Lähettäjä:
Kanakotka"E-koodi vapaat"-Tuotteet
Hieman infoa esim. "E-code free!" merkityiden tuotteiden harhaanjohatavasta mainonnasta, ja miten e-koodit tai "kemikaalit" eivät ihan aikuisten oikeasti ole paha asia elintarvikkeissa.
Lähettäjä: Kanakotka
Otsikko: "E-koodi vapaat"-Tuotteet
Kuvaus: Hieman infoa esim. "E-code free!" merkityiden tuotteiden harhaanjohatavasta mainonnasta, ja miten e-koodit tai "kemikaalit" eivät ihan aikuisten oikeasti ole paha asia elintarvikkeissa.
Hakusanat: e-koodit, , kemikaalit, , ruoka, , tuote, , info, , sisältää, , sisällysluettelo,
ILMOITA ASIATON SISÄLTÖ
Valitse mielestäsi parhaiten kuvaava ilmoitus mediatiedostosta.
Syy
repostMediaId
Lyhyt selvitys
600
Kommentti ei liity mediaan
Eniten ääniä saaneet kommentit
Aika: 2014-02-19 19:40:54
+2533
<novoisaatana>
vittu ihan sama mitä misäkin on, kohta kaatuu ruotsi!!! PERKELE!!
Aika: 2014-02-19 19:42:05
+10920
<angrysuefly>
Hyvä, nyt nämä E-koodeista vouhkaavat hipit kuolevat nälkään kun eivät uskalla syödä mitään.
Aika: 2014-02-19 19:41:34
+2752
<TabZa>
Niin, jotkut E-koodit kuvaavat luonnossakin esiintyviä yhdisteitä. Voi kamala
Aika: 2014-02-19 19:41:46
+85684
<Huoravasara>
En lue mitä tuotteet sisältävät niin ei harmita. Kaljassakin on varmaan kauheesti kaikkee ja kaloreita saatanasti, mutta se on hyvää niin ei kiinnosta
Aika: 2014-02-19 19:49:13
+32340
<räpätäti>
Tää luomuvillitys menee ihan järjettömyyksiin. Vauva.fi-palstalla pyörivät ylisuojelevat mammat (plus muut ituhipit) kammoaa kaikkia mahdollisia lisäaineita, myös niitä luonnollisia, koska esim. askorbiinihappokin kuulostaa ihan karsinogeeniltä.
Kommentit (55)
Piilota OFF-Topic keskustelu
<japsu-> Nokipannukahvi ehkä vähä myöhässä tää viesti :D mutta ne eläinkokeet tehtii sillee että piikitettiin tappava annos sitä rotan aivoihin.
<Dandie> Terveyssekoilu-uskonto on menny ihan yli. Pahinta on se että nyt jotku ruokayritykset yrittää rahastaa sillä viherpesulla ja vaan levittää pelkoja ympäriinsä.
<hostile81> mixus taas sekoittaa glutamiini nimisen aminohapon ja natrium glutamaatin keskenään. Glutamiinista tosin osa muuttuu ropassa glutamaatiksi...luonnollisesti. Kiinassa kissankarvasta tehty glutamaatti taas on mitä on. Luonnollinen glutamaatin lähde on hiiva ja sienet. muistakaas nyt spedet että ei siinä filepötkössä ole ng tai nitriittiä..niissä läskiperseiden makkaroissa taas on.
<Why> Keinotekoiset E-aineet on vähän kuin mun maalaama Monalisa. Hiukka sinne päin mut oikeesti ei lainkaan. tjn
<MixuS> Makkarapaketeissakin lukee usein ettei sisällä natriumglutamaattia mikä on mahdotonta jos siinä makkarassa on yhtään lihaa.
<pikkumusta> mitä väliä, henki pakenee ruumiista joka tapauksessa söit sitä tai tätä.
