Lähettäjä:
KTTMTämä on kehitystä?
Rahat eliitille ja kehitytään kehitysmaaksi samantien. BTW Hallitus on fiksua porukkaa kun leikkaa koulutuksesta 3mrd ja laittaa koulutukseen 6mrd.
ILMOITA ASIATON SISÄLTÖ
Valitse mielestäsi parhaiten kuvaava ilmoitus mediatiedostosta.
Syy
repostMediaId
Lyhyt selvitys
600
Kommentti ei liity mediaan
Eniten ääniä saaneet kommentit
Aika: 2015-09-23 09:56:01
+80731
<pebblo>
Yliopistolla työskennelleenä täytyy kyllä todeta, että kyllä sieltä löysää löytyy.. Nimenomaan hallinnollinen puoli on raskas. Ehkä hallituksen kannattaisi antaa yliopistoille jokin summa, millä toimintaa priorisoida ja antaa yksiköiden itse tehdä leikkauksensa.
Aika: 2015-09-23 10:13:28
+80731
<pebblo>
Wootdorf Arvaan, että hallinto päättää vähentää tutkimushenkilöstöä. "Sori. Meillä ei oo enää rahaa tutkia parannusta syöpään kun pitää maksaa 4000€ näille kaikille 2000 päällikkölle, sihteerille ja koordinaattorille, joiden päät kolisee yhteen kahvihuoneessa. Prioriteetit jne."
Aika: 2015-09-23 09:52:13
+1851
<Alkuasukas>
Helsingin yliopistolla hallintohenkilöstöä 1648, eli jokaista 10 opiskelijaa kohden. Koko henkilökuntaa 8400, opiskelijoita 19500. Ei kahta opiskelijaa kohti yksi työntekijä. Pikaisesti arvioituna puolet liikaa...
Aika: 2015-09-23 10:07:05
+187
<Wootdorf>
No, yliopiston tehtävähän on tuottaa uutta tietoa ja tehdä tutkimusta. Toissijainen tehtävä on tuottaa uusia uuden tiedon tuottajia. Jos yliopistolle annetaan könttäsumma ja sanotaan että leikatkaa ite niin arvatkaapa kumpia sieltä pannaan pihalle, hallintoa vai tutkimushenkilöstöä ;).
Aika: 2015-09-23 13:07:21
+8780
<karju>
Siis uskooko ihmiset oikeesti ton Sipilän puheita. Top kommentissa toistetaan samaa mantraa mitä Sipilä. Ette te voi olla ihmiset niin tyhmiä että ette lue asiasta enempää kuin mitä kuulette suoraan politikoilta. Se mitä Sipilä ja sen hallitus on tekemässä on ihan täyttä paskaa. Ja kyllä iso osa leikkauksista siirtää juurikin rahaa työntekijän taskusta omistajan taskuun, ei tää nyt niin vaikeeta matematiikkaa oo. Samaan aikaan kun duunarilta leikataan, osakeyhtiöiden maksamat osingot ovat kasvaneet joka vuosi vuodesta 2008 eteenpäin. Nyt vielä kasvatetaan sitä trendiä.
Kommentit (53)
Piilota OFF-Topic keskustelu
<sponge> Stubbin kikkeliä imemällä pääsee pitkälle.
<The Reaver> Jarde0087, mistäs lasolin etiketistä ite repäsit tietosi? Nimittäin puheesi on paskaa.
<mikis-> Eiköhän suurin osa vähennettävästä henkilöstöstä ole yliopistossa työskenteleviä harjottelijoita, joita ei enää oteta, eläköityvää henkilökuntaa, joiden virkoja ei täytetä uusilla henkilöillä tai nimenomaan sillä raskaan hallinnon tehostamisella. Tässä mielessä leikkaukset eivät koskisi niin paljoa itse juurikaan opetuksen laatuun ja tasoon.
<Rustler> voi vittu jarde0087 :D miten pahasti voi aivot peseytyä :D luehan sinäkin muuta kuin iltapaskaa niin ehkä näet muita näkökulmia propagandalta...
