Lähettäjä:
kidoRahapolitiikkaa yksinkertaistettuna
Keskuspankin rahapolitiikan harjoittaminen on melkoisen yksinkertaista..
Lähettäjä: kido
Otsikko: Rahapolitiikkaa yksinkertaistettuna
Kuvaus: Keskuspankin rahapolitiikan harjoittaminen on melkoisen yksinkertaista..
Hakusanat: rahapolitiikka, yksinkertaisesti, helikopteri, setelit, tiputtaa, imuroida, mitä, helkkaria, wtf,
ILMOITA ASIATON SISÄLTÖ
Valitse mielestäsi parhaiten kuvaava ilmoitus mediatiedostosta.
Syy
repostMediaId
Lyhyt selvitys
600
Kommentti ei liity mediaan
Eniten ääniä saaneet kommentit
Aika: 2015-04-10 10:30:47
+636
<Kekuli11>
Joku lukee kauppakorkean pääsykokeisiin (y)
Kommentit (31)
Piilota OFF-Topic keskustelu
<snögeli123> Matti Pohjola 3/5
<pikkumusta> katainen ja kivileuka ei oo tohon paneutunu riittävästi
<karju> Politiikka on yksinkertaista. Valtio saa x-määrän tuloja jotka jaetaan x-määrään kohteita. Lisäksi tehtävänä on säätää lakeja joita esim. suomessa on 15000 kun ruotsissa niitä on 5000. Eli lopettaisivat sen lakien säätämisen. Maailmassa on maita perkeleesti joiden poliittisista päätöksistä voi oppia sekä katsoa oman maan historiaa liittyen politiikkaan. Ja näiden faktojen valossa tehdään parhaat päätökset kansalaisten hyväksi. Jopa tuo x-määrä rahaa on kohtuu tarkasti vuosittain tiedossa. Todellisuus = Lobbarit ja omaetu, itselle rahaa, ja ette te tätä ymmärrä, tää on vaikeeta.
<Nikkersi> Joku käyny pudottaan euroja somaliaan ja unohtanu sen imurin kotia?
<VeikkoVälikäsi> Siis tuon kirjoittaja voisi selventää miten niitä seteleitä helikopterista pudotetaan oikeaan maahan
<Jeppe-epeli> Draakki Kiitos näkemyksistä :)
<Draakki> Jeppe-epeli Sen takia, että ovat asettaneet tietyt tavoitteet ja luvanneet tietyn suuruisen elvytyksen. Tavoitteisiin on päästy ja talous kasvaa. Jos sitä rahaa aletaan painamaan loputtomasti niin käy kuten Krtecek tuossa mainitsi. Homma perustuu luottamukseen. Tiedät varmaan miten kävi Saksassa Ensimmäisen maailmansodan jälkeen? Hyperinflaatio. Ei hyvä.
<Jeppe-epeli> Krtecek EUR/USD on pudotellut rankasti viimeisen vuoden aikana eli tuon ei pitäisi olla ongelma.
<Krtecek> Jeppe-epeli Jos sitä valuuttaa liikaa painaa niin valuutan arvo voi pudota enemmän kuin oli tarkoitus. Ja se ei olisi oikein hyvä juttu juuri kenenkään kannalta. Rahajärjestelmät loppupeleissä perustuu rahan arvon luottamiseen.
<Jeppe-epeli> Draakki Nyt kun pääsit vauhtiin, niin kerro vielä miksi FED ei voi vain jatkaa rahan painamista? Inflaatio on muistaakseni siellä kuitenkin vielä alle tavoitteiden. Toivotaan että tuo hyvä skenaario realisoituu.
<Draakki> muuta vaihtoehtoa kun laittaa rahat osakkeisiin, että saisivat edes osinkotuoton. Kun korot taas nousevat niin raha alkaa virrata lainoihin. Hyvällä tuurilla voi käydä siten, että kupla ei varsinaisesti poksahda, vaan siitä ainoastaan tyhjenee ilmaa pikkuhiljaa kun tilanne normalisoituu. Tai sitten se poksahtaa, mutta tuskin vuoden sisällä vielä ainakaan, koska EKP:n elvytys alkoi vasta viime kuussa. Aika näyttää tässäkin, toivotaan että rahaa valuu myös reaalitalouteen.
<Draakki> Jeppe-epeli Ne rahat tulee juuri sieltä, tyhjästä. Setelikoneet painaa rahaa, tai oikeastaan nykyisin painetaan nappia ja luodaan bittirahaa tyhjästä. Kysymyshän on pohjimmiltaan siitä, että yritetään painaa oman valuutan arvoa alaspäin muihin valuuttoihin nähden. Kun meidän valuutta on halpaa, niin ulkomaalaisten kannattaa ostaa meidän tuotteita -> lisää tuotantoa -> lisää työtä. Joku toinen maa taas menettää tässä prosessissa. Mitä tulee osakekuplaan, niin semmosta on vähän ilmassa, mutta tilanne on sinällään uusi, että koska korot ovat niin alhaiset niin sijoittajille ei jää (jatkuu...)
<Tomashi> Valuuttavarannon kasvattaminen. Voi kun näin voitaisiin tehdä.
