Lähettäjä:
pekonimaggrFine dining pähkinänkuoressa
Toi on vissiin lasagne?
Lähettäjä: pekonimaggr
Otsikko: Fine dining pähkinänkuoressa
Kuvaus: Toi on vissiin lasagne?
Hakusanat: fine, dining, annos, pienoismalli, ruoka, ravintola, pieni, kirpunpaska, keskellä, lautasta,
ILMOITA ASIATON SISÄLTÖ
Valitse mielestäsi parhaiten kuvaava ilmoitus mediatiedostosta.
Syy
repostMediaId
Lyhyt selvitys
600
Kommentti ei liity mediaan
Eniten ääniä saaneet kommentit
Aika: 2017-08-22 15:17:57
+19468
<Pun_Cala> +5 RR
Tällaisia kuvia lähettelee tyypit, jotka ei ole hienossa ravintolassa koskaan olleet. Näissä ravintoloissa syödään maun, ei nälän takia. Tarjosin vanhemmilleni illan Geraniumissa, 3:n Michelin-tähden ravintolassa Kööpenhaminassa (3hlöä/1600e). Kyllä, annokset on noin pieniä, mutta niitä tulee jotain 7-10 kpl. Lisäksi on kokin terveiset, joita tuli muistaakseni neljä kappaletta. Siis neljä tuollaista annosta ennen kuin varsinaiset annokset edes alkavat. Lisäksi tarjotaan aivan taivaallisen hyvää leipää, niin paljon kuin jaksat syödä. Ei niistä koskaan nälkäisenä pois lähde. Köyhänä kyllä :D
Aika: 2017-08-22 15:05:49
+38979
<Cre4tive> +5 RR
Hinta 46€
Aika: 2017-08-22 14:58:42
+1355
<v3k4> +5 RR
Lil' Bits
Aika: 2017-08-23 15:22:33
+2034
<picno> +5 RR
pun_cala siis voi olla hyvää ruokaa, mutta ei kai mikään ruoka ole 1600e arvoista. :D pistää vaan miettimään jos perus ravintolassakin, missä pärjää parilla kympillä, kate on jotain 70% luokkaa. Että millä perkeleellä ne perustelee noi hinnat. Ellei sit annoksen jälkeen pasko kultaa ja timantteja.:D
Aika: 2017-08-23 02:28:19
+5383
<Demented-Doktor> +5 RR
Makaronilaatikko ketsupilla on muuten ihan vitun hyvää, varsinki äiteen tekemänä
Kommentit (51)
Piilota OFF-Topic keskustelu
<{Alucard}> lasten annoksen alkupala
<Demawil> What is this, dinner for ants?
<Jorma90> Jo-Naz Sosialismin ja kommunismin raja on häilyvä ja ne kumpikin kattavat aika läjän erilaisia variaatioita. Joka tapauksessa, tekstissäsi ei liiemmin mitään konkreettista ollut, aika lailla silkkaa sanahelinää. Progressiivisesta verotuksesta olen samaa mieltä, on hyvä juttu että meillä sellainen on käytössä. Mutta miksi sinä olet sitä mieltä, että se on hyvä juttu? Voin oman kantani perustella jos haluat, mutta tahtoisin ensin kuulla sinun perustelusi.
<picno> pun_cala siis voi olla hyvää ruokaa, mutta ei kai mikään ruoka ole 1600e arvoista. :D pistää vaan miettimään jos perus ravintolassakin, missä pärjää parilla kympillä, kate on jotain 70% luokkaa. Että millä perkeleellä ne perustelee noi hinnat. Ellei sit annoksen jälkeen pasko kultaa ja timantteja.:D
<Jo-Naz> Jorma90 Taisi mennä tunteisiin? Ruskealla propagandalla tarkoitan puna-vihreän toimittajakunnan voivottelua siitä, kuinka ei kannata käydä töissä ja miten vain tukia riistetään. En muuten puhunut sosialismista vaan kommunismista. Suomikin on jossain määrin sosialistinen, mutta ei onneksi ainakaan vielä kommunistinen muuta kuin progressiivisen verotuksen osalta (tämä on ihan ok). Kaikki ääriajattelu on vaarallista, koska kokonaisuuden hahmotus sumenee oman idealismin tieltä. Sen huomaa mielestäni myös omassa kirjoituksessasi ja argumentaatiossasi. Faktat ja kokonaisuudet on tärkeä muistaa.