<Thaliquid> No ei se orjien kehittäminen ja tänne rahtaaminen ole halpaa lystiä!
<xpedox> pahimpana tästä tietää sen et ne ketkä on oikeasti hyviä opettajia ni pistetään varmasti pihalle ja ne politikoituneet ja verkostoituneet iilimadot jää kouluihin. AMK tasolla on ainakin yhtä pätevää määräaikasta/ei pedagogisia opintoja suoritettu kohden aina joku 10 ihan vitun epäpätevää opettajaa, jotka on yleensä vaan siirtyny opettajaksi AMK/yliopistotasolta käyden välissä vaan noi virkaan vaadittavat pätevyydet. On se sit siinä ihan vitun siistiä olla opiskelija ku sit nää kaikki vielä varmasti pistetään pihalle kaikkien leikkauksien ohella mitä tehään Yliopisto,amis ja AMK tasoilla
<L_A_G> Vähän yksinkertainen ajatusmailma tämän tekijällä "Leikataan siitä mistä voidaan leikata - Tarkoittaa että rahat menee eliitille". Oikeasti tässä leikataan menoja että voidaan lopettaa velaksi eläminen ja maksaa puollustusvoimien huomattavat materiaalihankinnat.
<JEEhova> Jebb jebb,helpoin keino päästä hommii on koulun työharjottelussa mut eipähä kannata enää opiskella ku ei siittä mitää hyötyy oo,einy opiskelkaa! Jospa sitä pia pääsis pois muuttaa suomesta :P
<windosrmagistus> niin siis yliopistotasolle kyllä annetaan rahaa, sisko on aaltoyliopistossa opiskelemassa taidetta, ja yliopisto muunmuassa kustansi näille taiteilijoille ryyppyreissun pariisiin, samaan aikaan mä keräilen pulloja saadakseni ostettua kaikki toisen asteen opiskelussa tarvittavat työkalut
<Bluk> Nannax Tottahan tuokin, ei ole tullut ajatelluksi asiaa tuolta kantilta. Pääintressi kuitenkin uusien opettaminen, ja se tutkimus vain väline siihen. Kyllä professorien pitää muutenkin ihan vapaa-ajallaan olla perillä alansa nykytilanteesta ja käytännöistä. Tuohon toiseen kommenttiisi: lisää velkaa!!!1 :DD nämä kaksi vassareiden perusratkaisua kaikkeen. Toinen tappaa ostovoiman ja toinen siirtää ongelmaa seuraaville sukupolville.
<Nannax> karju Kait sulla on parempia ehdotuksia? Siis kestävämpiä ehdotuksia kuin verojen nostaminen?
<{^^}> Alkuasukas Jep, ja silti on 300 opiskelijan kursseja, joilla on yksi luennoitsija ja kaksi assaria. Ööh.
<haptori95> En pahemmin tiedä talouden hoidosta mutta eikös voitaisiin laittaa nuita maahanmuuttajia johonkin pienille paikkakunnille asumaan? Siis eikö siinä syntyisi töitä kun pitäsi uusia taloja rakennella ja muita palveluja hankkia?
<-noppa-> Mitä vingutte? Sitä saa mitä tilaa. Nyt on Agraari-Fasistit vallassa ja meiniki sen mukaista.
<Xporter> Pelkkä sätkynukke isojen poikien pöydissä
<Bicycle> Itse olen ollut HY:n leivissä määräaikaisissa työsuhteissa reilut 6 vuotta ja tänään tuli ilmoitus, että 1200 tyyppiä saa kenkää. Pitää varmaan alkaa etsimään uusia hommia, koska sinne laitokseen ei enää ole asiaa.
<miesvittu> Alkuasukas lasketaanko tommoseen kurssi assarit, jotka tekee tyyliin töitä 4h viikossa, ja joita on ihan syystä monta per kurssi, että harjoitusryhmiä saadaan tarpeeksi. Toki varmasti paljon turhiakin duuneja.
