Lähettäjä:
_bestmanStudioKotKotti -kotikokit kokkailee
Lähettäjä: _bestmanStudio
Otsikko: KotKotti -kotikokit kokkailee
Hakusanat: kokki, kokata, kana, raaka, salmonella, michelin-tähdet,
ILMOITA ASIATON SISÄLTÖ
Valitse mielestäsi parhaiten kuvaava ilmoitus mediatiedostosta.
Syy
repostMediaId
Lyhyt selvitys
600
Kommentti ei liity mediaan
Eniten ääniä saaneet kommentit
Aika: 2017-08-29 16:36:29
+40527
<perato> +5 RR
Nää on varmaa just niitä, jotka vastaa siihen "you might get salmonella" varoitukseen vastauksella: "it's chicken, not salmon".
Aika: 2017-08-29 16:39:49
+4631
<67Kiisseli> +5 RR
Tuli maha kipeeksi pelkästä katsomisesta.
Aika: 2017-08-29 16:36:26
+1094
<Mastedon> +5 RR
Niin hyvää salmonellaa
Aika: 2017-08-29 16:40:28
+1230
<kapteenimuna> +5 RR
että voi ihminen olla tyhmä
Aika: 2017-08-29 16:36:40
+7066
<faceboom> +5 RR
Salmonella sieltä vain kurkistaa
Kommentit (50)
Piilota OFF-Topic keskustelu
<huoh> kapteenimunaprofiilikuvasi sopii kommenttiin kuin naama palmuun
<kalakukko82> Ei sieltä salmonellaa välttämättä tuu mut ripuli aika varmasti
<Le Pakkomies> Harvemmin ainakaan suomalaisessa kanassa on salmonellaa... Yhtä turhaa vouhotusta kuin pölypunkkien "tappaminen" viemällä petivaatteet talvella ulos. Nykyasunnot ovat liian kuivia, että täällä pölypunkit viihtyisi.
<Pilot> Hyi helvetti
<picno> jubs no katos vaan, jotenkin luin että olisit kirjottanut myös jauhelihasta. Varmaan sekotti kun keskustelussa aiemmin oli siitäkin :D
<Lobo_Tomi_A> Master Chef ohjelman eräässä jaksossa tuomari ei edes maistanut annosta, jossa vähän pilkotti vaaleanpunaista sävyä broilerin lihassa (ei siis läheskään niin raakaa kuin tässä mediassa) ja muistaakseni kyseinen kilpailija pudotettiin koko kilpailusta juurikin tuon takia.
<Lobo_Tomi_A> 2Late Koipipalat on melkein pelkkää nahkaa, rasvaa, luuta ja jänteitä, itse lihaa eli sitä kalleinta on vähiten (toki maukastahan se on rasvan takia, eikä kuivaa). Sitten taas marinaadilla varustettu mikä tahansa liha on halvempaa kilohinnalta kuin täysin naturelli, koska se missä ei ole halvalla tehtyä lisäainepaskasoosia täytteenä niin kuuluukin maksaa enemmän, koska liha on aina kallein osa ja se lähes ilmainen lisäainepaska on pitänyt huomioida kilohintaan. Naturelliin lihaan joudutaan usein lisäämään vettä, että saa pakkauskoon täsmäämään. Usein se marinadi kehotetaan pesemään pois.
<The Shamrock> Suomessa on onneksi sen verran hyvä valvonta että salmonellaa harvemmin Suomalaisessa raa'assa kanassa on. Raaka kana ei myöskään itsessään ole mitenkään myrkyllistä, mutta siinä on kohonneet riskit saada ikäviä pöpöjä, esim kampylobakteeri. Jos kana on pöpö vapaa niin hyvin sitä voi syödä. Joissain maassa ravintolat tekevät myös raa'asta kanasta sushimia.
<EskoVee> Jeps, ei kannata syödä raakaa kanaa. Tuleepi maha pipiksi.
<rimber> and the Darwin Award goes to....
<jubs> mikis- Juu, käyttötarkoituksen mukaan toki, ja makunsa kullakin. Ja kana on hyvää ja halpaa kun ostaa sopivaa laatua, sitä en kiellä. Itse pidän nykyään paljon "paistipaloista", jotka on pelkkiä reisiä (ei koipea) yhdellä luulla, paljon vähemmän hävikkiä uunissa. Ottaa vaan päähän kun ei meinaa saada hyvää pihvilihaa mistään, satuit lähinnä sivulliseksi uhriksi kun alkoi markettilihan vähärasvaisuus harmittaa... Sori. =)
<jubs> picno Esimerkkini olivat kokolihaa. Pointtina oli lähinnä se, ettei 20% rasva ole mikään automaattisesti paha asia, kun parhaat pihvilihatkin ovat 15% maisemissa ja ylikin, ja esim. hampurilaisissa toimii parhaiten n. 20% naudan jauheliha. Jokaisella toki oma makunsa, mutta minulle maistuu 20% jauhelihalla tehty makaronilaatikko paremmin kuin 7-10% paistijauhelihalla tehty. =)
<Garbanzo> Kohta varmaan kalaakin vedetään raakana.
<Jusunderii> winner winner chicken dinner!
<picno> jubs nyt oli kyllä pakko tarkistaa foodiesta mistä puhut. Kyllä äkkiseltään vilkastuna sika-naudat tai nauta-siat pyörii pääasiassa 20% ja naudan 17%. (Yks ainoa jälkimmäisestä tais olla alle 10%) Mistä sä oot oikein etsinyt :D
<terapeutti> Lapinlahdenlinnut - toisinajattelijat
<sl1m1> Kerran eräässä ravintelissä tarjoilija kysy multa vakavissaan millä kypsyysasteella otan broilerin leikkeeni. olin siinä vähän hämillään kunnes toinen tarjoilija sano että ei heillä ole ku kypsää.
