Lähettäjä:
munqquTuttua?
Fiilis, kun tenteistä tulee hylsyjä, mutta käytäntö menee aina hyvin.
Lähettäjä: munqqu
Otsikko: Tuttua?
Kuvaus: Fiilis, kun tenteistä tulee hylsyjä, mutta käytäntö menee aina hyvin.
ILMOITA ASIATON SISÄLTÖ
Valitse mielestäsi parhaiten kuvaava ilmoitus mediatiedostosta.
Syy
repostMediaId
Lyhyt selvitys
600
Kommentti ei liity mediaan
Eniten ääniä saaneet kommentit
Aika: 2014-03-13 19:11:04
+5041
<Taisto757>
T: elämänkoulu
Aika: 2014-03-13 19:13:13
+19059
<Moe Szyslak>
Toimii vain yhteen suuntaan, harvemmin vajakit saa hyviä papereita.
Aika: 2014-03-13 19:15:12
+1178
<J4ni|>
"Oon oikeasti tosi fiksu mut vaa laiska" top 5 selityksiä mitä itselle kerrotaan.
Aika: 2014-03-13 19:21:38
+9160
<Sanor>
Jeap. Tiedän monia tyypejä jotka suoriutuu tenteistä täysin numeroin, mutta ei kykene suoriutumaan samasta hommasta käytännössä. Ja toisin päin. Siltikään se ei tarkoita että olisit ammattilainen/asiantuntija, vaikka tentit menisi päin helvettiä.
Aika: 2014-03-13 19:21:17
+95506
<Metsien_mies>
onhan näitä sankareita nähty jokka saa hylättyjä kokeista ja luulevat olevansa hyviä käytönnössä, mutta sitten tekevät käsittämättömän paljon helppoja virheitä vain sen takia etteivät osaa teoriaa
Kommentit (49)
Piilota OFF-Topic keskustelu
<Mory> kodo_NI!! Tyhmyyttä tarkoitin vain ja ainoastaan teoreettisena käsitteenä, jota yleisesti pidetään negatiivisena. Ja siihen siis laiskuutta vertasin. Kun joiden mielestä laiskuudella voi selittää tyhmyyttä.
<tundra> Eikö? Otetaan nyt ihan esimerkki ihan peiliin katsomalla; Aikanaan lukiosta englannista kympit ja laudatur lukematta, ruotsi käytettiin uusintojen kautta ja ylppärit rimaa hipoen läpi. Kyse ei tosiaankaan ollut kielipään puutteesta, vaan saamattomuudesta ja huonosta asenteesta. Huono arvosana siis tarkoitti sitä, että olin vain aikoinani aivan helvetin tyhmä. Tietysti kolikon kääntöpuolena kahdeksan laudaturin kaverit, jotka eivät osaa lamppuakaan vaihtaa. Väitän silti, että tälle opettaa lampunvaihdon helpommin, kuin elämänkoululaiselle kahdeksaan laudaturiin vaadittavat tiedot ja taidot.
<Garmul Germuliini> kodo_NI!! Pointti nyt vaan lähinnä oli se, että se oli kirjaviisas mut muuten ihan täys idiootti ja tietämätön maailman asioista.
<Squdi> Hei Munqqu se ei kuitenkaan toimi tuohon suuntaan, Jos sä et tajua skolessa juttuja niin kyllä sä vaan olet tyhmä. Motivaation puute on tietty asia toinen. Kuva kuitenkin viittaa ilmiöön johon kaikki varmaan törmäsivät. Eli aina löytyi niitä(etenkin muijia) jotka pärjäsivät ulkoa opiskelemalla. Yhdelle luokkalaiselle tytölle se osui aika kovaakin kun piti itseään hyvänä matikassa mutta joutui jättämään pitkänmatikan kesken kun ei enää vain auennut. Samalla kundit joita katsoi alaspäin kasin keskiarvon takia jatkoi eteenpäin ja pärjäsi. Varmaan katkeroitui johonkin asiakaspalvelu duuniin.
<Aivovuoto> Einstein voi painuu kuusee elämämkoulusa kanssa.
