Lähettäjä:
pekonimaggrOpiskelu ennen ja nykyään
ILMOITA ASIATON SISÄLTÖ
Valitse mielestäsi parhaiten kuvaava ilmoitus mediatiedostosta.
Syy
repostMediaId
Lyhyt selvitys
1
Riemurasia on ollut tavoittamattomissa 1.2.2022 - 2.2.2022 välisen ajan päivitystöiden johdosta. Ilmoitelkaa rohkeasti sivuston ongelmista mikäli niitä tulee vastaan palautesivun kautta.
Lähettäjä:
pekonimaggrSyy
repostMediaId
Lyhyt selvitys
600
Kommentti ei liity mediaan
Eniten ääniä saaneet kommentit
Aika: 2014-10-06 17:48:22
+931
<serssi>
Suomessakin yliopistot väärällään ties mitä humanistiopiskelijoita kun edes tekniikan alalta ei nykyään meinaa työllistyä.
Aika: 2014-10-06 18:46:56
+6055
<Aradia>
Raivostuttaa korkeakoulut, jotka eivät ota mitään yhteiskuntavastuuta. Ne ovat vain iloisia, kun saavat rahaa jokaisesta valmistuneesta opiskelijasta. Tuohonkin voisi tehdä muutoksen, että jokaisesta valmistuneesta ja _omalle_alalle_ työllistyneestä saisi koulut rahaa. Siinäpähän niiden hymy hyytyisi, kun ei media- tai taidealan työttömät tuokaan niille rahaa.
Aika: 2014-10-06 19:30:45
+22195
<wibii>
Ikävää on kanssa se, että opinnot painottuu tutkintoon eikä osaamiseen. Lopputulos on se, että koulut helpottaa tutkintovaatimuksia saadakseen rahaa kun opiskelijat ei muuten valmistu/jaksa/pärjää. Tutkinnon arvo heikkenee kun siihen ei tarvii panostaa, minkä takia yritykset vaatii extranäyttöjä vaaditusta osaamisesta. Yhdestä sukulaisesta tuli juuri tohtori tekemättä mitään koska vaatimukset jotka riitti 20v sitten rimaa hipoen maisterin papereihin on nykyään tohtorin arvoset. Pitäis miettiä että tarviko se lastentarhan opettaja välttämättä yliopistotutkintoa
Aika: 2014-10-06 17:46:00
+69315
<Tappinaali>
onneksi on elämäm koulu.
Kommentit (36)
Piilota OFF-Topic keskustelu
<Bjn> Pu5a mikäli ikäsi on sama kuin Riemurasiaan ilmoittamasi, et voi opiskella vielä työttömyystuella etkä liiton rahoilla. Kriteerit aika tiukkoja, 25+ jolla ammatti muttei töitä, 28+ jolla 7 -vuoden työhistoria tai sosiaali- ja terveysalan ylempi koulutus onnistuvat, muutamia mainitakseni.
<Esaj2> Jos katsotte tilastoja, mihin suomalaiset nuoret paljon hakevat, niin täytyy kyllä todeta, että vikaa saattaa olla myös heissä. Johonkin näyttelijä/kuvataide/humanisti aloille on aina helvetin kova tunku. Yhtä opiskelupaikkaa kohden saattaa olla jopa sata hakijaa. Sen sijaan monille yhteiskunnan kannalta tärkeille aloille pääsee likimain kun käy naamaansa näyttämässä valintakokeessa.
<Kanakotka> How to get to college in 2013 in America: Can either of your parents write your name? You're in, and here's your papers too.
<HansJuergen> Tässä pitää tietää että suomi on ainoita maita maailmassa missä on sekä ilmaiset koulut että opintotukijärjestelmä jolla pystyy kituuttamaan ilman lainoja yms jos pääsee opiskelija-asuntoon asumaan.
<wibii> mustikka12 "tekemättä mitään" tarkoitin ettei tarvinnut enää aktiivisesti pyrkiä tohtorin arvoon. Ne koulusuoritukset millä kaveri sai maisterin riittää nykyään tohtorin arvoon ja ne projektit mitä se on työssään tehnyt (tutkimustyö) riitti korvaamaan väitöskirja vaatimukset. Käytännössä siis riitti muutaman lomakkeen täyttö ynnä muu muodollinen paperisota
<Paatse-> Jonzi: Viestisi alku ei pidä pätkääkään paikkaansa. Ihan alueesta riippuen saatko niitä töitä, joita haluat tehdä tai onko paikkoja vapaana tai onko siihen paikkaan esimerkiksi satoja muita hakijoita. Ite oon tällä hetkellä töissä, mutta hakenut toisia työpaikkoja. Kahdelta alalta monen vuoden kokemus enkä ole yhteenkään paikkaan päässyt ja vain kolmeen haastatteluun. Työnhaku on täysin arpapeliä tällä hetkellä, ellet sitten ole kokenut toimitusjohtaja tms. ja kaikkihan nyt ei voi olla toimihenkilöitä.
