Lähettäjä:
mustalaisnaamioFermi paradox
miksi emme vieläkään ole tavanneet älyllistä elämää joka on maapallon ulkopuolista?
Lähettäjä: mustalaisnaamio
Otsikko: Fermi paradox
Kuvaus: miksi emme vieläkään ole tavanneet älyllistä elämää joka on maapallon ulkopuolista?
Hakusanat: fermi, paradox, älyllinen, elämä, avaruus, tiede, intelligent, life,
ILMOITA ASIATON SISÄLTÖ
Valitse mielestäsi parhaiten kuvaava ilmoitus mediatiedostosta.
Syy
repostMediaId
Lyhyt selvitys
600
Kommentti ei liity mediaan
Eniten ääniä saaneet kommentit
Aika: 2015-10-28 13:31:49
+48271
<FernandoSolo>
Katsokaa nyt oikeasti ihmiskuntaa ja sen tilaa looginen vaihtoehto olisi se reservaatti, ei yksikään "älykäs" elämänmuoto haluaisi meitä vielä jos ollenkaan hillumaan ympäri galaksia. Kuitenkin jos tämä on jokin "simulaatio" niin jo on paska resoluutio ja sisällösäkään ei ole mitään kehumista.
Aika: 2015-10-28 13:46:28
+38951
<SuojaKerroin>
Näin tähtitieteilijänä täytyy sanoa että noista uskottavimmat ja ehkä myös todennäköisimmät teoriat ovat: 1. are we there yet 2. Full Moon 3. Silly humans 4. AVP 5. Middle of nowhere ja 6. Late to party. 1. siksi että jopa valon-nopeudella lähin tähti on useiden vuosien päässä ja lähimpiin oman tähtensä "vihreällä vyöhykkeellä" oleviin planeettoihin on saatanasti matkaa. 2. ei tarvi edes kattoa meidän aurinkokuntaa pitemmälle kun huomaa, että planetaarisia magneettikenttiä (suojaa auringon ja kosmiselta säteilyltä etc) on vain todella suurilla kappaleilla TAI kaksoisplaneetoilla (maa-kuu)...
Aika: 2015-10-28 13:53:22
+38951
<SuojaKerroin>
...eli hiiliperäisen elämän kehittyminen on kohtuullisen epätodennäköistä ellei planeetalla ole joko; magneettikenttä, erittäin paksu kaasukehä, tai paksu vesikehä. 3. meidän teknologia, huoh. Fun fact; apollon kuulaskeutuja tehtii alumiinifolion tapaisesta, joten siitä olisi voinut potkaista läpi. 4. Miten monta kilpailevaa sivilisaatiota meidän planeetalla on ollut, mutta omamme on ne tuhonnut? paras esimerkki homo sapiens - homo neanderthalensis 5. ks. kohta 1. 6. Maailmankaikkeuden iäksi on arvioitu tuo vajaa 14mrd, oma aurinkokuntamme on siitä ~ 5mrd vanha, eli kokemuksesta tiedetään...
Aika: 2015-10-28 13:59:01
+38951
<SuojaKerroin>
... että "älykästä" elämää voi kehittyä noin 3.5-4.5 mrd vuodessa, eli "tuolla ulkona" pitäisi olla sivilisaatioita joiden planeetat ovat olleet lähempänä galaksin keskustaa jolloin niiden tähdet ovat tiivistyneet nopeampaa ja planeettojen muodostumisen jälkeen siellä pitäisi olla elämälle otollisia systeemejä, jotka ovat olleet samassa pisteessä kuin omamme 6-10mrd vuotta sitten. Vaikka tuohon lukuun ottaisi huomioon kaikki akselin kallistumat, tuhoisat meteoroidi tapahtumat, tuntemiemme sivilisaatioiden hinku tuhota itsensä lisänä huomioon niin silti asuttuja planeettoja pitäisi löytyä!
Aika: 2015-10-28 13:14:07
+88457
<Arab>
https://www.youtube.com/watch?v=oAVjF_7ensg&hd=1 just katoin ton ja alkas ahdistaa. Sit menin selaa tota panoramaa avaruudesta http://astro.vm.rub.de/ ja lopulta jäin miettii et tääl jengi kinaa kuka uskoo jeesukseen ja kuka allahiin lmfao :D
Kommentit (44)
Piilota OFF-Topic keskustelu
<hemuli_79> entäpä jos me ollaanki se higgs-boson jonka joku eri elämänmuoto tulee räjäyttämään näkösälle?
