Lähettäjä:
OrnatkurJättiläiskalmareita
Kuvakollaasi todellisista hirviöistä sekä niiden taustoista. Jättiläiskalmari on tunnettu aina jollain tasolla, mutta ensimmäisen kerran sen kuvasi Tsuenami Kubodera japanin rannikolla vuonna 2004 eräänlaisella vedenalaisella riistakameralla (Kuva 1). Vuonna 2006 hän onnistui onkimaan sellaisen (Kuva 2). Vuonna 2013 sama heppuli oli mukana järjettömän kalliilla tutkimusretkellä, jolla saatiin eeppistä videota siitä luonnollisessa ympäristössään silmästä silmään. (Kuva 3, se syö alla olevaa pienempää syöttikalmaria) Jouluna 2015 luonto teki jekun, lukemattomien ihmisten elämätyöstä huolimatta yksi eläin päätti tulla uiskentelemaan erääseen japanilaiseen satamaan, (Kuvat 4 ja 5) sukeltajana paikallinen Akinobu Kimura. Jälkimmäinen havainto on tuntunut jääneen valitettavan vähälle huomiolle vaikka kuvanlaatu ja yksityiskohdat ovat kerrassaan ennennäkemättömiä. Jättiläiskalmari, Architeus Dux, elää kaikissa merissä (myös norjan rannikolla, mistä legenda krakenista on lähtöisin) sillä pitäisi olla kaksi pitkää pyyntilonkeroa, mutta ne puuttuu kaikilta kuvatuilta yksilöiltä, joten henkilökohtaisesti uskon niiden oleva tieteelle tuntemattomia jättiläiskalmareita. Kuvassa 6 näkyy vain etelämantereella elävä kolossikalmari Mesonyteuthis Hamiltoni, joka tunnetaan vain muutamasta kohtaamisesta venäläisten kalastajien kanssa. Se on pienempi mutta paljon painavampi kuin jättiläiskalmari. Viimeisenä kaskelotti jolla on suupielessään juuri saalistettu jättiläiskalmari. Kaskelotille on päivittäinen askare metsästää eläimiä jotka ovat meille myyttisiä, jopa siinä määrin, että nisäkkäänä se saattaa kuolla janoon, jos se ei ole saanut makeaa vettä kalmareista. Lisäksi kaskelotilla on tärkeä rooli lannoittaa meren pintakerroksen planktonikasvua jättiläiskalmareista peräisin olevilla jätöksillä.
Lähettäjä: Ornatkur
Otsikko: Jättiläiskalmareita
Kuvaus: Kuvakollaasi todellisista hirviöistä sekä niiden taustoista. Jättiläiskalmari on tunnettu aina jollain tasolla, mutta ensimmäisen kerran sen kuvasi Tsuenami Kubodera japanin rannikolla vuonna 2004 eräänlaisella vedenalaisella riistakameralla (Kuva 1). Vuonna 2006 hän onnistui onkimaan sellaisen (Kuva 2). Vuonna 2013 sama heppuli oli mukana järjettömän kalliilla tutkimusretkellä, jolla saatiin eeppistä videota siitä luonnollisessa ympäristössään silmästä silmään. (Kuva 3, se syö alla olevaa pienempää syöttikalmaria) Jouluna 2015 luonto teki jekun, lukemattomien ihmisten elämätyöstä huolimatta yksi eläin päätti tulla uiskentelemaan erääseen japanilaiseen satamaan, (Kuvat 4 ja 5) sukeltajana paikallinen Akinobu Kimura. Jälkimmäinen havainto on tuntunut jääneen valitettavan vähälle huomiolle vaikka kuvanlaatu ja yksityiskohdat ovat kerrassaan ennennäkemättömiä. Jättiläiskalmari, Architeus Dux, elää kaikissa merissä (myös norjan rannikolla, mistä legenda krakenista on lähtöisin) sillä pitäisi olla kaksi pitkää pyyntilonkeroa, mutta ne puuttuu kaikilta kuvatuilta yksilöiltä, joten henkilökohtaisesti uskon niiden oleva tieteelle tuntemattomia jättiläiskalmareita. Kuvassa 6 näkyy vain etelämantereella elävä kolossikalmari Mesonyteuthis Hamiltoni, joka tunnetaan vain muutamasta kohtaamisesta venäläisten kalastajien kanssa. Se on pienempi mutta paljon painavampi kuin jättiläiskalmari. Viimeisenä kaskelotti jolla on suupielessään juuri saalistettu jättiläiskalmari. Kaskelotille on päivittäinen askare metsästää eläimiä jotka ovat meille myyttisiä, jopa siinä määrin, että nisäkkäänä se saattaa kuolla janoon, jos se ei ole saanut makeaa vettä kalmareista. Lisäksi kaskelotilla on tärkeä rooli lannoittaa meren pintakerroksen planktonikasvua jättiläiskalmareista peräisin olevilla jätöksillä.
Hakusanat: jättiläiskalmari, meri, Cousteau, tiede, kiinnostus, hirviö, meripeto, kraken, ,
ILMOITA ASIATON SISÄLTÖ
Valitse mielestäsi parhaiten kuvaava ilmoitus mediatiedostosta.