<Pyyrä> Siis mikä tässä nyt on niinkuin kuvan pointti? Se että suomen rahapolitiikka on perseestä vai voi teksti jolla sitä kuvailtiin? Itsellä ei kyllä ollut mitään vaikeuksia ymmärtää tuota.
<Jeppe-epeli> Draakki Joo, oot kyllä tossa oikeassa. Silti määrällinen keventäminen on nostanu lähinnä osakkeet kaikkien aikojen kuplaan. Työtä tekevien määrä ei ole hirveästi kasvanu, eikä palkat noussu, vaikka työkkärin jonot onkin lyhentyneet. Mielenkiintoinen kysymys on että mistä noi tyhjästä tempaistut rahat oikeen tulee. http://data.bls.gov/timeseries/LNS12300000 http://graphics.wsj.com/job-market-tracker/#sectors
<Rokkarimaija> ITKK katolle, mun äyrejä eivät vie.
<Draakki> Jeppe-epeli Jenkeissä saatiin myös työttömyys alimmilleen yli kymmeneen vuoteen, alemmaksi mitä se oli ennen talouskriisiä. Jos onnistuu täälläkin niin antaa tulla vaan niin paljon setelirahoitusta kun sielu sietää. Aika näyttää miten käy.
<Schilvagg> Jeppe-epeli Niin. Missä, miksi ja milloin yksinkertaisesta "mää maalaan sun talon, sää maksat mulle rahaa" -toiminnasta mutatoitui ylipaisunut vyyhti korkoja, euriboreja, velkakirjoja, laskusuhdanteita ja vekseleitä? Tietysti näille kaikille on olemassa looginen syntytarina, mutta niin, samaahan minä tässä nyt toistan. Ei ole olemassa luonnonlakia, joka kurjistaisi taloudellisia näkymiä. Toki on reaalitekijöitä jotka vaikuttaa työllisyyteen ja tuloihin, mutta on aika bullshittiä tämä että kapitalismi vie meitä, eikä me kapitalismia
<Jeppe-epeli> Schilvagg Oon miettiny samaa. Kun rakennetaan tarpeeksi systeemiä systeemin päälle saadaan niin kompleksinen systeemi ettei sitä aja enää kukaan vaan se ajaa meitä. Tosin esim jenkeissä onnistuttiin setelirahoituksen avulla rikastamaan rikkaat ja köyhyttämään köyhiä välillä 2009-2014, eikä se tainnut olla ihan sattumaa. Tänä vuonna Euroopassa aloitettiin sama prosessi EKP:n ja Draghin johdolla.
<|spödrlö|> edustaa astetta suurempaa ajattelua.
<aate_> Ja rahanpesu on sitä, että laittaa rahaa pesukoneeseen. Eikö ne sitäkin harrasta?
<Schilvagg> Onhan se aika absurdi juttu ainakin minun mielestäni, että me itse ollaan luotu keinotekoinen ja tavallaan hyvinkin abstrakti talousjärjestelmä jota me ei sitten kuitenkaan pystytä hallitsemaan. Missä vaiheessa taloudesta kehittyi itsenäinen luonnonvoima? Vähän kuin vaikka jalkapallon säännöt alkais elää omaa elämäänsä ja jalkapallosääntönomistit raakkuu rivissä "Ei näille ikäville jatkuville negatiivisille jutuille mitään voi, ei me voida näitä sääntöjä millään muuttaa", pfffft
<Hattusanttu> Talous on maailman menoon eniten vaikuttava voima, mutta siltikään sitä ei voida varmoin keinoin hallita. Niinpä ihmisen elo on haavoittuvainen itse luodun järjestelmän vuoksi, mikä on aika ironinen ajatus, koska juuri kapitalistinen järjestelmä mainostaa itseään rikkauksien ja onnen tuojana. Tosin ei mulla parempaa vaihtoehtoakaan ole tarjota. En tiiä. Mukava näitä on pohiskella ennen tai jälkeen olutta.
<343> KölliysMörö Saattaa olla että erehdyin, kiitos kun korjasit.
<Oscar> No siis mitä enemmän jotain on, sitä arvottomampaa se on. Eli mitä enemmän rahaa on luotu, sitä vähemmän sillä on arvoa. Ei kultakaan olisi minkään arvoista, jos sitä olisi kuin hiekkaa aavikolla.
<Kekuli11> Joku lukee kauppakorkean pääsykokeisiin (y)
<PenZon> Keskuspankit painavat lähes mielivaltaisesti rahaa jolla ostavat reaaliomaisuutta.
<KölliysMörö> 343 Kirjoititkohan nyt oikein? Eiköhän se ennemminkin mene niin päin, että kun rahan arvo nousee, niin sitä lasketaan enemmän liikkeelle ja kun laskee, niin sitten otetaan pois.
<massumies> Täytyy siis kuunnella, jos helikopterin ääni kuuluisi.
<Kapa53> pikemminkin että norsunluutorniin imuroidaan jokainen pennonen. Todellisuudessakin se on lähes näin, ehkä vain hieman mutkikkaampaa.
<343> No eihän se periaatteessa tuon monimutkaisempaa ole, kompensoivat rahan arvon vaihtelua tuollaisella menetelmällä. Eli kun rahan arvo nousee, rahaa otetaan pois liikenteestä ja vice versa
Uusimmat profiilikuvat
Foorumilla tapahtuu