<Jorma90> https://fi.wikipedia.org/wiki/Espanjan_vallankumous_(1936)
<Jorma90> Jo-Naz En kirjoittanut tämän maan "propagandasta" (jos viitsit, voisit itse asiassa linkata Suomen "ruskean lehdistön" julkaisemaa propagandaa, niin näen konkreettisesti mitä tarkoitat. Muuta kuin maahanmuuttoon liittyviä, kiitos) vaan propagandasta mitä sinä olet niellyt. Puhuttaessa tuloeroista, sinä vain kohautat olkiasi ja sanot "mutta entäs sossutuet?" https://rationalwiki.org/wiki/Whataboutism Mitä tulee sosialismiin, niin ainut aika paikka missä tiedän modernilla aikaukaudella sen olleen käytössä muutoin kuin nimellisesti on Espanja sisällissodan aikaan.
<Kapa53> alkupalat, viinit, leivät pääruoka, jälkiruoka ja vaikka juustolautanen ja kalja. Fine dining-paikoissa tarkoitus vetää se koko setti, ei jää nälkä.
<Froqert> Hita ei ole aina laadun tae.
<Jo-Naz> Jorma90 Kyllä se on ihan ihmisenpsykologian tuntemus, kun saa ainakin itseni olemaan nykymenoa kapitalistisempi. Kommunismikin on kaunis ajatus, mutta käytännössä ihmiset ovat kollektiivisesti laiskoja ja omanapaisia, joten se ei vain voi toimia. "Miksi tekisin itse, jos saan saman palajon vähemmälläkin?". Jos tässä maasssa voidaan propagandasta puhua, se on kyllä ruskean lehdistön suoltama vasemmistosellainen. Jos tuntuu että tuloerot kasvavat, niin kyllä myös vastikkeettoman rahan jakaminen on lisääntynyt väh. samassa tahdissa. Eli vasemmistojärjestelmä "epäkannustaa" ihmisiä aivan liikaa.
<Cohibas76> Ei vain se ruoka, vaan kokonaisvaltainen elämys. Ja kyllä elämyksillä on hintalappu.
<anderson> Eihän sitä kannata mihinkään lähteä tai mitään tehdä kun kaikki maksaa. Mutta ehdottaisin silti että kerran elämänsä aikana jokainen kävisi maistamassa fine dining kokemuksen. Viinien kera. Helsingissä on valinnanvaraa aasia/eurooppa ja jopa suomalaisia lähiruoka fine dining mestoja (grön, juuri, finnjävel). Fine dining kokemusta voisin verrata siihen että koko ikänsä runkanneena saa sitten ekaa kertaa sitä oikeaa naista. Ei kaikkien juttu, mutta tuntuuhan se nyt ihan erilaiselta.
<Kanakotka> Pun_Cala Olen käynyt hienoissa ravintoloissa, ja se maku ei todellakaan ole mitenkään sen kummallisempi kun esimerkiksi kotona kasattu annos jonka saa kymmenesosahinnalla ja kymmenen kertaa isompana. Ns. Gourmet ravintolat ovat niille joilla on enemmän rahaa kuin järkeä.
<Junttilandia> Kaskiksessa saa kyllä naurettavaan hintaan hyvää fine diningia. Ainoa huono puoli on se että sinne on vaikea saada paikkaa.
<Omistaja> Hienoin ravintola missä oon koskaan käyny on varmaan Grotesk, eikä sekään ole mikään superöky paikka. En lähteny nälkäsenä ja olin ihmeissäni kuinka hyvää ruoka voikaan olla. Suosittelen jokaiselle käymään jossain vähän paremmassa ravintolassa ainakin kerran elämässään, hinnasta huolimattta.
<Demented-Doktor> Makaronilaatikko ketsupilla on muuten ihan vitun hyvää, varsinki äiteen tekemänä
<N-Iron> Pun_Cala, kiva että hyvän ravintolan löysit. Itse kävin vaan 2hlöä/200€ ravintoloissa, ja meno oli kuvan mukainen.
<Jorma90> Jo-Naz Jos et näe kasvavia tuloeroja ongelmallisena, niin hyvin on oikeistopropaganda uponnut. Onneksi Suomessa ei nyt ihan jenkkien mallilla olla, eli että rikkain 1% omistaisi selkeästi enemmän kuin alimmat 90%, mutta sinne päin ollaan menossa.
<Jiraya-sama> Elämys, eikä ravintoruokaa :p
<Pirvainen Kallu> Jo-Naz Juuri näin. Suvaitsevaisensivarin vasemmistopropaganda alkaa kyllä vituttamaan.
