Lähettäjä:
ArabTyöpaikat
ILMOITA ASIATON SISÄLTÖ
Valitse mielestäsi parhaiten kuvaava ilmoitus mediatiedostosta.
Syy
repostMediaId
Lyhyt selvitys
1
Riemurasia on ollut tavoittamattomissa 1.2.2022 - 2.2.2022 välisen ajan päivitystöiden johdosta. Ilmoitelkaa rohkeasti sivuston ongelmista mikäli niitä tulee vastaan palautesivun kautta.
Lähettäjä:
ArabSyy
repostMediaId
Lyhyt selvitys
600
Kommentti ei liity mediaan
Eniten ääniä saaneet kommentit
Aika: 2016-08-12 11:02:38
+39030
<Chandler>
Ei siitä kovin kauaa oo (olisko ollu 2007) kun kävelin vaan Giganttiin, kysyin paikan pomoa ja tokasin että olisko sulla töitä. Sain sit siltä seisomalta huoltotiskin & varastomiehen hommia, mikä oli opiskelijalle mukava lisätienesti. Nykyään olisin vaan yks hakija 300 muun joukossa, ja paikan sais se jolla on logistiikka-alan tutkintoja kolme, 15 vuotta työkokemusta vastaavista hommista ja suosittelijana toimarin poika.
Aika: 2016-08-12 10:57:26
+21586
<KaYhKo>
Tää on siisti juttu. Nimittäin työkkärin karenssi laki. Auton renkaat slickseinä ja soittivat määräaikaisen työn puolesta. Matkoja 120km. Olin, että ok saanko pariviikkoo aikaa ku rahoja tulloo vasta viikon päästä, että pääsen renksut vaihtammmaa. No.. Hirmu räyhäkkä. Vittu se on karenssi jos et pääse. Joo no mitäs sitten ku liukastelen metsään tai kytät antaa sakkoja. Ei ole meidän ongelma, mut töihin siitä! No vittu eihän siinä. :D Soittelin laki hommat läpi ja en mahda mitään. Auton pitää hajota ennen ku on järkevä syy kieltäytyä töistä. Äääääk!! :D Ratkaisu: Auto kalliolta alas. :D
Aika: 2016-08-12 10:56:03
+46454
<Sienimise>
On kyllä rekrytoijan markkinat olleet jo pitkään. Kun tarjontaa on liikaa, voi vaatimuksetkin olla todella kovat, sillä melkein aina löytyy joku joka ne täyttää.
Aika: 2016-08-12 11:24:00
+44149
<PenZon>
No palkkaa nyt yhden hengen yrityksenä joku töihin. Kuluja työntekijästä tulee kolme kertaa palkkansa verran ja jos sen työinto sitten jostain syystä lopahtaa niin sitä ei voi sanoa irti millään verukkeella jos se vain töihin ajallaan raahautuu. Laitettava paljon pääomaa suureen riskiin joka hyvällä tuurilla maksaa itsensä edes joskus takaisin ja joka huonolla tuurilla ajaa yrityksen konkurssiin. Ymmärrän täysin että yritykset eivät kasva, ja jos yritykset eivät kasva niin mistä niitä töitäkään tulisi lisää. Ei siinä ymmärräb kyllä senkin että palkattomanakaan ei moni kauaa työskentele.
Aika: 2016-08-12 11:08:33
+972
<Awnker>
Mut kayhko: Jos meinaa tulle karenssia, niin käy sairaslomaa. Se maksetaan 2014 tulojen mukaan. Sanot vaan lääkärille, et vituttaa tämä pelleily niin paljon, et kohta jotain voi sattua. Kukaan lääkäri ei uskalla jättää kirjoittamatta sen jälkeen saikkua.
Kommentit (155)
Piilota OFF-Topic keskustelu
<yeou> penzon, voodootalous, yritys alvit...
<tuuhee> TinQQ Sellun teko kannattaa Suomessa, josta vielä sivutuotteena saadaan mäntyöljyä, josta voidaan tehdä biodiesel:ä, myös kartongin teko on kanattavaa. Siulle tulee varmaan yllätyksenä, että kalkkikiveä käytetään paperissa ja kartongissa päällystysvaiheessa.
<tuuhee> TinQQ Ihan tosissaan väität ettei firmalla ole tapaturma/sairasvakuutuksia jonka piiriin se siun työmatkakin kuuluu? Miten selität sitten, että Äänekoskelle tulee tehdas yli miljardin investoinnilla?
<TinQQ> Lopputulema on vaan se että me ollaan yksi maailman kalleimmista kansoista työllistää. Kovat palkat ja varsinkin kovat sivukulut. Tehtaat rakennetaan nykyään muualle. Kuka tämän järjestelmän tämmöseksi saattoi? Kuka on juntannut työmarkkinapöydissä itselleen näitä saunalisiä ja käsittämättömiä työsuhde-etuja? Ettei olisi SDP & SAK. "Työntekijän asialla". Melkoisen karhunpalveluksen tekivät. Kyky nähdä tulevaisuuteen oli täysi nolla.
<TinQQ> Kaikki nämä tämmöset hommat on toki kivoja jos olet palkansaaja. Ei niin kovin kivoja jos olet yrittäjä. Kuvitteleppa olevasi yrittäjä jolla on yksi työntekijä. Joku aamu työntekijä soittaa että ei jaksanut aamulla kolata pihaa ja liukastui töihin lähtiessään. Käsi meni poikki. Työterveydessä leikkaus 8000€ ja 5kk sairasloma. Yrittäjä maksaa kaiken. Miten helvetissä tämmönen on reilua? Näistä hommista on kohtuus kaikonnut ajat sitten. Sen ymmärtää jos töissä sinut määrätään tekemään jotain ja loukkaat sitä ohjeiden mukaan tehdessäsi. Miten nämä vapaa-ajan jutut voivat olla sama asia?
<TinQQ> tuuhee Saunalisä vain räikein esimerkki. Meillä on nykyään työehtosopimuksen täynnä samankaltaisia ihmeellisyyksiä. Minulle esim. tuli joku aika sitten yllätyksenä tietoon että jos kaadun pyörällä työmatkallani, on sekin jo työtapaturma ja minä saisin työnantajaltani sairaslomaa siitä. Eli siis työpaikka, joka on huomattavasti itseäni vanhempi, on ollut omassa paikassaan vuosikymmenet. Minä olen vapaasti saanut valita mine minä muutan. En muutanut työpaikalleni. Työnantajani ei voinut valita minne muutin. Jos nyt talvella vaikka kotipihallani liukastun, se on työnantajan vika. WAT?
<tuuhee> TinQQ Taas takerrut saunalisään niin kuin se olisi kaiken ongelma, eikä saunassa tarvi edes käydä, vaikka kyllä niitä sieltä tehtailta löytyy, myönnän kyllä tuon lisän aiheuttavan hilpeyttä. Jenkeissä ja Briteissä oli myös karsintaa. Taas koitat jotenkin saada kaiken duunarin viaksi. Duunari on vain töissä ja muut päättää mitä tehdään on siinä sitten järkeä tai ei. Jopa esimies tietää, että ei onnistu niillä tavotteilla, mutta ihan turha sanoa mitään isommalle pomolle, kun ei ne kuuntele, vaikka ratakiskosta vääntäisi, ei ne hahmota sitä mitä tehdassalin puolella tapahtuu!
<TinQQ> tuuhee Saunalisä, jossa työnantaja maksaa työntekijälleen siitä että hän käy saunassa, on kyllä surkuhupaisin esimerkki näistä meidän kuuluisista saavutetuista eduista. En tosiaan ole paperitehtaalla koskaan käynytkään. Uutisia olen vain lukenut. Euroopassa kulutetaan paljon paperia. Euroopassa tuotetaan sitäkin enemmän paperia. Ylijäämä karsittiin kappas keppanaa Suomesta. No ei kyllä pelkästään, mutta huomattavassa määrin. Tämä on yksi merkki Suomen tilasta satojen vastaavanlaisten joukkoon. Työajalla saunasta tavoitetun duunarin mielestä vika on toki työnantajassa...
<tuuhee> ...mitä sitten tulee työsuhdepolitiikkaan niin kikkailua on ja paljon.
<tuuhee> ...siinäkin oli tuotantovääristelyä mukana. Epäonnistuneilla liian isoilla koeajoilla, epärealistisillä tavoitteilla ja muulla hölmöilyllä on hävitty miljoonia! Joillekin perustetaan omia vakansseja, että kaveri ei joudu lähtemään, siirretään muita muihin tehtäviin jne, sitten vielä toitotetaan tasapuolisuudesta. Duunari kärsii aina, vaikka vika on ihan muualla. UPM osti Myllykosken ja sulki Myllikoski Paper:n heti, tietysti Eurooppaan jäi varmasti pienempiä tehtaita, mutta tuleeko siitä oikeasti voittoa, jos ostetaan 900 miljoonalla kilpailija...
<Mortalomena> No nyt on lisäselvitykset kommenteissa.
<tuuhee> TinQQ Ensinäkin niitä saunalisiä saa vain lauantaina ja mitä tehtaiden tai linjojen sulkemisiin tulee niin niistä et tiedä yhtään mitään! Huomaa että et ole päivääkään tehtaalla ollut, siellä on henkilöitä joiden pitäisi paikotellen keretä useaan paikkaan samaan aikaan ja välillä koneet seisoo, kun ei ole halukkaita ylitöihin. Lehdet vääristelee asioita esim. työsulku muuttuu lakoksi, ei saanut mennä töihin ja vielä kaikkien vihat siihen päälle että "lakkoilette", palkat on aina fiktiivisiä. UPM:llä lopetettiin linja ja ne samat tilaukset siirtyi toiseen kotimaiseen UPM:n tehtaaseen...