<Kanakotka> Amcg, sitä nitraattia löytyy esimerkiksi pinaatista, ja punajuuresta. Jos nitraatteja pelkäät, tai edes nitriittejä; Ole hengittämättä mahdollisimman pitkään, sillä ilmassakin on hyvin paljon nitraatti-, ja nitriittimolekyylejä. Entäs natrium sitten? Tuo pelottava metalli, jota löytyy mm. ihmisen luustosta. Pureskeletko kynsiäsi? Oletko kuvassasi esiintyvä henkilö? Tässä tapauksessa voin valistaa, että turpajouhesi ovat isoksi osaksi natriumia. Aineista yksi kuolettavimmista on eng. Hydroxylic acid(hydroxyylihappo), jota käytetään esim. reaktoreissa, ja löytyy suurina määrinä juomavedestäkin.
<Kanakotka> Ei se paljon haukuttu natriumnitriittikään mitään vaarallista ole. Sitä käytetään pääsääntöisesti lihassa, koska se on suolaa, joka ei maistu suolalta, eikä kerää kehoon nestettä, niinkuin natriumkloridi. Vaihtoehtona natriumnitriitille on edellämainittu natriumkloridi, joka on suurinpiirtein yhtä vaarallista, ja maistuu suolalta... ehkä jopa siksi, että se on ihan normaalia pöytäsuolaa. Lihan täytyy selvitä kylmäketjuineen päivineen tuoreena n. viikon, ja ilman minkäännäköistä suolaa, se olisi syömäkelvotonta päivässä.
<hostile81> zipalla menny nitriitit ja nitraatit sekasin
<zipa666> Nitraatti-vouhottajille tiedoksi, että yhdessä punajuuressa tai sadassa grammassa pinaattia on pirusti enemmän nitraattia kuin kilossa nakkeja.
<hostile81> Hippiäidit eivät grillaa lihaa, kun karnosinogeenejä tulloo, mutta polttavat soijamaitoon tehdyn luomupuuron pohjaan ja syövät ;D
<LionKing138> Joo ei kaikki e-koodit ole vaarallisia. Mutta jos et osaa sanoa sitä 4 kerran jälkeen ja aines koostuu 6 "xyxlomaattinompparillihydroximadroxikuppalilliputtiklamydiasta" niin kannattaa ees ottaa selvää. Itselleni tulee esim aspartaamista pää kipeeksi, enkä siksi voi juoda kaikkia light limmpareita.
<Downing> XankouX Kalja? Hyvää? Valitse toinen
<pakseli> Ihan sama. Ne jotka vouhkaa ei ymmärrä ja ne jotka tietää, tietää jo.
<Omistaja> itseäni kiinnostaa E-koodeissa vaan ne vaarallisemmat, esim. natriumnitriitti (E250).
<Nokipannukahvi> keinomakeutusaineet e950, e951 ja e952 on eläinkokeissa huomattu aiheuttavan kasvaimia ja aivojen toiminnan heikentymistä. käytetty sokerin korvikkeena, yleensä esiintyy halvoissa light-limukoissa.
<Thanatos> En ymmärrä minkä takia porukka arvostaa "luonnollisia" asioita. Ei "luonnollisuus" tarkota et se olis mitenkään parempi.
<amcg> On niissä E-koodeissa turvallisia aineita mutta sitten on sellasiakin kuin natriumnitraatti ja -nitriitti (E251 & E250). Samoja aineita käytetään lannotteissa ja räjähteissä. Lisäävät syöpäriskiä, alzheimeria yms. Niiden takia pienille lapsille ei saa syöttää nakkeja.
<About92> taikurinhatun kommentista pitää tietää se, että vanilja-aromi saatetaan saada aikaan majan eturauhasesta.
<taikurinhattu> Tämä on hevonpaskaa, eristetyt/jalostetut aines-osat ovat keinotekoisessa tuotteessa jotain ihan muuta kuin luonnollisessa. Tunnetusti punajuuresta saadaan punaista väriä, mutta eristettynä siitäkin on todettu vähän sitä sun tätä mitä ei punajuuresta itsestään ole. Luulitteko tosiaan ettei hipit tiedä että mistä ne E koodit tulee? Vedelkää siis vaan huoletta sitten niitä majavan perärööri eineitänne
<massumies> {PeTe} Joissakin tapauksissa ero teollisesti tuotetun aineen ja luonnosta peräisin olevan välillä on suuri. Esimerkiksi kaikkihan tietävät C-vitamiinin hyvät vaikutukset, mutta synteettisellä askorbiinihapolla (E300) ei ole minkäänlaisia terveysvaikutteita. PS. kiva päteä vaikkei oikeesti tiiä asiasta mitään:D -->Äläs huijaa! Askorbiinihappo e-300 toimii elimistössämme ihan samalla tavalla, kuin luonnon c-vitamiini.
