Lähettäjä:
ArabTuuliturbiinit pilaa maiseman
ILMOITA ASIATON SISÄLTÖ
Valitse mielestäsi parhaiten kuvaava ilmoitus mediatiedostosta.
Syy
repostMediaId
Lyhyt selvitys
1
Riemurasia on ollut tavoittamattomissa 1.2.2022 - 2.2.2022 välisen ajan päivitystöiden johdosta. Ilmoitelkaa rohkeasti sivuston ongelmista mikäli niitä tulee vastaan palautesivun kautta.
Lähettäjä:
ArabSyy
repostMediaId
Lyhyt selvitys
600
Kommentti ei liity mediaan
Eniten ääniä saaneet kommentit
Aika: 2017-08-03 17:48:43
+1173
<NePa-> +5 RR
Tuossa laitoksessa sentään tuotetaan verkkoon oikeasti sähköä... Sitäpaitsi tuo "savu" on lauhduttamoiden vesihöyryä.
Aika: 2017-08-03 17:39:52
+2012
<jyyra> +5 RR
Niin mutta tuosta tuulivoimalasta tulee sitä infraääntä joka räjäyttää linnut veri mössöksi.
Aika: 2017-08-03 19:58:28
+2726
<sambakalkkuna> +5 RR
Se lepakoiden "räjähtely" on kyllä fakta, http://aveollila1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/231160-rajahtavat-lepakot-yle-teki-tosiasiasta-vitsin . Plus en tiiä monta vuotta noiden pitää hyrrätä että on ees omillaan niiden rakentamisen ja kuljetteluiden saasteiden suhteen
Aika: 2017-08-03 19:14:54
+27773
<Kanakotka> +5 RR
"savu, kaasu, hiili" missäs kyseisiä hakusanoja näkyy tässä kuvassa?
Kommentit (41)
Piilota OFF-Topic keskustelu
<Lampuri18> Tuossa on hyvin kyllä vittuillessaan rakennettu yks tuulimyllykin ihan vaan vertailun vuoksi. Tuulella ne saa ehkä yhden vessan valot palamaan, toisella tavalla tuottavat sähköä kymmenilletuhansille ihmisille
<HaGGe> jepjep666 Jos noita työntekijämääriä mietitään, niin yksi ydinvoimalaitosyksikkö pyörii käytännössä kuuden henkilön vuoroissa. Lisäksi vartiointi. Ja tietty on päivätöissä kaikennäköistä tuotantoa tukevaa henkilöstöä, kuten kunnossapitoa ja suunnittelua. Mutta vaikka ydinvoiman parissa työskentelisi lähemmäs 4000 henkilöä tällä hetkellä, niin 2500 tuosta määrästä on ihan OL3-rakennusprojektissa. Eivät siis pysyvästi. Olkiluodossa noin 800 ja Loviisassa noin 500 työntekijää "vakituisesti" saarella.
<colera> Eivät kuulemma käytä kasvisrasvaa tuulivoimalan vaihteistossa
<april7> Hyvinhän se tuuletin tuntuu toimivan kun puhaltaa savut poispäin!
<jepjep666> MSM Oli miten monta työntekijää tahansa niin palkkakustannukset ei merkkaa montaakaan vuotta takaisinmaksussa on sielä voimalaitoksessa 200 tai 2000 työntekijää. Muita kuluja on senkin edestä. Ja tarkennetaan että en todellakaan ole ydinvoimaa vastaan. Se on tarpeellista niin kauan kun fuusioreaktori saadaan kaupalliseen käyttöön jos edes saadaan tai suprajohde voidaan toteuttaa normaalilämmössä ilman merkittävää energian kulutusta tai keksitään jokin vielä tuntematon energian lähde. OL3 on kuitenkin tätä vauhtia yksi maailman kalleimmista rakennuksista joten vähän vaan vituiksi menny urakka
<MSM> jepjep666, lisäksi täytyy muistaa, että LUTin kandityössähän ei ole OL3 esimerkkinä, vaan kuvitteellinen 1500 MW reaktori, OL3 ollessa 1600 MW. Käyttötunnitkin on alakanttiin Suomen olot huomioiden, jonka kirjoittaja itsekin mainitsee. Realistisemmat luvut syöttämällä saa 50 miljoonaa euroa enemmän rahaa vuosittain 35 €/MWh sähkönhinnalla, jolloin takaisinmaksuaika on noin 25 vuotta.