<Awnker> TinQQ: Kyselet tuolla, et miksi Suomessa suljetaan paperitehtaita jos ne ei ole tuottavia. Oletko tutustunut missä muut UPM:n tehtaat sijaitsee? On ihan vitun sama, kuin tuottavia ne Suomalaiset tehtaat on, mikäli markkinoita ei ole tarpeeksi lähellä. Kuljetuskustannukset on paperin kaltaisessa tuotteessa niin mielisairaat, ettei sitä kannata kovin kauas viedä. ;)
<TinQQ> SDP ja sen sisarpuolueet ovat olleet viimeiset 50 vuotta ajamassa työntekijöiden oikeuksia yrittäjien kustannuksella ja tässä nyt ollaan. Tottakai se uppoaa hölmölle kansalle ku kuuma veitsi voihin jos sanotaan että SINUN kuuluisi saada työstäsi enemmän palkkaa ja SINUN pitäisi saada saunalisää jos et ehdi saunaan työvuorosi aikana. Helppo siinä on olla samaa mieltä. Se palkanlisä on vaan aina yrittäjän taskusta maksettua. Kuka haluaa olla yrittäjä jos se kantaa riskin ja maksaa saunalisät siinä missä työntekijä nauttii 6kk irtisanomisajasta ja saunoo?
<TinQQ> ... jos ja kun valtiovalta on hamstrannut palkkatyöntekijöille jos jonkinmoisia turvia ja tukia, eikä yrittäjällä ole niistä mitään, niin valtava määrä yrityksiä jää yrittämättä, kun ei vaihtoehto houkuttele. Ja sitten ihmetellään yhdessä että missä kaikki työnantajat luuraavat. Se mitä nyt pitäisi tehdä on kasvattaa eroa yrittäjyyden ja palkansaannin välillä. Yrittäjyyden pitää olla antoisampaa, tai sitten palkansaannin vähemmän antoisaa. Ero pitää saada aikaan, jotta yrittäjyys olisi taas laajemmin houkutteleva vaihtoehto. Kyse ei ole pelkästään tuloveroista, vaan kaikesta kokonaisuutena.
<TinQQ> Rondy Yksittäinen hallitus ei juuri suuria ehdi saamaan aikaan kautensa aikana, mutta sillä on todellakin väliä mihin "suuntaan" hallitus maan peräsintä kääntää. Maan hallinto ei voi juuri vaikuttaa nokian kännyköiden myyntimenestykseen, mutta yleisellä tasolla talouden tilaan valtavasti. Käytännössä jokainen vientiyrittäjä on ex-palkansaaja. Ratkaiseva hetki on se, kun vaikkapa 4 kaverusta, kerättyään alaltaan +20 vuoden työkokemuksen, pohtivat ottaakko loparit töistä ja perustaa oma yritys vaiko ei. Silloin katsotaan plussat ja miinukset molemmissa....
<masser> @tinQQ Mitäköhän "vastaväitettä" pitäisi selventää? Vastaväite heittomerkeillä, koska en mitään vastaan sanonut, esitin vain hyvin kärjistettyjä esimerkkejä aiheesta 'tämä lisää työllisyyttä'. Muille taas tämä perinteinen, eli vaikka joillain on ollut se autuas tilanne että töitä löytyy (vaikka niitä paskatöitä) niin ei se meinaa että kaikille niitä olisi (vrt. aikaisemmin kommentoitu työttömien vs. työpaikkojen suhde).
<hoest> En ole koulutettu juurikaan, pelkkä merkonomi, mutta päätin lähteä työelämään ilman suuria vaatimuksia. Aloitin ihan perus kassapaskalla, josta sitten kovalla työllä ylenin nopeasti pois ja nyt meneekin sit ihan hyvin jo. Joo, vaatimukset on kovat, mut taas on ihmisten odotuksetkin. Ei vastavalmistunut tietenkään pääse mihkään, pitää tyytyä keräämään kokemusta ja näyttöä yksinkertaisista tehtävistä ja sit niistä saatujen papereitten perusteella pääsee etenemään jo aika hyvin. Ei pidä vierastaa paskaa työtä.
<Rondy> ... saisit kahdella oravannahkalla yhden kalan tms. Mutta puheeksi tulleen viennin suhteen sillä taas on merkitystä. Ainakin jos viedään paperia tai muuta bulkkipaskaa. Jo puheeksitulleen hintakilpailun vuoksi voinemme todeta että emme tule tekemään tulevaisuudessakaan ainakaan enempää paperia, kiinalaisten hoitaessa senkin valmistuksen. Siispä vientiyritysten olisi suotavaa keskittyä korkeamman jalostusasteen tuotteisiin ja pyrkiä saamaan immateriaaliarvolla korkeampaa katetta, jolloin taas palkkatasot hyppää aivan jonnekin muualle kuin johonkin hikisen AY-liikkeen sopimaan TES:een.
<Rondy> ... kun taas verosuunnittelu on oikein, ja konsernirakenteen hyödyntäminen ei ole veronkiertoa, vaan verosuunnittelua, ja siten laillista ja hyväksyttyä. Valtio voi, ja sen tulisi kilpailla edullisella yritysverotuksella, koska sitten voisimme saada ulkomaisia yrityksiä maksamaan veronsa meille = profit. Se on totta että meillä kuluttaminen maksaa, mutta pitää muistaa että harva asia maksaa kaupassa sen mitä se maksaa tehdä, vaan pikemminkin sen mitä joku on siitä valmis maksamaan. Kotimarkkinoiden suhteen on aika yhdentekevää mikä se palkkataso on, koska vaikka rahaa ei olisi niin silti...
<munkki4> Chandler Sama homma toimi vielä tänäkin vuonna. Marssin liikkeeseen ja kyselin ilta- ja viikonloppuhommia opiskelujen ohelle suoraan liikkeen pomolta. 15min tästä oli jo "työhaastattelu" suoritettu ja seuraavana päivänä kirjoiteltiinkin työsopimusta. Sanoi muuten rekrytoija sopimusta kirjoittaessa, ettei uskalla laittaa mitään avoimia paikkoja mollin sivuille, kuulemma jokaiseen 3h/vko varastomiehen apupojan sijaisuuteenkin tulee satoja hakemuksia ja ne nyt vaan on kaikki käytävä läpi.
<Rondy> TinQQ yleensä olen kanssasi monista asioista samaa mieltä mutta nyt täytyy hieman kommentoida keskustelun käänteitä. Ensinnäkin teillä kaikilla vaikuttaa olevan jotenkin vankka usko siihen että hallituskokoonpanolla olisi jotenkin suurikin merkitys meidän talouteen. Minusta taas poliitikot kuvittelevat omaavansa suuremman vaikutusvallan siihen kuin heillä todella onkaan. Mitä paperitehtaisiin tulee, niiden aika täällä kuuluikin olla jo ohi, niinkuin TinQQ sanoikin, on hullua kilpailla kiinalaisten kanssa työn hinnalla. Toisekseen veronkierto on aina väärin (vääristellään kirjanpitoa yms.)..
<Enmittee> KaYhKo: On kyllä kumma että pakottavat laittomuuksiin.
<Valkoinenkuolema> Suomi ja "työvoimapula"
<tumpelot> FAP: Anteeksi, en ollut tarpeeksi tarkka. Tarkoitin niitä työllisiä, jotka elävät näin ja kun esim firma menee konkkaan tms ihmettelevät että mitäs nyt tehdään. Ei suunnitelmaa, ei lisäkoulutusta, ei rahaa jemmassa. Ite esimerkiksi oon lomillani opetellut uuden kielen sujuvalle tasolle, vrt. hyvä kaverini joka lomautettuna ei tehnyt vuoteen mitään. Jatkuva lomautusuhka yhä, mutta ei varasuunnitelmaa, ei edes mielessä käy katsoa muita töitä hyvissä ajoin. Nyt jos lomautus taas tulee niin onko oma vai valtion vika, jos jää tyhjän päälle?
<TinQQ> Voinee hieman kyllä tarkentaan, että tämä melko yleinen verosuunnittelu, ei tulojen salaaminen, on se mikä on mahdollistanut loppupeleissä useamman yrityksen toiminnan tässä maassa. Moni investointi olisi mennyt toisaalle, mikäli konsernijärjestelyillä ei olisi voinut kiertää meidän yhteisöveroamme. Joku taas voi itkeä sen olevan väärin, mutta jälleen kerran markkinatalous ratkaisee. Saadaan joko verosuunnittelijoita tai ei mitään. Veronkierto siinä mielessä että jätetään esim. kuitteja tekemättä on todellinen tappio. Olin hieman epätarkka aikaisemmassa kommentissani.
<TinQQ> masser Selvennätkö vielä vastaväitettäsi? Tuosta ei nyt jäänyt mitään käteen?
<masser> @TinQQ Puheet siitä ettei valtio menetä veronkierron takia käytännössä mitään euromääriä on suhteellisen huuruista logiikkaa. Myös "Veronkierto on todennäköisesti luonut Suomeen työpaikkoja." selite on painoarvoltaan aika helvetin nolla: lapsiprostituutio loisi myös työpaikkoja. Järjestäytynyt rikollisuus loisi myös työpaikkoja. Moraalittomat toimet eivät muutu niiden työllistävän vaikutuksen takia yhtäkkiä hyviksi, olkoot kuinka SuomiKuntoon mehua juonut.
<TinQQ> Fabia Aconia Paulina Äkkisesti googlaamalla en kyllä löydä muuta kuin että koko paperitehdas suljettiin. Kyseessä ei ollut siis kannattava tehdas, eikä kukaan siirtänyt miljoonia minnekkään veroparatiisiin. Ettei nyt vaan sinulla ole todellisuudesta ristiriitaantuvaa tietoa päässäsi ja sitten kehoitat kanssasi toisinajattelijoita käymään jatkokursseja saadakseen samat tiedot kuin mitä sinulla on. Noh, sinne vaan jonon jatkoksi. Teidänlaisia on tämä maa täynnä, valitettavasti. Ahneet korporaatiot ne on aina syyllisiä, silloinkin kun tehdas alasajetaan. Peilistä vikaa ei löydä.
<TinQQ> Fabia Aconia Paulina Kuka sen edes osti? Eikö se suljettu kokonaan? Kerro ihmeessä, minä kun en siellä talouden jatkokurssilla ole käynyt.
<Fabia Aconia Paulina> TinQQ se oikea summa kun kerrottaisi julkisesti niin eläisimme varsinaisessa utopiassa.
<TinQQ> Fabia Aconia Paulina Jaa, kenelle UPM sen paperitehtaan myi ja paljonko se siitä sai rahaa siirrettäväksi veroparatiisiin?
<Fabia Aconia Paulina> TinQQ ja tässä palataan siihen alkuperäiseen ongelmaan. Miten maa voi olla kilpailukykyinen toisen maan kanssa, jossa kustannukset ovat niin valtavasti pienemmät?
