Quantcast

Lähettäjä:

Lihavamanaatti Lihavamanaatti

Junien nopeudet ihmetyttää

3 / 5 (18 ääntä)

Junien nopeudet ihmetyttää

Julkaistu: 31.3.2019 15:04

2.5K
Palkkio lähettäjälle: +100 RR

Lähettäjä: Lihavamanaatti Lihavamanaatti

Otsikko: Junien nopeudet ihmetyttää

Hakusanat: junat, taajamajuna, nopeus, rajoitukset, tekstari, palsta,

3 / 5 (18 ääntä)

ILMOITA ASIATON SISÄLTÖ

Mikäli tämä mediatiedosto on mielestäsi sopimaton tai omistat tekijänoikeudet mediatiedostoon ja haluat sen poistettavaksi, voit lähettää siitä meille ilmoituksen.

Valitse mielestäsi parhaiten kuvaava ilmoitus mediatiedostosta.

Syy

repostMediaId

Lyhyt selvitys

Merkkejä jäljellä

600

Kommentointiin liittyvät säännöt voit lukea tästä.

Kommentti ei liity mediaan

Eniten ääniä saaneet kommentit

Aika: 2019-03-31 17:25:23

+38214

<Kalupalli> +5 RR

DAI itseasiassa menee juuri päinvastoin kuin arkijärjellä nopeasti ajattelisi. Tärinä ei liikenteen (tai raideliilenteen) vaikutuksesta kalliossa paljolti etene, mutta runkoäänet taas kantautuvat siinä pitkälle. Pehmeässä maassa kuten savessa tai siltissä tärinä taas leviää laajalle mutta ääni vaimenee nopeasti. Tätä voi ajatella niin että juna saa kulkiessaan pehmeän aineen liikkumaan enemmän kuin kovan aineen samoin kuin pöydälle pudotettu kuula saa äänen kuulumaan mutta hyytelöön pudotettu saa tärinän kantautumaan kauemmas.

44

Aika: 2019-03-31 15:57:18

+18801

<realtaste> +5 RR

Chris P Bacon Varmaan tyypin kotona, meinaan jos junarata menee alle ~100m päästä asutuksesta,niin se tärinä kantautuu kyllä maata pitkin asuntoon melko selkeästi. Edellinen työpaikka oli ~75m päässä junaradasta ja vaikka se säiliöjuna ajoikin hitaasti siitä ohi, niin työpaikan lattia pomputti melkein kuin maanjäristyksen aikana. Voin vaan kuvitella kuinka paljon se vaikuttaa sitten esim pieneen puiseen omakotitaloon.

20

Kommentit (13)

Piilota OFF-Topic keskustelu

01.04.2019 09:07

<Kalupalli> DosenttiTJ kiitos tarkennuksesta. Yleistäen kommenttini kirjoitinkin, kun ei ammattijargonia kehtaa liiemmin viljellä. Tuossa olet täydellisen oikeassa että ihminen ja sen herkkyys on suurin muuttuja tärinöissä. Meilläkin tärinämittarit näyttää että ollaan ~40% sallituista rajoista ja silti yksi eläkeläinen on sitä mieltä että talo sortuu ja tunti louhinnasta vielä astiat helisee.

01.04.2019 07:25

<DosenttiEV> Ihmiset on siitä jänniä, että samat tyypit, jotka suvaitsee ihan ketä ja mitä vaan, on sitä samaa porukkaa, joka valittaa eniten rakentamisesta ja liikenteestä. Jos erehdyt ajamaan tämän tietyn ihmistyypin talon ohi tiehöylällä, tulee talon/huoneiston omistaja kertomaan sinulle, kuinka astiakaappi on tippunut vuoksesi lattialle, pihamaan ainut puska kuollut aiheuttaneistasi päästöistä ja lapsiakaan ei enää uskalla päästää ulos.

01.04.2019 07:19

<DosenttiEV> @Kalupalli , @DAI Näin tärinäasioita konsultoivana tyhjäntoimittajana ja -mittauksia tehneenä voin sanoa, että 1) kyllä se liikennetärinä (ratikka/rautatie) etenee myös kalliossa, eikä ole vain runkomelua. Oikeassa olet siinä, että verrattuna liikennetärinä >< louhinta, tärinä vaimenee huomattavan nopeasti kalliopinnassa. 2) Rakennuksessa havaitun tärinän suuruuteen vaikuttaa maaperän esim. maaperän kosteus, rakenteen perustamistapa ja -materiaalit, mutta ennen kaikkea ihmisen herkkyys. PK-seudun rikkaille rakennetaan taloja, joissa asia on ratkaistu tärinäeristämällä rakenteet sylomerilla.

01.04.2019 06:06

<tuuhee> JEEhova Tehtaan rata kyseessä, eivät kaahaa. Pihaa auraava traktori pitää kauheeta ääntä jo pelkällä lumen työntämisellä, sitten jos vielä paiskoo kauhaa niin se on niitä bonuksia, kun asuu osittain maan alla.

01.04.2019 02:21

<Jakedus> itse asun 40 metriä radasta, eikä haittaa pätkän vertaa. Vieno tärinä nukuttaa rauhalliseen uneen illalla, junalla siis nopeutta noin 60-70kmh kun meidän ohi menee. Matkustajajunat menee vitusti kovempaa mutta se tärähdys on ohi alle sekunnissa. Junista asutuksen lähellä valittavat ovat täysiä kyrpiä joita ei pidä ottaa missään asiassa tosissaan.

