Lähettäjä:
JuudaZOmakehuviikko Ruisleipä
Tykkään leipoa ja teen nykyään kaikki leivät itse. Tässä hiomani resepti ja kuva tuotoksista. Taikinajuuren reseptiä en viitsinyt laittaa tilan vuoksi. Netistä löytää helposti kelvollisia juurireseptejä.
Lähettäjä: JuudaZ
Otsikko: Omakehuviikko Ruisleipä
Kuvaus: Tykkään leipoa ja teen nykyään kaikki leivät itse. Tässä hiomani resepti ja kuva tuotoksista. Taikinajuuren reseptiä en viitsinyt laittaa tilan vuoksi. Netistä löytää helposti kelvollisia juurireseptejä.
Hakusanat: omakehuviikko, ruisleipä, resepti, leipä,
ILMOITA ASIATON SISÄLTÖ
Valitse mielestäsi parhaiten kuvaava ilmoitus mediatiedostosta.
Syy
repostMediaId
Lyhyt selvitys
600
Kommentti ei liity mediaan
Eniten ääniä saaneet kommentit
Aika: 2016-09-02 00:09:32
+14180
<Mahmu_1>
Söisin
Aika: 2016-09-02 10:25:04
+11007
<Nauraja>
haistan nenässäni jo sen pierun mikä pääsee kun tuota syö.
Kommentit (26)
Piilota OFF-Topic keskustelu
<Kantasolu> Yhyy. Vilja-aineallergia ei anna mun syödä leipää vaikka se kyllä aika hyvältä maistuisikin...
<lask90> Vuoden paras viikko tämä omakehuviikko. Kerrankin on mediaa yltäkylläisesti!
<Nauraja> haistan nenässäni jo sen pierun mikä pääsee kun tuota syö.
<Nakkienpuimakone> Minä osaan tehdä leivästä kakkaa.
<Garbanzo> Tuon kun antaa pikkasen vetäytyä uunista oton jälkeen, oikeata voita reilusti päälle ja jääkylmää maitoa, niin avot.
<hatwok> Mullekin tuli joku mielenhäiriö pari kuukautta sitten ja leivoin vapaaehtoisesti ekaa kertaa ikinä. Tein kanssa leipää. Piti tulla sämpylää, mutta se oli niin tahmeaa, että tein vaan ison litteän levyn ja siitä tuli ihan 7/5 maku ja ulkonäkö :D Muotokin ennen näkemätön. Ehkä taas joskus
<remdi> nam
<Jiusonium> Tuli nälkä
<fretu> Panisin, sit söisin.
<Hudetsu> Kerran tehny aikoinaan ruisleipää. Olihan se nyt hyvää lämpimänä voin kanssa, mutta iso homma vääntää alusta asti :(
<Coder> Pakko kokeilla joku kerta. Nyt meni kuva suosikkeihin. Tämä on jo toinen kuva mun suosikeissa. Ei hirveän usein ole tullut lisättyä kuvia suosikkeihin kahdeksan vuoden aikana,jos nyt se ominaisuus on niin kauan edes ollutkaan. Nyt ensimmäinen kuva (Päivi Räsänen kurkistaa ikkunan taa) sai kaverin. Saa Päivi kurkistella ruisleipää :)
<Suomenkansalainen> Mmmmh ruisleipää... voita päälle ja äitin uunissa valmistamaa kirjolohta... Se hetki, jolloin taivas on maanpäällä :)
<Wildi> Eikä se juuri (välttämättä) mitää litkua oo ku kiinteempää ku paljoki ku pullataikina.
<Jucka> kuivatettuna mullakin oli ensimmäinen perintökalleus. leivinuunin jälkilämmölle täti vaan nakkas köntin mulle. Ihan opiskeleen piti alkaa et miksi vanha juuri on parempi. Martat myy vitosella 50v vanhaa, vanhin on reilut 300v :) Hyvät bakteerikannat, uuteen juuren saattaa muodostua huonoja jne. Jopas iski nälkä. Btw, jossei leivinuunia niin leivinkivi on sangen loistava keksintö eikä maksa paljon. Toimii niin pitsoille kuin ruisleivällekkin.
<Jucka> Ei se oo oikein sama asia tehdä uus juuri kuin käyttää vuosikymmeniä hyväksitodettua. Siitä varmaan hintakin juontaa.
<Molierissimo> Nyt tiedän mitä teen perjantaina
<JuudaZ> Löysin muuten ruisleivästä erikoisvoiman: Jos syö puolikiloa tuoretta ruisleipää, niin pystyy pieremään 12 tuntia railakkaasti.
<Aliz69> Nyt JuudaZ vaan voita kirnuamaan siellä.
<Jucka> http://www.karelina.fi/fi/shop/luomutuotteet/kuivattu+luomuruisleivan+juuri. Markkinarakoa JuudaZlle, ei jää syötäväksi yhtään ku keskittyy juuribisnekseen :)
<Wildi> Kunnon jälkiuunilimppu. Niinku Pjumppari sanokin ni kannattaa käydä kyselees ruistaikinajuurta leipomoista. Ja ohjeessa mainittiin että kannattaa ottaa osa taikinaa juureksi seuraavaa kertaa, mutta jos ei aio seuraavina päivinä sitä käyttää niin se kannattaa pakastaa. T: Raskintekijä
<Jucka> Mullon tätin 40v jalostama taikinajuuri käytössä ollu muutaman vuoden, toivon mukaan voin sit antaa omalle jälkikasvulle jokupäivä etiäpäin. Jännä nähä etten oo ainoa rasisti joka arvostaa omapolttoista leipää. Ei safka juuri uunituoreesta ruisleivästä ja punaisesta voista parane. Ellei ny pari rapiaa slaissia pekonia ny sit tirpase vielä päälle.
<Pjumppari> Kannattaa kysellä leipomoista taikinajuurta. Sieltä saa parhaimmat.
<Kepupylly> ruisleipä meni näköjään porukalla tunteisiin
<T7J9T> Miksi ei kukaan ole laittanut vielä kuvaa jälkikasvustaan omakehuviikkoon? Tai edes mälleistä naisen rinnuksilla?
<Morasankari> Kuin kaksi ruisleipää
<Mahmu_1> Söisin
Uusimmat profiilikuvat
Foorumilla tapahtuu