<Fabia Aconia Paulina> TinQQ katsos tämä opetettaisi sinulle siellä jatkokurssilla jos jatkaisit konttailuasi sinne. Kuten Awnker jo koitti sulle selittää, joskus, usko tai älä, yrityksen kannattaa myydä myös voittoa tuottava yritys. Esimerkiksi iskeäkseen siitä saadut rahat veroparatiisiin jos oikein isoissa rahoissa liikutaan. Siitä osingot ja kaikki ovat tyytyväisiä, paitsi tietysti se valtio joka on käyty loisimassa kuiviin. Valtio maksaa yritystukiaan saadakseen yritystoimintaa ja siten verovaroja. Siksi veronkierto ja veroparatiisit ovat isompi ongelma kuin sosiaalituet, ihan euromääräisesti.
<TinQQ> Löysin itseasiassa aiheeseen liittyvän uutisen: http://www.esaimaa.fi/Online/2014/11/13/UPM%20sulkee%20paperikoneen%20Kaukaalla/2014118184814/4 Näyttää juurikin siltä mitä epäilin. UPM sulki samanaikaisesti neljä tehdasta, joista kaksi Suomessa. Ylikapasiteettia. Miten muuten saa 150 miljoonan säästöt sulkemalla kannattavia paperitehtaita? Ei mitenkään. Yritys pyrkii aina maksimoimaan voiton. Ei sillä ole muuta funktiota. Tarina on suomalaisille tuttu: Emme olleet kilpailukykyisiä ja lopputili tuli. Miksi emme olleet kilpailukykyisiä?
<TinQQ> Fabia Aconia Paulina Eli onko väitteesi se, että joku jossain investoi hirveän määrän rahaa kannattavaan paperitehtaaseen, jonka se sitten sulki kannattavana ja kärsi itse isot pääomatappiot. Miten mahdettiin osakkeenomistajille perustella tämä kyseinen tapahtuma, jos se olisi totta? Entä jos samalla omistajalla oli 5 paperitehdasta, joista 3 teki tappiota ja 2 nipinnapin voittoa. Kokonaisuus oli tappion puolella. 5 tehtaalla sai tehtyä paperia, mutta kysyntää ei ollut kuin 2 tehtaan määrälle. Tehdäkkö nollatulosta vaiko sulkea 3 kallista ja pitää 2 halpaa?
<Fabia Aconia Paulina> TinQQ ei UPM ollut tehnyt tappiota, sehän se pointti oli. Ja anteeksi jos mielesi pahoitin, mutta kun alkaa tuntua kun väittelisi 2-vuotiaan kanssa joka konttasi ekalle kauppiksen luennolleen ja luulee tajuavansa taloudesta jotain.
<TinQQ> Fabia Aconia Paulina En nyt ihan menisi vetelemään johtopäätöksiä katsomalla kotimaisen talouden ylä ja alamäkiä ja vertaamalla niitä vain kulloisenkin pääministerin puoluekantaan. Vähän nyt kuitenkin vaikuttaa nämä öljykriisit, sodat ja neuvostoliiton romahtamiset yms. Voi niitä SDP:n 50-luvun jälkeisiä taloutta kohentaneita saavutuksia tähän listata, jos haluaa tehdä todella lyhyen listan.
<Fabia Aconia Paulina> TinQQ kun hölmö, veronkierrossahan nimenomaan on se ongelma, että yrityksen tuotot eivät jää pyörimään siihen maahan, mistä yritys kiskoo itselleen yritystukia. Jolloin valtio häviää, ja sitä kautta kansalainen. Jos meillä olisi täysin veroton yritysmaailma, niin sehän olisi hienoa, mutta kansalaisten palkoista verotetut rahat eivät riitä turvaamaan lastesi koulua tai sitä kun sairastut, rakentamaan teitä tai tekemään ylipäätänsä maasta sellaista, mitä voi kutsua kehittyneeksi länsimaiseksi yhteiskunnaksi. Joten esimerkiksi Tuulikka :n ehdotus olisi hyvä paikka aloittaa tämä kehitys.
<TinQQ> Fabia Aconia Paulina Ei varmaan voikkaan, kun ei ole järkipohjaisia vastaväitteitä :) Yleensä tässäkohdin siirrytään solvaamaan henkilökohtaisia, aiheeseen liittymättömiä seikkoja.
<TinQQ> Fabia Aconia Paulina Paperiteollisuus kärsii internetin keksimisestä. Mainosrahat siirtyvät verkkoon. 1995 jälkeen on paperinen mainonta vähentynyt ja netti lisääntynyt. Tämä johti tilanteeseen, missä eurooppalaiset paperitehtaat kävivät puoliteholla, kun kapaseiteettia oli yli tarpeen. Paperitehdas ei kannata 50% kuormalla. Syntyi selviytymistaistelu, missä isot pelaajat ostivat pienemmät pois, alasajoivat kalleimmat tehtaat ja tekevät jäljellejääneillä 100% kuormalla paperia. Arvaa mihin meidän saunovat paperimiehet sijoittuivat kustannuskilpailussa?
<Fabia Aconia Paulina> TinQQ tuohon ei voi edes sanoa mitään. Tämän tason melkein fanaattisen uskonnollinen tyhmyys on järisyttävää.
<TinQQ> Siten kun puhutaan siitä miten monta miljardia Suomi menettää vuodessa veronkiertoon, niin totuus lienee jotain aivan muuta. Jos nostettaisiin verotus 100% niin saataisiin teoriassa tosi paljon verotuloja, mutta käytännössä ei yhtään, kun ei kukaan menisi töihin. Näinollen en pidä realistisena väitettä siite miten veronkierto on syypää Suomen tämänhetkisiin ongelmiin. Pohjalla on huono kilpailukyky.
<TinQQ> Fabia Aconia Paulina Veronkierrossa Suomi ei menetä varmaan käytännössä juuri euroakaan. Tehdään nyt selväksi, että jokainen maa maapallolla on Suomeen nähden veroparatiisi ja siis siten jos me päästäisiin eroon kaikesta verosuunnittelusta, niin päästäisiin varmaan samalla eroon kaikista isommista yrityksistämmekin. Kuulostanee hassulta, mutta niin se on. Veronkierto on todennäköisesti luonut Suomeen työpaikkoja. Nämä sisaryhtiöiden velkajärjestelyt yms. ovat olleet mahdollistamassa sen, että tähän maahan on perustettu tehtaita. Ilman näitä järjestelyjä ne tehtaat eivät olisi täällä.
<Fabia Aconia Paulina> tumpelot en tiedä keitä työttömiä tunnet, keillä on edes varaa vaan ryypätä viikonloput ja olla etsimättä töitä, saati sitten ostella telkkareita. Jos tunnet jonkun ilmeisen äveriään laiskimuksen, se tuskin kelpaa otannaksi koko 264000 työttömien joukosta. Hassua, ne jotka itse tunnen käy vähintään pari kertaa kuussa ruokajonossa ja myy telkkareitaan. P.S. En ole ennen tajunnut nimikirjaimiani. Fap, hehehe
<Fabia Aconia Paulina> TinQQ esimerkiksi UPM:n Kaukaan tehdas lakkautettiin vaikka edellisenä vuonna Pesonen myönsi yrityksen tehneen voittoa ja saavuttaneen vaaditut 200 miljoonan säästöt.
<Tuulikka> Ne ei ne leikkaukset paljon patista porukkaa töihin, ku sitä järkevää duunia ei vaan ole. Asiakkuus siirtyy sit vaan sossun luukulle sen jälkeen. Vastapainoksi valtion pitäs antaa pk-yrityksille verokevennyksiä tai jotain muuta vastaavaa ensimmäisen työntekijän palkkaamiseen (esim. sivukulut pois ekan vuoden ajaksi), niin meidänki firmasta irtois heti ylimääräselle duuni. Tällä valtiolla on tosi kumma tapa aatella, et miten niitä työpaikkoja tähän maahan luodaan.. -.-
<tumpelot> F.A.P: Et vaikuta noin tyhmältä, joten älä esitä sitä. Ei ollut kyse yksittäisestä, vaan niistä, jotka tekee suunnitelmia ja kehittää itseään vs. ne ku elää päivä kerrallaan, juo viikonloput kaljaa ja ostaa vuosittain uuden telkkarin. Ja eihän mihinkään voi täysin varautua, mutta isoilla ja pienillä fiksuilla valinnoilla riskiä voi merkittävästi pienentää. Menestyneet ihmiset tekevät pienissäkin asioissa useasti fiksumman valinnan. Tilastollisesti kun tätä kaavaa toistaa, lopputulos lienee usein hyvä.
<Fabia Aconia Paulina> Katso vaikka TinQQ ihan kylmästi nousu-ja laskukaudet ja vertaa niitä hallituskokoonpanoihin. Ei ne oikeistopuolueet ole osanneet sen paremmin. Ei se tarkoita, että vasemmistokaan osaisi, mutta kysehän nyt on aika isoista linjoista taloudessa eikä siitä, kenen joukoissa seisot
<Fabia Aconia Paulina> TinQQ juu, maan talous kaatui paperimiesten saunarahoihin. Sama logiikka kuin se, että nykyinen talous kaatuu äitiyslisiin tai opintotukeen. Kun kyse on veronkierrosta, puhutaan monista miljardeista, ei jostain piskuisista muutaman sadan tonnin säästöistä jota saadaan näillä nykyleikkauksilla. Joiden jälkeen Sipilä ilmoittaa että ottavat lisävelkaa 5.9. miljardia. Älä nyt uhraa tervettä järkeä vaan siksi, että pelkäät sosialistin lymyävän joka kulmassa.
<TinQQ> Awnker Kyllä nä meidän paperitehtaat teki ihan oikeasti tappiollisia tuloksia ennen lopullista kuolemaansa. Onneks on jäänyt noita erikoisempien paperituotteiden valmistusta, mutta isot volyymit lähti kankkulan kaivoon.
<Fabia Aconia Paulina> TinQQ ei nyt osaa nähdä tosiasioiden metsää oman päähänpinttymänsä puilta.
