Lähettäjä:
kidoNyhtökauraa
Lähettäjä: kido
Otsikko: Nyhtökauraa
Hakusanat: nyhtökaura, kasvisruoka, parta, hype, ruoka, nyhtää, suuhunta, facebook, kommentti,
ILMOITA ASIATON SISÄLTÖ
Valitse mielestäsi parhaiten kuvaava ilmoitus mediatiedostosta.
Syy
repostMediaId
Lyhyt selvitys
600
Kommentti ei liity mediaan
Eniten ääniä saaneet kommentit
Aika: 2016-05-16 17:42:39
+20998
<{^^}>
Sekoitetaan vähän kauraa, härkäpapua ja herneitä niin porukka on ihan vitun sekaisin, koska "nyhtö" kuulostaa niin pop.
Aika: 2016-05-16 18:12:31
+6495
<Ryynimakkara>
En ny teistä tiedä, mutta kyllä ite otan positiivisella asenteella tän vastaan. Jos ei mitään muuta niin uutena potentiaalisena yrityksenä. Varmasti menekki riittää ulkomaille ja kuitenki Suomenki kasvatetusta kaurasta joku 3-5% menee ihmisen ravinnoksi pelkästää. Toivottavasti menestyy. Ja olen makkaroistani nauttiva suomalainen miäs, mutta menee varmasti kokeiluun. Nimimerkillä aamupuurostaankin tykkäävä suomalainen äijjä.
Aika: 2016-05-16 17:53:45
+174845
<kido>
en ole kyllä tuota maistanut mutta luulisin että nyhtöpossu on ihan vaan pikkuisen maukkaampaa
Aika: 2016-05-16 19:47:01
+828
<Fraxinus>
Voin olla väärässäkin, mutta minun mielestäni naapurin maatilalla on syötetty samanlaista viljaseosta lehmille jo parikymmentä vuotta :D
Aika: 2016-05-16 21:40:47
+65269
<luigiR>
Onnistuin saamaan testipaketin käsiini tuota kamaa ja voin sanoa suoraan, että olin positiivisesti yllättynyt. Hyvä tekstuuri, maustamalla sai vielä oikeesti hyvän makusta tavaraakin, voisin ihan hyvin käyttää tuota lihankorvikkeena kuhan hinta tulee alas. Pitää testata jossain vaiheessa vielä tuon savustamista jos tuosta sais jonkun vegebbq viritelmän tehtyä. Tosin ei tuo tuu korvaamaan kunnon low'n'slow lihaa, jossa lihan sisärasvat antaa sen oman ihanan makunsa.
Kommentit (47)
Piilota OFF-Topic keskustelu
<SuvaitsevainenSivari> KaljaLokki Jep, vuoro-vitun-kausi pitää soijarouhetta liottaa, tai vaihtoehtoisesti 15 minuuttia kiehuvassa vedessä, jossa on mausteseos. Vertaappa sikanautaan joka vedetään kaupasta pannulle ja 5 minuutin päästä done. Ja minua ei kiinnosta hevonvitunpaskaakaan se minkälaisen prosessin se sikanauta läpikäy päätyäkseen siihen lihatiskille. Se on silti halvempaa, helpompaa, parempaa ja saatavampaa kuin nyhtökaura (puhumattakaan soijarouheesta, paitsi, että sitä sentään saa jokapaikasta jos haluaa ituhippeillä urakalla).
<KaljaLokki> Turvonnut soijarouhetta vuoro_vitun_kausi? :DDD kyllä huomaa ettet todellakaan tiiä yhtään mistä puhut. Kumpikohan mahtaa olla vaikeampi ja vaativampi valmistustapa; se, että elukoille syötetään kasveja, kasvatetaan ne siihen ikään että ne teurastetaan safkaksi vai se, että otetaan ne kasvit suoraan ja valmistetaan niistä paljon ympäristöystävällisempi ja terveellisempi vaihtoehto. Ja tohon soijarouheeseen vielä, sitä pitää liottaaa 10min vedessä ennen käyttöä :D
<SuvaitsevainenSivari> KaljaLokki Totta munassa, käytännössä kaikki on vaikeampia valmistaa kuin lihaversio. Ei toki paljon vaikeampi, mutta jokatapauksessa vaikeampi valmistaa. Esim. soijarouhetta pitää liottaa vedessä vuorokausi ennen ja mausteita pitää käyttää runsaammin. Sen kun yhdistää hintaan, saatavuuteen ja makuun, niin hankala syrjäyttää lihaa. Trendinä stadilaiset syövät vaikka hatullisen paskaa, jos sillä todistetaan olevan terveysvaikutuksia ja persettä kohottavia geenejä.
