Lähettäjä:
KittiespitPekonin puolustusmekanismi
Kivat vammat viikonloppuisin kun aamiaisen valmistaa alasti
Lähettäjä: Kittiespit
Otsikko: Pekonin puolustusmekanismi
Kuvaus: Kivat vammat viikonloppuisin kun aamiaisen valmistaa alasti
Hakusanat: pekonia, rasva, kiehuu, valmistaminen, paistaminen, bacon, frying, injuries,
ILMOITA ASIATON SISÄLTÖ
Valitse mielestäsi parhaiten kuvaava ilmoitus mediatiedostosta.
Syy
repostMediaId
Lyhyt selvitys
600
Kommentti ei liity mediaan
Eniten ääniä saaneet kommentit
Aika: 2015-01-27 17:39:50
+3962
<erkki11>
Pekoni. Joinakin päivinä se himo vain yhtäkkiä iskee.
Aika: 2015-01-27 17:48:16
+2656
<Atso_>
Pekoni maistuu aina paremmalta kun siinä on pieni tekemisen riski mukana, siksi paistankin sen aina mieluiten alasti.
Aika: 2015-01-27 17:57:29
+23433
<Nocebo>
Myth busted T. Adam Savage
Aika: 2015-01-27 18:22:06
+36883
<supea>
floki77 Ite luin myös käteviä vinkkejä! Esim. jos kissa tulee ulkoilureissulta kotiin ja on litimärkä, kannattaa pienellä teholla pitää mikrossa 5-6 minuuttia. Toimii!
Aika: 2015-01-27 17:44:58
+99799
<Ssavior>
Minä olen sitten varmaan epäonnistunut ihmisenä, kun en ole saanut roiskittua rasvaa päälleni pekonia paistaessa.
Kommentit (45)
Piilota OFF-Topic keskustelu
<SirJakkuson> Kertokaapa minkä makuista se hyvän makuinen pekoni sitten on? Mitä itse olen tehnyt ja syönyt sekä vielä syönyt toisten tekemiä pekoneita, niin lähinnä ne maistuvat vain suolapommeilta.
<Jaakkima!> Ana-Grammi, vain 10kk myöhässä mutta. Idiootti paistaa pekonit kuivaamatta ja liian kuumalla pannulla. Jos lihassa on kosteutta ja rasvaa, niin kuumalla pannulla vesikiehuu voimakkaasti ja heittää rasvaa ilmaan. Tämän vuoksi kaikki lihat pitäisi kuivata esmes talouspaperilla ennen pannulle laittoa. Pekonit kannattaa laittaa kylmälle pannulle ja hitaasti nostaa lämpötilaa siihen pisteeseen että rasva alkaa sulamaan ja pitää siinä sen aikaa että pekoni on valmista. Paiston jälkeen pekonit talouspaperille, että ylimääräinen rasva saadaan pois. Tai uuniin 175°C.
<poppe> Tänä aamuna mietin että pekonia ois kiva saada. Menin ihan kauppaankin. Unohin pekonin. Pahoittelen surullisesta tarinasta.
<DJSeba> Itsehän paistan pari paahtoleipää pekonirasvassa itse suikeroiden lämmittelyn jälkeen. Sitten pekonit leivän päälle ja nomsnoms.
<Ana-Grammi> En ymmärtänyt mitä tuossa tapahtuu.
<Kittiespit> Olenko mä ainoa, joka paistaa kananmunat pekonirasvassa sitten kun pekonit on valmiina? Siksi suosin pannua eikä uunia vaikka turvallisempaa olisi :) Ja sitäpaitsi aamiaissämpylät on silloin uunissa, joten lämpötilakin olisi väärä. Juu, vietän liikaa aikaa hotelleissa, joten kotona ollessakin tarvitsen usein mannermaisen aamiaisen...
<nnipaa> Päivän vinkki kaikille pekoninhimosta kärsiville kyökkipyromaaneille: Pannun sijasta paista pekonit uunissa. Laita pekonit uuniin ja uuni vasta sitten lämpiämään n 100 asteeseen. Kun uuni on saavuttanut asetetun lämpötila, myös pekoni on hyvin lähellä valmista, ehkä joudut vielä minuutin pari pitämään uunissa jos ovat lötköjä. Tulee muuten hyvää ilman palanutta pekonia tai paistajaa
<Devastor> Radioaktiivista pekonia, vai mitä tässä pitäisi tietää.
<Salonen5> Paistakaa pekonia pitkään miedolla lämmöllä, ei roisku rasvat ja läskit lasittuu.
<kidona> löysä pekoni, hyi helevetti. Syy miksi laivalla ei voi buffetissa syödä pekonia, kun jättävät sen niin löysäksi, varmaan höyrystävät sen..
<Omenaripuli> Tämän takia pekoni tehdään unissa.
<Luukasa90> LionKing138 Hyi helvetti. Pekonin kuuluu olla rapeaa.
<LionKing138> Laitat pekonit pannulle, anna käristä ihan hetki, laita vähän vettä joukkoon. Rasva irtoo pekonista ja jää siihen veteen ja pekoneista tulee sellasia pehmeempiä, niinkuin pizzazza.
<Eemeli75> Rapea pekoni tehdään helposti uunissa!!
<hoest> Uppopaistaako toi pekoninsa?