<TinQQ> Fabia Aconia Paulina Joo, noin on 1900-luvun alun "keksintöjä". Liputan minäkin peruskoulun ja oppivelvollisuuden puolesta. Ei myöskään haittaa 5 päivän työviikko eikä palkalliset sairaslomat. Mutta SDP edellisen 50 vuoden aikana? Tämä meidän AY järjestelmä veti aivan överiksi havahduttuaan valtansa suuruuteen ~1920 luvun jälkeen ja siitä eteenpäin on vaan tullut takapakkia. Saunalisä. Oikeesti. Sinne meni kansainvälinen kilpailukyky.
<Awnker> Siis... Kai sä nyt tiedät miten tuo menee tuo verotus ja voiton teko jos verrataan vaikka caverion firmaa ja sit jotain 40 hengen stadilaista putkifirmaa? :D Jos et tiedä miksi vaan toinen niistä tekee voittoa ja toinen tekee tasaisesti joka vuosi sen hallitun määrän tappiota, niin sit ei jatketa enää.
<Fabia Aconia Paulina> TinQQ mitä ihmettä? Miten verokertymä ei näkyisi työllisyydessä? tuo on jo niin hassu väite että perustele toki. Tietysti veronkierto on ongelma talouskasvulle ja työllisyydelle. Valtion rahoistahan investointeja tehdään, jolla myös luodaan työpaikkoja.
<Awnker> Tinqq: Tiedäthän, et aika monessa firmassa se tulos tehdään tappiolliseksi ihan tarkoituksella? Jos ei muuten niin ostetaan ne kuuluisat tilinpäätösmersut? ;)
<Fabia Aconia Paulina> TinQQ puolueena siis täysin päinvastainen kuin ideologiasi. Pointtini ei ollut puhua vasemmiston tai SDP:n puolesta, vaan vain osoittaa, että väitteesi siitä, että maa ei olisi pulassa jos olisi oikeisto ollut vallassa, oli hölmö koska oikeistovetoisten hallitusten aikaan on maan historiassa myös ollut laskukaudet. Ihan puolueetonta taloudellista tilastotietoa, senkin tomppeli.
<Fabia Aconia Paulina> TinQQ täsmennyksenä en kannata erityisesti mitään puoluetta, puhuin vaan siitä, milloin Suomessa on ollut taloudellinen nousu ja milloin lasku. Tästä voisi historijoitsija vetää johtopäätöksen, että työväenliikkeen kausina myös Suomen talous on vetänyt (koska jo roomalaiset tajusivat sen, että suurin ja rahvain kansanryhmä luo valtion, ja kansan kulutus on suoraan rinnastettavissa kaupan kasvuun. Ihan maalaisjärjeä). Tämä ei ole mielipide tai puoluekannanotto, mutta aloitetaan vaikka peruskoululaitoksesta, 40h työviikkoa, lapsi-ja äitiyslisät (näitä et varmaan kannata mutta silti), kela jne
<TinQQ> Awnker "Jotain on vialla jos Suomessa valmistettuja tuotteita saat ostettua rajan takaa 1/4 hinnalla siitä, mitä ne maksaa täällä." alat olemaan asian ytimessä, mutta kun lisäät tuohon vielä sen että se suomalainen firma tekee tappiollisen tuloksen niin siinäpä sinulle pähkäiltävää.
<TinQQ> Awnker Avaatko vähän väitettäsi? Hinnoittelupolitiikka? Veronkierto? Veronkierto ongelmana joo vähentää valtion veronkertymää, mutta miten se vaikuttaa työllisyyteen? Verosuunnittelulla/-kierrolla yhtiöt pyrkivät maksamaan voitoistaan mahdollisimman vähän veroa. Oletuksena siis että voittoa syntyy. Jos veronkierrosta päästään eroon, kuka työllistyy sen johdosta ja millä logiikalla? Tuleeko yrityksen toiminnasta kannattavempaa, jos se joutuu maksaa enemmän veroja tänne? Lähtee pikemminkin pois tai ei olisi koskaan tänne tullutkaan...
<Awnker> Bck: Jos työkkäri tekee tuommoisen ihan älyttömän päätöksen ja sen takia sulle tulee kohtuuttomia taloudellisia vaikeuksia, niin kyllä siinä vaiheessa on ihan moraalisesti oikeutettu kusettamaan kaikki fyrkat pois mitä vaan pystyy. Se sun 2kk sairauslomakorvaus on saman verran kun yhden erikoissuuunnittelijan sähköinen työpöytä + tuoli, jotka vaihdetaan valtiolla 3v välein organisaatiomuutosten takia.
<Awnker> Jotain on vialla jos Suomessa valmistettuja tuotteita saat ostettua rajan takaa 1/4 hinnalla siitä, mitä ne maksaa täällä. Suomalaiset kauppiaat osaa ottaa sen riistohinnan siitä välistä, mutta vientisektori ei todellakaan osaa hinnoitella eikä myydä tuotteitaan.
<Awnker> Tinqq: Ei millään pahalla, mut kyllä se yksi isoin syyllinen Suomen yritysten paskaan menoon on ihan ne Suomalaiset yrittäjät ja niiden hinnoittelupolitiikka. Toinen erittäin iso ongelma on tällä hetkellä tuo yritysten veronkierto mikä vääristää kilpailun ihan täysin. Ei ole vielä oikeistopuolue kokoomuskaan saanut asialle mitään tehtyä.
<n0kki> Decent payiing job = Hyvä palkka, ok duuni. Valitettavasti meni suhteilla juuri.
<TinQQ> SDP:n kunniaksi voidaan laskea myös lukuisat kannustinloukkumme, jossa kansalainen ihan aidosti voi puntaroida kannattaako tehdä työtä. Tuet ovat niin suuria, että töihin ei kannata mennä. Kerrot tämän ihan missä tahansa muualla maapallolla niin saat vastaukseksi ihmetystä ja epäilystä, mutta meillä tämäkin on vaan sosiaalidemokraattisesti oikeudenmukaista. Yksityinen sektori maksaa julkisen sektorin. Kaikki tämä sosiaalidemokraattinen paska maksaa ja näkyy vientituotteen hinnassa. On se kiva että on kaikki tukijärjestelmät että voi rauhassa olla työtön.
<TinQQ> Fabia Aconia Paulina No sanos sitten miksi suomen vienti ei vedä? Ettei liittyisi siihen miten täällä on liian suuret kustannukset valmistaa mitään? Ja joo, veronkevennyshän siihen helpottaisi, mutta mitä veikkaat pitääköhän meidän leikata jotain valtion menoistakin, mikäli tuloista leikataan? Jos leikataan, niin tietysti pitää leikata jostain muualta kuin sellaisesta joka MINUA koskee?
<TinQQ> Fabia Aconia Paulina Jotenkin tunnut vihjaavan, että SDP on ollut ajamassa Suomen kehitystä parempaan. Osaatko mainita jotain SDP:n ja vasemmiston ajamia uudistuksia, jolla suomalainen työ on saatu paremmin menemään maailmalla kaupaksi noin viimeisen 50 vuoden aikana? Itselleni ei tule mieleen yhtään. On vain saunalisiä paperimiehille, yleissitovia työehtosopimuksia ahtaajille lakkovaltiksi ja ennätyksellisen korkeita ALV ja yhteisöverokantoja yrityksille. Metsäteollisuus nosti Suomen maailmankartalle ennen 90- lukua ja se oli puhtaasti sijainnistamme ja teollisuuden rakenteesta johtuvaa.
<Fabia Aconia Paulina> TinQQ mistä se sitten johtuu, että Suomen suurimmat nousukaudet on ollut SDP:n kausilla ja isoimmat lamat Kok/Kesk-kausilla? Onko koko itsenäisen Suomen historia väärinymmärrettyä sattumaa?
<Fabia Aconia Paulina> TinQQ Se yleinen tyrmistys ehkä lähti siitä, että Sipilän hallitus jollain erittäin hämärällä logiikalla luulee, että talous kasvaa leikkaamalla opiskelusta ja sosiaaliturvasta, ja luulee tekevänsä säästöjä näillä mikroskooppisilla leikkauksilla puuttumatta siihen, miksi Suomen vienti ei vedä.
<TinQQ> masser Kyllä. Vasemmisto ja AY-liikkeet (lue vasemmisto) ovat kampanneet työelämän kehitystä niin hallituspuolueissa kuin työmarkkinapöydissä viimeiset 50 vuotta. Ei sitä kovin paljoa kauniimmin voi sanoa. Suomalaisen työn kilpailukyvyn mureneminen sekä yrittäjyyden kannattamattomuus (yrittämisen riskit verrattuna sosiaalituvan puute & korkea verotus menestymisessä vs. palkansaajan korkea etutaso ja pitkät irtisanomisajat yms työttömyyskassat) ovat aikaansaaneet tämän kansakuntaamme koettelevan yrittäjättömyyden ja taloudellisen uusiutumiskyvyttömyyden.
<Fabia Aconia Paulina> TinQQ suurlakko oli päivän kestävä vitsi ja viime mittauksissa keskusta on yhä suosituin puolue.
<Fabia Aconia Paulina> TinQQ Koko valtion nousuvuodet (60-80-luku) SDP oli hallituksen avainpuolueita. 90-luvun lamasta on vaikea syyttää ketään, kun kyse oli pitkälti Neuvostoliiton hajoittamisen jälkimainingeista, mutta silloin johtopuolueina hallituksessa oli ensin Kokoomus, sitten Keskusta. Lipposen jälkeen 90-luvun loppupuoli ja vuosituhannen vaihde (Punamultaa) oli nousua. Hallitukset on ollut Keskusta/Kokoomusjohtoisia jälleen vuodesta 2007, ja (toki taas vikaa myös maailman tapahtumissa), työttömyys on noussut ja ollaan jälleen menty laskuun.
<TinQQ> Fabia Aconia Paulina Nyt tämänhetkisellä hallituksella oli kansalle päivänselvää vaaleja ennen, että Suomi on taloudellisessa kiipelissä ja nyt on tarve tehdä kipeitä leikkauksia velkaantumisen katkaisemiseksi. Kaikki nyökkäili ja katsoi toisiaan. Vaalien jälkeen tehtiin Sipilän hallitus ja saatettiin päivänvaloon leikkauslistat mistä puhuttiin = kansa tyrmistyy ja helsinkiin suurlakko. Suomalaiset on vaan tyhmiä. Kiukkusia ne osaa olla kun ei ole töitä. Ymmärrys ei vaan riitä siihen että miksei ole.