<KaljaLokki> Turvonnut vaikeampi valmistaa? :D wat
<KaljaLokki> Fraxinus no on jo sitten aikakin että tajutaan tehdä siitä ravintoa suoraan ihmisille ilman helvetinmoista luonnon kuormitusta :D
<hexagon> Nuffsaid Aaaaaa... :D
<Esinahkatakki> Oottepa te tuomitsevia. Vegeruoka on tulevaisuus ja se on fakta, ja ei.. en ole vegaani
<Nuffsaid> hexagon Sarkasmia :)
<Kapa53> Täys lihanvetäjä vaikka oonkin, nää on hyviä ideoita. Lihaa ei voi kuitenkaan loputtomiin tuottaa koko ajan kasvavalle maapallon väestölle koska järjetön saastuminen. Ite napsin ihan yhtä helposti makaroniloorankin maustetulla soijarouheella kuin jauhelihan kanssa. Sen verran ruokaa palvova oon, että oli se sitten possun pyllyä tai alusta loppuun kasvissapuskaa, syön ja oon tyytyväinen.
<partYniga> vittu mitä hippipaskaa en tuu koskaan maistamaan vaikka vittu ampuisivat
<SuvaitsevainenSivari> Nyhtökaura, vähän niinkuin jauhenliha, mutta huonomman makuinen, hankalampi valmistaa, vaikeampi löytää ja kalliimpi ostaa. Mutta toki toivon kaikkea parasta jokaiselle Suomalaiselle yritykselle, olkoot vaikka kuinka stadihipstereille suunnattu.
<Jalamanteri> Odotan sitä päivää kun käyn kaupassa ja katson proteiinin määrän kaurapuurosta ja nyhtökaurasta. Toivon, että nauran makeasti.
<Kiljutron> Nyhtökaura on kohtuullisen loistava idea ja ruoka!
<Tikrutin> Myydään nyhtöhinnalla
<esistleben> Ite tykkään aika tulisesta ja mausteisesta ruuasta joten se on oikeastaan ihan sama onko itse eväs lihaa, kauraa vai jotain muita roippeita kunhan suutuntuma on vain hyvä ja ruoka ravitsevaa. Käsittääkseni tämä nyhtökaura perustuu just siihen, että sen koostumus on suuhunkäypää, ei niinkään siihen, että se maistuisi nyhtöpossulta tai lihalta. Eli ajattelin kokeilla, ensin kotitekoisen BBQ-soosin kanssa ja sitten muilla tulisilla kastikkeilla. Ei ole vielä kaupassa näkynyt.
<Villee3> Varmasti todella hyvä vaihtoehto lihalle, mutta on tuo mainontakin hieman harhaanjohtavaa. "Sisältää runsaasti proteiinia" pitää kyllä paikkansa, mutta aminohappokoostumus on huonompi kuin esimerkiksi broilerissa. Itse näkisin tuon korvikkeeksi jauhelihalle, mutta ei vielä tuolla hinnalla pystytä kilpailemaan. Aion kyllä kokeilla, jos joskus kaupassa tulee vastaan.
<hexagon> Nuffsaid Onhan sitä ollu jo kauan olemassa.
<makkehas> Nyt pitäs tietää jotain
<Jiusonium> maistamatta paskaa
<hulluesa> jaa, riittää ihan kaurahiutaleet.
<luigiR> Onnistuin saamaan testipaketin käsiini tuota kamaa ja voin sanoa suoraan, että olin positiivisesti yllättynyt. Hyvä tekstuuri, maustamalla sai vielä oikeesti hyvän makusta tavaraakin, voisin ihan hyvin käyttää tuota lihankorvikkeena kuhan hinta tulee alas. Pitää testata jossain vaiheessa vielä tuon savustamista jos tuosta sais jonkun vegebbq viritelmän tehtyä. Tosin ei tuo tuu korvaamaan kunnon low'n'slow lihaa, jossa lihan sisärasvat antaa sen oman ihanan makunsa.
<Cinere> Oli tuo ihan jees. Jos olisin vegaani, niin varmaan olisi kiva, kun on suutuntumaltaan kanaa / nyhtölihaa muistuttavaa ja muutenkin jotain "uutta" proteiinia. Mutta maku tarttee totuttelemista. Tosin en kyllä aio ostaa sitä hinnan takia enää: 20€/kg.
<(laitela)> Nyhtökaura, pls...