<reijo ripuli> mustikka12 ..tosin sinne työelämään pitäis päästä ensin, mutta kun ei ole sitä 5-10v työkokemusta niin miten sinne pääsee? En usko että 5v palkatonta harjoittelua on mikään ratkaisu (etkä sitä kyllä väittänytkään, tuli vaan mieleen kun vtuttaa tämä nykymeininki).
<|spödrlö|> lue tietotekniikkaa huipputyöpaikat tappelee susta... joo vittu.
<L_A_G> Jonzi13 Sen kun vaan hoet tuota valmistuttuasi TE-toimiston kortistoon...
<Jonzi13> Jokaiselle alansa ammattilaiselle löytyy kyllä töitä, täytyy vaan löytää se oma juttunsa johonka riittää motivaatiota. Lisäksi mikään ei ole niin paskamaista kuin aloittaa opiskelut, ja kolmen vuoden kuluttua jättää ne kesken, koska se opiskelu alkaa tuntumaan pakkopullalta ( ja sitten sitä vielä pitäisi tehdä työksi). Itse opiskelen pääaineena filosofiaa, ja olen harkinnut maisteri vaiheen jälkeen siirtymistä tohtori tutkintoon. Eihän tutkijan uralla välttämättä herroiksi eletä, mutta ainakin saa tehdä sitä mitä haluaa.
<JUUJEE> yliopistossa ei ole arvosanoilla enää paskan väliä. tee:teekkari
<L_A_G> Omassa yliopistossa tekivät jonkin aikaa sitten budgeettileikkauksia ja voitte varmaan uskoa millainen älämölö syntyi kun monien inhoama sukupuolitutkimus (enganniksi "women's studies" jos on tutumpi termi) ajettiin melkein täysin alas. Onneksi kyseessä oli ruotsinkielinen Åbo Akademi ja älämölö jäi myrskyksi vesilasissa.
<L_A_G> Melko selvästi joku humanisti on tänkin vääntäny. Aika veemäistä kun kaiken mailman huu-haa humanisteja koulutetaan ihan vitusti vaan sen takia koska heitä kuuelmma pitää kouluttaa ja jos joku uskaltaa tuoda esille idean siitä että muokattaisiin tarjontaa työmarkkinoiden mukaan, niin siitä syntyy aina vitunmoinen älämölö.
<humppah> "Yhdestä sukulaisesta tuli juuri tohtori tekemättä mitään koska vaatimukset jotka riitti 20v sitten rimaa hipoen maisterin papereihin on nykyään tohtorin arvoset. Pitäis miettiä että tarviko se lastentarhan opettaja välttämättä yliopistotutkintoa" - Kuulosta BS:ltä tai sitten joku osa tarinasta on jätetty kertomatta.
<wibii> Ikävää on kanssa se, että opinnot painottuu tutkintoon eikä osaamiseen. Lopputulos on se, että koulut helpottaa tutkintovaatimuksia saadakseen rahaa kun opiskelijat ei muuten valmistu/jaksa/pärjää. Tutkinnon arvo heikkenee kun siihen ei tarvii panostaa, minkä takia yritykset vaatii extranäyttöjä vaaditusta osaamisesta. Yhdestä sukulaisesta tuli juuri tohtori tekemättä mitään koska vaatimukset jotka riitti 20v sitten rimaa hipoen maisterin papereihin on nykyään tohtorin arvoset. Pitäis miettiä että tarviko se lastentarhan opettaja välttämättä yliopistotutkintoa
<Aradia> http://www.hs.fi/kotimaa/a1369972657117 Ja tämäkin vielä. Lopetetaan ala, josta todella saa töitä, ja annetaan useiden vähemmän työllistävien jatkaa.