<Dink30000000> Niin ja eihän sitä tiedä, että jos täällä käytiin eilen kurkkaamassa, että mikä meno, mutta viuhahtelevat valot totesivat toisilleen, että 'ei älykästä elämää. Mennään seuraavaan paikkaan.'
<Dink30000000> Eikös Fermin laskelmat älyllisistä sivilisaatioista ollut lähtökohtaisesti virheellinen?
<eekamak> ArabTässä jäätävä zoomi-kuva naapuri galaksista Andromedasta. http://www.spacetelescope.org/images/heic1502a/zoomable/
<ILMRPG> Älyssä ylivertaisempi elämänmuoto voisi tänne törmätessään myös tuumata että pyyhkäistäänpä tuo syöpä pois ja annetaan pallon parantua.
<kurai> Arab älä unohda sitä miten mitätön olo omista huolista ja itsestä tulee kun kunnolla ajattelet mitä kaikkea taivaan takaa löytyy ja millaisista maaristä/etäisyyksistä puhutaan.
<nolla12> Se on kans outo käsitys, et älyn syntyminen olis jotenkin evoluution kannalta oleellista. Ilman älyäkin voi syntyä menestyvää elämää
<Munapersepaviaani> Prokkis FernandoSolo Simulaatio-teoria antaisi myös selityksiä kvanttifysiikan kummallisuuksiin. Esim. aaltohiukkasdualismi: hiukkaset renderöidään vasta kun tarvitsee. Yhteen tällaiseen simulaatio-teoriaan jonkun verran perehdyin, ja ideana siinä oli että kaikki olisi pohjimmiltaan informaatiota. Ajansaatossa randomiudesta olisi päässyt kehittymään tietoisuus, josta kehitys olisi edennyt tähän pisteeseen. Me siis oltaisiin tämän tietoisuuden osia ja tämä universumi olisi yksi tietoisuuden aikaan saamista todellisuuksista/simulaatioista, joihin mennään kehittymään ja kasvamaan.
<windosrmagistus> ei sillä että yksikään oikeasti järkevä sivilisaatio haluaisi olla meidän kanssa tekemisissä, mutta fermin arvioissa ei ole otettu ihan kaikkea oleellista huomioon...
<HeavenShallBurn> Suosittelen: The Day Before Disclosure (2010) http://www.imdb.com/title/tt1807036/ ja U.F.O DISCLOSURE PROJECT -FULL VERSION https://www.youtube.com/watch?v=7vyVe-6YdUk
<Mkananoja> Tai sitten välimatkat on vain niin järkyttävän pitkiä, ei voi olettaa että muutaman miljoonan vuotta vanha sivilisaatio olisi keksinyt nopean tavan matkata tähtien välistä avaruutta aionastaan sentakia että matematiikka mahdollistaa sen. viestimisisessäkin vahvinkin suora signaali häivettyy taustamelun sekaan josta sitä on todella vaikea ellei mahdotonta poimia, olettaen että ks. signaali lähtetään suoraan meitä päin tuhansia vuosia.
<SuvaitsevainenSivari> Minä kallistun tuohon "liian pitkät välimatkat" vaihtoehtoon. Käsittääkseni kaikki valonnopeuden ylittävät nopeudet ovat yhä puhtaasti teoreettisia? Tai vaikka nyt voitaisiinkin ihminen tyrkätä yli valonnopeuden, niin kiihdytys tuhoaisi vähintäänkin sen ihmisen tai kiihdytys pitäisi tapahtua hemmetin hitaasti. Vähintään satoja vuosia (ja samat jarrutukselle). Eli jos ei ole mitään "madonreikiä", "avaruuden taivutusta" tai "teleporttia" niin välimatkat on vaan liian pitkiä.
<Stormstrider> Toiseksi viimeinen: välimatkat ovat liian pitkiä. Muita voi ottaa huomioon vasta sen jälkeen kun välimatkaongelma on ratkaistu.
<Thaliquid> Otatteko TE yhteyttä muslimeihin ja mustalaisiin? En ihmettele enää yhtään miksei kukaan älykkäämpi laji halua olla tekemisissä apinoiden kanssa jotka eivät saatana pysty edes elämään todellisuudessa vaan antaa jutkujen päättää miten ajatella ja mikä on totta! Ei todellakaan ole vaikeaa miettiä miksi ei jos ylipäätään osaa ajatella!