<Jo-Naz> SuvaitsevainenSivari Moni, joka on varakas tai hyvätuloinen, tekee äkkiä jopa 50-60h vkossa töitä tai vaihtoehtoisesti on joskus nuorempana tehnyt, jotta on saavuttanut tulotasonsa. Hyvin, hyvin harva on varakas vain onnen tai suvun kautta. Siksi en aina jaksaisi kuunnella tätä vasemmistolaista porua tuloeroista. Varsinkin kun Suomessa jokaisella on mahdollisuus opiskella itsensä vaikka lakimieheksi/lääkäriksi, jos muiden hyvät tulot vituttaa. Sanon tämän siitäkin huolimatta, että itse olen keskituloinen ja vaimoni hoitaja. Tuollainen ajatusmalli ei ainakaan kannusta ketään yrittämään.
<Jo-Naz> Pun_Cala Tämä on juurikin se idea. Ei tarvitse mennä edes paikkaan missä loppulasku on nelinumeroinen, riittää että menet oikeasti hyvään paikkaan (missä annosten hinta on keskivertoa kalliimpi). Jos paikka on makujen suhteen kunnianhimoinen ja keittiö ammattitaitoinen, on hieno fiilis syödä jotain mistä et välttämättä edes usko pitäväsi ja todeta silti, että "onpa muuten helvetin hyvää". Sen takia ns. valmiit menut on huikeita, kun kaikki on päätetty jo ennakkoon ja lajit on ajateltu tukemaan toisiaan. Ja nämä mainitsemasi kokin tervehdykset ovat usein aika ällistyttäviä.
<SuvaitsevainenSivari> Pun_CalaSinänsä joo, mutta ymmärrän silti kuvan pointin. Todellinen fine-dining on oikein kunnollista paskan hieromista alemman yhteiskuntaluokan naamaan ja alleviivaa massiivisia tuloeroja joiden keskellä elämme. Se herättää syystäkin vihamielisiä tunteita, kun iso osa ihmisistä tekee töitä 40 tuntia viikossa ja saa kuukaudessa sen verran käteen mitä ylempi kasti käyttää yhtenä iltana ruoka-hifistelyyn. Sitten samaan hengenvetoon nämä samaiset kermaperseet hallituksessa käyttää kaiken voimansa omien olojensa parantamiseen ja sanovat lähihoitajille, että pitäkää vähemmän lomia.
<labaa> Pun_Cala köyhälle kaikki on kallista. t. pärjään_muttei_kroisos
<fretkillr> Fine dining on kuin kulttuuri taidetta, ihan vitun turhaa
<Krtecek> Setech No, onhan joillekin ainoat alkoholituotteiden valinnan kriteerit halpa hinta sekä alkoholimäärä ja ajatus, että alkoholia voi juoda muistakin syistä kuin pään täyteen vetämiseksi, täysin vieras. Yllättävän usein samaa jengiä kuin "Miksi maksaa ateriasta satanen ku rullakebabilla saa vatsan täyteen kahdeksalla eurolla?"
<{SF}Perkele> Hyvissä paikoissa hintansa arvoisia makuelämyksiä, mutta nälän kanssa näihin paikkoihin on turha mennä.
<TapolanMUSTAjööti> Pun_Cala Pastaruokaan erikoistuneena voisin vinkata että on kyllä hieman suolainen hinta tuo, vaikka olis tauskin tekemät pöperöt ja tulis itse jeesus tervehtimään. Eipä onneks tarvi harmitella kun tuskin koskaan itsellä tulee olemaan noin paljon rahaa laittaa yhteen ravintolakäyntiin, mutta he joilla paalua on, niin mikäjottei.
<MrFiufaufou> Halvemmaksi tulee hankkia nainen joka rakastaa kokkaamista
<Laitala24> Fine-diningistä tulikin mieleen (nuudeeitä syön tässä): IKEA:n neliskanttiset jälkiruoka-kulhot / syvät lautaset on aivan loistavia nuudelien syömiseen. Näppärästi nuudelipakkauksen kokoisia eli nuudelit mausteineen kulhoon, kiehuvaa vettä päälle, rasian selailua 5min ja nuudeliateria on valmis.
<WremahThD> Kyllähän nämä hienot ravintolat ovat niin länsimaisen olemuksen multihuipentumia :D Siinä missä toiset ihmiset näkevät nälkää ja länsimaissakin syödään rahan puutteessa vain sitä halvinta paskaa, toiset ihmiset maksavat satoja dollareita/euroja siitä että joku kokki väsää konvehtin kokoisia ruokaneliöitä joihin sivellään jotain kultahippuja päälle. Mutta tasan ei käy onnen lahjat, mihinkähän nämä raharikkaat sitten rahansa työntäisivät jos eivät fine diningin tonnin laskuun?