<MSM> jepjep666, noissa "maksaa itsensä takaisin" -jutuissa kannattaisi huomioida kokonaisuus. Mainitsemasi kandityössäkin ydinvoimala oli reilusti halvempi kuin mikään muu tuotantomuoto. Se, että tukiaisilla poljetaan sähkönhintaa, tehden ydinvoimalasta hitaammin takaisinmaksavaa, lähinnä vain vääristää kokonaiskuvaa. Se ei poista reaalitalouden todellisuutta siitä, että ydinvoimala säästää yhteiskuntatasolla rahaa vaikkei koskaan maksaisikaan itseään takaisin.
<MSM> jepjep666, niistä 3715 ihmisestä todella moni on töissä vain väliaikaisesti vuosihuoltojen parissa, joka kestää 2-3 viikkoa. Esimerkiksi TVO ilmoittaa, että Olkiluodon vuosihuollossa oli 1160 henkilöä töissä, Fortumilla oli yhtenä vuotena 650 ihmistä. Joten et sä todellakaan voi laskea niille koko vuoden palkkaa.
<jepjep666> MSM Aiheesta löytyy myös näköjään jonkun Lappeenrannan Teknillisessö Yliopistossa tekemä kandinaatintyö. Tuossa on käytetty kwh hintana 3,5c/kwh ja todettu Olkiluoto 3:n takaisinmaksuajaksi tuolla sähkön hinnalla 40 vuotta. Kyseinen työ on vuodelta 2009 ja silloin kustannusarvio reaktorille oli reilu neljä miljardia. Nyt tuplasti enemmän. Ei ole mitenkään sanottu, että uusi reaktori tuottaa koskaan rahaa. Sähköä kyllä mihin sitä toki tarvitaankin.
<jepjep666> MSM "Suomen ydinvoimaloissa vuonna 2013 työskenteli 3 715 ihmistä" Ja neljä käytössä olevaa reaktoria, niin lähes tuhat per reaktori. Toki tuossa on varmaan luontaista vaihtumaakin työntekijöissä mutta kyllä reaktorilla on työllistävää vaikutusta. Joo, 60 vuotta näyttäisi olevan suunniteltu käyttöikä ja helposti vaihdettaville rakenteille 30 vuotta. Eli huolto ja saneerauskustannuksia tulee reilusti.Sopimushinta oli 3,2 miljardia josta kiistellään oikeudessa. En ihmettelisi jos Suomi joutuu maksamaan vielä koko lystin..
<MSM> jepjep666, OL3 käyttöiäksi on suunniteltu 60-80 vuotta, joten ei se 2060-luvulla tule purkukuntoon, kun ei se käytössäkään ole kulunut kuin vasta hyvin vähän aikaa testiajossa.
<MSM> Kuvassa näkyvä sähkölaitos on hiilivoimala. https://de.wikipedia.org/wiki/Kraftwerk_Weisweiler
<MSM> jepjep666, mistäköhän sä olet lukenut, että reaktori työllistäisi 1000 työntekijää? Esim. Loviisan voimalaitos (2 reaktoria) työllistää 500 heppua. Uudempi reaktori todennäköisesti vähemmän, jos automatisoidumpi. Lisäksi tuo sun 8,5 miljardin kustannus ei ole se, mitä katsotaan, vaan voimalan ostajalle lopulta toteutunut hinta, joka on aika varmasti tuota reilusti pienempi, jopa alle puolet tuosta. Sopimushintahan oli 3,2 miljardia.
