Lähettäjä:
led zeppe1in 93Maa Auringon edessä
Tähän harvinaiseen valokuvaan on tallennettu auringonpimennys, jossa Maa peittää auringon. Kuva on harvinanen, sillä tälläinen pimennys näkyy vain avaruudesta. Apollo 12 miehistö otti kuvan, kun he olivat palaamassa kuusta 1969. Miehistö oli keskittynyt saapumaan Maan ilmakehään, kun komentokeskus määräsi heidät kuvamaan nopeasti katoavan ilmiön. Kapteeni Alan Bean muistelee, että he eivät kiiressä ehtineet laskea kameran valotusaikaa etukäteen ja toivoivat että kuvasta tulisi jotain. Kuva onnistui.
Lähettäjä: led zeppe1in 93
Otsikko: Maa Auringon edessä
Kuvaus: Tähän harvinaiseen valokuvaan on tallennettu auringonpimennys, jossa Maa peittää auringon. Kuva on harvinanen, sillä tälläinen pimennys näkyy vain avaruudesta. Apollo 12 miehistö otti kuvan, kun he olivat palaamassa kuusta 1969. Miehistö oli keskittynyt saapumaan Maan ilmakehään, kun komentokeskus määräsi heidät kuvamaan nopeasti katoavan ilmiön. Kapteeni Alan Bean muistelee, että he eivät kiiressä ehtineet laskea kameran valotusaikaa etukäteen ja toivoivat että kuvasta tulisi jotain. Kuva onnistui.
Hakusanat: auringon, pimennys, avaruus, apollo, 12, maa, aurinko, 1969, kuulento, ,
ILMOITA ASIATON SISÄLTÖ
Valitse mielestäsi parhaiten kuvaava ilmoitus mediatiedostosta.
Syy
repostMediaId
Lyhyt selvitys
600
Kommentti ei liity mediaan
Eniten ääniä saaneet kommentit
Aika: 2016-05-15 12:43:24
+42370
<eric>
Alkuun mietin että mitäs niin kauheen ihmeellistä auringonpimennyksessä on? Sit luin uudestaan: MAA peittää Auringon. :)
Aika: 2016-05-15 12:46:18
+8299
<K-pää>
hienoksi tuon tekee vielä historia kaikissa elementeissään, niin teknisessä kuin kronologisessakin merkityksessä.
Aika: 2016-05-15 12:46:47
+726
<rel>
Tissihän se siinä
Kommentit (17)
Piilota OFF-Topic keskustelu
<gvwrio2> missä perse? en usko tähän.
<led zeppe1in 93> Kantasolu Nasan juttuihin kyllä kannattaakiin suhtautua vähän varauksella ainakin näihin vähän vanhempiin:D:D
<Kantasolu> led zeppe1in 93 Hmm... Useasta paikasta löysin vahvistuksen kertomallesi tarinalle mutta tähtitieteilijän silmäni (joka on siis tarkka kuin munakello) ei pysty selittämään tuota muutenkuin niin, että aurinko paistaa ja ilmakehä heijastaa maan pinnalle osuvan valon jolloin näyttää siltä, että maapallon takana oleva valonlähde onkin paaaaaaljon suurempi kuin mitä se todellisuudessa on. Teet loistavaa työtä meidän rasistien viihtyvyyden eteen, jatka samaan malliin!
<Kantasolu> led zeppe1in 93 Kuun näennäinen halkaisija on maan pinnalta katsottuna sama kuin auringon. Tässä kuvassa olevan kappaleen näennäinen halkaisija on ihan sama kuin takana olevan valonlähteen. Jos kuva on otettu 50.000 kilometrin päässä maasta niin tuon etualalla olevan oletetun maapallon pitäisi olla huiman kokoinen taustalla näkyvän auringon edessä. Eikä siihen tosiasiaan vaikuta millä kameralla tai mitä linssiä käyttämällä kuva on otettu. Jospa kuva onkin otettu 50.000 km:n päässä maasta mutta kyse onkin auringonpimennyksestä ja tuo musta pallo onkin kuu?
<led zeppe1in 93> Kantasolu Maan etäisyys 50 000 km Apollo 12 aluksesta. Kuvattu käsivaraisesti 70 millisellä Hasselblad kameralla 24.11.1969.
<led zeppe1in 93> Kantasolu käytin lähteenä tässä Avaruus Stephen Hawking kirjaa, jos kiinnostaa.
<Kantasolu> Ei pidä paikkaansa. Maapallon näennäinen halkaisija on paljon suurempi kuin auringon jos oltiin jo palaamassa ilmakehään. Aurinko olisi ollut maapallosta vain murto-osan kokoinen. Täydellistä bullshittiä ja nyt led zeppe1in 93 naureskelee itsekseen. Ei pidä yrittää kusta silmään tarkkoja rasialaisia. ;-)
<fucksatan666> Maa auringon edessä = yö
<uvracha> Only once in lifetime...
<Mars7fin> Auringonpimennyksestä, jossa maa peittää auringon, toiset käyttävät nimitystä yö.
<_PandaBoy_7_7> Muka avaruudessa vain mahdollista nähdä? Paskat, meikä näki tän kerran köyliöstä.
<sänpylä> jaska92 sehän ei tapahdu pelkästään joka päivä, vaan itseasiassa kokoajan. Kunhan on vaan oikeassa kohtaa katsomassa.
<Gekko55> Onhan se Tellus aina öisinkin itsestä katsottuna Auringon edessä, heheh...
<jaska92> Ei se nyt suinkaan harvinainen tapahtuma ole. Tapahtuuhan se joka päivä, vaan ei sitä olla aina todistamassa.
<rel> Tissihän se siinä
<K-pää> hienoksi tuon tekee vielä historia kaikissa elementeissään, niin teknisessä kuin kronologisessakin merkityksessä.
<eric> Alkuun mietin että mitäs niin kauheen ihmeellistä auringonpimennyksessä on? Sit luin uudestaan: MAA peittää Auringon. :)
Uusimmat profiilikuvat
Foorumilla tapahtuu