Lähettäjä:
doomchildJääkaappiin vai ei?
Leipä ei kuulu pizzaan eikä ananas jääkaappiin.
Lähettäjä: doomchild
Otsikko: Jääkaappiin vai ei?
Kuvaus: Leipä ei kuulu pizzaan eikä ananas jääkaappiin.
ILMOITA ASIATON SISÄLTÖ
Valitse mielestäsi parhaiten kuvaava ilmoitus mediatiedostosta.
Syy
repostMediaId
Lyhyt selvitys
600
Kommentti ei liity mediaan
Eniten ääniä saaneet kommentit
Aika: 2021-07-28 13:56:49
+3365
<Tomizor> +5 RR
Ihan oman maun mukaan. Aina uutisissa hoetaan esim ettei tomaattia kuulu säilyttää jääkaapissa. Mutta jos tykkää jääkaappi kylmästä tomaatista, niin sitten pitää niitä jääkaapissa. Simppeliä.
Aika: 2021-07-28 14:16:50
+13684
<Askila> +5 RR
Jos leipä kuluu nopeasti niin miksei olisi pois jääkaapista.. ittekseen kun asun niin jos ei se leipä 4 päivässä ole syöty niin se on homeessa.. toisin kuin jos pitää jääkaapissa.. Lisäksi, moni pitää pakkasessa ekstra leipää mikä sitten sulamaan kun vanha syöty.
Aika: 2021-07-28 16:58:49
+2794
<Onanaattori> +5 RR
Suurin osa elintarveikkeista säilyy paremmin jääkaapissa.
Aika: 2021-07-28 14:34:01
+8180
<Essoc> +5 RR
Ite heitän aina esim. Ruispalapussin suoraan kaupasta tullessa pakastimeen. Sitten aina sulatan mikrossa leipä kerrallaan. Aina saa tuoreen makuista leipää eikä puol pussia homehdu tai kuivahda pöydälle, jos ei syö kaikkia leipiä parissa päivässä.
Kommentit (42)
Piilota OFF-Topic keskustelu
<Flinck> Kesällä kuumilla keleillä säilytän leipää jääkaapissa, eipä ole heti homeessa. Tiettyjen tuotteiden säilytysohjeissahan lukee että "säilyy avaamattomana huoneenlämmössä, avattuna jääkaapissa n päivää"
<niinjustse> Tomaatit kadottaa aromit nopeasti viileässä, mutta esim paprika säilyy taas paremmin. Munaoppina se, että munan säilytysasento on tärkeämpi, eli kapea puoli alaspäin. Kuten tässä jo kommentoitiin, niin pakastin on paras leipomotuotteille
<Donnerweben> Paahtoleipää pidän pakkasessa, tulee niin harvoin leipää mutusteltua mutta kun sitä syö, niin on helppo suoraa pakkasesta heittää leivänpaahtimeen pari palaa.
<Enmittee> Jotkut suklaat on melkein parempia kylmänä, mutta makuasia sekin. Kananmunat laitan yleensä vain kesällä jääkaappiin kun kämpässä alkaa olemaan turhan kuuma.
<WarMouse> Vedän kaikki suoraan vessasta.
<Asuban> Leipä tiivistyy jääkaapissa. Parempi sitten ottaa pieni erä pussiin pöydälle ja loput pakkaseen. Kananmunat taas laitetaan jääkaappiin, jos ne on kaupassa jo jääkaapissa. Jenkeissä kananmunantuottajat pesevät kaikki kananmunat koneellisesti, joka putsaa kananmunaa suojaavan kalvon ja jenkkimunat täytyy olla jääkaapissa. Euroopassa kananmunia ei pestä, koska niitä ei tarvi pestä eikä niitä näin ollen tarvi säilyttää jääkaapissa. Tärkeää on tasainen lämpötila kananmunan elinkaaren ajan.
<Jiusonium> Noista ainoastaan ketsuppi kuuluu jääkaappiin. Ja jos väität että säilyy pöydällä, niin tulet toisiin aatoksiin, kun olet kerran siivonnut ketsuppia katosta.
