Lähettäjä:
FoliojoniTop Chef
Maailman parhaimmat kokit mittelevät taitojaan
ILMOITA ASIATON SISÄLTÖ
Valitse mielestäsi parhaiten kuvaava ilmoitus mediatiedostosta.
Syy
repostMediaId
Lyhyt selvitys
1
Riemurasia on ollut tavoittamattomissa 1.2.2022 - 2.2.2022 välisen ajan päivitystöiden johdosta. Ilmoitelkaa rohkeasti sivuston ongelmista mikäli niitä tulee vastaan palautesivun kautta.
Lähettäjä:
FoliojoniSyy
repostMediaId
Lyhyt selvitys
600
Kommentti ei liity mediaan
Eniten ääniä saaneet kommentit
Aika: 2015-07-24 16:58:27
+2963
<Vihapulla>
Unohtivat ruiskia kastiketta "taiteellisesti" tohon lautasen reunoille niin, ettei se vahingossakaan osu siihen ruokaan. Mutta onpahan gourmet.
Aika: 2015-07-24 16:55:18
+93851
<Rastal>
Gourmet-safka on pääasiallisesti elämys. Sitten kun tuollaisia pieniä annoksia tulee 4-7 Menussa ja päälle parit viinit, pitäisi siitä normaalin ihmisen kylläiseksi tulla.
Aika: 2015-07-24 17:08:40
+93851
<Rastal>
yybernoobs Lounasravintola?
Aika: 2015-07-24 22:34:54
+11151
<Kurajorma>
Itselläni on gourmet peenis...sekin on tavallaan elämys ja pystyy myös ruikkimaan kastiketta reunoille.
Kommentit (25)
Piilota OFF-Topic keskustelu
<MrSoonMoro> Ja mitä sitten ihmiset luulevat, kun kilpaillaan maailman parhaan kokin tittelistä? Että kaikki kolme kokkia tuovat kolme ruokalajia, joista jokainen riittää samaan tuomarit kylläisksi, jotta sitten loput voidaan heittää pois? Kun mennään aivan ruoanlaiton "huipputasolle", niin ratkaisevaa on ruoan makuyhdistelmät, tasapaino, rakenne ja ennen kaikkea estetiikka. Faktaa on se, että iso lautanen suhteessa annokseen yleensä korostaa annosta. Kun sitten tuomarit syövät kilpailun aikana sen 9 eri annosta, niin ruoan laatu on se mikä ratkaisee, ei määrä. Määrää on helppoa aina lisätä.
<Wuku> meh. ei viittis 4-7 pavusta tai riisistä maksaa.. :D
<Sieni2220> Köyhät läskit aina kuvittelee että se on niiltä pois jos joku haluaa fine diningia :D
<DAI> Rastal: Kyllä tulee äkkiä kylläiseksi yhdenkin annoksen jälkeen, jos erehtyy katsomaan tilin saldoa.
<frogy> Kun kerran käy syömässä Michelin tähden ravintolassa niin tietää mitä se on. Kaikki muu on kateellisten vinkunaa. Se on kerran elämässä tapahtuvan juttu ja pääasia on ruoan maku ja se elämys.
<Kurajorma> Itselläni on gourmet peenis...sekin on tavallaan elämys ja pystyy myös ruikkimaan kastiketta reunoille.
<Pun_Cala> Rastal: Lisäksi hienot ravintolat tarjoaa (törkeän hyvää, itse leivottua) leipää loputtomasti, ettei ainakaan jää nälkä.
<Narego> yybernoobs Olisi mielenkiintoista tietää missä ravintoloissa oikein sitten pyörit?