<HarryO> Tappavat E-koodit ja divetyoksidi.
<Thehessu> Taas kerran, synteettinen ei ole luonnollinen.
<Sk1ttles> Ei se oo ne E-koodit. Se on niiden raaka-aineiden alkuperä (myös alkuperämaa). Jengi on vaa yksinkertaisesti niin vitun tyhmiä, etteivät osaa ajatella omilla aivoillaan.
<Kuukkeli> Saattaa olla mainittu jo kommenteissa, mutta: (1)ne määrät. Paljonko on mitäkin. (2)Ja Ei se pelkkä E-koodi. Vaan mitä se koodi tarkoittaa. (3) jos niitä on paljon, tai vähän. Pitää vittu käyttää sitä järkeä. Kumpi on parempi pastilli vai mustikka? Itse tehty liha/kala/.. -kastike ja potut vai sama setti saarioisten mikroversiona? (4)Yksin syövä ihminen maksaa aina enemmän ruoastaan, kuin porukka. Ei pitäs olla vaikeaa.
<kurai> Kyllähän vesikin aiheuttaa liiallisesti nautittuna solujen repeytymistä ja kuolemaa...Kiellettävä koko kemikaali!
<ZBZB> bztz Mutta 30 pulloa keskiolutta tyydyttää päivittäisen valkuaisen tarpeen.
<LuarkW> oon syöny elämässäni punasia ötököitä, tämä ei muuta mitään. olettaen että suomessa noita saa olla väriaineena.
<{PeTe}> Joissakin tapauksissa ero teollisesti tuotetun aineen ja luonnosta peräisin olevan välillä on suuri. Esimerkiksi kaikkihan tietävät C-vitamiinin hyvät vaikutukset, mutta synteettisellä askorbiinihapolla (E300) ei ole minkäänlaisia terveysvaikutteita. PS. kiva päteä vaikkei oikeesti tiiä asiasta mitään:D
<rumaorni> Joku kemikaali pussista lisättynä on vähän eri asia kuin sama kemikaali osana luonnollista yhdistettä. Toimivat nääs irrallaan vähän eri lailla kuin yhdisteinä.
<Nytkypete> En tiedä tunnenko ravintoaineet liian hyvin, sillä mustikat ja banaani koostuu juuri niitä hyviä ravintoaineita, niin kuin kuvassa kerrotaan?
<Kekkelberg> Marjoissa on atomeita, siispä kaikki atomit ovat terveellisiä
<Sanpuli> On niitä myös haitallisia lisäaineita.
<suti666> E-120 On siistein e-koodi ikinä. --> http://fi.wikipedia.org/wiki/Karmiini
<meSOOlame> Mitäs eroa on aqualla ja waterilla?
<Räsäsen_Päivi> Rahkapuhveli Sen lihan punasuus katoaa vikkelään just esim tiskillä kun liha on ilman kanssa kosketuksissa. 95% asiakkaista ei haluais sitä ostaa sen ruskeen värin takia ja siks ne värjätään. Enkä oo kuullu kenestäkään joka ois siihen väriaineeseen kuollu, sähköallergikot tietty asia erikseen.
<maapu> "E-koodeista vouhkaavat hipit" vouhkaavat sen takia, että elintarvikkeissa on e-koodeja, jotka niihin eivät luontaisesti kuulu, eivät kaikista mahdollisista e-koodeista. Ei kai tämä nyt mitenkään epäselvää ollut kenellekään? Toisaalta taas hyvin hyvin pienellä vaivalla saa itse tehtyä ruokaa, jossa ei näitä maagisia lisä- ja säilöntäaineita ole. Joten miksi vouhkata puolesta tai vastaan? Kukin tunkekoon suuhunsa ruokaa ihan oman valintansa mukaan.