<mekkuli> Kaikki organisaatiot jotka rahoitetaan veroilla on raskaita esim. eduskunta, trafi, kela, verovirasto, työkkäri, kuntien ja sairaaloiden johto yms. Ongelma on siinä että säännökset määrää liian monta ihmistä vahtimaan miten rahaa käytetään ja se syö tehokkuutta kun on liikaa päällekäisyyksiä
<Krtecek> Jarde0087 Koulutuksen rahoittamista olisi helppo ylläpitää heitettämällä irtisanomissuoja mäelle, jonka seurauksena PK-yritysten riskit palkata uus työntekijä olisi paljon pienemmät. Tällä tavalla saataisiin työttömien määrä laskuun, joka johtaisi työttömyyskulujen laskuun, joka johtaisi leikkaamistarpeiden pienenemiseen esmes just koulutukselta ja tieteiltä (joista viimeisenä pitäisi leikata) eikä tarvitsisi ketjuttaa määräaikaisuuksiakaan parin kuukauden pätkissä vuosien ajan.
<SentraaliSantra> Noh, riemurasiankin kommenttiosioista näkee että sivistykseen tungetut rahat menee jokatapauksessa hukkaan.
<podtz> Suomessa on vaan niin vitun paljon ns. "suojatyöpaikkoja". Turhia byrokraatteja.
<karju> Siis uskooko ihmiset oikeesti ton Sipilän puheita. Top kommentissa toistetaan samaa mantraa mitä Sipilä. Ette te voi olla ihmiset niin tyhmiä että ette lue asiasta enempää kuin mitä kuulette suoraan politikoilta. Se mitä Sipilä ja sen hallitus on tekemässä on ihan täyttä paskaa. Ja kyllä iso osa leikkauksista siirtää juurikin rahaa työntekijän taskusta omistajan taskuun, ei tää nyt niin vaikeeta matematiikkaa oo. Samaan aikaan kun duunarilta leikataan, osakeyhtiöiden maksamat osingot ovat kasvaneet joka vuosi vuodesta 2008 eteenpäin. Nyt vielä kasvatetaan sitä trendiä.
<Nannax> Balrog Tutkimusta tarvitaan, jotta opiskelijoille voidaan opettaa uusinta tietoa, eikä käy niin, että tutkinnon sisältö on vanhentunutta siinä vaiheessa kun opiskelija valmistuu. Ja jossain sitä tietoa on tuotettava ihan jo kilpailukyvyn säilyttämiseksi, yritysten resurssit ei perustutkimukseen riitä.
<MaalaisEinari> LOMM Työntäkää ne innovaatiot perseeseenne!
<Tikrutin> Suomi on tulevaisuuden kehitysmaa
<FernandoSolo> Koulutuksesta supistaminen on tulevaisuudesta leikaamista, mutta leikaamisen varaa, tai väliaikaisen supistamisen siellä on. Kysymys on, mistä ja miten. Vastaus ei ole vähän kaikkialta.
<FernandoSolo> Yltäkylläisyys luo laiskuutta, niukkuus kekseliäisyyttä. Suuri rahoitus ei takaa hyviä tuloksia ja se koskee myös koulutusta ja kehitystä. Mikäli joku väittää, ettei koulutuksessa ja kehityksessä ole yhtään vyön kiristämisen varaa puhuu paskaa. Kuitenkin leikkaukset erityisesti koulutuksen saralta ovat ongelmallisia. Mistä leikataan? Laajennetaanko ryhmäkokoja? Vähennetäänkö aineita? Nopeutetaanko pahimmillaan jo hektistä koulutus rumbaa? Huonoja vaihtoehtoja kaikkia. Joiltain aloilta valmistuu liikaa väkeä joka ei työllisty, olisiko moisia mahdollista vaikka supistaa väliaikaisesti?
<SFMB> Ihan nätti poliitikoksi, mutta on ikävä kyllä täysin Stubbin nukke. "Ministeriksi avustajasta."
