Lähettäjä:
pekonimaggrKokkiohjelmista opittua
Kotiruoan ja gourmetin eroavaisuudet, kuvasta pitää tosin huomioida se että gourmetin annoskoko on ihan liian iso verrattuna tosielämään
ILMOITA ASIATON SISÄLTÖ
Valitse mielestäsi parhaiten kuvaava ilmoitus mediatiedostosta.
Syy
repostMediaId
Lyhyt selvitys
600
Kommentti ei liity mediaan
Eniten ääniä saaneet kommentit
Aika: 2014-03-19 16:55:30
+19017
<Kibester>
Ne pari kertaa mitä oon käyny jossain gourmet-paikassa on kyllä jääny kyrpimään. Ilmeisesti siellä on pointtina nimenomaan se maku, eikä se nälän siirtäminen. Hyvä ruoka on toki kiva asia, mut kyllä siinä vaa tuntee olonsa melko tyhmäks ku maksaa jotain 35e ruoasta ja sen jälkee käy mäkkärissä.
Aika: 2014-03-19 17:07:38
+101516
<Von Hiren>
Hienoperseet nyrpistelevät ensin tuomareina kaikenmaailman kisoissa missä nöyryytetään kilpailijoita. Sitten avataan ravintola, missä 100e hintaan saa ihmetellä keisarin uusia vaatteita ja vesikin maksaa 10e. Sitä on gourmet, pelkkää huijausta. Makkara nuotiolla on plajon antoisampi elämys, varsinkin jos saa itse sytyttää notskin ja paistaa sen hiihotlenkin lomassa.
Aika: 2014-03-19 17:25:14
+6555
<Sillitepi>
Kibester, kyllä hyvä ruoka/hyvä ravintola on rahansa arvoinen. Luksustuotehan tuo Fine Dining on (tosin tuo 35? ei vielä Fine Diningia kustanna) Mutta toinen haluaa teatteriin, kolmas ostaa moottoripyörän, neljäs syö kalliisti ja viides käy huorissa. Kaikki maksaa. Paitsi rasiassa roikkuminen ja runkkailu.
Aika: 2014-03-19 16:59:42
+3396
<ryynästoivo>
Pyyhitään eka lautasen reunat liinalla ja sit roiskitaan siihe 1cl kastikeluiru.
Aika: 2014-03-19 17:40:38
+345
<Poljin>
Niin. Gourmetista maksaa mielellään ne jotka sitä arvostaa. Maksaahan jotkut paljon kalliista urheiluautostakin, vaikka normaalissa liikenteessä pärjäisi ihan hyvin ns. perusautollakin. Ahdasmieliset kommentit kertovat lähinnä kommentoijasta itsestään. Valitettavasti.
Kommentit (40)
Piilota OFF-Topic keskustelu
<Ailu> Siinä Fine Diningissä maksaa ruuan lisäksi aika paljon muutkin esiat, esim. voi olla että ruoka tulee 500 euron lautasella. Fine Dining on enemmänki kokemus.
<ovaali> Siis hienommissa ravintoloissahan ei ole pelkkä ruoka pointtina, vaan kokonaisvaltainen kokemus asioinnista sielä. Jotkut osaa arvostaa jotkut ei. Ne jotka arvostaa niin myös maksaa sellasesta.
<cunningly> Ihan hyviä pointteja tosiaan siitä miten muut ihmiset ei hiffaa jos joku toinen haluu käyttää rahansa eri tavalla. Ite tykkään reissata, käydä ulkona syömässä ja asua vuokralla keskustassa ja ajella fillarilla. Uskomatonta miten se elämäntapa ei mahu tiettyjen duunifrendien kaaliin jolla on 300k asuntolainaa, 2 autoa rahotuksella ja ihmettelee miten mulla hilloperseellä on muka varaa reissata ja käydä ulkona syömässä.
<Cynde> Minusta on toisinaan kiva käydä hienosti syömässä ravintolassa. Mut käynkin yleensä sit kuitenki sellasissa mestoissa, joissa tulee maha täyteen.
<bauweri> Temetonni on asian ytimes
<Pirihannu> Sillitepi Siinäpä se syy, miksi harrastuksiini kuuluu pääasiassa runkkaaminen ja rasismi. Oon mie kyllä joskus pilluaki saanu, mutta ei niin harvinaista toimintaa voi oikein harrastukseks kutsua.