<jackwilderness> En ikinä ole oppinut ymmärtämään ihmisiä jotka laittavat kaksi tai kolme siivua pekonia kananmuniensa kylkiäisiksi. Mulle paketti pekonia on liian vähän.
<HydrA> kookoo Tuossa herkkusienien tilalle kelpaa myös paprika ja täytteet sisälle pekoneineen juustoineen lihoineen ja sörsseleineen. Opin moisen kummallisuuden grillaillessa frendiltä täytetystä paprikasta. "Paprika Granaatti". Toimii!
<HydrA> Pilkot/revit pekonin parin/muutaman sentin pituisiks, lisäät paloitellun sipulin ja heität pilkotut blööt sekaan, lisäät sekaan skrätsipurnukoista valkosipulia ja pippuria ja annat porista öljyssä jonka jälkeen heität sekaan jauhoja paprikajauhetta ja vettä ja sekoitat. Voila. Se huva huva kastike on.
<kookoo> Ostakaapa pekonia, herkkusieniä ja täytettä mielen mukaan. Herkkusieniin täytteet sisälle, kääritään pekoniin, folion sisään ja uuniin/grilliin vuodenajasta riippuen. Täytteenä itse käyttänyt esim. tuorejuustoja ja valkosipulia. Uunista pois kun pekoni näyttää kypsältä. On muuten hyvää.
<jansson_mandela> Adam Savage ?
<hatwok> Vain amatöörit kärsii tuollaisista rasvaroiskeista. Esilämmittäkää liha vähintään 30min ennen paistoa huoneenlämmössä. Mielummin vaikka 2 tuntia. Ei roisku läheskää nii paljon ja kypsyy tasasemmin ja nopeemmin
<Kypyli> Pekoni 5/5.
<Keisaripingviini> Pekonia pitää kohdella kuin juutalaisia. Uuniin vaan
<Poljin> Leivinpaperi paistinpannun päällä vähentää roiskeita huomattavasti.
<Kerpe> Uunissa tulee erittäin hyvää pekonia kerralla enemmän.
<LimuLoveRedhead> Maapallon Juutalaistuminen on pekonin paras puolustuskeino
<TheSupervisor> Itse teen pekonin nykyään uunissa (joo ei kovin taloudellista mutta ei sotke lainkaan). Pekoni pellille ja kylmään uuniin, uuni 160-180 asteeseen lämpiämään ja riippuen uunista noin 15-20 minuutin päästä on hyvää ja rapeaa. Mikrossa myös kokeillut niinkuin floki77 ehdotti mutta ei niistä vaan tule yhtä hyviä ja joutuu sähläämään ylimääräistä (osa kypsiä ja osaa vois vielä pitää hetken pidempään ja paperi tarttuu pekoniin yms.)
<arsetu> uunissa tulee parhaat. ja oikein jos haluaa hifistellä niin laittaa kahden uunipellin väliin.. nam!
<supea> floki77 Ite luin myös käteviä vinkkejä! Esim. jos kissa tulee ulkoilureissulta kotiin ja on litimärkä, kannattaa pienellä teholla pitää mikrossa 5-6 minuuttia. Toimii!
<Tasavirta> Kannattaa tehä pekonii mikros, nopeeta ja helppoo eikä roisku rasvat naamalle
<positiivi> Voin tulla kuvan lähettäjän vammoja hoitamaan viikonloppuisin.
<Nocebo> Myth busted T. Adam Savage
<hipinretku> just aattelin että jos kokkailis pekonia ja juustopastaa...
<Jule5> Kokeilkaas arvon rasialaiset lisätä pannulle tilkka vettä ennen pekonin paistamista, tulee mukavan rapeita ja hyvän makusia :)
<popoloco> Kaikki on parempaa pekonin kanssa. Ihan kaikki, vaikka mitä tahansa ajattelee aina kansanmurhasta hedelmäsalaattiin.
<Lunideth> Tosimies mitään pekonia paista. Pekoni vedetään "raakana".
<Raffenaattori> Ite valmistan aamiaispekonin ilman paitaa - ja mietin samalla, miksei vois pukea paitaa päälle.
<gandhie> Amatööri ei osaa paistaa pekonia!
<rakez> Pistäkää ne pekonit uuniin. Mahtuu paljon enemmän kerralla eikä roisku.
<Rofloplex> Minullahan on tällanen paistinpannuun sopiva tiheesilmukkainen ritilä joka pitää rasvatipat siellä pannun sisällä. Tokmannista saa jollain vitosella
<Atso_> Pekoni maistuu aina paremmalta kun siinä on pieni tekemisen riski mukana, siksi paistankin sen aina mieluiten alasti.
<thirvi> Pekonit kuuluu laittaa kylmään pannuun ja pikkuhiljaa nostaa lämpöä kunnes rasva on sopivasti sulanut. Sitten antaa hieman jäähtyä lautasella sopivan rapsakaksi.
<Ssavior> Minä olen sitten varmaan epäonnistunut ihmisenä, kun en ole saanut roiskittua rasvaa päälleni pekonia paistaessa.
<[Keijo]> Maistuuko se paremmalta jos sen valmistaa alasti?
<erkki11> Pekoni. Joinakin päivinä se himo vain yhtäkkiä iskee.
Uusimmat profiilikuvat
Foorumilla tapahtuu