Lähettäjä:
FoliojoniTöiden hakeminen
Ennen ja nykyään
Lähettäjä: Foliojoni
Otsikko: Töiden hakeminen
Kuvaus: Ennen ja nykyään
Hakusanat: töiden, hakeminen, pääsy, vaatimukset, ennen, nykyään, haastattelu, työkokemus,
ILMOITA ASIATON SISÄLTÖ
Valitse mielestäsi parhaiten kuvaava ilmoitus mediatiedostosta.
Syy
repostMediaId
Lyhyt selvitys
600
Kommentti ei liity mediaan
Eniten ääniä saaneet kommentit
Aika: 2019-03-14 12:04:17
+9268
<SirJakkuson> +5 RR
Just noinhan se menee. Ja sitten, kun oot hakenut töitä 4 vuotta, niin lopulta työnantajat sanoo, että sun työkokemus on vanhentunutta ja millään noilla sun tutkinnoilla ja saavutuksilla ei ole mitään painoarvoa.
Aika: 2019-03-14 12:39:38
+69449
<WremahThD> +5 RR
Töitä on, mutta kukaan ei halua maksaa palkkaa. Vuosikausien työttömyyden jälkeen sain paikan joka oli palkkatuettu, tuntuu vähän säälityöpaikalta kyllä :D Kellään ei kaiketi ole vain yksinkertaisesti rahaa palkata ihmisiä sellaisiin töihin, jossa ihminen kykenisi elättämään itsensä. Löydät kyllä töitä joka on mahdollisimman epäkäytännöllinen, pitkän työmatkan päässä, vaihtelevilla työajoilla niin, että se kuluttaa koko arkesi siihen että istut odottamassa puhelua koska pääsisi haalimaan tunteja. Siltikin joudut tekemään töitä paperhelvetin parissa, jotta saisit elämiseen rahaa. Ei houkuta.
Aika: 2019-03-14 12:49:33
+16454
<Wickerman> +5 RR
Se on kyllä kumma, että "harjoittelijoille" löytyy töitä mutta jos pitäisi ihan oikeasti palkata joku niin yhtäkkiä tarvetta ei olekaan. Työkokeilu-järjestelmää käytetään törkeästi hyväksi.
Aika: 2019-03-14 12:13:25
+60154
<Kyoushiro> +5 RR
Sukulainen kerto, että aikoinaan oli hakenut sähkömiehen hommiin, vaikkei ollu mitään koulutusta, eikä osannu edes niitä hommia. Ottivat sit töihin ja kouluttivat hommaan ja on sitten sitä tehny +30 vuotta.
Aika: 2019-03-14 12:28:25
+35181
<DRAVENN> +5 RR
Oishan noita töitä vaikka millä mitalla, mutta käteen jäis vähemmän, mitä tukia tulee. Jonkun pätkätyönkin jos ottas pariksi viikkoa, pitäs niitä tukia odottaa niin kauan, että kämppä lähtis alta. Ei oo muuta vaihtoehtoo, kun olla työtön tai tehä pimeenä.
Kommentit (55)
Piilota OFF-Topic keskustelu
<Wickerman> kodo_NI!! Pakko vastata sun vanhahkoon viestiin. Tuo sun tarina on yks huonoimmista "kyllä tekevälle töitä löytyy"-esimerkeistä. Väittämäs mukaan opiskelit omatoimisesti alaa jolle oikeesti tänä päivänä tarvitaan työntekijöitä -> auttaa kuitenki käytännössä vain tietotekniikka-alalla. Toisekseen opiskelit asiaa jota lähes jokainen Suomessa asuva voi opiskella omatoimisesti netistä löytyvillä tutoriaaleilla ilman, että "persettään nostaa penkistä", ja kunhan vain KIINNOSTUSTA löytyy. Olen itsekin tavallaan atk-ihmisiä mutta käytit esimerkkinä yhtä vaivattomimmin itseopiskeltavista asioista.
<thezan> @lepardigepardi varmasti sellaistakin tapahtuu. Ei muuta kuin uutta putkeen ja varmasti tarttuu täkyyn.
<L_A_G> Juu ja tuon päälle tekniikan alan työnantajat kehtaa valittaa että suomessa on muka joku kauhea koodari-pula. t. Joku joka on rampannu Academic Work:in Ruoholahden ja Student Work:in Kampin (kaksi firmaa jotka hoitaa varmaan 80% kaikesta hki seudun teknologia-firmojen julkisesta rekrytoinnista) konttoreitlla turhautumiseen asti.
