläpidolla on oikeus poistaa kommentti ilman mitään erillistä ilmoitusta.
  • Jylppy-Galleriaan ei hyväksytä poliittisten äärilaitojen riitelyä tai maahanmuuttopolitiikkaan liittyviä medioita tai kommentteja, niillä ei ole mitään viihdearvoa eivätkä ne tästä syystä sovellu Riemurasiaan.
  • Kiihottaminen kansanryhmää vastaan on kiellettyä.
  • Väkivallalla tai millään muullakaan uhkailua ei sallita, kohdistuipa se toiseen kirjoittajaan, julkisuuden henkilöön tai tuntemattomaan ihmiseen. Myöskään muita ei saa kannustaa väkivaltaan tai vainoon.
  • Linkit jotka sisältävät erotiikkaa, väkivaltaa, häiritseviä kuvia tai mainontaa ovat kiellettyjä.
  • Poistamme mainostarkoituksessa laaditut kirjoitukset, olipa mainostettava asia sitten tavara, palvelu, aate tai maailmankatsomus. Puolueen tai uskonnon kiihkeä tuputtaminen voi olla myös mainostamista.
  • Yksityiselämään kuuluvia asioita ei saa julkaista. Tämä tarkoittaa mm. puhelinnumeroita, osoitetietoja ja sähköpostiosoitteita.
  • Toistuva saman asian kommentointi on kiellettyä.
  • Mediaan liittymättömät kommentit, kuten maahanmuuttopoliikka tapahtuu foormilla. Pääset siihen tästä. Sallimme kuitenkin mediaan liittymättömät kirjoitukset tietyissä rajoissa. On myös välillä piristävää kuulla käyttäjien omia hauskoja kokemuksia elämästä.
  • Jatkuvista sääntöjen rikkomisesta ylläpidolla on oikeus antaa käyttäjälle varoitus (7 päivän kirjoitus -ja äänestyskielto) sekä räikeimmissä tapauksissa porttikielto sivustolle tai tunnuksen poisto.
  • Kaikkien näiden sääntöjen jälkeen pyritään pitämään keskustelu kuitenkin rentona.