<kanituuletin> pfd: Mitä jos sit lukisit seuraavaksi ihan "etusilmällä" läpi, sillä tuo siun skenaario on otettu suoraan huomioon teoriassa "We're #1", osittain myös "We're #2". Toisaalta, tuo superälykkyys otetaan usein lähtökohdaksi siksi, että meidän oma järjestelmämme on verrattain nuori, joten muilla sivilisaatioilla on ollut jopa miljardeja vuosia enemmän aikaa kehittyä. Mieti meidän kehittymistä viimeisen miljoonan tai ihan vain sadan vuoden aikana, ja pidä mielessä että kehitys tapahtuu usein eksponentiaalisella vauhdilla, ja suhteuta tämä miljardeihin vuosiin.
<k0likk0> Skip aika hassua itsekkin siivosin ja nautiskelen siivous kaljaa tosin neljäs jo menossa taitaa mennä koko loppu päivä kaljan parissa tyytyväisenä työn tulokseen. Kiiltää kuin märkä pim...
<Nokipannukahvi> Jos alieneilla löytyisi keinot tutkia meitä ilman meidän tietämättä siitä, he varmasti naureskelisivat meidän alkeelliselle teknologialle. Jos taas me löydämme sivilisaation ennen kuin ne löytävät meidät niin me olemme nauravassa roolissa.
<LordBhorak> Niin pitkään, kun mediassa ei kerrota, että onko kyseessä Eurooppalaisempi "Miljoona, Miljardi, Biljoona, Biljardi, Triljoona, Triljardi" -järjestelmä, vai jenkkilämäisempi "Miljoona, Biljoona, Triljoona" -järjestelmä, niin nuo suuret luvut voitaisiin nimetä "Paljon, tosi paljon, erittäin paljon, tooodella erittäin paljon", sillä informatiivinen arvo on yhtä vahva.
<FernandoSolo> Prokkis Täysin mahdollistahan tuo on ja ajatuksena jännä. Olemmeko sitten tietoisuuksia, vai keinoälyjä simulaation sisällä koska emmehän me moista tietäisi vaikka olisimme. Sisältö ja simulaation sääntöjä, saati resoluutiota moinen ei kuitenkaan muuta... paska simulaatio sen tarkoituksesta riippumatta.
<Larry the Chef> "Joka toinen päivä ajattelen, että me olemme yksin. Ja joka toinen päivä, että sivilisaatioita on miljoonia. Molemmat ajatukset pelottavat yhtä paljon". -Arthur C Clarke.
<tommaatti> Älyllisen elämän kehittyminen täällä maapallolla on vaatinut lähes äärettömän määrän tapahtumia ja olosuhteiden muutoksia, joiden todennäköisyys tapahtua juuri oideassa järjestyksessä ja ajassa on lähes äärettömän pieni. Tämän todennäköisyyden äärettymyys vastaa mittasuhteiltaan mielestäni maailmankaikkeuden mittasuhteita, joten voi olla mahdollista hyvinkin, että keskenämme saamme vaan täällä olla.
<lolleroinen123> Noh, jos olisi joku galaktinen sivilisaatio niin eiköhän se olisi ihan puhdasta järkeä vältellä planeettaa, jonka hallitseva laji tuhoaa kaiken ympäriltään eikä pärjää yksinäänkään ilman sotia.
<pfd> Selasin sivusilmällä läpi ja ekana tuli mieleen että miksi oletetaan heti että ne "muut" olisi jotain leffoista tuttuja superälykkäitä olentoja ja että heidän olisi kyllä pitänyt jo löytää keinot päästä tänne meidän planeetallemme? mitäs jos siellä onkin jossain maapalloa vastaava planeetta jonka asukkaat ovat vielä esim. kivikaudella?
<Prokkis> Tää jäi mietityttämään, siitä 5/5. Mitä jos tää kaikki onkin jonkun älyllisesti kovempitasoisen, mutta fyysisesti heikommilla olevan rodun simulaatio, jolla ne tutkii millä kaikella ihminen voi ittensä tappaa? Miettikää nyt, ne heittää karmeita maailmantuhopähkinöitä meidän eteen, ni sitkeinä perkeleinä aina jotenkin onnistutaan selviämään ja pelastamaan ittemme. Joku aina keksii sen pakokeinon tilanteesta, ni mitä jos ne muukalaiset testaa tällä simulaatiolla sitä, miten selvitään mistäkin, jolloin niitten ei tartte ku estää semmosen yhden asian tapahtuminen, ni oikeet ihmiset tuhoutuu?