<Jemen> Kyoushiro Kyllä se nykyäänkin onnistuu. Vasta itse vaihtanut alaa täysin tuntemattomaan. Soitin vain yrityksille niin pitkään, että joku kiinnostui. Tarjouduin tulemaan töihin oppisopimuksella ja harkkarin palkalla. Reilun vuoden opiskelut töiden ohessa ja sitten voi ruveta neuvottelemaan palkasta uusiksi. Monesti pk-yrityksillä olisi tarve työntekijälle, muttei aikaa tai resursseja rekrytoinnille. Täytyy vaan löytää joku ala, josta on aidosti kiinnostunut, että motivaatio ei karkaa
<kodo_NI!!> Kyllä niitä töitä saa kun laittaa panostusta. Se, että tekee hienon CV:n ei auta mitään, mutta kun kerää näyttöä esim. opettelemalla uuden taidon ja osoittaa tämän hakemuksessa, niin on kumma jos ei saa edes jotakin hommia. Itse opettelin vapaa-ajalla koodaamaan useilla eri kielillä sekä sulautettuja järjestelmiä ja vaikka eivät varsinaisesti olleet omaa alaa -> töitä on tärpännyt noin joka toisella hakemuksella oman alan hommiin, eikä työttömänä ole tarvinnut koskaan olla.
<PEMM> En oikein osaa samaistua näihin suosikkikommentteihin, töitä olen jostain syystä aina saanut. Mutta koska yksi henkilö on liian pieni otanta johtopäätöksiin, niin en oikein kehtaa yleistääkään. Voittaahan joku lotossakin.
<mmmakk> Metallifirmaan kävelin sisään onneksi ennen ku kaikki vuokrafirmat pilas Suomen. En ollu eläissäni plasmaleikkurista edes kuullut mutta sitä masiinaa tuli ajeltua ja ohjelmoitua 10v. kunnes se myytiin. Samassa työpaikassa yhä.
<habanjeero> Menipä poliittiseksi näin vaalien alla, sorry, yks juttu vielä: Tehdystä työstä asiallinen palkka. Tissit!
<habanjeero> "Huono match" on huono sekä työsuhteissa että muissa suhteissa, joten työsuhteen loppumiseen pitäisi suhtautua keveämmin, ei karensseja, ei puolen vuoden irtisanomisaikoja, vähemmillä perusteilla. Hyvä perustulo siinä välissä, ettei mene luottotiedot, kun etsii uutta työtä. Aktiivimalli roskikseen, sillä kiusataan vaan rekrytoijia.
<habanjeero> ...lähtiessään, niin ruokikseen mennessä sitä vitutti, kun kaikki kohteli sitä kun sontaa. Olis kannattanut vaan lähteä muualle, mutta kun pitää perhe elättää ja pankkilaina maksaa.
<habanjeero> Vakituisen ihmisen sisäsiisti irtisanominen on käytännön mahdottomuus. Eikä irtisanoutuminen ole sen helpompaa, tulee karenssit ja kaikki kyselee, "miks sä nyt vakiduunista lähdit". Lopputuloksia olen urallani nähnyt. Oli heppu, joka oli vuosia (taitaa olla vieläkin) ihan väärässä työpaikassa. Ensin se oli perehdytetty kiireessä huonosti, sit se teki virheitä, motivaatio laski, työkaverit alkoi vittuilemaan, esimies alkoi vittuilemaan, asennesaikut, kaikki vittuili enemmän, työtehtävät valikoitui "huonomman mukaan"... Vaikka se tyyppi olis kerännyt kaiken hyvän fiiliksen aamulla töihin...
<habanjeero> Hakijoiden älytön määrä aiheutti tarpeen rekrytointitoimistoille. Enää ei voinut ottaa kolmesta soittaneesta sitä parasta vaan piti kehittää rekrytointiprosessi ja palkata alan ammattilaiset. Rekryfirman taas pitää työskennellä rahansa eteen, joten otettiin käyttöön kaikkia moniportaisia hakuprosesseja ja palikkatestejä, että saadaan "perfect match" juuri Teidän uniikkiin tiimiinne. Lopputulos on kuitenkin se, että ihminen saa pidettyä pokan koe-ajan loppuun ja vasta sen jälkeen tajutaan, että hei, eihän tää tyyppi sovi tänne alkuunkaan/ei tää ole mun hommaa.