<MSM> jepjep666, ydinvoimaloiden huollot on ajoitettu kesälle, jolloin sähkönkulutus on puolet siitä mitä talvella. Ranskalaiseen tapaan kuormaaseuraavalla ydinvoimalalla voidaan hoitaa haluttaessa vaikka koko kysyntä. Toki edullisempaa on käyttää edes hieman vesivoimaa säätöön. Reaktorit maksavat itsensä takaisin täysin varmasti, jos kilpailevia tuotantomuotoja ei ole, nykyisellään kannattavuutta haittaa tuulivoimatukiaiset ja tappavan edullinen hiili.
<MSM> THT, missä on tuulivoimalalla 50 % käyttöaste? Joku 20 % ja allekin on jo huomattavan paljon realistisempi, ainakin Suomessa. Ydinvoimaloilla vastaavasti täällä ollut 95 %.
<Bleet> Aurinkopaneelit, boorisuolalaitokset ja tuulivoimalat hyvällä paikalla on jees.
<jepjep666> THT Juu ei sähköä pysty edes teoriassa tuottamaan vain yhdellä tavalla. Tai ydinvoimalla pystyy jos niissä on normaaliolosuhteissa valtavasti ylimääräistä reserviä että sähkö riittää yhden tai kahden reaktorin ollessa huollossa yhtäaikaa mutta tuohon ei kannata lähteä alla olevan laskelman kanssa kun on aivan siinä ja tässä maksaako reaktori itsensä takaisin jos pystyy maksimiajan tuottamaan sähköä. Toisinsanoen niitä ei voi seisottaa kun huoltojen ajan.
<testo_jolle> Tuolla tulivoimalalla voidaan keittää kahvit voimalan työntekijöille!
<THT> Ydinvoimala 1600mW tuotanto 89% vuodesta perus tuulivoimala 1,2mW tuotanto 50% vuodesta. Noin karkeasti jos ajateltaisiin että tuulivoimalla tuotettaisiin sama sähkö kuin ydinvoimalla tarvittaisiin niitä vastaavasti ~2500 ja tämä laskelma ajattelee tuulivoiman tuotantoa optimistisesti. Eli yhdellä ratkaisulla ei vihreää energiaa tuoteta vain esim yhdistelmällä tuuli, vesi, aurinko ja ydinvoima.
<PenZon> Tässähän nähdään vain sen hiilivoimalan toiminta joka tekee silloin sähköä kun ei tuule. Tilastotieteilijän vihreä voimala on fissioreaktori.
<jameke> Kapina-apina En usko, koska suurin osa ilmakehän liikkeistä tapahtuu sen verran korkealla, ettei sinne asti ulottuvia tuulimyllyjä ole järkevää rakentaa. Muutenkin tuulivoima on ja mielestäni tulee olemaan marginaalinen energian lähde. Auringon energiaa suoraan säteilynä käyttäviä voimaloita voisi rakentaa maan, tai ehkä auringonkin kiertoradalle, ja niistä saataisiin suunnattomasti enemmän energiaa.
<jepjep666> Jatketaan nyt sen verran vielä että mielestäni energiaa pitää tuottaa monella tavalla. Myös ydinvoimalla ja tuulivoimalla. Ydinvoimakin tarvitsee säätövoimaa. On myös typerää väittää ettei tuulivoima kannata kun ei ne tule maksuun kuitenkaan. Sähkön kulutus kasvaa koko ajan, niin täytyy sitä joka tapauksessa tuottaa koko ajan lisää vaikka voimalaitos ei välttämättä omistajilleen mitään tuota. Olkiluoto3 tuottaa voittoa tätä menoa aikaisintaan joskus 2040 tai 2050 luvulla. 2060 luvulla se on purkukunnossa.