<PenZon> Mun lempivastaus tähän on että me ollaan tilataideteos intergalaktisessa kiasmassa ja kaikki marmattaa meistä että mihin kaikkeen paskaan sitä rahaa tuhlataankin.
<wazzup> Stargate sarjaa kun katsoo niin saa nämäkin teoriat jännästi "silmien eteen" ;)
<hihhulj> tulee mieleen yksi vitsi tästä. alieni sanoo toiselle: "ovat maa-planeetalla näköjään keksineet ydinaseetkin jo." toinen alieni: "ei helvetti, pitäisiköhän niihin alkaa varautumaan, jos niistä vaikka tulee pian uhka?", johon ensimmäinen: "tuskinpa vain, ne on tähdänneet kaikki pommit itseensä"
<Prokkis> FernandoSolo Simulaatio tää vois ollakin, koska simulaatiosta ois loogista kattoa onko tämmösessä mitään järkeä / mitä täällä tapahtuu ajan kanssa / Mitä tuli tehtyä väärin ja missä kohtaa mentiin vikaan. Jälkimmäisessä vielä vois olla se, että jossain kohtaa joku tulee jostain "ohjaamaan" meidän käytöstä tiettyyn suuntaan (uskonnot?) ettei toisteta vanhoja "virheitä", mene ja tiedä.
<Kapa53> Rotu, joka paskoo omaan pesäänsä, polttaa oman asuinalueensa, myrkyttää vesistönsä, tappaa toisiaan mielikuvitusolentojen takia ja rodun, jonka vallanpitäjät ovat rikkaita ja ahneita ja täysin haluttomia auttamaan omaa populaatiotaan. En kyllä tulisi tänne jos alieni olisin, Jeesushihhulit todennäköisesti polttaisivat roviolla heti kättelyssä.
<Nikotiini> Eikös me olla aika aikaseen kehittyneitä? Kuullut, että me oltaisiin niitä ensimmäisiä, jotka sitten tulee ufoillansa muitten planeetoilla, kunhan kehittyvät. Universumin elämä on vasta aluillaan.
<MrFiufaufou> FernandoSolo Juuri näin, en minäkään hengaile 12 vuotiaiden kanssa yläasteen pihalla. Ei se vain olisi järkevää, taikka heillä mitään älyllistä keskusteltavaa.
<Hiljainen_Hevimies> Jos on yhtään älykkäämpää elämää kuin me niin varmasti tajuavat pysyä kaukana. Kuka helvetti muka haluaisi olla missään tekemisissä meidän kanssa kun katsoo mitä ollaan tällä planeetalla saatu aikaan?
<SuojaKerroin> ... että "älykästä" elämää voi kehittyä noin 3.5-4.5 mrd vuodessa, eli "tuolla ulkona" pitäisi olla sivilisaatioita joiden planeetat ovat olleet lähempänä galaksin keskustaa jolloin niiden tähdet ovat tiivistyneet nopeampaa ja planeettojen muodostumisen jälkeen siellä pitäisi olla elämälle otollisia systeemejä, jotka ovat olleet samassa pisteessä kuin omamme 6-10mrd vuotta sitten. Vaikka tuohon lukuun ottaisi huomioon kaikki akselin kallistumat, tuhoisat meteoroidi tapahtumat, tuntemiemme sivilisaatioiden hinku tuhota itsensä lisänä huomioon niin silti asuttuja planeettoja pitäisi löytyä!
<SuojaKerroin> ...eli hiiliperäisen elämän kehittyminen on kohtuullisen epätodennäköistä ellei planeetalla ole joko; magneettikenttä, erittäin paksu kaasukehä, tai paksu vesikehä. 3. meidän teknologia, huoh. Fun fact; apollon kuulaskeutuja tehtii alumiinifolion tapaisesta, joten siitä olisi voinut potkaista läpi. 4. Miten monta kilpailevaa sivilisaatiota meidän planeetalla on ollut, mutta omamme on ne tuhonnut? paras esimerkki homo sapiens - homo neanderthalensis 5. ks. kohta 1. 6. Maailmankaikkeuden iäksi on arvioitu tuo vajaa 14mrd, oma aurinkokuntamme on siitä ~ 5mrd vanha, eli kokemuksesta tiedetään...