<Chiparish> Jarden kans samoilla linjoilla. Tiedän parikin tapausta jotka valmistui ylioppilaaksi huippupapereilla, pää levisi yliopistolla ja nykyään molemmat istuvat kaupan kassalla. Sosiaaliset taidot on näilläkin tapauksilla jotain gerbiilin tasoa. :/
<HydrA> Koulu opettaa kalaa kiipeämään puuhun .. Itsenäisesti ajattelemista ja lukemista ja oppimista ja maailmankatsomuksen laajentamista taas ei voi opettaa.
<utumieli> selittelyä
<house83> Älykäs selviytyy ongelmista, joihin viisas ei edes joudu. Ja kuvassa on järkeä, koska älykäs kyllä oppii asiat, jos näkee vaivaa opetella ne. Kaikkia älykkäitä(kään) ei vain kiinnosta kaikki aiheet, niin sitten tulee tenteistä huonoja arvosanoja. Voi olla myös tyhmä ja älykäs samaan aikaan. Tyhmänä ei halua lukea teoriaa, koska luottaa siihen, että älykkäänä selviää käytännöstä. Samoin voi olla viisas ja tyhmä. Viisaana lukee teorian huolella läpi, mutta tyhmänä ei osaa soveltaa teoriaa käytäntöön. Paras oppimismenetelmäkin sitten vaihtelee, osa oppii lukemalla, osa tekemällä jne.
<tripet> Ulkolukutaidolla ja älykkyydellä ei ole kyllä mitään yhteyttä joten siitä annan kaksi pistettä kuvalle.
<Kanakotka> Riippuu tapauksesta. Tiedän kyllä yhden nk "täyden kympin oppilaan", jolla oli suomen suurimman yläasteen toisiksi korkein arvosana (9.9 KA), ja on täysin teinipissis tasolla... 26 kesäisenä. Häntä edellä ollut täyden kympin oppilas sitten taas jäi sisäpiiritiedosta kiinni ja istuu kakkua, mutta sitä ennen investointipankkiiriksi rupesi. Kun taas eräs toinen tuttu, KA n. 6, julkaisi hiljattain kavereittensa kanssa pelin, josta hänelle itselle jäi n. 250,000? käteen. En tietenkään väitä, ettei välttämättä ole normaalista poikkeavia tapauksia, mutta ei se suora korrelaatio ole...
<Mikro-Heikki> What if i told you Minus and plus votes doesnt mean nothing in real life! terkkuja abbz:lle. ei saa ääniä antaa kommentille! vituttais muakin huomata elämäntyö täysin turhaan!
<MMestari> vittu luin että grenades...
<danz> yes they do
<FernandoSolo> Koska älykkyyttä on montaa erisorttia pitää paikkansa. Kuitenkin jos ihminen sattuu olemaan tyhmä kuin lapikas niin ei ne numerotkaan kovin kummosia tule olemaan jos ei toisin päinkään.
<kodo_NI!!> GyRo Totta mitä sanot. Kuvassa kuitenkin sanotaan "grades don´t reflect intelligence". Selvä korrelaatio kuitenkin tutkimuksistakin löytyy. Kuvaan pitäisi ehkä lisätä sana necessarily.
<GyRo> no perskeles. taisin sit muistaa einsteinin kohdalla väärin. muistelin että se menesty semi kehnosti peruskoulussa koska sitä ei kiinnostanu. noo väärin meni tälläkertaa. mut se jokatapauksessa on totta että on paljon jengiä jotka ei menestyny koulussa erityisen hyvin (tai joita ei kiinostanut opiskelu) jotka kuitenkin ovat elämässään pärjänneet erittäin hyvin. kuva siis totta, mutta eipä se sitä todellakaan tarkota etteikö kannattaisi opiskella.
<kodo_NI!!> Garmul Germuliini- Älykkyys ja yleistieto eivät ole sama asia. Tottahan se on että usein älykkäillä ihmisillä on hyvä yleistieto. Mutta monet ihmiset, kuten esimerkiksi jenkkileffoista huomataan, pitävät älykkäänä ihmistä joka muistaa mahdollisimman monta faktaa ulkoa. Voi olla että tyttö on oikeasti tyhmä kuin saapas, mutta tuollainen älykkyys=nippelitieto ajattelu ei välttämättä ole se todenmukaisin.