<habanjeero> Tähän tilanteeseen on johtanut useampien asioiden kierre; Ensin tuli sähköpostihakemukset ja samalla vähän IT-kupla puhkesi ja vapautti kerralla aika paljon osaajaa markkinoille. Samaa hakemusta oli helppo lingota jokaiseen vapaaseen paikkaan. Joku tuossa kertoikin lähettäneensä 150 hakemusta lyhyen ajan kuluessa. Tämä sitten johti siihen, että jonkun pitää myös lukea kaikki ne hakemukset, vastata niihin "tikusta asiaa" -puheluihin. Muistan joskus 2007, kun hain jotain varastomiehen määräaikaista paikkaa, niin siihen oli tullut joku 300 hakemusta.
<Camfer> Nykypäivän vaatimukset ovat mahdottomia. Toisaalta ymmärrän myös miksi niitä on tullut (tätä yliampuvuutta en kykene selittämään). Nykyään perustyöhön tulee jengiä kun parkuu ensimmäisenä, kun joutuikin tekemään työpäivän aikana 5 tuntia jopa työtä. Siitä ei ole kyse että tauot vähän pidentyivät ja muuta.. Sitten ollaan vinkumassa henkistä lomaa, kun joutuukin uhraamaan 40 viikkotunnista 30 tuntia työhön mihin on palkattu.
<profiili> Vielä vuonna 2019 esimerkiksi viemäreiden sukitus on ala, johon koulutetaan työpaikalla. Jos vaan hissi menee vintille asti, perus työkalut pysyy käsissä ja työnteko kiinnostaa, niin rohkeasti vaan yhteyttä paikalliseen sukitusfirmaan. Töitä riittää tekijöille, eikä palkkaakaan tarvitse häpeillä
<343> Kävin amiksen, en saanut töitä joten menin aikuislukioon ja kävin armeijankin kesken lukion. Lukion viimeisellä kevätlukukaudella lähetin about 150 työhakemusta, joista kolme poiki haastattelun ja yksi työpaikan. Helvetin huono prosentti haastatteluihin pääsemisessä j alle 70 paikasta tuli mitään vastausta hakemukseen.
<Chiparish> Maailma nyt sattuu olemaan vähän kehittyneempi kuin 50-luvulla. Koettakaa kestää tai tappakaa ittenne, molempi parempi.
<Stimpy> Johan se tuntuu olevan kaikille se työ elämän tärkein asia... Elämässä on niin paljon muutakin kun materia ja raha. Vähällä pärjää hyvin, ei tarvi olla osamaksupuhelin,-auto,-asunto...
<Meikkirasia> Tai voi käydä niinkin, että olet 8 vuotta työpaikassa, jossa tehtäviesi suorittamiseksi olisi käytävä muutama pakollinen koulutus/kurssi (työnantajan maksama), mutta viisi vuotta sitä turhaan pyytäneenä jäät äitiyslomalle ilman tuota koulutusta. Kun palaat, et kelpaa mihinkään hommaan, kun sulla ei ole noita koulutuksia käytynä ja mammaloman aikana olet jäänyt tietotaidossa jälkeen. Ne koulutukset olisi ollut pakolliset kaikille, mutta oma esimies ei päästänyt minua niihin, koska tiimin tehokkuus olisi kärsinyt minun koulutuksen aikana. Päätin sitten irtisanoutua ja ruveta yrittäjäksi.
<_Lore_> Tulin vain toteamaan, että Suomi on paska maa.
<vsm> Vähän aikaa sitten kuulin vuokratyöfirman rekrytoijan sanovan että hakemuksia tarkistaessaan ilman kuvaa olevat hakemukset menevät suoraan hylkyyn ilman että vilkaisisi edes hieman muita hakijan tietoja. Kuultuani tämän meni viimeinenkin usko nykypäivän työnhakuun, ymmärrän tottakai että työntaja haluaa nähdä hakijan ennen päätöksien tekoa mutta naamakuva ja ihmisen naamatusten kohtaaminen on täysin eriasia. Täälläkin taas saa lukea näitä peruskommentteja että "en ole päivääkään ollut työtön jne", onneksi perkele olkoon mutta kaikilla se ei vaan aina mene yhtä hyvin vaikka mitä tekisi.