<thirvi> Jos leipä vaikuttaa kuivalta, niin monta kertaa se ei ole kuivunut vaan tärkkelys on kiteytynyt. Nopea pyöräytys mikrossa ja leipä on taas pehmeää. Leipäviipaleita meillä on pakastimessa. Sieltä on helppo ottaa viipale kerrallaan laittaa leivänpaahtimeen jäisenä.. hyvä hätävara ja toimii.
<BetBet> Kanakotka Aivan oikein. Leivän säilömisestä on luonnollista siirtyä keksimään BetBetille kotipaikkoja, eikä se suinkaan ole epätoivoista persekipuilua.
<Näätä TÄ!> Riippuu leivästä mitä sinne pakastimeen änkee. Ruisleipä kestää ihan hyvin ilman, että se juurikaan sulaessaan miksikään muuttuu. Noh, ostinpa tuossa pirkanan kauraleipää ja ei tarvinnut edes pakastaa, niin margalla voitelee jo käsiään. Vittu mikä kohu yhdestä leivästä pakkases.
<TerttuK3ttu> Persekipuinen hinttari mussuttaa leivästä vaikka ei ole päivääkään tehnyt töitä :D Kovin on soijaista. Mutta GO vihervassari GO! Kauppoja on joka puolella :D
<Kanakotka> PS. Kukaan ei yllättynyt että BetBet on hesasta. Sielläpäin muutaman kerran käyneenä voin sanoa, etten ole missään muualla maailmassa nähnyt niin mitätöntä maalaiskylää. Sen verran mitätön kaupunki on, että kun kysyt Hesassa asuvalta henkilöoletetulta, että missä Helsingin raja menee, niin vastaus on eittämättä "kehä kolmosen sisällä on Hesa".
<Kanakotka> Ihan näin pirkkaniksinä, leipä säilyy paljon paremmin kun se ei ole siellä muovipussissa. Muovipussissa se säilyy parhaillaan viikon. Se myös kovettuu, mutta sen kovetuksen leivästää saa pois laittamalla siihen nokareen voita päälle ja kymmeneksi sekunniksi mikroon. Leipää ei siis todellakaan tarvitse pakastaa sen takia, että sitä haluaisi säilyttää viikkoja.
<TerttuK3ttu> GO leipä GO, hinttarit pyytää anteeksi. Siksi homot ovat miehiä :D
<BetBet> Pyydän anteeksi kaikilta rasialaisilta kenelle kommenttini leipien säilytyksestä on mennyt näin pahasti tunteisiin.
<TerttuK3ttu> Go öyhötys, go triggeröitymiten :D Yhyy Mutta kun betbetin argumentti on valheelinen, nyyh.
<BetBet> Go Team Älämölö Go! Go Team Persekipu Go!
<TerttuK3ttu> Yhyy, minä triggeröidyin :D Leipäpolitiikka ja argumentti, on se olkiukko :D Heittomerkit, ei vittu mikä kallu. Soijanen hintti. Mutta kun maalla on kauppoja kivenheiton päässä. On se validi argumentti :D
<BetBet> Ja sitten väärinymmärrettiin ja triggeröidyttiin "väärästä" leipäpolitiikasta :D :D Go Team Persekipu Go!
<temewe> BetBet kerroppas ootko muistanut töitä hakea?
<TerttuK3ttu> BetBet Vai että on landella kauppoja kivenheiton päässä. Kyllä oli vihervassarin kalluinen argumentti :D Et ole soijainen hinttari kyssiä miettinyt? :D
<Kapa53> Ei ole ensimmäinen kerta kun leipä on löytynyt vaatekaapista ja silmälasit jääkaapista.
<BetBet> herald Se on nähtävästi nyt vain kerrottava :D
<herald> Mä ainakin pidän kaiken just siellä, missä haluan. Mitä se muille kuuluu?
<subaruduke> säilyttäkää elintarvikkeita niin kuin ne ovat kaupassa. Lähes kaiken säilyvyyttä voi pidentää pakastamalla ne, kunhan niitä ei ole jo kertaalleen pakastettu. Avatut elintarvikepakkaukset vaativat useimmiten jääkaappi säilytystä.
<Fingerpori> Huoneenlämpöisenä (lähestulkoon) kaikki on parempaa, maustesoossitkaan ei jämähdä purkinreunoihin kiinni
<BetBet> Kerran viikossa ruokakaupassa -tyypit on sitten oma rotunsa.