<Garmul Germuliini> Yläkoulus oli meijän luokal yks tyttö joka sai kymppejä kaikesta mut sit ei osannu piirtää pohjoismaiden/euroopan karttaa. Piirsi esimerkiks Suomen ja Venäjän väliin meren...
<tokoro> Tottahan se on ettei greipit heijasta älykkyyttä!
<kodo_NI!!> Totta kylläkin että ilman koulujakin voi menestyä. Mutta kyllä kaikki (lue 99,99%) tietelijät ovat opiskelleet niska limassa. Faraday yksi poikkeus kylläkin. Toisaalta hänen saavutuksensa olivat puhtaasti empiirisiä ja ilman matemaattista analyysia (Maxwell) sovelluksien mahdollisuudet ja ilmiöiden ymmärtäminen vähäisiä. Fiksuja ihmisiä on siitä huolimatta maailma pulloillaan, joilla ei ole ollut mahdollisuuksia tai haluukkuutta opiskella, mutta pääasiassa älykkäitä ihmisiä kiehtoo opiskelu ja tämän takia hakeutuvat/ajautuvat tieteellisille aloille.
<spoili> Kaikkihan tiesivät jo etteivät kaatoprosentit voi heijastaa tiedustelua.
<sambali> GyRo jos tarkoitit, että Einstein ei käynyt koulua, ottaisit faktoista selvää ennen kuin päästät suustasi jotain noin tyhmää. " Einstein was awarded a PhD by the University of Zurich"...http://en.wikipedia.org/wiki/Albert_Einstein#Early_life_and_education
<Thanatos> Ei ole täysin totta. Jos jollakin on hyvät arvosanat, tietää hyvällä todennäkösyydellä että hän on älykäs. Jos on huonot arvosanat voi olla vaikea sanoa.
<kodo_NI!!> GyRo Höpöpuhetta. Einstein kulutti koko elämänsä opiskellen. Niin koulussa kuin vapaa-ajallakin.
<Don Ala> Ihanaa itsepetosta
<GyRo> toisaalta maailmassa on helvetisti porukkaa ketä ei koulunkäytin kiinnostanu paskan vertaa, jotka ovat kuitenkin menestyneet elämässä helvetin hyvin. esim eräs albert einstein.
<Garbanzo> Metsien_mies Ja toisinkin päin, voisin kertoa paljonkin esimerkkejä.
<kodo_NI!!> Mory En ehkä sanoisi että tyhmyys on paheksuttavaa, sille kun ei voi mitään (olettaen että tarkoitat "älyllistä tyhmyyttä"). Tietämättömyys/ignorance taas on tietoinen valinta, jota tulisi paheksua.
<Mory> En ymmärrä miksi laiskuus on muka jotenkin hyväksyttävä tekosyy. Minun mielestä se on ihan yhtä paheksuttava asia kuin tyhmyyskin.
<kodo_NI!!> Riippuu niin paljon missä koulussa/alalla on. Lukiossa kuka tahansa voi saada kymppejä vain ahkeroimalla, sen suuremmin asiaa ymmärtämättä. Fiksut tietenkin nyt useammin kymppejä saavat koska luonnollisesti ihmistä kiinnostaa asiat, joita tämä ymmärtää. Sitten kun mennään yliopistotasolle tippuvat ne ei niin kiinnostuneet/tyhmemmät pois kun huomaavat ettei ulkoaopettelulla enää pärjääkkään. Mistä osittain johtuu esim. teknillisten yliopistojen keskeytysprosentti.
<mildew> Onhan se nyt kaksi täysin eri asiaakin, että osaako asian teorian vain osaako vain tehdä asian kummemmin ajattelematta. Veljeni pitää itseään aivan idioottina, koska ei osaa kirjoittaa esseitä samalla tavalla kuin minä. Yritän aina jankata sitä, että minä en taas osaa piirtää, soittaa mitään jne. kuten hän. Älykkyyttäkin on niin eri tasoa ja se pitää kaikkien muistaa.