<masser> @TinQQ nykyisiä eikä viimeisimpiä hallituksia voi syyttää, mutta vasemmistoa voi selkeesti aina ja kaikesta, olkoot sitten hallituksessa, oppositiossa?
<Fabia Aconia Paulina> Thaliquid Niimpä.
<TinQQ> Fabia Aconia Paulina Ihan turha se on näitä nykyisiä hallituksia sinänsä syyttää. Meidän ongelmat on rakennettu sosialismilla pisin viime vuosikymmeniä. Se että nyt ei ole töitä eikä yrityksiä ei johdu siitä mitä viime tai edellisvaalikaudella tehtiin. Rakenteelliset ongelmat ovat peräisin jo paljon kauempaa. Siitä voinee viimeisimpiä hallituksia syyttää että kelkkaa ei ole käännetty toiseen suuntaan vieläkään. Tosin taas kerran syytä muistaa, että SDP on ollut edellisissä hallituksissa melko vahvasti mukana ja nämä "50% leikkauksia 50% kiristyksiä" on olleet esteenä maan pelastamisessa.
<Fabia Aconia Paulina> tumpelot kiitos tunnustuksesta, linjaerosta vaan sen verran että kun miettii isoja linjoja yhden yksilön menestys ja hänen tuntemansa toisen ihmisen laiskuus on huono vertailukohta. Ja tuo fiksu suunnitelma, kukaan ei ole ennustaja ja kukaan yksittäinen ihminen ei voi hallita maailmantaloutta. Maailmaan tulee sotia, luonnonmullistuksia ja kriisejä, ja ihan vuosittain jossain jostain syystä markkinat hermostuu ja koko systeemi lähtee muuttumaan. Pitää olla aika velho että osaa aina tehdä hyvät suunnitelmat.
<Fabia Aconia Paulina> TinQQ ja oletko unohtanut millaisen työttömyyspiikin Kataisen hallitus teki?
<Fabia Aconia Paulina> TinQQ tuo tilasto pitää osittain paikkaansa vain Helsingin vaalipiirissä, ja jos et ole huomannut, kansaa asuu kehäteiden ulkopuolellakin. Se ei ole lainkaan totta, että köyhät automaattisesti äänestäisivät vasemmistopuolueita, esim. ote tilastokeskuksesta viime kerralta: "Perussuomalaiset oli suurin puolue Jakomäessä, missä puoluetta kannatti 27,3 % äänestäneistä."
<Thaliquid> TinQQ Jos sinut joskus hakataan tai yritetään tappaa jota toivon jonkun yrittävän niin se on ihan täysin sinun oma vika kun ensinnäkin olet olemassa ja olet ehkä lähtenyt ulos turvallisesta asunnosta!
<tumpelot> ...akin huolia kun mun työttömyys :D. Sitäpaitsi toivottavasti ei tarvi enää paljon yli viisikymppisenä työskennellä. Muutoksia voi tulla ja niihin varaudun minkä vaan voin. Vaikka ei tarvitsisi taluodellisesti tehdä töitä, kävisin juuri sen takia silti pitämässä ammattitaitoa yllä. Sitäpaitsi elinikäinen oppiminen/kouluttautuminen on se juttu. Saa nähdä mitä tässä vielä keksii.
<tumpelot> Fabia Aconia Paulina Tuleehan sinulta fiksuakin juttua. Meillä ei ole suurta linjaeroa, itse kannatan vain yksilön omaa vastuuta huomattavasti enemmän. Muut joi kesätyörahat, minä sijoitin/säästin (join myös vähän :)). Toki pitää ymmärtää realiteetit, että kaikki eivät KOSKAAN tule elämään fiksuin suunnitelmin, ja niitä varten on valtion rooli. AY:t, verotus yms, on loppupeleissä tulonsiirtoja päteviltä, ahkerilta yms (myös perijöiltä ja onnekkailta) sairaille, lapsille, vanhuksille ja saamattomille ja epäonnisille. P.s. Jos Euroopan alueelta loppuu sairaanhoitajan tai inssin hommat, on muit
<TinQQ> Harmittaa kyllä suuresti että suomessa ei ole kuin yksi oikea oikeistopuolue, ja sekin on ryssinyt maineensa näillä hyväveli perseilyillään ja muulla vastaavalla korruptiolla. Aate taustalla on ainut toimiva, mutta ahneus se vaan on vienyt kokoomuksenkin kansan suosiosta ihan oikeutetusti kansan epäsuosioon. Joka kerta kun joku Toivakka jää kiinni kyseenalaisista sidonnaisuuksistaan joku jossain äänestää vasemmistoa.
<TinQQ> Fabia Aconia Paulina Tai pikemminkin palkansaajan taloudellinen hyvinvointi ja talouskasvu ovat toistensa vastakohdat. Mitä kalliimpi työvoima, sitä vähemmän investoidaan kun hommat katsotaan kannattavemmaksi tehdä muualla. Ei tämänhetken ongelma työttömiin kehenkään yksilönä kohdistu, mutta todettakoon että 4/5 suomalaisesta ei äänestänyt oikeistoa viime vaaleissa. Työttömyys yleensä kouraisee pahiten nykyään heikommin koulutettua väestöä, joka on suurimmalla todennäköisyydellä vasemmiston kannattajakuntaa (aivopierut uppoavat heidän päihinsä helpoiten). Oman kuoppansa kaivoivat.
<L-Jam> Tätä se EU:n vapaan liikkuvuuden periaate saa aikaan. Työmarkkinat on täysin kyllästetty. Työnantajat on herroja ja työntekijät orjia. Kohta me ollaan ruokapalkalla hakkaamassa kivia kaivoksilla. Eläköön Euvostoliitto
<Fabia Aconia Paulina> TinQQ tosin tuohan on periaatetasolla hyvä idea, koska talous kasvaa kulutuksen kasvaessa. Mutta kuten vasemmistolla aina, sitä ei ole mietitty loppuun asti.
<Fabia Aconia Paulina> TinQQ ja minähän nimenomaan puhuin siitä verojen laskemisesta...
<Fabia Aconia Paulina> TinQQ palkansaajien hyvinvointi ja talouskasvu käyvät käsi kädessä. Tietenkin meidän pitää houkutella yrityksiä että saadaan talouskasvua ja siten ihmisillä nousee elintaso. Sen nyt jo peruskouluhistoriallakin ymmärtää että aktiivista kauppaa käyvät maat menestyy parhaiten. Mutta miten se liittyy siihen, onko ihmisen työttömyys hänen oma vikansa? Ja miksi koko ajan tuo vasemmisto, kyllä kaikki tietää ettei ne tajua taloudesta mitään. Sä nyt vaan latelet itsestäänselvyyksiä.
<TinQQ> Onneksi vasemmistoliitolla on tähänkin tarjolla paska ratkaisu: Aletaan (entistä enemmän) velkaelvyyttämään sosiaalitukien kanssa, jossa valtio maksaa kansalaisille velalla tukia, joilla ne ostaa kiinalaisia telkkareita yms. SISÄmarkkinat kuulema paranisi ja valtio saisi jostain enemmän verotuloja kuin mitä on maksanut koko shown pääsylipusta. What could possibly go wrong? 12% suomalaisista kannatti tätä ideaa viime vaaleissa...
<TinQQ> Fabia Aconia Paulina Niin, loppupeleissä palkansaajien hyvinvointi ei ole merkittävässä asemassa kun vaihtotaseesta puhutaan. Sisämarkkinoilla ei ole kauaa ostovoimaa jos maahan tuodaan suuremman arvon edestä tavaraa kuin mitä sieltä lähtee. Vientiyritysten hyvinvointi on kaikkein tärkeintä. Sieltä se raha tulee Suomeen jolla me sitten maksetaan ryssille öljystä ja kiinalaisille kaikesta muusta, noin karkeesti. Jos vientiyrityksillä ei ole sosialismin vuoksi edellytyksiä harjoittaa kannattavaa liiketoimintaa, voidaan sulkea valot ja lähteä kaikki kotiin. Sano tämä demarille ni se saa sydärin
<Fabia Aconia Paulina> masser niimpä, tuskin kaikki ne 264 000 nauttii olostaan sohvalla, kuluttaa työkkärirahaa ja sylkee kattoon päivät pitkät. Kansalainen ei todellakaan ole aina vastuussa omasta kohtalostaan tai siitä, mihin suuntaan suhdanteet vievät.
<Fabia Aconia Paulina> TinQQ kerrankin jotain mistä olemme samaa mieltä. Se on vaan harmi että niitä oikeasti fiksuja valistuneita itsevaltiaita on löytynyt vähemmän kun niitä huonoja itsevaltiaita.
<Fabia Aconia Paulina> tumpelot toivottavasti olet sen verran hyvä ennustaja että osaat ottaa kaiken huomioon. Voi hieman kolahtaa sitten jos (tilastollisesti hyvin todennäköisesti ellet ole ylintä johtoa tai hyvin korkealle koulutettu) tulee potkut koska joku toinen jossain tekee paremmin ja halvemmalla, tai niitä kolmea alaa mitä olet hommannut ei enää ole.
<Fabia Aconia Paulina> TinQQ kyllä voi ihminen olla yksinkertainen. Tietenkään ei voida vaikuttaa halpatuontimaiden hintatasoon. Puhun koko ajan (uskomatonta miten aikuisille ihmisille pitää toistaa monta kertaa) siitä, että hintataso on liian korkea Suomessa. Tähän auttaisi veronalennukset, jolloin kansalla olisi enemmän ostovoimaa, pärjäisi pienemmällä palkalla ja voisi tehokkaammin myydä maailman talouteen niitä aloja, joissa voidaan menestyä. Talous koostuu ihmisistä ja siitä, kuinka paljon rahaa he saavat kiertoon yhteiskunnassa. Se osa on hyvin yksinkertaista.