<leuka5> jenkeissä on vissiin lentäny paska viime aikoina
<Nyrkki_perseeseen> Ei tyhmyydellä rajaa, kun on päästänsä vajaa.
<romumies> Minulla on sellainen käsitys, että kanojen kasvatustilat ovat niin puhtaita, että ei kana saa sieltä salmonellaa. Silti kannattaa lämmittää lihan sisälämpötila vaaditulla tavalla.
<stupidoz> Ihan kipeetähän toi on muutenkin koko touhu, pumpataan antibiooteilla kanat täyteen ihmisten safkaks :-DD
<Jänskä> nää on näit pakotuksia joilla saadaan tyhmät inisemään
<mikis-> jubs riippuu mitä ja miten sitä jauhelihaa käyttää, kyllä itekkin esim. keittoon tai burgerpihviin valitsisin sen rasvasemman, mutta moneen muuhun tarkotukseen sen vähempirasvasen jauhelihan. Ite tosin aika pitkälti pitäydyn kanassa, näin köyhänä oon sen itse vähintään yhtä edulliseksi halpisjauhelihan kanssa todennut. plus olen usein helvetin laiska kokkaamaan joten kana ja riisi on se helpoin ja nopein valinta itselleni.
<sambakalkkuna> kerran vahingossa jäänyt ihan vähän punaseks kana sisältä ja jo maku oli saatanan paha (maistu raa'alta kanalta). Hyi helvetti, takas pannulle
<jubs> mikis- Ei ruoka maistu millekään jos ei siinä ole tarpeeksi rasvaa. Suomessa on menny naudan- ja sianliha ihan pilalle kun kaikki vaan kauhistelee rasvaa. Kunnon kobe-naudassa on ~17% rasvaa, Anguksessa ~14%. Sitten perkele jollain Atrialla esimerkiksi heiluu välillä 4-6%, hyvänä poikkeuksena rib eye jossa sentään 12%. ...Ttu kun ottaa päähän ettei saa hyvää lihaa kaupasta...
<Huoravasara> Nää on varmaan samoja ihmisiä jotka juo kaljansa huoneenlämpöisenä
<Durvaponi> itseasiassa kanaahan voi syödä tuollain 'raakana'. Taisi olla Japanissa suurta herkkua. Valmistustapa vaan pitää olla oikea. Piti vissiin ensiksi pakastaa ja sitten paistaa pannulla pinta n.1cm kypsäksi ja kana on valmis syötäväksi ilman pelkoa salmonellasta.
<mikis-> Kheldaur Sitten kun muistaa että siinä kaupan halvassa jauhelihassa on se 20% _pelkkää rasvaa_ niin saadaankin siitä paketista kanan filesuikaleita/kananjauhelihasta erittäin kilpailukykyisen hintaista.
<Handuu> 2Late Kilohinnalta halpaa joo. Mutta kun laskee reisi-koipien painohävikin kypsennyksestä sekä luut pois. Niin silloin puhtaan lihan käyttöhinta onkin jo ihan eri luokkaa
<herald> No eipä tuokaan maku sen vaarallisempi oo, kun vegaanilla. Kai toi ruokavalion terveellisyys on suhteessa älyyn.
<2Late> Kheldaur Zaukki93 Ette varmaan ole paljoa katsellut esim. Kanankoipien hintoja, taitaa olla halvempaa kun jauhelihat, riisi/ohra pedille ja uuniin. Helvetin hyvää ja halpaa
<peramorko> kun näin sen yksittäisen kuvan niin pistin trollailun piikkiin. mutta pakkohan jonkun näistä on olla tosissaan tai sit tää on joku 4chanin juoni saada ihmiset kipeeks.
<kualeppi1> No ei se salmonella niin kamala ole, kuumetta muutama päivä ja pikku ripsakka, thats all.
<Kheldaur> Ei tuu nykykurssilla kanaa pahemmin ostettua, kun hinta huitelee taivaissa. Sika-nauta jauhelihalla mennään aika pitkälti
<Zaukki93> Itse en edes uskalla valmistaa kanasta mitään kun pelkään että jää puolikypsäksi. En nyt tiedä kuinka rationaalinen pelko on mutta eipä opiskelijan tuloilla nyt kanaa muutenkaan juuri osteta.
<rokkijumala> A'la Rose chicken.
<bakmani> Olenko kovin väärässä, jos väitän näiden henkilöiden olevan Amerikan kansalaisia?
<wirkung> Kyllä se luonto karsii...
<kapteenimuna> että voi ihminen olla tyhmä
<67Kiisseli> Tuli maha kipeeksi pelkästä katsomisesta.
<ch-2015> Niin hyvää salmonellaa.
<MikkoP> Kyllä kakka irtoo.
<noonseny> nom nom...
<Jaos> ja tervetuloa salmonella
<faceboom> Salmonella sieltä vain kurkistaa
<Menkkapää> May I introduce you to my new friend Ella, Salmon Ella.
<perato> Nää on varmaa just niitä, jotka vastaa siihen "you might get salmonella" varoitukseen vastauksella: "it's chicken, not salmon".
<Mastedon> Niin hyvää salmonellaa
<Quenya> Hyi. Vittu.
Uusimmat profiilikuvat
Foorumilla tapahtuu