<Siitoimen Pekka> Tää oli kylläkin viittaus siihen yhteen sekoiluleffaan jossa todetaan "Hei, me lennetään". Kannattais ottaa asioista selvää.
<Bluk> Sitten on toki nämä humanistiset ym. tieteet, joista valmistuvien työnkuvaan kuuluu ainoastaan tutkimus ja saman homman opettaminen muille. Monien mielestä niillä on korvaamaton arvo yhteiskunnassa, mutta siitä voi olla montaa mieltä. Ainakin meno on mennyt jossain vaiheessa vähän yli mielestäni. Ei varmaan ole huono idea lakkauttaa jotain niistä, niin kuin Japani lakkautti puolista kansallisista yliopistoista humanistiset tieteet: https://www.timeshighereducation.com/news/social-sciences-and-humanities-faculties-close-japan-after-ministerial-decree
<Bluk> Wootdorf En nyt noin sanoisi. Ainakin nykyään yliopistojen tehtävä on nimenomaan tuottaa lisää ihmisiä, joilla on akateeminen pätevyys työskennellä: lääkäreitä, ekonomeja, psykologeja, diplomi-insinöörejä, juristeja jne. Sitten on toki tutkimuspuoli, mutta se on vähemmällä huomiolla. Toki eri mieltä voi olla siitä, miten asian pitäisi olla, mutta nykyään tutkimusta tehdään lähinnä kahtena kesäkuukautena, kun koulu ei muuten ole oikeastaan auki. Ja joo, ei muuta kuin hallintoa pihalle jonkun neutraalin tarkastajan toimesta.
<saulikar> Kuin moni oikeasti haluaa jäädä yliopistolle töihin? Kaikki tuntemani yliopiston työntekijät ovat siellä töissä vaan sen takia, koska eivät onnistuneet saamaan yksityisiltä töitä. Varmasti vaikuttaa motivaatioon ja työtehoon, senpä takia tarvitaan kaks vähintään vääntämään samaa hommaa mihin yksityisellä puolella riittää hyvin yksi
<Dandie> Yliopistolla opiskelleena voin sanoa, että se on itseensä käpertynyt laitos, jossa työntekijät ei ymmärrä olevansa kehityksestä jäljessä, koska niille hoetaan kokoajan kuinka maailman huippuja ne on päästessään listalle 100 parhaan joukon häntä päähän. Opiskelijoille mm tehdään tuhansia sivuja materiaaleja, jotka on käytännössä lukukelvottomia tai A4-saastetta, kun ei ymmärretä käyttää ammattilaisia kuten graafikoita.
<Kapa53> Suomi ei joudu konkurssiin siitä, että opetuksesta ja koulutuksesta ei leikattaisi, mutta voi joutua, koska siitä leikattiin. Onhan se nyt vain niin, että ne, jotka näitä päätöksiä tekevät, tanssivat isojen organisaatioiden pillien mukaan eivätkä osaa tehdä oikeita, järkeviä päätöksiä. On ihan sama, onko ohjaksissa perskeko vai vihervassarit, homma on ihan yhtä töhöä.
<Graisse Elf> Aina tämä iänikuinen "eliitti". Kertookahan nyt, ketkä tarkalleen muodostavat tämän eliitin ja miten ne rahat aina joka asiasta siirtyvät niille? Ja vielä, miten siihen mahdollisesti pääsee mukaan?
<anderson> Vittu ton naama ärsyttää. Panisin. Mut ärsyttää se silti!
<N-Iron> Alkuasukas, pitää erottaa opetus- ja tutkimushenkilökunnat. Monissa maissa huipputiedeettä tehdään erillisissa yksiköissä, jossa ei ole opetusta lainkaan (esim. Saksan MPI tms.). Suomessa on kaikki samassa nipussa.
<N-Iron> pebblo, yliopistolla työskentelevänä voin varmasti sanoa että jos määrärahoja leikataan, vähenee lähinnä palkattujen nuorten tutkijoiden/uuden henkilökunnan määrä, joka sitä raakaa työtä pääosin tekee. Eli saadaan sitten jatko-opiskeljat ja muut assistentit työttömyyskassalle taikka lähtemään ulkomaille työn perässä. Kehitystä, my ass. Yliopiston byrokratia sen sijaan todennäköisesti vain hyötyisi tästä.
