Lähettäjä:
_vipe_Mummonkeittokirja
Sain mummoltani tällaisen keittokirjan joka on painettu 1939. Sisältää mitä erikoisimpiakin ruokia näin nykymittapuulla mutta jossain vaiheessa teen jotain "outoa" ja toimitan kuvien kera tänne. PAitsi jos joku tuottaa mulle hyväpalkkaisen ruokaohjelman. VINK VINK!
Lähettäjä: _vipe_
Otsikko: Mummonkeittokirja
Kuvaus: Sain mummoltani tällaisen keittokirjan joka on painettu 1939. Sisältää mitä erikoisimpiakin ruokia näin nykymittapuulla mutta jossain vaiheessa teen jotain "outoa" ja toimitan kuvien kera tänne. PAitsi jos joku tuottaa mulle hyväpalkkaisen ruokaohjelman. VINK VINK!
Hakusanat: ruoka, keittotaito, pahimpaan, nälkään, nahkakannet,
ILMOITA ASIATON SISÄLTÖ
Valitse mielestäsi parhaiten kuvaava ilmoitus mediatiedostosta.
Syy
repostMediaId
Lyhyt selvitys
600
Kommentti ei liity mediaan
Eniten ääniä saaneet kommentit
Aika: 2020-04-09 10:29:01
+5314
<Cuibar> +5 RR
Siitä tiedät että on outoa ruokaa kun Riku ja Tunna vetää Kivi-Sakset-Paperia siitä että kumpi sitä joutuu sisäistää
Aika: 2020-04-09 11:57:03
+24947
<slerbahuuli> +5 RR
Mummokeitto voisi maistua aika erikoiselle.
Aika: 2020-04-09 10:29:29
+12
<sauvage> +5 RR
Omat suosikkini ovat aivomuhennos ja luukeitto.
Kommentit (21)
Piilota OFF-Topic keskustelu
<^tzr^> 123 sotavuosien ruokaohjetta kirja löytyy hyllystä. Ohjeita korvikkeiden, säilykkeiden, kasvisruokien & sisäelinruokien valmistukseen. Yllättävän monta kanin laitto ohjetta löytyi myös :)
<Candlejack> Itse sain aikoinani jo edesmenneeltä mummiltani tarjoilijan käsikirjan. Painovuosi 1946.
<baccala> Mummon marjamehu on paras keitto mitä ite oon mastanut, hyvin nousee päähän. En tiiä onko se mikään virallinen drinkki, mutta joskus aikoinaan Lappeenrannan Divasta sellasia sai.
<utumieli> emäntäkoulussa oli meidän mummo tuota kirjaa opetellut
<haisuvatukka> Jos sieltä löytyy esimerkiksi brittien sodan jälkimaininkien herne-hyytelön (jellied beans) kaltaisia ruokia, niin ehdottomasti kuvia niiden tekemisestä tänne.
<juustohoyla> Kokkikoulussa ollessani löydettiin jostain vanhasta perinneruokakirjasta joku oravaohje. Koitettiin saada keittiölle tilattua oravaa, että päästäisiin kokkaamaan, mutta ei jostain syystä koskaan oravaa saatu. Opettejs kyllä kertoi, että ei ole hyvää lihaa, maistuu lähinnä pihkalta.
<kaljamaharolli> Sitä oravakeitto ohjetta toivoisin.
<pepeplus> piran Kiitos, tuli nälkä.:D
<Bauer77> Mulla onkin Pula-ajan keittokirja vuodelta 1941. Siinä vasta jänniä ohjeita onkin :D
<Kantasolu> "Pari oravaa nyljetään ja paloitellaan, sisuskalut poistetaan, keitetään 45 minuuttia kasvisten kanssa." Jotenkin noin meni ohje meidän mökiltä löytyneessä kirjassa vuodelta nakki ja patteri.
<Flinck> Painettu vanhoissa tiloissa WSOY-talossa
<hamdam> Tuttu kirja! Laitapa aivomuhennoksen resepti jakoon. Hyvä krapularuoka. Tyhjentää kuona-aineet.
<piran> Korpisoturin keittokirja. https://drive.google.com/file/d/0B_jaixR1fnQuZjZpcVZXOU8tVXc/view
<Rotten Hyena> _vipe_ patakakkonen on jo tehty
<Bajuu> Ei oo mummoo... Käyks naapurin Pera?
<Ressumies> Itsehän sain lahjaksi Kape Aihisen parhaat - reseptikirjan. Puolia raaka-aineista ei edes myydä kehä 3 ulkopuolella ainakaan tuoreena.
<slerbahuuli> Mummokeitto voisi maistua aika erikoiselle.
<arbuus> Tuossa lienee ohjeet herkulle nimeltä Iidan kokkareet
<jesse_nassu> 1939? Hmm, alkupalaksi kylmää käpykeittoa, pääruokana meillä on savustettua oravaa ja viimevuotisia perunoita, kaiken kruununa jälkiruoka, eli sokeria. Huomenna sitten tehdäänkin kyrsäkaalikeittoa.
<sauvage> Omat suosikkini ovat aivomuhennos ja luukeitto.
<Cuibar> Siitä tiedät että on outoa ruokaa kun Riku ja Tunna vetää Kivi-Sakset-Paperia siitä että kumpi sitä joutuu sisäistää
Uusimmat profiilikuvat
Foorumilla tapahtuu