<Mixa> Make90 Jos on rahaa aivan helvetisti, niin ei pientä ylihintaa ruuassa jaksa edes ajatella. Joitakin tuotteita ostetaan ihan vain sen takia, että ne ovat kalliita: ei se olisi luksusta, jos kaikilla olisi siihen varaa. Huippuravintoloilla ei ole sellaista kilpailua kuin normiruokaloilla, mikä painaisi hintoja alas, eikä asiakkaiden laadun takia siihen ole tarvetta. Annoskoosta vielä, huippuravintolaan ei mennä niinkuin perusrossoon, missä tilataan lankkupihvi ja kyytipojaksi vesi/olut. Jotta kupuun mahtuisi viiden ruokalajin valikoima, niin ei ne annokset voikaan olla tolkuttoman isoja.
<FernandoSolo> Elämyksellehän on vaikea laittaa hintaa ja ruokaa, tai sitä high end gourmetta myydään ehkä ensisijaisesti (maku)elämyksinä vatsan täytteen sijaan. Itsessäänhän ei pitäisi ehkä yllättää, että juuri ne erittäin rikkaat maksavat "itsensä kipeiksi" suupaloista joita pahimmillaan anokset ovat, näin hankkien sitä filleriä ja statusta elämäänsä. Tavalliselle ihmisellä moinen voi vaikuttaa hassulta, kun oman tason kuukausitulo, tai useampi moiseen pistetään... tähän taas voidaan todeta jotain siitä "ei ole tyhmä joka pyytää vaan se joka maksaa" ja sitten jotain "varallisuuden dekedansista".
<hemulinhuumaa> yybernoobs Niitähän on monia paikkoja joissa on saatavilla kotiruokaa, hinnoista en muista mutta annokset on usein isoja.
<Make90> rajumatafaka, no sen lihanpalan ja kukkakaalipyreen saa olla luvan valmistettu grillissä, jossa hiilien sijasta on yksisarvisten sarvia... Kukkakaalipyrettä oon tehny ittekki kotona ja vaikka se hyvää onkin, en siitä maksaisi naurettavia hintoja...
<rajumatafaka> Gourmet aterioinnissa ruoassa on pääosassa maku ja ulkonäkö eikä määrä. Näyttäähän se vähä hölmöltä se pieni lihan pala ja kukkakaalipyree lautasella mutta maku on siinä mikä on tärkeintä.
<Mixa> Huippuravintolaan mennään maun perässä. Ei siellä asiakkaita kiinnosta hittoakaan pihvin kilohinta.
<(laitela)> yybernoobs Kyllä noita normisyöttölöitä on ainakin Helsingissä ihan riittävästi, siis jos kaipaa jotain lihapullat/perunamuusi paskaa. Tosin pizzaa ja hampparia saa vielä useammasta paikasta. Gourmet on asia erikseen, siinä on juuri tarkoitus "hienostella" ja "hifistellä".
<Rastal> yybernoobs Lounasravintola?
<yybernoobs> Miksei oikein mistään ravintolasta saa tavallista, yksinkertaista ruokaa yksinkertaiselle ihmiselle (mielellään) yksinumeroisella hinnalla per annos?
<Heikos Hapes> Syökää opiskelijat kiviä jos kaapissa on vain valo, tai lopettakaa opiskelu.
<Vihapulla> Unohtivat ruiskia kastiketta "taiteellisesti" tohon lautasen reunoille niin, ettei se vahingossakaan osu siihen ruokaan. Mutta onpahan gourmet.
<Huikkaheikki> Rastal Ei tule
<Kurukka> Opiskelijalla yksi peukalon kynsi ja äärettömästi pyhää voimaa.
<Rastal> Gourmet-safka on pääasiallisesti elämys. Sitten kun tuollaisia pieniä annoksia tulee 4-7 Menussa ja päälle parit viinit, pitäisi siitä normaalin ihmisen kylläiseksi tulla.
<Impofantti> Oma annokseni olisi 1 couscous :D
<maximinopeus> ja kolmesataa euroa kiitos
<Lagane> Jokaisen annoksen hinta vähintään 70 euroa
Uusimmat profiilikuvat
Foorumilla tapahtuu