<Aradia> Raivostuttaa korkeakoulut, jotka eivät ota mitään yhteiskuntavastuuta. Ne ovat vain iloisia, kun saavat rahaa jokaisesta valmistuneesta opiskelijasta. Tuohonkin voisi tehdä muutoksen, että jokaisesta valmistuneesta ja _omalle_alalle_ työllistyneestä saisi koulut rahaa. Siinäpähän niiden hymy hyytyisi, kun ei media- tai taidealan työttömät tuokaan niille rahaa.
<Beattila> Se mikä ei ole muuttunut on se, että rikkaat vanhemmat avaa sulle jenkeissä minkä koulun ovet tahansa arvosanoista riippumatta.
<Rauno-Matti> Viimenine kohta pätee vain humanisteihin :D
<Pu5a> bjn Onnistuuko se oikeasti, miten? Oon miettinyt opiskelun aloittamista sekä olisko mahdollista saada liiton työttömyystuet tai jotain muuta työttömyystukea opiskellessa?
<Sirrus> Pitää paikkansa t. kuusinumeroisen summan euroja koulutuksesta maksanut ja ei vieläkään omalla alalla töitä
<Hajuste> No ei tää kyllä Suomeen päde ehkä tuota viimeistä kohtaa lukuunottamatta.
<hellion88> http://suite.icareus.com/web/digitaradio1/player/radio?channelid=275287 tossa kevennystä raskaaseen aiheeseen. Isojen kertausten takia on oma radiokanava varusmies/Kapteeni nikula vetoisena. "täällä viestimies ttöttöö, kuuntelette radiota.. seuraava biisi maija vilkkumaa satumaa tango" ja lähtee soimaan Leevi and the leavings :D
<offbeat> mildew Toi on kyllä ihan järjetöntä touhua. Samaan aikaan kun koulutetaan helvetisti työttömiä jonnekkin taidealalle, on aloja joissa on työntekijöistä pulaa, mutta koulutuspaikkoja ei lisätä vaikka niihin olis hakijoita.
<mildew> Kansantalouden tunnilla joskus käytiin keskustelua tästä aiheesta. On kuitenkin aloja, joilla on pulaa työntekijöistä (esim. rakennusala) ja sitten on hurjasti aloja, joilla on liikaa tekijöitä tarjolla. Järjetöntä, ettei tähän epätasapainoon tartuta, vaan rauhassa koulutetaan porukkaa työttömäksi kovilla kustannuksilla.
<Bjn> Onneksi opiskelen työttömyyspäivärahalla =)
<mallalla> Jooo, kohtapuoliin vois varmaan munuaisen käydä myymässä että ois taas opiskelijalla rahaa syödä :/
<serssi> Suomessakin yliopistot väärällään ties mitä humanistiopiskelijoita kun edes tekniikan alalta ei nykyään meinaa työllistyä.
<nindu> Voin tyytyväisenä todeta, että ainakin toistaiseksi ainoastaan keskimmäinen koskee itseäni millään tapaa. Opiskelupaikan sain pänttäämällä pääsykokeeseen ja on aika lailla 95% todennäköisyys, että tulevaisuudessa työllistyn oman alan hommiin. Rahasta tekee vähän tiukkaa, mutta en valita kun saan opiskella haluamallani alalla. :)
<kelatkaa hei> alkaa masennuttamaan tämä rasian hitaus.
<tahtah> Välillä vituttaa tää "Ennen kaikki oli paremmin" asenne. Maailma muuttuu ja ei auta kun muuttua sen mukana. Nykyään valitetaan asioista paljon herkemmin kun ennen, ei se opiskelu varmaan ennenkään ollu aina helppoa ja kivaa.
<Metsien_mies> nykyään kuitenkin voi aina mennä siwan kassalle taistelemaan liekkipipoja vastaan
<WremahThD> Kun katsoo mitä päättäjämme tekevät Suomen opetuksellekin para-aikaa, niin voipi olla että meidän lap- hahhahhaa... siis jonkun toisen lapset joutuvat myös ottamaan noita sairaita lainoja jotta pääsevät opiskelemaan korkeammalle. Koulut menevät yksinkertaisesti yksityisiksi, koska valtio kusee kunnallisen koulun säästölinjauksillaan.
<Tappinaali> onneksi on elämäm koulu.
<räpätäti> Tämän takia olen naimassa duunarin, t. maisteriopiskelija
<sakuba_> Viimenen pitää Suomessakin paikkaansa.
Uusimmat profiilikuvat
Foorumilla tapahtuu