<kissasd> en kyllä ymmärrä mistä suomeen tuli yht äkkiä tää nyhtö buumi.. Eikös toi oo ihan perinteinen tapa tuolla rapakon takana possu valmistaa... ja eihän tuo ees sen kerran mitä sitä on maistanut mitenkään niin hirveän erikoiselta verrattuna perus possu paistiin.
<Fraxinus> Voin olla väärässäkin, mutta minun mielestäni naapurin maatilalla on syötetty samanlaista viljaseosta lehmille jo parikymmentä vuotta :D
<Lihamylly> Oikeasti aivan helvetin hyvän tuntuinen idea, jos yhtään vastaa maultansa sitä kujilta kuuluu. Ja p.s., en ole vegaani.
<Le Pakkomies> Korvaa varmaan nyhtöpossun yhtä hyvin kuin soijarouhe korvaa jauhelihan, eli ei korvaa vaan maistuu maustetulta paskalta...
<T7J9T> Itseäni vituttaa tää nyhtövillitys, kun pitää joka hemmetin paikkaan työntää nyhtöpossua/kanaa/mitävaan. Niin kauan kuin mulla on hampaat suussa, niin syön lihani mieluummin kiinteässä muodossa.
<Nuffsaid> Mitäs vielä? Pian varmaan saa valmiiksi paistettua jauhelihaa.
<Gimmick> {^^} no se on tasan sitä mitä on luvattukin, joten missä vika? Itse ainakin odotan mielenkiinnolla että pääsen kokeilemaan tuolla kokkaamista. Toki jos siitä tulee jotain ylihinnoiteltua hipsterikakkaa a la Apple niin sitten kyllä pahoitan mieleni.
<Garbanzo> Haluaisko kukaan naisista nyhtöveijaria? On sitä kyllä tullu nyhdettyä, mutta aina voin uhrautua. (kirjoitin eka vahingossa ohrautua)
<AntInfant> Eihän se nyt ole mitenkään millään tavalla tekemisissä minkään nyhdön kanssa? Nyhtäkää niitä satiaisia haaroistanne hittovie.
<ameces> {^^} Tämän nyhtöbuumin pohjanoteeraus oli nyhtölohi, jossa kaunis lohifilee oli revitty haarukalla mössöksi. Ei nyt vittu :D
<toukkis> Kasvissyöjille lihankorviketta ruuanlaittoon, ymmärrän kyllä että moni kasvissyöjä on asiasta kiinnostunut. Hypehän on saatu aikaan juurikin tällä pienellä saatavuudella.
<Pops_> Nykysin on vegaaneilla vara valita, mutta en usko että esimerkiks 100 vuotta sitte on ollu edes olemassa vegaaneja :D Tiiättekö muute mikskä kutsutaan kasviruokaa syövää autonkorjaajaa? Vegaanikoks hehhe. En keksiny ite...
<Ryynimakkara> En ny teistä tiedä, mutta kyllä ite otan positiivisella asenteella tän vastaan. Jos ei mitään muuta niin uutena potentiaalisena yrityksenä. Varmasti menekki riittää ulkomaille ja kuitenki Suomenki kasvatetusta kaurasta joku 3-5% menee ihmisen ravinnoksi pelkästää. Toivottavasti menestyy. Ja olen makkaroistani nauttiva suomalainen miäs, mutta menee varmasti kokeiluun. Nimimerkillä aamupuurostaankin tykkäävä suomalainen äijjä.
<aleksi_i> Saatanan kallista hipsteriruokaa.
<Torujyri> itse juuri syön nyhtökanaa ja on muute maukasta :P
<kido> en ole kyllä tuota maistanut mutta luulisin että nyhtöpossu on ihan vaan pikkuisen maukkaampaa
<Tappinaali> No kun se on niin saatanan terveellistä, proteiinia on ainakin 230g per 100g ja eläimiäkään ei tarvitse enää tappaa kun on nyhtökauraa!
<El Beatbox> En kyllä vittu tiie t. mamu
<{^^}> Sekoitetaan vähän kauraa, härkäpapua ja herneitä niin porukka on ihan vitun sekaisin, koska "nyhtö" kuulostaa niin pop.
<NitroHuora> Tyhjästä on paha nyhtästä, sano vegaani ku alepassa kauraa ehti
<DAI> Lampaat juoksee pellon poikki, kun sanoo että toisella laidalla kasvaa nyhtöruohoa.
<hpkl> Vegaanien toinen aalto on alkanut
<yrmyyrmy> Asioita voi markkinoida miten vaan ja joku jani-petteri tuotteen ostaa.
<AhteriSape> Jaa
Uusimmat profiilikuvat
Foorumilla tapahtuu