<Anaconda666> Jos jättileikkauksilla turvataan koulutuksen laatu, ehkä sitten puoluetuen lakkauttamisella voidaan turvata politiikan laatu.
<elpelle> Kannattais näemmä aina kattoo se linkki ennenkuin vastaa viestiin, sillä samaa sielläkin sanottiin :D
<elpelle> Rieti-kissa Mielenkiintoinen kommentti Suomen VALTIONVARAINMINISTERILTÄ.
<Jalamanteri> "Leikkaa 3mrd ja laittaa koulutukseen 6mrd". Kivasti irroitettu lause kontekstista mikä saa kuulostaa peruspekan korvassa älyttömältä. Aina kannattaa tutkia asioiden taustat, ennen kuin alkaa raivoamaa otsikon perusteella. Pitäisi kuulua jokaisen uutisen lukutaitoon.
<Rieti-kissa> Stubb: "Raha ei ratkaise, vaan toiminta ja luovuus" https://youtu.be/BeLpG91-w_Y?t=1m55s
<vuotiisbest1> Mitenköhän jos Brysselistä tulis käsky että pelastakaa nyt helvetissä se hyvinvointivaltionne, niin olisikohan kokkaritkin pää kolmantena jalkana pelastamassa Suomea?
<Samiz92> Tuonkin naisen naama alkanut jo vituttamaan.
<Valkoinenkuolema> Hallinnossa on kyllä turhia diipadaapoja, ei pääse mihinkään. Sääli vaan kun pukki itse pääsee säätelemään nuo kaalimaan säästöjen ehdot niin tietäähän siinä miten se käy.
<pebblo> Wootdorf Arvaan, että hallinto päättää vähentää tutkimushenkilöstöä. "Sori. Meillä ei oo enää rahaa tutkia parannusta syöpään kun pitää maksaa 4000€ näille kaikille 2000 päällikkölle, sihteerille ja koordinaattorille, joiden päät kolisee yhteen kahvihuoneessa. Prioriteetit jne."
<luigiR> Hyvin huomaa omassa koulussa leikkaukset. Yhistettiin yksiköitä niin nytten luokkatilat on aika finissä. Ruokalan jonot on välillä niin pitkät että myöhästyy tunneilta, vaikka ruokkis kestää 45min. Nyt jos tästä ruvetaan vielä säästämään niin heh heh. Kattoo mitä tapahtuu.
<pausebreak> DieWechtigung En nyt ensimmäisenä lähtis vertaamaan Suomen ja Yhdysvaltojen kouluja keskenään. :D
<Wootdorf> No, yliopiston tehtävähän on tuottaa uutta tietoa ja tehdä tutkimusta. Toissijainen tehtävä on tuottaa uusia uuden tiedon tuottajia. Jos yliopistolle annetaan könttäsumma ja sanotaan että leikatkaa ite niin arvatkaapa kumpia sieltä pannaan pihalle, hallintoa vai tutkimushenkilöstöä ;).
<LOMM> Tämä on nyt sitä innovointia.
<pebblo> Yliopistolla työskennelleenä täytyy kyllä todeta, että kyllä sieltä löysää löytyy.. Nimenomaan hallinnollinen puoli on raskas. Ehkä hallituksen kannattaisi antaa yliopistoille jokin summa, millä toimintaa priorisoida ja antaa yksiköiden itse tehdä leikkauksensa.
<Alkuasukas> Helsingin yliopistolla hallintohenkilöstöä 1648, eli jokaista 10 opiskelijaa kohden. Koko henkilökuntaa 8400, opiskelijoita 19500. Ei kahta opiskelijaa kohti yksi työntekijä. Pikaisesti arvioituna puolet liikaa...
Uusimmat profiilikuvat
Foorumilla tapahtuu