<BetBet> Kaikki landepaukut täällä kertomassa kuinka pakastavat leipiänsä :) Jos kauppa on joka suuntaan kivenheiton päässä ja muutenkin niiden ohi kulkee päivittäin, niin hitto soikoon ei niitä tarvi pakastimeen hamstrata.
<SirJakkuson> Itse pidän leipää jääkaapissa sen takia, jotta minimoin leivän homentumisen. Yksin kun sitä syö, niin sitä syö niin hitaasti, että joskus se kerkeää homehtua. Jääkaapissa se ei takuuvarmasti kerkeä homehtua.
<SirJakkuson> Leipä laitetaan ensin pakkaseen ja sen jälkeen jääkaappiin, kun se edellinen leipä siellä jääkaapissa on loppunut.
<Per-Einar> Ei leivän laittamista jääkaappiin vs pakastimeen voi verrata. Kyseessä on eri asia. Jääkaapissa leipä ei säily merkittävästi pitempään, kuin huoneenlämmössä. Pakastimessa taas säilyy kuukausia hyvänä. Kuitenkin on aivan sama säilyttääkö sitä leipää tai muita tuotteita jääkaapissa vai huoneenlämmössä. Makuasia, kumpikin on ihan yhtä "ok". Yksi virhe minkä ihmiset tekevät leipää pakastaessa on pakastaa se siinä leivän omassa pussissaan. Ne eivät ole varsinaisesti pakkasenkestäviä pussukoita jolloin repeävät helposti ja leivistä tulee kuivakoita. Oletko sinäkin aina pakastanut leivät väärin?
<Kuukkeli> ruisleipä pöydälle ja pussin suuta vähän auki. kuivaa mukavasti, ei homehdu ikään. Ketsuppi menee niin hitaasti, ettei se säily edes jääkaapissa.
<Halohjata> Paras pizza ikinä, kinkku ananas tonnikala
<Onanaattori> Suurin osa elintarveikkeista säilyy paremmin jääkaapissa.
<LionKing138> kananmunat säilyy pidempään huoneenlämmössä. Leivät pakastimeen. Käyttää sieltä sitämukaan kun haluaa.
<Why> Sain äskettäin tietooni miksi ameriikan ihmiset laittaa kananmunat jääkaappiin. Siellä kananmunat pestään ja suojaava kerros lähtee pois. Euroopassa ei kananmunia pestä. Siksi ei kaupassakaan munia pidetä kylmässä.
<Kheldaur> Eipä noista mitään välttämättä tarvitse jääkaapissa säilyttää, säilyvät ihan huoneenlämmössä, olettaen että huone on ns. normaalin lämpöinen.
<Matsonius> tää on taas vähä riippuu mistä roikkuu tilanne, vanhempana aloin laittaa kurkun aina jääkaappiin. btw aika rohkeeta sanoa että wonder bread olisi leipää
<Essoc> Ite heitän aina esim. Ruispalapussin suoraan kaupasta tullessa pakastimeen. Sitten aina sulatan mikrossa leipä kerrallaan. Aina saa tuoreen makuista leipää eikä puol pussia homehdu tai kuivahda pöydälle, jos ei syö kaikkia leipiä parissa päivässä.
<Jonvaldr> Ketsuppi ja munat jääkaappiin. Suklaa jääkaappiin vain helteillä ja leipä pöydällä/pakastimessa.
<Askila> Jos leipä kuluu nopeasti niin miksei olisi pois jääkaapista.. ittekseen kun asun niin jos ei se leipä 4 päivässä ole syöty niin se on homeessa.. toisin kuin jos pitää jääkaapissa.. Lisäksi, moni pitää pakkasessa ekstra leipää mikä sitten sulamaan kun vanha syöty.
<Tomizor> Ihan oman maun mukaan. Aina uutisissa hoetaan esim ettei tomaattia kuulu säilyttää jääkaapissa. Mutta jos tykkää jääkaappi kylmästä tomaatista, niin sitten pitää niitä jääkaapissa. Simppeliä.
Uusimmat profiilikuvat
Foorumilla tapahtuu