<The_Dew> Hyvä ku aminohappoja nimetään nii näyttääpä tosi pelottavalta siis apua välttämättömiä aminohappoja voi ei!
<Ourbos> Niin no, lähinnä se riippuu kyllä siitä mikä kemikaali kyseessä.
<largehc> En lue mitä tuotteet sisältää koska juon kaljaa ja käytän karjala-lippistä.
<Andila> Aina häirittee ku noihi tuotteisii mahtuu enemmän ku 100%
<Rahkapuhveli> Tämä postaus on niin täyttä hevonp*skaa, kuin olla ja voi. Esim. E250 (natriumnitriitti).. Pitää lihan punaisen värisenä ja auttaa lihan säilymään viikkoja.. Siis, miksi v*tussa lihan pitää säilyä viikkoja. Ja kyllä, liha on punaista TUOREENA. Miksi siitä täytyy lisäainein saada punaista.. Koska se näyttää paremmalta lihatiskillä ym. pakkauksissa. Natriumglutamaatti: saa maistumaan ruoan paremmalta. Siis mitä hel*ettiä... Ja tuohon luomukeskustreluun: e-koodeilla ei ole mitään tekemistä luomuruoan kanssa. Luomussa on kyse, kuinka tuote on tehty.. UGH!!!
<bansq> munan luonne
<bztz> Niin ja jos aihe kiinnostaa enemmän niin kannattaa aloittaa vaikka vuokraamalla kirjastosta kirja nimeltä petos lautasella.
<bztz> Oluessa ei muuten ole paljoa kaloreita esim. maitoon verrattuna. Ja vaikka e-koodit eivät vaarallisia olekaan niin silti jätän ostamatta ne karjalanpiirakat joissa on väriaineita ja aromeja. Ihan vaan koska ne eivät piirakkaan kuulu. En myöskään tue sitä että jugurttia jatketaan vedellä, sakeuttamisaineilla ja aromeilla koska mielestäni se on kuluttajan kusettamista. Vaikka kyseisten aineiden käyttö pakkauksessa ilmoitetaankin.
<räpätäti> Tää luomuvillitys menee ihan järjettömyyksiin. Vauva.fi-palstalla pyörivät ylisuojelevat mammat (plus muut ituhipit) kammoaa kaikkia mahdollisia lisäaineita, myös niitä luonnollisia, koska esim. askorbiinihappokin kuulostaa ihan karsinogeeniltä.
<Mamelukkikala_> mutta nuo tuskin on yhtä haitallisia kun joku natriumnitriitti
<YXalr> E-koodeistahan pääsee kätevästi eroon, kun kirjoittaa kaikkien merkityksen auki tuoteselosteeseen.
<Pyyrä> Suomi on kyllä ihan helvetin tekopyhä maa.
<The Deceiver> ei ois pitäny tätäkään julkaista. kohta räsänen kieltää mustikoiden ja kananmunien käytön ruoka-aineissa...
<omnomo> Eli jos menen metsään mustikkaan niin niistä löytyy kaikkea tuota? Kiitti vitusti Sauli, sun kaudella Suomi meni ihan päin vittua!!1221
<angrysuefly> Hyvä, nyt nämä E-koodeista vouhkaavat hipit kuolevat nälkään kun eivät uskalla syödä mitään.
<Huoravasara> En lue mitä tuotteet sisältävät niin ei harmita. Kaljassakin on varmaan kauheesti kaikkee ja kaloreita saatanasti, mutta se on hyvää niin ei kiinnosta
<TabZa> Niin, jotkut E-koodit kuvaavat luonnossakin esiintyviä yhdisteitä. Voi kamala
<novoisaatana> vittu ihan sama mitä misäkin on, kohta kaatuu ruotsi!!! PERKELE!!
Uusimmat profiilikuvat
Foorumilla tapahtuu