<Squdi> En dissaa välttämättä mutta kommenteista huomaa että jengi ei juuri ole gourmet ravintoloissa käynyt. Siis niissä maksetaan ruokalajeista. Eli vaikka näette kokki ohjelmassa säälittävän lasten annoksen niin se voisi olla raflassa esim yksi viidestä ruokalajista riippuen montako asiakas tilaa. Asiakas voi joko tilata kaikki erikseen tai kokeilla jotain raflan omaa ennalta suunniteltua vaikka neljän lajin komboa. Ajatuksena on juuri että asiakas saa useita loistavia makuja kerta käynnillä. Hintataso on toinen mutta jos safkaa rakastaa niin on se sen arvoista vaikka kerran vuodessa käydä.
<räppänä> Oikeeoppisesti tota paskaa suihkittu tohon lautasen pintaan, mitä on sitte asiakkaan mahdollisimman vittumaista siitä jollain haarukalla koittaa keräillä.
<Theemu> Ei kai kukaan meekkään hienompaan ravintolaan asenteella rax-överit. Hyvää ruokaa, hyvää seuraa, hyvää juomaa. Keksin äkkiseltään aika monta huonompaakin sijoituskohdetta. :p
<Kvaari> Täällä sossupummit ulisee, kun ei ole varaa käydä ulkona syömässä.
<Hudetsu> Ainakin ravintoloissa täällä Suomen kamaralla on tietyt annospainot/koot, joita noudatetaa tuoton maksimoimiseksi. Eri asia tietysti on sitten oikeasti ne tyyriit paikat, joissa käy se 1% ihmisistä (lue rikkaat).
<pötky> poronkäristystä ja pottumuusia ei voita mikkään gurmee ruuat,kyyti pojaksi iso lasillinen kylymää maitoa
<Soidinmenot> Kuka edes menee mihinkää vähä tasokkaampaan ravintolaan syömään mahaa täyteen? :D Itse ainakin menen nauttimaan ruoan mausta, seurasta ja juomasta. Tehkää tekin näin, niin ette pety. Se, että kuinka kalliita ja upeita makuelämyksiä haluaa saada, riippuu ihan omasta tahdosta ja rahapussista.
<Cassike> Tyttöystävän kans tapana käydä kerran vuodessa nauttimas tasting menu jossain erikoisemmas paikas. Kyl siinä tulee täyteen ja ruoka on aivan toisesta maailmasta. Kallistahan se on ku mikä mutta about 200e per vuosi ei nyt maailmaa kaada. Ja niille jotka valitatte et 40 eurolla ei tuu maha täyteen ni ei oikeessa fine dining paikassa tolla hinnalla saa elämystä. Ja en ole Aino Kopra vaan ihan opiskelija joka on osa-aikasena töissä.
<^PKN^> Nyt on pakko hehkuttaa Farangin tasting menua.. Ihan uskomattoman hyvää ja tulee täyteen!! Perus S/K-ryhmän "ravintolat" on sitä ylihintaista paskaa.
<Chiparish> Gourmet ruuan ainoa tarkoitus on liian korkea hinta. Pidetään köyhät pois, niin elitisti saa ruokailla ilman likaisen pohjasakan läsnäoloa. Siinä se yksinkertainen vastaus, jos vielä ihmetyttää.
<Maginot> Se kuka keksi alunperin pistää herneenversoa aterioiden päälle elelee varmaan jossain rojaltimiljonäärinä.
<Finlandlion> Gourmet-ravintoloiden idea on juuri se, että sieltä haetaan makuelämyksiä ja juttuja, mitä et arjesta välttämättä löydä.
<Kimble2> Mikäs siinä, jos tykkää. Lauantai makkarakin on ihan hyvää.
<apobase1111> Sillitepi... Juuri näin. Nälän taltutan ihan normaalilla koti- ja lounasravintolaruoalla, mutta kun haluan syödä hyvin, menen nauttimaan makuja ja silloin annoskoko on toissijainen. Mikäli saan hyvää ruokaa, hyvistä raaka-aineista ja pidän syömästäni, niin kaikki voittaa. Aina ei tee mieli vetää naamaan mitään hiilariövereitä, vaan hienosti tehty kokin käsityönä tehty taidonnäyte on mahtavaa.