31.03.2019 23:29

<JEEhova> tuuhee about 500m junarataan ja yöllä kuulee ku zuup zuup menee siellä,eikä haittaa yhtään :D

31.03.2019 17:25

<Kalupalli> DAI itseasiassa menee juuri päinvastoin kuin arkijärjellä nopeasti ajattelisi. Tärinä ei liikenteen (tai raideliilenteen) vaikutuksesta kalliossa paljolti etene, mutta runkoäänet taas kantautuvat siinä pitkälle. Pehmeässä maassa kuten savessa tai siltissä tärinä taas leviää laajalle mutta ääni vaimenee nopeasti. Tätä voi ajatella niin että juna saa kulkiessaan pehmeän aineen liikkumaan enemmän kuin kovan aineen samoin kuin pöydälle pudotettu kuula saa äänen kuulumaan mutta hyytelöön pudotettu saa tärinän kantautumaan kauemmas.

31.03.2019 17:18

<Sienimise> "Valitan koska en viitsi keksiä tapaa jolla voisin vaikuttaa asiaan oikeasti"

31.03.2019 16:46

<tuuhee> DAI Mikä sitten on pitkälle? Itse asun noin 120m päässä radasta, ei haittaa, mutta pystyn sanomaan milloin juna menee.

31.03.2019 16:05

<DAI> realtaste: Tärinä riippuu hyvin pitkälle maaperän laadusta. Jos rata ja talon perustukset ovat kalliossa kiinni tai lähellä sitä, tärinä varmasti kantautuu taloon asti, mutta pehmeässä maassa tärinä ei kanna kovinkaan pitkälle.

31.03.2019 15:57

<realtaste> Chris P Bacon Varmaan tyypin kotona, meinaan jos junarata menee alle ~100m päästä asutuksesta,niin se tärinä kantautuu kyllä maata pitkin asuntoon melko selkeästi. Edellinen työpaikka oli ~75m päässä junaradasta ja vaikka se säiliöjuna ajoikin hitaasti siitä ohi, niin työpaikan lattia pomputti melkein kuin maanjäristyksen aikana. Voin vaan kuvitella kuinka paljon se vaikuttaa sitten esim pieneen puiseen omakotitaloon.

31.03.2019 15:32

<BetBet> Maailma muuttukoon, tässä tapauksessa muuttakoon, minä en saatana!

31.03.2019 15:31

<Chris P Bacon> Siis junassa tärisee vai jossain muualla ? :D

Foorumilla tapahtuu

Jonossa on 35 mediaa! Lähetä uusi kuva/video tästä.
Lähetä uusi media

Riemurasia kysyy:

Mistä olet saanut ATK ongelmiin apua?

Valmistajan sivulta
Keskusteluryhmästä
Kavereilta
Säädin itse
Ei ongelmia
EOS
Muualta netistå

SAMANKALTAISIA

Asialliset nopeudet!

44 106 katselukertaa

Junien törmäystestejä

20 568 katselukertaa

Kommentointiin liittyvät säännöt

  • Pyri kunnioittamaan muita kirjoittajia ja heidän mielipiteitään.
  • Merkitse kommenttisi lähetysvaiheessa off-topiciksi mikäli se ei liity mitenkään itse mediaan.
  • Ylläpidolla on oikeus poistaa kommentti ilman mitään erillistä ilmoitusta.
  • Jylppy-Galleriaan ei hyväksytä poliittisten äärilaitojen riitelyä tai maahanmuuttopolitiikkaan liittyviä medioita tai kommentteja, niillä ei ole mitään viihdearvoa eivätkä ne tästä syystä sovellu Riemurasiaan.
  • Kiihottaminen kansanryhmää vastaan on kiellettyä.
  • Väkivallalla tai millään muullakaan uhkailua ei sallita, kohdistuipa se toiseen kirjoittajaan, julkisuuden henkilöön tai tuntemattomaan ihmiseen. Myöskään muita ei saa kannustaa väkivaltaan tai vainoon.
  • Linkit jotka sisältävät erotiikkaa, väkivaltaa, häiritseviä kuvia tai mainontaa ovat kiellettyjä.
  • Poistamme mainostarkoituksessa laaditut kirjoitukset, olipa mainostettava asia sitten tavara, palvelu, aate tai maailmankatsomus. Puolueen tai uskonnon kiihkeä tuputtaminen voi olla myös mainostamista.
  • Yksityiselämään kuuluvia asioita ei saa julkaista. Tämä tarkoittaa mm. puhelinnumeroita, osoitetietoja ja sähköpostiosoitteita.
  • Toistuva saman asian kommentointi on kiellettyä.
  • Mediaan liittymättömät kommentit, kuten maahanmuuttopoliikka tapahtuu foormilla. Pääset siihen tästä. Sallimme kuitenkin mediaan liittymättömät kirjoitukset tietyissä rajoissa. On myös välillä piristävää kuulla käyttäjien omia hauskoja kokemuksia elämästä.
  • Jatkuvista sääntöjen rikkomisesta ylläpidolla on oikeus antaa käyttäjälle varoitus (7 päivän kirjoitus -ja äänestyskielto) sekä räikeimmissä tapauksissa porttikielto sivustolle tai tunnuksen poisto.
  • Kaikkien näiden sääntöjen jälkeen pyritään pitämään keskustelu kuitenkin rentona.