<tumpelot> Demokratiassa nyt on yleisesti helvetisti mätää. Ainut hyvä puoli on, että ehkä pienin riski korruptiolle, nepotismilöe yms. Ei kai kukaan lupaa mitään radikaaleja toimia vaikka niitä tarvittais, koska sillä ei saa ääniä. Ja olen samaa mieltä, valtiota tarvitaan työpaikkojen luontiin ja systeemi ei ole todellakaan aukoton. Mut on pelattava niillä säännöillä kun on annettu. MOL:ssa on tuhansia paikkoja auki, työvoima ja työn tarve eivät aina kohtaa... moni ei suostu muuttamaan tai edes mieti alanvaihtoa. Älä huoli mun tulevaisuudesta, jatkokoulutus menossa taas :)
<TinQQ> Fabia Aconia Paulina Itse ehdottaisin koko demokratiasta luopumista. Ihan paska systeemi. Voidaan kerätä mielipiteitä siitä minkä väriseksi eduskuntatalo tulee maalata, mutta hankalemmissa ja asiantuntemusta vaativissa asioissa demokratia on ihan sysipaska tapa hoitaa asioita. Haluaisitko sinä sydänleikkaukseen, jos toimenpiteen suoritustapa valitaan odotushuoneen potilaiden kesken äänestämällä ja yksi 14 äänestä on sydänkirurgin? Demokratia hukkaa asiantuntemuksen, ja asiantuntemukselle olisi nykyään todella paljon käyttöä.
<masser> Sen enempää syventymättä tähän ihme jauhantaan niin onhan se nyt aika paksua väittää että "kyllä työtä tekevälle löytyy" tilanteessa kun työttömiä on 264 000 (Tilastokeskus) ja työpaikkoja 15 782 (MOL). Ja kyllä, tiedän ettei MOL ole ainoa työpaikkojen lähde, mutta antaa jotain osviittaa tilanteesta.
<Fabia Aconia Paulina> TinQQ helppo ratkaisu olisi suorat kansanvaalit. Ääni per ehdokas. Nämä tappelemaan keskenään yksilöinä (heitetään vihdoin nurkkaan se monarkistinen puoluekuri), ja silloin suorat kansanedustajat äänestävät suoraan asioita ilman rajoitteita, ja silloin voi sanoa, että aito enemmistö kannattaa milloin mitäkin. Ja tumpelot, sinä perkeleen tumpelo, puhun ruuasta, asunnosta, sähköstä ja lämmityksestä. En uusimmasta TV:stä, vapaa-ajasta tai holtittomasta lisääntymisestä. Lapset saattavat syntyä rikkaanakin kautena, eikä niitä voi jälkikäteen abortoida.
<TinQQ> Fabia Aconia Paulina Nyt taas tarkkana mitä sanoit. Jos kannatat "normaalia vapaan markkinatalouden kanssa toimimista" niin et voi seuraavaksi todeta että palkkoja ei voi laskea kun niillä ei tule muuten toimeen. Sehän on nimenomaan markkinatalouden kanssa toimimista, että tiedostetaan hintatasot maailmalla ja yritetään saada itsemme kilpailukykyisiksi. On syytä muistaa että kaltaisemme korkean sosiaaliturvan maalla ei ole varaa kilpailla ns. bulkkituotteista esim kiinalaisten kanssa. Tehkööt kiinalaiset t-paitoja halvalla, meidän kannattaa tehdä jotain muuta.
<Fabia Aconia Paulina> TinQQ koska ihmiset rakastavat jakaa maailman aina kahteen missä tahansa yhteydessä, ja ilmeisesti on mahdoton ajatus että on olemassa ihminen kuten minä, joka kannattaa normaalin, vapaan markkinatalouden kanssa toimimista ja samalla toivoisi valtionsa tekevän toimia, jolla voidaan elää normaalisti ilman että menee asunto ja ruoka suusta. Ihmiset jotka hermostuvat menestyvistä yrityksistä maassa joka tarvitsee talouskasvua ovat idiootteja. Samoin ihmiset, jotka olettavat omien kokemustensa kuvastavan kaikkien ja joka työasteen todellisuutta.
<tumpelot> Elämää voi suunnitella pidemmälle kuin huomiseen. Miinustakaa vaan... töitä kun i ehtinyt tehdä niin puskuria on säästetty sen verran, että kestää pidemmänkin työttömyyden. Ei ole uusinta TV:tä mut siks voinkin tämä vuonna pitää 3kk palkatonta, vapaa-aikaa ihan omalla rahoituksella. Ja koskaan en ole ollut yli keskipalkkaisessa työssä. Lapsiakaan en todellakaan hankkisi (suunnitelmallisesti), jos ei sosiaalinen ja taloudellinen tila olisi täysin vakaalla pohjalla. Tottakai voi tulla ikäviä yllätyksiä, mutta väitätkö oikeasti, että kaikki varautuvat niihin parhaan kykynsä mukaan??
<TinQQ> Fabia Aconia Paulina Tuossa sinulla on ihan hyvä pointti. Toisaalta, kun kansa äänestää kolmelle puolueelle jokaiselle 25% kannatuksen ja sitten 6 puolueelle vähän kannatusta, niin miten siinä muka yksikään puolue pystyisi kolmen kimpassa sanomaan että nyt tehdään juuri niinku me luvattiin äänestäjille ja te kaksi muuta saatte olla mukana vaan painamassa YES nappia? Politikot tekevät hallitukset ja hallitusohjelmat kannatuksen perusteella. Jos vasemmistopuolueet ei saisi kannatusta, voitaisiin hallitukseen ottaa oikeistopuolueita ja siten ehkä korjata näitä ongelmiamme.
<Fabia Aconia Paulina> TinQQ niin, ja sitten kun äänestää, se ehdokas jota äänestit ei välttämättä edes saa ääntäsi, vaan puolue laskee haluamansa ehdokkaat eduskuntaan d'Hontin systeemin varjolla. Ja sitten kun sinne joku päätyykin josta kansalla on ollut vahva mandaatti, (muistakaamme kaikki jytkyä), eivät he noudata omaa lupaamaansa hallitusohjelmaa. Ja vaikka haluaisivatkin, eivät voi välttämättä mitään, koska strategisesti mukaan otetaan muita joilla onkin ihan eri tavoitteet, joten itse pääministerikään ei voi tehdä lupaamaansa hallitusohjelmaa. Miten tämä on demokratiaa? Niin, ja kansanäänestyksiä ei pidetä
<TinQQ> Fabia Aconia Paulina Taas uutisoitiin että SDP on muodostumassa tämänhetkisesti maan suurimmaksi puolueeksi. Siinä sitä taas kaivetaan hautaa syvemmäksi. Oma vikamme. Kuka helvetti heitä äänestää???
<Fabia Aconia Paulina> TinQQ voisitko millään uskoa, etten äänestä vasemmistoa? enkä muuten vihreitä tai piraattipuoluettakaan jos heität ne seuraavaksi peliin.
<TinQQ> Fabia Aconia Paulina On meillä mahdollisuus vaikuttaa. Ääni pois niiltä puolueilta, jotka kannattavat tätä meidän puolivirallista sosialismia. AY-jäsenyydet poikki. Siitä on hyvä aloittaa. Sitten pidetään kateelliset turvat kiinni jos uutisissa mainitaan jonkun yrittäjän harjoittaneen kannattavaa liiketoimintaa. Jos tätä yrittäjää ei tuomita Kansan Uutisissa valtakunnanviholliseksi, ehkä asenteen jossainkohdin muuttuvat siihen että toinenkin uskaltaa lähteä yrittämään jotain. Myöhemmin meille saattaa syntyä yrityksiä, jotka palkkaavat sinut töihin. Siten työllistyt.
<Fabia Aconia Paulina> tumpelot ja työn saamisen todennäköisyydestä, noin mun sedillekin sanottiin. Katsotaan 30 vuoden päästä oliko ennuste oikeassa ja joudutko hankkimaan toisen ammatin josta ei kuitenkaan ole mitään hyötyä koska olet silloin jo liian vanha.
<Oles> Oli hieno fiilis keväällä hakea kesätöitä oman alan hommiin. Eräällä firmalla oli muutama itseäni koskeva paikka tarjolla, joihin hain. Hakuajan päätyttyä tuli mailia "Kiitos kiinnostuksestasi, vastaanotimme yli 10 000 hakemusta ja palaamme asiaan myöhemmin keväällä..." Aloin tuossa tilanteessa miettiä, että millä todennäköisyydellä edes lukevat minun hakemukseni. Musertavaa.
<Fabia Aconia Paulina> tumpelot TinQQ te ette nyt kumpikaan ole osanneet antaa yhtä ainutta oikeaa syytä miksi työttömyys on yksilön oma vika. Ei voi tehdä yhteiskuntaa koskevia arvioita sen perusteella, että on itse saanut töitä ja tuntee "harvoja" työttömiä jotka ovat vätyksiä. Eikä näin korruptoituneessa systeemissä ole mahdollista vaikuttaa siihen, paljon elämä maksaa ellei ole hyviä perintörahoja taustalla ja voi muuttaa pois. Miten mikään tästä on yksilön vika?
<tumpelot> Omat koulutukset valittu niin, että toisella saan 99% varmasti töitä aina kun on valmis vähän liikkumaan ja toinen (myös aika varma) on sitä mistä tykkään ja maksetaan kohtalaisesti. Oman työn ohessa keikkailen vanhoissa hommissa, jotta pysyy tatsi ja kontaktit. Moniko 'ahkera' työtön voi sanoa samaa? En ole työnarkomaani, päinvastoin lomailen niin paljon kuin voin ja saan mut sen verran on silmää, että pidän ovet auki mahdollisimman moneen paikkaan.
<TinQQ> Fabia Aconia Paulina Tuokin on perus vasemmistolainen virheajatelma että ihminen valmistuu jostain ja sitten on muiden syy jos hänelle ei ole heti tarjota töitä. Yhteiskunta ei ole vastuussa siitä saako jokainen töitä. Yksilöt itse ovat vastuussa siitä että hankkivat semmoisen osaamisen semmoiselta alalta, jossa kyseisenlaista osaamista tarvitaan. Jos et osaa mitään, tai et osaa mitään semmoista mitä täälläpäin yritysmaailmassa kaivataan, sinä olet kouluttautunut väärin ja sinun pitää päivittää osaamisesi. Vassarit käyvät koulun ja sitten odottavat että heidät on jonkun pakko palkata.