<Coder> Ihmiset pitäisi pikkuhiljaa ymmärtää, että ei opintosaavutuksilla ole mitään merkitystä enää 5 vuotta valmistumisen jälkeen. Viiden vuoden jälkeen katstotaan sitä mitä osaat ja mitä olet tehnyt, eli työkokemus on se juttu, ei se mitä olet joskus arvosanan saanut.
<aropupu> Osallistun keskusteluun myös. Kun valmistuin amiksesta 2001, en ole sen jälkeen ollut töiden saamisen vaikeuden takia työtön kuin pari kuukautta. Duuni on vaihtunut tosin vain 4 kertaa. Hain paikkaa joka kerta periaattella "osaan, ja jos en niin opin nopeasti" Ei ylimarkkinointia, vain se mihin oikeasti pystyy ja kykenee.
<ponksa-3> Olen ollut elämässäni yhden viikon armeijan jälkeen ilman työtä. Työtä löytyy kyllä jos ei valita palkasta heti ensimmäiseksi. Parempia hommia sitten löytyy ja voi vaihtaa työpaikkaa myöhemmin. Itsekkin tein kaikenlaisia ihan muun alan hommia monta vuotta ennenkuin tärppäsi.
<lepardigepardi> thezan käytännön kokemukseni ei sano samaa, kun en ole edes ilmaiseen harjoitteluun kelvannut kun niin paljon hakijoita :D
<PahisKettu> Kyllä yrityksille työvoima kelpaisi jos se ei olisi täällä niin saatanan kallista. Jokainen työntekijän vastaanottama euro maksaa työnantajalle ainakin kaksi, erinäisiä työnantajapuolen maksuina, jotka kaikki on revittävä siitä tehdystä työstä. Tämä suomalainen työvoiman kalleus johtaa siihen, että muutamalle ukolle mätetään tuhat ja yksi velvollisuutta ja hommaa, koska "tehokkuus". Sitten samalla ihmetellään kun porukka palaa loppuun ja masentuu.T.Pienyrittäjä.
<thezan> IT-alalla on parhaillaan buumi menossa. Tällä hetkellä vaihtuvuus on niin suurta ja parhaat viedään käsistä, että huonotkin vaihtoehdot joudutaan palkkaamaan.
<slerbahuuli> RautaHattu joo, se oli vuonna 2014, minäkin muistan. Olin tuona vuonna lähettänyt yli 150 hakemusta, soittanut 20-30 paikkaan ja vieraillut vähintään yhtä monessa, haastattelussa olin käynyt viidesti. Ei töitä...
<Kapa53> Jotain perverssiä on siinäkin, että juu, työn vastaanottavutta pitää kannattaa, mutta jos keino on se, että kiristetään työttömän tukea entisestään, eikä nosteta palkkoja niin jossain on vikaa.
<jaege> Siitä linkkiä oikeeseen työmieheen-> https://www.youtube.com/watch?v=sTLypi6WjWk&feature=youtu.be
<ZalehanderZ> Finlander89 Kiva että joillakin on positiivista kokemusta noista. Itellä on inssipaperit ja pääsin koulun penkiltä suoraan vastaavanlaiseen rekrykoulutukseen kahden muun insinöörin kanssa. Homma päättyi pari kk alkamisen jälkeen ja kaksi kolmesta heitettiin pihalle enkä kolmannen kohtalosta tiedä. Nykyään opiskelen uutta alaa (ja teen ohessa paskaduunia osa-aikainen), koska työpaikat ovat nykyään kiven alla ":D"
<Sienimise> Ite alotin osa-aikasista hommista jotka eivät olleet omaa alaa, eikä kiinnostanut pätkääkään, mutta sai katon pään päälle ja juuri ja juuri ruokaa pöytään. Siitä sitten tuli muutama vuosi työkokemusta, jolla pääsi opiskelujen aikana osa-aikaiseen duuniin omalle alalle, josta pääsi valmistuessa oman alan huonopalkkaiseen kokoaikatyöhön. Siitä hankitulla kokemuksella pääsi mielenkiintoisempaan ja hyvin palkattuun oman alan duuniin. Tuntuu että meen koko ajan eteenpäin urallani, koska teen työni aina niin hyvin kuin pystyn, ja kehitän osaamistani jatkuvasti. Tämä on jo huomattu työnantajapuolella
<huoh> Itsehän olin joskus työkkärin jossain kuntouttavassa työtoiminnassa ja sieltä ehdotettiin että voisivat ottaa minut 6kk palkkatuella töihin ja sanoivat aivan suoraan ettei palkkatuetun ajan jälkeen enää jatka työsopparia. Niin vitun kusetus touhua että rasahtelee kyllä aivan vitusti... en ottanut työpaikkaa vastaan.