Syy
repostMediaId
Lyhyt selvitys
600
Kommentti ei liity mediaan
Eniten ääniä saaneet kommentit
Aika: 2016-06-17 10:48:45
+6735
<dibadu>
Se on jännä, että tääki otus on kuvattu ekaa kertaa vasta 2004. Saa nähä millasia otuksia sitä vielä tulee valtamerissä vastaan, kun teknologia kehittyy.
Aika: 2016-06-17 10:29:52
+908
<Zotto>
Ensimmäiset vihjeet jättäläiskalmarista saatiin ihmettelemällä kuppimaisia jälkiä kaskelotin suun ympärillä. Sitä voi vain kuvitella miltä tuntui 1800 valaan metsästäjästä löytää jättimäisiä imukupin jälkiä valaasta.
Aika: 2016-06-17 10:49:43
+637
<claymohre>
"Kaskelotille on päivittäinen askare metsästää eläimiä jotka ovat meille myyttisiä, jopa siinä määrin, että nisäkkäänä se saattaa kuolla janoon, jos se ei ole saanut makeaa vettä kalmareista" Taas mielenkiintoinen tiedonjyvä. Eli kalmari on kaskelotille kuin vesipiste
Kommentit (27)
Piilota OFF-Topic keskustelu
<Alaric> kirja oli parempi kuin tuo tv-leffa. kannattaa katsastaa Peter Benchleyn "Peto", sama tyyppi kirjoitti myös Tappajahain. tuli lukaistua pienenä yhdeltä istumalta ja on kyllä sen jälkeen ollu kiinnostus merta kohtaa ihan toista.
<Chhataree> Jos jonkun mielestä hämiksille pitäis antaa napalmia niin tää veikkonen antaa mulle sellaisia samanlaisia viboja.
<spyrdex> Ainakin toisessa viimeisessä kuvassa on kolossikalmari, saattaa kolmannessakin olla mutta loput jättilaiskalmareita.
<pulumige> http://www.imdb.com/title/tt0115109/?ref_=nv_sr_4 Muistajat muistaa. 5/5 tärinät muksuna
<pakseli> Tonny Se lopetti toimintansa jo 90-luvulla ;-j
<ranee> Jättiläiskalmarilla on maailman isoin silmä
<Kurppale94> Red Alert 2 http://cnc.wikia.com/wiki/Giant_squid
<heipparallaa> Zotto Kyllä niillä oli ihan riittävästi tekemistä sen pääonteloiden öljyn eli traanin kanssa.
<FreddyKrueger> jättiläisjalmari
<fliNe> Tää on niin jännää, mutta niin pelottavaa. Joku laitesukellus meressä on kiehtova ajatus, mutta mä en uskalla pelata edes pelejä missä pitää mennä uimaan syvään veteen.
<henkkaseitan> What is dead..
<BokeLai> Zotto Oliko siellä 1800 valaan metsästäjää paikalla?
<Tonny> Missä se käy tankkaamassa? No Kalmarin Unionilla! Ba dum tiss!!!
<Irhvin 93> Ja jättiläiskalmari ei vielä edes oo se isoin perkele vaan Kolossikalmari.
<GyRo> kiintiökommentti japanialaisten pervoilusta.
<JuhQQQ> Tässä on syy miksi en tykkää uida meressä :S
<Steinar> Kimura mainittu! tatamilla tavataan!
<Chamonix> Krakens everywhere.
<LukePerry> Olen pettynyt. Ei ollut "Banana for scale". Nyt uskon jättiläisiin ja kalmareihin vieläkin vähemmän.
<BetBet> Komeita, mutta ei mitään Krakeneita kuitenkaan :(
<claymohre> "Kaskelotille on päivittäinen askare metsästää eläimiä jotka ovat meille myyttisiä, jopa siinä määrin, että nisäkkäänä se saattaa kuolla janoon, jos se ei ole saanut makeaa vettä kalmareista" Taas mielenkiintoinen tiedonjyvä. Eli kalmari on kaskelotille kuin vesipiste
<dibadu> Se on jännä, että tääki otus on kuvattu ekaa kertaa vasta 2004. Saa nähä millasia otuksia sitä vielä tulee valtamerissä vastaan, kun teknologia kehittyy.
<blackwater park> http://www.imdb.com/title/tt0115109/?ref_=nm_flmg_act_20 Tässä omasta mielestä hyvä ja kiinnostava elokuva.
<Virtahippo> Olen jo aina mökillä siinä kusisessa lammessa uidessani ihan huonona, että joku 30kg jättihauki luulee vehjettäni anorektiseksi kastemadoksi ja syö sen. En varmaan enää ikinä voi mennä mereen tms. uimaan, kun olen lukenut näistä virtsaputkeen pesiytyvistä piikkikaloista yms. hirviöistä...
<Kurukka> Ensimmäiset vihjeet jättiläiskalmareista saatiin kun tutustuttiin japanilaiseen aikuisviihteeseen.
<FREEPENISENLARGEMENT> Panisin.
<Zotto> Ensimmäiset vihjeet jättäläiskalmarista saatiin ihmettelemällä kuppimaisia jälkiä kaskelotin suun ympärillä. Sitä voi vain kuvitella miltä tuntui 1800 valaan metsästäjästä löytää jättimäisiä imukupin jälkiä valaasta.
Uusimmat profiilikuvat
Foorumilla tapahtuu