<Fabia Aconia Paulina> TinQQ palkka on suhteessa elinkustannuksiin maassa. Suomessa ei vain yksinkertaisesti pärjää samalla palkalla kuin monissa maissa. En ole idiootti, ymmärrän kyllä että maailmantaloutta ei voi marxistaa ja laulaa työntekijöiden kesken Agit Proppia ja unelmoida duunarin oikeuksista enää. Mutta jos Suomessa ei pärjää samalla summalla, ja siksi työt menevät muualle, ja hintataso ei alene ei millään jolloin ihmiset tarvitsisivat vähemmän, miten ihmeessä se on työttömien vika? Tässä näennäisdemokratiassa meillä ei ole mahdollisuutta vaikuttaa maamme hintatasoon.
<TinQQ> .. missä ongelmaksi muodostuu se että lopputuote on helvetin kallis ja ihmiset pitäisi pakottaa ostamaan ne. Ei se homma toimi niin. Ihmiset saa toistaiseksi vielä valita mihin rahansa käyttävät. Paras tuote voittaa. Hinta on todella oleellinen tekijä. Jos me ei pystytä kilpailemaan muiden maailman valtioiden kanssa työn kustannuksissa, työt eivät pysy täällä. Ei ole mitään muuta vaihtoehtoa.
<tumpelot> Ja kyllä, mun mielestä pitää pystyä muuttamaan jos Kälviällä ei ole oman alan töitä. Ennen kuoli nälkään jos ei hommia ollut ja jotain oli keksittävä. En mä sitä tietenkään halua, mutta hätä on aina keksinyt keinot. Ne harvat työttömät joita tunnen ovat kyllä rehellisesti sanottuna kaikki enemmän tai vähemmän vätyksiä. Ei tässä vain tuurista ole kyse. Niin kuin sanoin, lähipiirissä ei oo työttömiä ja eipä ne varmaan satu olemaan Suomen onnekkaimmat 100 tyyppiä. Enemmänkin niin, että oma ympyrä muodostuu samankaltaisista ahkerista tyypeistä kun ottaa heti täyden vastuun omasta elämästään.
<Fabia Aconia Paulina> tumpelot uskoisin, ettei nykyään kukaan oleta saavansa töitä kykenemällä vain yhteen tiettyyn tehtävään vain yhdessä tietyssä paikassa. Jos niin luulee niin silloin ansaitseekin moisen syyllistyksen. Mutta tosiaan ikä, talous, perhe, sijainti (johon liittyy se, onko ylipäätänsä mahdollista muuttaa taloudellisesti) vaikuttaa aika paljon työmahdollisuuksiin.
<TinQQ> Fabia Aconia Paulina Ei ole pakko kilpailla kenenkään kanssa. Vaihtoehtona on työttömyys. Sinun pitää ymmärtää että maailmanmarkkinoita ei kiinnosta pätkän vertaa yhtiön X tuotteen valmistukseen osallistuneiden henkilöiden palkkatasot. Kun sinä menet kauppaan ostamaan lapiota, vertailet sinä niiden laatuja suhteessa hintapyyntöihin ja valitset todennäköisesti sen jossa on paras hintalaatusuhde. Kaikki tekee näin. Tuo on niin vasemmistolainen ikiaikainen perusvirhe ajatella että työelämä pyörisi työntekijälähtöisesti niin että tehdään jotain ja maksetaan paljon kaikille ja sitten on kivaa...
<Sibbe79> PenZon Sitten kun siihen päälle pitää uusi työntekijä käyttää työturva, tieturva ja ensiapukorttikoulutuksessa (näin meillä siis). Useemman satkun koulutukset + päivän palkka siihen päälle. Jos työntekijä sitten päättääkin ettei halua paria viikkoa/kuukautta pidempään työskennellä, jää kortit taskuun, ja tappio firmalle.
<Fabia Aconia Paulina> TinQQ eli vastaus on se, että aletaan kilpailukykyisiksi työntekijöiksi kiinalaisten kanssa? Kysy keltä tahansa raksamieheltä miltä tuntuu kilpailla esimerkiksi virolaisten palkkapyyntöjen kanssa, kun asuu maassa jossa maitolitra maksaa 3 kertaa enemmän kun virossa ja sama suhdanne on kaikessa. Kyllä mäkin tekisin töitä 700e/kk jos ei tarvisi maksaa 600e vuokraa ja pitää kolmea paastopäivää viikossa että pystyy maksamaan sähköt.
<tumpelot> Fabia Aconia Paulina, oot oikeassa että systeemi on paska jos ei duunia kannata ottaa. Mutta kyllä esim mulla on aina ollut plan B, se että laskee elämänsä sen varaan et koulutuksella X kylässä Y on aina töitä on kyllä omaa tyhmyyttä. Ennen maailma oli toki eri, iäkkäämmät työttömät on suurelta osin mun yleistyksen ulkopuolella. En tarkoittanut että puhtaasti laiskuuttaan tai haluttomuuttaan olisivat kotona vaan lähinnä saamattomuuttaan. Toiset ovat ahkerampia ja pätevämpiä ja on täysi oikeus, että heille kuuluu paremmat duunit.
<TinQQ> Suomessa on ollut nyrkkisääntönä AY-liikkeillä se että jos ala tekee voittoa ja jakaa osinkoa, on aika palkankorotukseen. Siinä vaan on se perustavanlaatuinen ongelma, että monikaan jos yksikään ala ei enää ole valtiosidonnainen. Jokainen yritys kilpailee toisia saman alan yrityksiä vastaan ja jos jossain maassa saa samat työntekijät pienemmällä palkalla, saa toiminnan siirtämisellä kilpailuetua. Työntekijöiden kannattaisi tähdätä mahdollisimman hyvän suorituksen tekemiseen mahdollisimman edullisesti. Ei nollapalkalla, mutta jatkuvasti tilannetta seuraten ja realiteetit tunnustaen.
<TinQQ> Fabia Aconia Paulina En hetkeäkään epäile etteikö työttömäksi jääneet ihmiset olisi ahkeria työntekijöitä. Kyllä niitä Suomessa riittää. Ongelma on vaan se että rivikansalainen ei ymmärrä taloudesta mitään ja äänestää sen mukaisesti. Me ollaan lakkoiltu itsellemme aivan liian korkeat edut. Aiemmin se oli vielä mahdollista, kun kokonaisten tehtaiden siirtäminen maasta toiseen oli liian riskialtista ja hankalaa. Nykyään se on todella helppoa. Ei me voida vaatia saunarahaa enää tänäpäivänä. AY liikkeet eivät ole aikoihin enää edistäneet jäsentensä etuja vaan päinvastoin.
<Fabia Aconia Paulina> TinQQ tutustu lisäksi ihmeessä teollistumisen ajan työmaailmaan ja siihen, miksi ylipäätänsä liitot syntyivät. Ei se ole vihervassarimenoa että sulla on ollut mahdollisuus peruskouluun, vuosilomiin, työterveyteen, 8h työpäivään ja eläkkeeseen, kaikki ne on liittojen ansiota. Itse en äänestä vasemmistoa, mutta en ole niin mustavalkoinen idiootti että en tajuaisi miksi liitot ja lakko-oikeus on tämän maan perustuslaissa. Mutta tyhmänä on hyvä huudella kun ei mistään nähtävästi tiedä iltalehden lööppiä enempää.
<xpedox> kuitenkin 90-luvun puolella suomessa kuviteltiin jo tietokoneajan puskiessa että ajat jatkuvat yhtä hyvinä. Paperimies sano että pomot kuvitteli suomessa että kun paperin käyttö loppuu ja vähenee täältä suunnasta niin sit alkaa menee afrikkaan samalla tavalla paperia kun "eihän ne ala käyttää tietokoneita siellä vaikka me aletaan" suora lainaus siis erään UPM johtajan suusta, koska nehän tutki asiaa. Harmi vaan ku tutkijat ketä ne käytti näissä ei tainnu kukaa olla kulttuuriantropologi joka ois voinu sanoo et näissä muissa maissa iha samalla tavalla siirrytään tietokoneisiin ja digiin...
<TinQQ> Fabia Aconia Paulina Paperimiehethän saivat/saavat mm. saunalisää työehtosopimustensa mukaisesti. Ko. lisää maksetaan jos ei päässyt käymään saunassa työpäivän aikana. Se kuka tuonkaltaisia etuja lakkoilemalla vaati, aikaansai koko alan maastalähdön. Taisi olla muuan Ahonen kyseessä. Lyhyellä tähtäimellä ahne saa lisää palkkaa, pitkällä tähtäimellä potkut. Tavallinen työläinen ei ymmärrä maailmanmarkkinoista yhtään mitään. Jos jotain hommaa tehdään Suomessa, se ei tarkoita sitä etteikö sitä voi tehdä myös jossain muualla. Kustannus vs laatutaso ratkaisee.
<Fabia Aconia Paulina> TinQQ ja nämä sukulaiset ovat kaikki kouluttautuneet uudelleen ja hakevat jatkuvasti töitä. Voin sanoa hyvin henkilökohtaisesta kokemuksesta kuinka paljon vanhan liiton ihmisiä masentaa olla ilman työtä. Älä nyt sekoita nykylapsiin, joilla useilla unelma on olla julkkis tai bloggari, monet 40-50-vuotiaat juuri määrittävät elämänsä onnistumisen työllä, ja silloin mikään ei ole julmempaa kuin sanoa, että he ovat vastuussa maailmantalouden muutoksesta ja työmarkkinoiden ikärasismista.
<Fabia Aconia Paulina> TinQQ kyseinen tehdas meni yritysfuusion myötä, ja se teki vielä kyseisenä vuonna voittoa, eikä siellä järjestetty lakon lakkoa. Ja silloin 60-70-luvuilla paperialahan juuri oli se, jonne kannatti mennä jos halusi että on ikuisesti työtä, kukaan ei silloin voinut aavistaakaan globalisaation tulevaisuudessa vievän paperiteollisuuden Suomesta, se olisi ollut yhtä hullu väite kuin sanoa että ei kannata opiskella lähihoitajaksi koska ei ihmiset tulevaisuudessa sairasta. Ja lopuksi, en ole ikinä äänestänyt vasemmistoa. Ikinä.