<Mazu> Kibester 35? on kyllä vielä melko vähän gourmet-ruuasta.. etkai vain ottanu 4 ruokalajin illallisesta vain yhtä osaa?
<ynnykkämaito> Gourmet-ruuissa ärsyttää se että se kastike pitää pierasta ympäri lautasta ruuan viereen mistä se on vaikea syödä.
<cliffbarnes> Saikos ruualla leikkiä
<taivaanpukki> Kibester - Mä en useaan otteeseen ole saanut tyydytystä edes maun puolesta. Pizza aina pelastaa illan. Sitä paitsi, oon lakannu käymästä näissä fancyilloissa, koska ei kiinnosta usean pettymyksen jälkeen taas pulittaa sitä 40e. 60e jos vielä juopottelee.
<Poljin> Niin. Gourmetista maksaa mielellään ne jotka sitä arvostaa. Maksaahan jotkut paljon kalliista urheiluautostakin, vaikka normaalissa liikenteessä pärjäisi ihan hyvin ns. perusautollakin. Ahdasmieliset kommentit kertovat lähinnä kommentoijasta itsestään. Valitettavasti.
<Sillitepi> Kibester, kyllä hyvä ruoka/hyvä ravintola on rahansa arvoinen. Luksustuotehan tuo Fine Dining on (tosin tuo 35? ei vielä Fine Diningia kustanna) Mutta toinen haluaa teatteriin, kolmas ostaa moottoripyörän, neljäs syö kalliisti ja viides käy huorissa. Kaikki maksaa. Paitsi rasiassa roikkuminen ja runkkailu.
<Odd-o> Kibester Missähän päin maailmaa saa gourmet-ruokaa 35 eurolla? =D
<house83> Joo hyvästä ravintolasta ei lähdetä nälkäsenä pois. Kävisin joka päivä syömässä ravintolassa, jos olis rahaa.
<Accure> Kokkiohjelmat vois työntää jollekkin omalle kanavalle..
<Von Hiren> Hienoperseet nyrpistelevät ensin tuomareina kaikenmaailman kisoissa missä nöyryytetään kilpailijoita. Sitten avataan ravintola, missä 100e hintaan saa ihmetellä keisarin uusia vaatteita ja vesikin maksaa 10e. Sitä on gourmet, pelkkää huijausta. Makkara nuotiolla on plajon antoisampi elämys, varsinkin jos saa itse sytyttää notskin ja paistaa sen hiihotlenkin lomassa.
<ryynästoivo> Pyyhitään eka lautasen reunat liinalla ja sit roiskitaan siihe 1cl kastikeluiru.
<Setä_Fazer> Kyllä mulle riittää ihan Double Quarter Pounder With Cheese -ateria ja kolme juustoa. Hintaa alle kymppi ja ei tarvi kiistellä onko gurmeeta vai ei.
<HubiBuppeli> Joo tää klassinen teema ei oikein skulaa kommenttien osalta :D
<Kibester> Ne pari kertaa mitä oon käyny jossain gourmet-paikassa on kyllä jääny kyrpimään. Ilmeisesti siellä on pointtina nimenomaan se maku, eikä se nälän siirtäminen. Hyvä ruoka on toki kiva asia, mut kyllä siinä vaa tuntee olonsa melko tyhmäks ku maksaa jotain 35e ruoasta ja sen jälkee käy mäkkärissä.
<SemiVeikee> on siellä paskaakin
<c-pari> Siellä ole yleensä muutakun kolme risua poikittain, kokki aivastanu majoneesit ympäri lautasta ja joku puoliraaka, "hienosti" viillelty pottu ja hintaa 65?
<Metsien_mies> huippu ravintoloissa ruoka maksaa monta sataa ja annos kärpäsen paskan kokonen
<largehc> Toi toinenhan on sushia! :D
<jartsuhattu> Oikeasta maksaisin 178e+alv.
<ameces> Päälimmäiseksi se, mistä maksetaan. T. kolmen tähden michelin-jallu
Uusimmat profiilikuvat
Foorumilla tapahtuu