<pjotrthegreat> Alkuun otin paskempaa duunia paskemmalla palkalla kuin mitä kokemus ja koulutus oli. Siitä tasaisin välein työnantajaa vaihtamalla nykyään duunissa joka on parempi ja korkeammin palkattu kuin työkokemus ja koulutus on. Tarvitseeko sanoa että joka työpaikalla olen antanut kaikkeni enkä vinkunut tyhjästä. Ps. ammattiyhdistysliikkeet kehittää suojatyöpaikkoja heikentämällä työvoiman liikkuvuutta ja halukkaat työntekijät ei saa kunnon duunia, kun taas paskat saikkupetterit lohnii vuodesta toiseen hyvillä liksoilla.
<retu999> Lisätäkseni aiempaan; ei kannata myöskään lähteä neuvottelemaan itselleen työpaikkaa sellaisella asenteella, että: "minähän en alle sen ja sen palkkamäärän tee mitään, mulla on paperit ja oon ammattilainen". Se palkka on hyvinkin nopeasti neuvoteltavissa uudestaan ammattitaidon kasvaessa.
<Finlander89> Pakko kiittää onneaan kun näitä joskus lukee. Parin vuoden palloilun jälkeen sain itse insinöörin paperit viimein viimekesänä, josta muutaman kuukauden jälkeen tärppäsi rekrykoulutus tarjous (4kk), joka päättyi vastikään ja nyt ollut pari viikkoa palkkalistoilla oman alan hommissa.
<retu999> Itse pääsin helmikuun alussa töihin vasta valmistuttuani ammattikorkeasta ilman minkäänlaista kokemusta koulutukseeni kuuluvasta työstä. Työnantaja heti haastattelussa teki selväksi, että ei sitä muualla opi ammattiin kun tekemällä töitä. Todella kannustava on ollut alusta alkaen ja auttaa / vastailee "tyhmimpiinkin" kysymyksiini aina. Olkaa oma itsenne ja hakekaa vaan aktiivisesti hommia, ei kaikki työnantajat ole mitään persereikiä. Kannattaa lähteä pienemmistä yrityksistä liikkeelle, missä oppimisympäristö on parempi ja porukka tiiviimpi.
<lask90> Tosin tuohon aikaan 18v röiukot ajoi rekkaa käytännössä ilmaiseksi, pääasia oli se että sai ajaa. Naiset oli jn kampaajia jolle maksettiin pennejä ja asuttiin nuivasti itse rakentamassa talossa. Sekin jämäosista rakennettu ja puut melkein itse hakattu. Nykyään pitää palkan alkaa sillä kolmosella, pitää olla uudet omakotitalot, puhelimiin laittaa tonni vuodessa, kaiken muun pitää olla uutta ja designiä ja kaikesta luovutaan mielellään jo parin vuoden päästä. Ehkä siinä on se syy...
<Nokipannukahvi> Nykyaikana on niin paljon ihmisiä ja kilpailua, että vaatimuksiin kuuluu myös olla: Iloinen, pirteä, innokas, puhelias, sanavalmis, extrovertti, positiivinen, elämän halua puhkuva, hyvin siististi pukeutunut, tupakoimaton, alkoholiton, reipas, itsenäinen, luonteva, oma-aloitteinen, kannustava ja hyvän näköinen sekä tuoksuva, jotta saisit harjoittelupaikan. Katotaan sitte puolen vuoden päästä, josko minimipalkalle viittis laittaa.
<TimLizard> Sain ite tässä ihan vasta 100 työhakemusta rikki. Alkanu taas kyllästyttään tää työttömyys niin aattelin kolmannen ammattitutkinnonki ajankuluksi suorittaa.
<Garbanzo> Minun työpaikalla kiristellään ovien lukkoja ja ripoja. Pieniä vaihtotöitä tehdään myös. Isommat työt tekee lukkoliike. Nyt on taas sääntö-suomessa keksitty että jollain pitää yrityksessä olla lukitussuojauksen erikoisammattitutkinto (tjsp). Nyt yksi työnjohtaja joutuu olemaan 2pvä/vko koulutuksessa kohtuu pitkän ajan tämän lain takia....