<SuojaKerroin> Näin tähtitieteilijänä täytyy sanoa että noista uskottavimmat ja ehkä myös todennäköisimmät teoriat ovat: 1. are we there yet 2. Full Moon 3. Silly humans 4. AVP 5. Middle of nowhere ja 6. Late to party. 1. siksi että jopa valon-nopeudella lähin tähti on useiden vuosien päässä ja lähimpiin oman tähtensä "vihreällä vyöhykkeellä" oleviin planeettoihin on saatanasti matkaa. 2. ei tarvi edes kattoa meidän aurinkokuntaa pitemmälle kun huomaa, että planetaarisia magneettikenttiä (suojaa auringon ja kosmiselta säteilyltä etc) on vain todella suurilla kappaleilla TAI kaksoisplaneetoilla (maa-kuu)...
<Vauhtimokka> Jos joku miettii miksi olisi kannattavaa luoda simulaatio meistä niin joku fyysikko sanoi, että kun on näin täydellinen simulaatio niin sen voisi jättää pyörimään ja sitten kelaa eteenpäin vaikka 100k vuotta niin voi vaan sitten kattoa mitä kaikkia keksintöjä esimerkiksi me ollaan keksitty.
<FernandoSolo> Katsokaa nyt oikeasti ihmiskuntaa ja sen tilaa looginen vaihtoehto olisi se reservaatti, ei yksikään "älykäs" elämänmuoto haluaisi meitä vielä jos ollenkaan hillumaan ympäri galaksia. Kuitenkin jos tämä on jokin "simulaatio" niin jo on paska resoluutio ja sisällösäkään ei ole mitään kehumista.
<Skip> k0likk0 Samaa minäkin mietin. Kyllä mää ny sun kommentin innoittamana taidan avata. Jos sitä samalla kaljotellessa koittas jotain saada aikaseksi, kuten siivottua ja rasiaa selattua.
<Arab> https://www.youtube.com/watch?v=oAVjF_7ensg&hd=1 just katoin ton ja alkas ahdistaa. Sit menin selaa tota panoramaa avaruudesta http://astro.vm.rub.de/ ja lopulta jäin miettii et tääl jengi kinaa kuka uskoo jeesukseen ja kuka allahiin lmfao :D
<k0likk0> Joko saa avata kaljan?
<traveller> Niin kauan kun mennään omassa sivilisaatiossa takaperin samaa rataa kuin nyt, niin ei löydetä mitään. Jenkkilä oli muutama kymmen vuosi sitten ykkönen lähes kaikessa, sitten tuli republikaanit ja ryssi kaiken. Nyt suomessakin vedetään näytelmää samasta käsiksestä. Lähi-idässä asiat alko näyttää hyvältä, kunnes jollain ilveellä uskonto otti otteensa takaisin. Teknologiakin kehitys on tänäpäivänä enimmäkseen älypuhelinten ja kaikenlaisen muun kuluttajakrääsän tuottamisessa. Tässäkin on vain murto-osa asioista, mikä ovat nykyyhteiskunnassa vialla. Jeejee, hyvä me.
<Putkikameli> Luin tässä kerran mielenkiintoisen tavan testata eletäänkö me tietokonesimulaatiossa. Alat laskemaan piin, kahden neliöjuuren tai muun laskettavissa olevan loputtoman luvun arvoa. Jos käy niin, että pääset tämän laskettavissa olevan loputtoman loppuun, niin tämä kaikki on pelkkää Matrixia. Tosin pistää vähän miettimään, että jos tämä kaikki on vain simulaatiota, niin sen tietokoneen on oltava ihan hiton tehokas ja illuusion luominen loputtomasta luvusta ei varmasti olisi temppu eikä mikään. Eli siis vaikka pii jatkuisi loputtomiin, niin ei sekään välttis tarkota, etteikö tää kaikki ole lumetta
<TeeBird> "we live in a simulation" Laitoin foliohattuuni extra kerroksen. Iha vaa varalta...
<DRAVENN> Juurihan löydettiin se viinakomeetta. Sen pitäisi mukamaskin todistaa että elämää on avaruudessa. Suomalainen unelma olisi kun se 500 viinipullon verran tuottaa alkoholia sekunnissa, kun se tippuis suomeen.
Uusimmat profiilikuvat
Foorumilla tapahtuu