<mathri_qutra> I ate garbage yesterday, and it didn't cost me 300 dollars. - Dr. Zoidberg
<slerbahuuli> Pun_Cala Juu, yleensä sitä ruokaa tulee eri osissa niin paljon että kyllä se nälkäkin lähtee. Tosin, itte kun on pers'aukisena työntänyt viimeisen viikon töitä ilman ruokaa, tilipäivää kuin kuuta nousevaa odottaen, ei paljoa kiinnosta mennä pikkurilli-pystyssä sitten vihdoin tilipäivänä "murkinoimaan". Lähin mättölä ja kunnon överiannos kitusiin. Sen jälkeen itse pääruoka överimättö ja jälkiruoaksi gigapurilainen. Hinta jollain rasva-snägärillä koko touhulle 50-80€.
<fucom> Gajinin maistelumenu on tosiaan ihan syötävä, mutta mielestäni ei ihan rahan arvoinen. Toki näkökulma on keskituloisen työläisen.
<teppo42> @huselius65 Ei taida ihan yhden baarireissun säästöillä päästä fine diningiä kokeilemaan.
<Le Pakkomies> Kannattaa ennen fine dining reissua hommata Jopo, iPhone, metsuripaita, mustasankaiset silmälasit ja kasvattaa parta (jos kasvaa)...
<Setech> Fine dining ei ole vatsan täyttämistä, vaan makuelämyksen kokemusta. Vaikea ymmärtää miten tämä on ihmisille niin epäselvää...
<huselius65> suosittelen kaikille, jättää vaikka sen yhen baarireissun tekemättä ja käy vähä fine diningia harrastamassa. tajunnan räjäyttävää
<Asel> Jos on varaa, niin suosittelen Gaijin - nimistä ravintolaa Helsingin Bulevardilla. Rahoistaan pääsee eroon mutta annokset ovat kyllä makujensa puolesta upeita ja rajoja rikkovia. Ehkäpä aasialainen fuusiokeittiö kuvaisi parhaiten tuota ruokaa.
<THT> Olen kerran kokenut tälläisen fine dining kokemuksen ja olihan se helvetin hyvää. Mutta niin on se kebab rullakin kahden promillen humalassa ja ei edes folio haittaa kokemusta.
<Pun_Cala> Tri-Jesus: Niinpä. Pointti onkin se, että kuvan lähettäjä haukkuu asiaa, josta ei tiedä mitään. Vain turhaa kadehtimista, sallittakoon hyvä ruoka niille joilla on varaa. PS. Olen kohta itsekin samassa tilanteessa: työt loppuu pian joten sitten ei enää ravintolassa käydä.
<höylä75> hmmmm niin herkullista voita....
<tri-jesus> Pun_Cala Kaikkea on pakko kokeilla että osaa sanoa. Nykyisellä taloudellisella varallisuudella ainoat ravintola kokemukset on pancho villan tyyliin. täytyykin mennä ostamaan rivi tai kaksi eurojaskaa.
<Pun_Cala> Tällaisia kuvia lähettelee tyypit, jotka ei ole hienossa ravintolassa koskaan olleet. Näissä ravintoloissa syödään maun, ei nälän takia. Tarjosin vanhemmilleni illan Geraniumissa, 3:n Michelin-tähden ravintolassa Kööpenhaminassa (3hlöä/1600e). Kyllä, annokset on noin pieniä, mutta niitä tulee jotain 7-10 kpl. Lisäksi on kokin terveiset, joita tuli muistaakseni neljä kappaletta. Siis neljä tuollaista annosta ennen kuin varsinaiset annokset edes alkavat. Lisäksi tarjotaan aivan taivaallisen hyvää leipää, niin paljon kuin jaksat syödä. Ei niistä koskaan nälkäisenä pois lähde. Köyhänä kyllä :D
<Normaalijorma> Annos oli niin pieni että en edes maistanut sitä syödessäni sen.
<Nekatiivi-Hompsu> verisellä kusella voideltua homeista sampea..
<Cre4tive> Hinta 46€
<Munasarjatuli> En tiedä sitten onko oma tapa tehdä täysi vuoka lasagnea ja syödä se yksin loppuun pitkän illan ja yön aikana parempi vaihtoehto. Oispa rahaa syödä vähän.
<ti no> Lähdenkin tästä kalaa saatana, saampahan enemmän syötävää ku kuvan kulinaristisessa annoksessa.
<LOMM> Jostain syystä tuollaisia lautasia ei myydä Ikeassa.
<v3k4> Lil' Bits
Uusimmat profiilikuvat
Foorumilla tapahtuu