<RautaHattu> Muistan lukeneeni yhen artikkelin pari vuotta sitten kun lukiosta valmistunut haki kesätöitä 120 eri paikasta. Ja mistään ei tullut myönteistä vastausta, jotkin paikat vain antoivat automaattivastauksen ja toiset eivät koskaan vastanneet.
<Rahkarotta> Toisinaan tuntuu siltä, että oma AMK-tutkinto on mennyt täysin harakoille. Monen vuoden työ saada ylimääräinen rivi CV:hen, josta työnantajat ei ole loppujen lopuksi kiinnostunut paskan vertaa.
<mcl> Tietysti jos on täysin kädetön ja puusilmä,koulutuksena joku huuhaa linja ja epämääräisessä cvssä lukee työtodistuksen kohdalla tyhjää niin ei mikään ihme ettei työpaikkaa löydy
<mcl> En kyllä pysty samaistumaan kommentteihin.Itsellä on 12v työuran aikana sattunut 2kk työttömyysjakso intin jälkeen ja sekin ihan omaa saamattomuutta,ekaan hakuun tärppäsi heti duuni.Joskus tehnyt paskoja hanttihommia 1500e kuukausipalkalla.2009talouskriisin aikaan sain monoa duunista oman töpeksinnän johdosta ja saman päivän iltapäivänä oli uus duuni ilman minkäänlaisia suhteita.Nykyään tienaan todella hyvin ja suuring ongelma on ettei vapaita/lomia voi pitää sijaisten puutteesta johtuen,sama homma alemmissakin viroissa ettei sijaisia tahdo löytyä
<Voldebean> Joo, kyllä yksi suursota kummasti helpottaa sodan jälkeistä työllistymistä.
<Jukkina> https://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/753318-helsinkilaisravintola-lopetti-lounaat-tarjoilijapulan-takia-yksikaan-ei-ottanut
<BetBet> Alanmiehetkin sillan alla naureskelee kun ensimmäistä kertaa menet helmeilevän päärynäviinisi kanssa paikalle.
<Wickerman> Se on kyllä kumma, että "harjoittelijoille" löytyy töitä mutta jos pitäisi ihan oikeasti palkata joku niin yhtäkkiä tarvetta ei olekaan. Työkokeilu-järjestelmää käytetään törkeästi hyväksi.
<WremahThD> Töitä on, mutta kukaan ei halua maksaa palkkaa. Vuosikausien työttömyyden jälkeen sain paikan joka oli palkkatuettu, tuntuu vähän säälityöpaikalta kyllä :D Kellään ei kaiketi ole vain yksinkertaisesti rahaa palkata ihmisiä sellaisiin töihin, jossa ihminen kykenisi elättämään itsensä. Löydät kyllä töitä joka on mahdollisimman epäkäytännöllinen, pitkän työmatkan päässä, vaihtelevilla työajoilla niin, että se kuluttaa koko arkesi siihen että istut odottamassa puhelua koska pääsisi haalimaan tunteja. Siltikin joudut tekemään töitä paperhelvetin parissa, jotta saisit elämiseen rahaa. Ei houkuta.
<DRAVENN> Oishan noita töitä vaikka millä mitalla, mutta käteen jäis vähemmän, mitä tukia tulee. Jonkun pätkätyönkin jos ottas pariksi viikkoa, pitäs niitä tukia odottaa niin kauan, että kämppä lähtis alta. Ei oo muuta vaihtoehtoo, kun olla työtön tai tehä pimeenä.
<Kyoushiro> Sukulainen kerto, että aikoinaan oli hakenut sähkömiehen hommiin, vaikkei ollu mitään koulutusta, eikä osannu edes niitä hommia. Ottivat sit töihin ja kouluttivat hommaan ja on sitten sitä tehny +30 vuotta.
<testo_jolle> Ei kyllä ole päivääkään koulutusta alan hommiin ja hyvin menee.
<SirJakkuson> Just noinhan se menee. Ja sitten, kun oot hakenut töitä 4 vuotta, niin lopulta työnantajat sanoo, että sun työkokemus on vanhentunutta ja millään noilla sun tutkinnoilla ja saavutuksilla ei ole mitään painoarvoa.
<lapiolortto> Ei mulla ainakaan oo valittamista, kai kortit sit ihan hyvin menny toistaiseksi
Uusimmat profiilikuvat
Foorumilla tapahtuu