<jepjep666> 2/2 jatkoa edelliselle viestille: Suomessa työskentelee lähes tuhat ihmistä per reaktori. 1000 ihmistä aiheuttaa vuodessa (vaikkapa alakanttiin 50ke/henki sos. kuluineen) 50 miljoonan vuotuiset kulut ja silloin takaisinmaksuaika nousee jo yli 26 vuoteen. Lisäksi vielä huoltokustannukset ja polttoaineet, niin aletaan olemaan lähellä voiko tuollainen 40 vuoden eliniän reaktori päästä milloinkaan plussalle.
<jepjep666> sambakalkkuna 1/2 Moni ehkä kritisoi että tuulivoiman pitää pyöriä niin ja niin kauan ennen kun ne on edes omillaan. Se on toki totta että takaisinmaksuaika on melko pitkä mutta miettikääs olkiluoto kolmosta.. kustannusarvio on tällähetkellä 8,5 miljardia euroa ja kasvaa vain. Reaktoreiden käyttöaste on. 90% joten tuleva reaktori (1600MW) tuottaa vuodessa n. 12 500 GWh. Oiskohan tuotantohinta karkeasti karkeasti 3c/kWh jolloin vuosituotanto euroissa olisi 375 miljoonaa euroa. Puhtaasti sähköä pitää tuottaa siis 22 vuotta. Nyt puuttuu vielä työntekijät, huollot ja polttoaineet. Jatkuu..
<colombia> Noita myllyjä pitäisi olla satoja, jopa tuhansia, että saisi samat tehot kuin yksi voimala. Ja mikä tärkeintä, se oikea voimala tuottaa tasaisesti virtaa koko ajan.
<Junttilandia> jyyra Jännä ettei kaikista tuulivoimaloista tule infraääntä. :D
<aleksi_i> Tuulivoima on paskaa. Aurinkovoima toimii.
<sambakalkkuna> Se lepakoiden "räjähtely" on kyllä fakta, http://aveollila1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/231160-rajahtavat-lepakot-yle-teki-tosiasiasta-vitsin . Plus en tiiä monta vuotta noiden pitää hyrrätä että on ees omillaan niiden rakentamisen ja kuljetteluiden saasteiden suhteen
<Kapina-apina> jameke Nykymittakaavassa kyllä. Vaan onko ihminen kykenevä ikinä tekemään sellaista määrää tuulimyllyjä, että vaikutus näkyisi?
<MunkkiPchia> Itselleni tuollaiset laitokset saavat erektion aikaan, nuo ovat todella hienoja kapistuksia kun ajattelee kuinka paljon vaivaa niiden suunnitteluun on nähty
<jameke> Kapina-apina Vaan on se aika pieni osa, jonka se mylly siitä poimii.
<Kanakotka> "savu, kaasu, hiili" missäs kyseisiä hakusanoja näkyy tässä kuvassa?
<M_1_cho> Omasta mielestä hienoja
<naserix> Eikös tuulivoimala myös lisää maapallon pyörimisliikettä ja siks meillä sataa juhannuksena lunta kun pitäs rillata ja nauttia kesästä.
<Phannu> Pistää aika ikävästi silmää noi heinäpaalit tos pellolla.
<Kapina-apina> yrmyyrmy Kyllähän osa sen tuulen sisältämästä energiasta siirtyy voimalan turbiiniin ja on täten pois tuulen voimakkuudesta.
<yrmyyrmy> Joku nero mainitsi jossain internetin syövereissä että tuulivoima pitäis kieltää ku se vie kaiken tuulen maailmasta.. liekkö tosissaa ollut
<NePa-> Tuossa laitoksessa sentään tuotetaan verkkoon oikeasti sähköä... Sitäpaitsi tuo "savu" on lauhduttamoiden vesihöyryä.
<jyyra> Niin mutta tuosta tuulivoimalasta tulee sitä infraääntä joka räjäyttää linnut veri mössöksi.
<R!emurasiassa haisee> Puhaltaa saasteet naapurin puolelle.
<arbuus> Tuulivoimalat aiheuttaa syöpää ja sähköautot ei tule toimimaan suomessa
Uusimmat profiilikuvat
Foorumilla tapahtuu