<leksus111> Ymmärrys vs ulkoa opettelu
<opmdevil> Hyvä selitellä työhaasttalussa miksi keskiarvo oli ammattikorkeassa 1,5 kun hakijoita duuniin on ollut 150 ja niistä 5 päässyt haastatteluun...Ai niin, se 1,5:n vetänyt jätkä ei ole edes siellä haastattelussa joten ei tartte selitelläkään. Vastassa kuitenkin ne koulussa jotain oppiakin halunneet ja ne jotka on ollut työelämässä sen 10 vuotta.
<Mekir> ""Oon oikeasti tosi fiksu mut vaa laiska" top 5 selityksiä mitä itselle kerrotaan." Kyllä se laiskuuskin niihin koulutuloksiin vaikuttaa, ei sitä voi kieltää. Tosin mitä älykkäämpi niin sitä pienemmällä työllä niihin tuloksiin pääsee. Toki voi joissain tapauksissa mennä tekosyihin, mutta joissain tapauksissa ihan validi selitys. Se nyt vain on fakta, että jotain asiaa ei voi tietää jos siitä ei ole vaivautunut ottamaan selvää. Tämä laiskuus pätee varsinkin korkeammilla asteilla juuri sen takia, että vaikka älyä oisikin niin ei välttämättä se pelkkä slackays enää riitä.
<Cynde> Opettajat tykkäs musta koulussa ja viittasin tunneilla ja tiesin paljon. Mut mulla oli sitten ongelmaa joittenki käsitteiden kanssa, että mitä joku tietty sana tarkottaa tai toinen niin olin huono kirjottamaan esseitä. Opet ihmetteli, kun mä tiesin ne esseiden asiat hyvin tunnilla ja osasin siin selittää, mut sit sain kokeesta 5.
<Sanor> Jeap. Tiedän monia tyypejä jotka suoriutuu tenteistä täysin numeroin, mutta ei kykene suoriutumaan samasta hommasta käytännössä. Ja toisin päin. Siltikään se ei tarkoita että olisit ammattilainen/asiantuntija, vaikka tentit menisi päin helvettiä.
<Metsien_mies> onhan näitä sankareita nähty jokka saa hylättyjä kokeista ja luulevat olevansa hyviä käytönnössä, mutta sitten tekevät käsittämättömän paljon helppoja virheitä vain sen takia etteivät osaa teoriaa
<Jonzi13> Riippuu kuinka pitkältä aikaväliltä katsotaan. Vielä ala-asteella ja yläasteella se on ihan sama mitä arvosanoja saa. Mutta sitten lukiossa ne arvosanat kylläkin kertovat jo älykkyydestä ja yleissivistyksestä. Ja jos vielä eteenpäin mennään, niin en edes viitsi verrata ketään amislaista ja yliopiston käynyttä keskenään. Lähinnä tämä kuva kertoo jonkun alikouluttautuneen katkeruudesta.
<J4ni|> "Oon oikeasti tosi fiksu mut vaa laiska" top 5 selityksiä mitä itselle kerrotaan.
<Moe Szyslak> Toimii vain yhteen suuntaan, harvemmin vajakit saa hyviä papereita.
<mugshot> En tunne käsitettä tentti T:Tyämies
<Taisto757> T: elämänkoulu
<pyllywaltteri> kyllä ne nyt jotain kertoo
<juujoa> What if I told you, the teacher doesn't give a fuck.
<Visud> Eikö tämä ole aika itsestäänselvää? Arvosanat tosin ovat usein hyviä välineitä motivaation ja kiinnostuksen tarkastelemiseen.
<januzzi> Riemujonne Se on kiveniskusuojaa
<Viinaposki> Riemujonne epätasasesti vaan maalattu ja noissa on tyyppivikana että kämmenet ja jalkapohjat on unohtunu maalata kokonaan
<Riemujonne> Onks ton iho jotain betonia?
Uusimmat profiilikuvat
Foorumilla tapahtuu