<TinQQ> Fabia Aconia Paulina Kolmanneksi: Jos äänestät vasemmistopuolueita, äänestät yrityselämän kurjistamisen puolesta, työntekijöiden sivukulujen lisäämisen ja työn tuottavuuden heikentämisen puolesta, ja olet osaltasi syyllinen siihen miksi Suomessa ei haluta yrittää eikä olemassaoleviin yrityksiin haluta palkata työvoimaa. Jos työntekijän yritykselle tuottama arvo on pienempi kuin hänelle ja yhteiskunnalle maksettava korvaus, jää työntekijä palkkaamatta. Samaten jos paskaa työntekijää ei voi koeajan jälkeen irtisanoa kirveelläkään, ei tarjota kuin harjoittelupaikkoja. Syytä itseäsi.
<TinQQ> Fabia Aconia Paulina Toisekseen jos opiskelit yliopistossa ratsastuksen psykologiaa katsomatta kertaakaan rehellisin silmin alan työpaikkatilannetta ja tulevaisuudennäkymiä, on sinulla taas ihan itse aiheutetusti vuoronumero kädessä työkkärin penkillä istuessasi.
<HankPorn> "Unpayed" Ihan uusi sana minulle. (Unpaid)
<TinQQ> Fabia Aconia Paulina Jos olit paperimies ja osallistuit lakkoihin toinen toisensa perään halutessasi rahanahneena lisää ja lisää liksaa niin olet itse syyllinen siihen, että paperin kysynnän vähentyessä maailmalla se on se sinun paperitehtaasi täällä Suomessa, joka ensimmäisenä ajetaan alas ylikapasiteetin vuoksi. Sait mitä tilasit, ja voit nauttia täysin siemauksin työkkärin kovista penkeistä.
<Fabia Aconia Paulina> tumpelot ottaa perkeleesti päästä se ajatus, että ihmiset mielellään ja laiskuuttaan olisivat työttömiä. Omassa suvussa on paljon tehdasväkeä, joiden työttömyys ei todellakaan johdu laiskuudesta tai siitä, ettei tultu kotoa hakemaan. Ja senkin urpo, niin kuin tässä on todettu, jos niitä hakijoita on esimerkiksi 700 yhteen työhön, niin siinä pitää jo olla tuuriakin mukana. Ja kun pätkää tai osa-aikaista ei voi taloudellisesti tehdä jos on esimerkiksi perhe elätettävänä, koska silloin menettää edut ilman että saa vastaavaa palkkaa. Systeemi on paska, ei työttömät, senkin Sipilä.
<Fabia Aconia Paulina> tumpelot reilu yleistys. Koska sulla on käynyt tuuri ja et ole joutunut työttömäksi, kukaan ei voi. Entä esimerkiksi 50-vuotias paperimies, jonka tehdas lakkautetaan, ja vaikka kuinka kouluttautuisi mihin niin kukaan ei enää palkkaa tuossa iässä? Entä jos sairastuu ja menettää siksi työnsä? Tai käy niin kuin KaYhKo että asuu sellaisessa paikassa jossa on käytännössä mahdotonta liikkua sinne töihin? Pitäisikö sitten pakata kimpsunsa ja mennä yömajaan että voi tehdä töitä? Tai jos on lapsi jota ei saa päivähoitoon? Työttömyydelle on todella monta syytä.
<tumpelot> 15-vuotiaasta lähtien aina ollut kesäduuni ja ekan koulutuksen jälkeen täyspäiväinen. Sen ohella uus tutkinto ja siitä parempaan duuniin. Olishan se tietty mukavaa jos kotoa tultais hakee.
<tumpelot> Onhan yhteiskunnassa epäkohtia, mutta tekijämiehelle tai -naiselle löytyy kyllä töitä. Ei ole mun tutuissa yhtään työtöntä, eikä ole varmaan juuri koskaan ollutkaan.
<tarce> Useita oluita olen tienannut nuolemalla omaa kyynärpäätäni, mutta töitä sillä taidolla ei alueeltani löydy.
<Esox lucius> Tai sitten voit alkaa pilipali-yrittäjäksi, ryhtyä myymään puupölliä modernina kalliina suomalaisena sisustuselementtinä ja nauttia valtion palkkatukikorvauksista?
<DAI> PenZon: Jos sillä työinto lopahtaa, luultavasti lopahtaa myös työn laatu ja/tai määrä. Jos ei tee toitään sovitusti kunnolla, se on hyvä syy irtisanoa. Toki tässä tapauksessa vaadittu työ pitää olla tarkasti määritelty sopimuksessa.
<perato> Mikä tossa decent paying jobissa on vikana jos ei nyt satu olemaan kolmen kakaran yh?
<PenZon> No palkkaa nyt yhden hengen yrityksenä joku töihin. Kuluja työntekijästä tulee kolme kertaa palkkansa verran ja jos sen työinto sitten jostain syystä lopahtaa niin sitä ei voi sanoa irti millään verukkeella jos se vain töihin ajallaan raahautuu. Laitettava paljon pääomaa suureen riskiin joka hyvällä tuurilla maksaa itsensä edes joskus takaisin ja joka huonolla tuurilla ajaa yrityksen konkurssiin. Ymmärrän täysin että yritykset eivät kasva, ja jos yritykset eivät kasva niin mistä niitä töitäkään tulisi lisää. Ei siinä ymmärräb kyllä senkin että palkattomanakaan ei moni kauaa työskentele.
<KaYhKo> Awnker No jos ei muu auta. En kyllä mielellään jäis turhalle lomalle, mut tyttärelle pitäs saada ruokaa suuhun nii karenssiin ei ole varaa. Sinkkuna haistattasin vitut. Ottaisin karenssin ja eläisin karenssin makaroonilla ja kauralla.
<Bck> Awnker suomi nousuun saikulla :D
<TinQQ> ... sillon jokainen työntekijä toisi yritykselle lisää rahaa ja työntekijöistä jopa kilpailtaisiin. Silloin olisi kuvan työvaihtoehdot vähän erilaisia palkansaajallekkin. Mutta ei. Palkansaajan mukaan yrittäjä ei saa rikastua ku se on epäreilua, joten ollaan tyytyväisiä tähän järjestelmään, mikä on jokaiselle paska. Viva la vasemmisto!
<Awnker> Mut kayhko: Jos meinaa tulle karenssia, niin käy sairaslomaa. Se maksetaan 2014 tulojen mukaan. Sanot vaan lääkärille, et vituttaa tämä pelleily niin paljon, et kohta jotain voi sattua. Kukaan lääkäri ei uskalla jättää kirjoittamatta sen jälkeen saikkua.
<TinQQ> Kysynnän ja tarjonnan laki. Me ollaan tehty sosialismillamme semmoinen yhteiskunta, jossa kukaan ei yritä ja jokainen haluaa vaan turvallisen palkkatyön. Ne tilasto-oikut,jotka yrittäjäksi ryhtyvät, saavat työpaikkailmoituksiinsa 7400 työhakemusta per homma. Tarjontaa on niin paljon, että palkka ei nouse mihinkään. Miettikääpä kapitalistinen yhteiskunta, jossa yrittäminen olisi kannattavaa. Yhteiskunta, jossa työssäkäynnin sivukulut eivät olisi niin jäätäviä, että ne eivät estäisi työntekiää tekemään työtä joka on arvokkaampaa kuin siitä koituvat kulut....
<KaYhKo> Sienimise Asun keskellä metsää. Linkki kulkee kerran päivään. Juna? Kaverit?
<KaYhKo> Awnker No ei ollu tarkoitus olla pitkään, mutta koulutuksen loputtua ei yhtäkkiä päässytkään kuukauspalkalle ja palkan korotuksen suhtenn on tullu joku väärin käsitys. Vittu saatana!! :D
<Chandler> Ei siitä kovin kauaa oo (olisko ollu 2007) kun kävelin vaan Giganttiin, kysyin paikan pomoa ja tokasin että olisko sulla töitä. Sain sit siltä seisomalta huoltotiskin & varastomiehen hommia, mikä oli opiskelijalle mukava lisätienesti. Nykyään olisin vaan yks hakija 300 muun joukossa, ja paikan sais se jolla on logistiikka-alan tutkintoja kolme, 15 vuotta työkokemusta vastaavista hommista ja suosittelijana toimarin poika.
<Sienimise> zombade Se, että suurin osa ei pysty nuolemaan kyynärpäätänsä, ei tarkoita sitä etteikö siihen joku pystyisi :) https://www.youtube.com/watch?v=1mHSF0RKZEs
<Sienimise> KaYhKo Ei ollut mitään mahdollisuutta mennä bussilla/junalla/kaverin kyydillä/millä tahansa muulla keinolla? Kyllä mielestäni hätä keinot keksii, jos tahtoa on.
<Awnker> Kayhko: Amatööri. Ei koskaan autoa omiin nimiin, mikäli olet työkkärin asiakas.
<LOMM> Näinhän se menee, mutta toisaalta mitä itte pääsee katselemaan noiden huippuosaajien hommia, niin ne taas vaihtaa duunipaikkoja kuin sukkia. Vähänkin saa paremman liksan jostain, niin jengi lähtee samantien. Julmaa peliä, mutta molempiin suuntiin.
<zombade> Sienimise En oo kyllä nähny ketään kuka vois nuolla omaa kyynärpäätä :D
<hrski> voi vittu eikai nyt työpaikka voi jostain auton renkaista olla kiinni?
<KaYhKo> Tää on siisti juttu. Nimittäin työkkärin karenssi laki. Auton renkaat slickseinä ja soittivat määräaikaisen työn puolesta. Matkoja 120km. Olin, että ok saanko pariviikkoo aikaa ku rahoja tulloo vasta viikon päästä, että pääsen renksut vaihtammmaa. No.. Hirmu räyhäkkä. Vittu se on karenssi jos et pääse. Joo no mitäs sitten ku liukastelen metsään tai kytät antaa sakkoja. Ei ole meidän ongelma, mut töihin siitä! No vittu eihän siinä. :D Soittelin laki hommat läpi ja en mahda mitään. Auton pitää hajota ennen ku on järkevä syy kieltäytyä töistä. Äääääk!! :D Ratkaisu: Auto kalliolta alas. :D
<Sienimise> On kyllä rekrytoijan markkinat olleet jo pitkään. Kun tarjontaa on liikaa, voi vaatimuksetkin olla todella kovat, sillä melkein aina löytyy joku joka ne täyttää.
Uusimmat profiilikuvat
Foorumilla tapahtuu