ILMOITA ASIATON SISÄLTÖ
Valitse mielestäsi parhaiten kuvaava ilmoitus mediatiedostosta.
Syy
repostMediaId
Lyhyt selvitys
1
Riemurasia on ollut tavoittamattomissa 1.2.2022 - 2.2.2022 välisen ajan päivitystöiden johdosta. Ilmoitelkaa rohkeasti sivuston ongelmista mikäli niitä tulee vastaan palautesivun kautta.
Syy
repostMediaId
Lyhyt selvitys
600
Kommentti ei liity mediaan
Eniten ääniä saaneet kommentit
Aika: 2010-12-09 11:11:02
+40527
<perato>
Ketsuppi on niin sanottu ei-newtonilainen neste, tarkemmin sanottuna leikkausoheneva neste, jolla on myötöraja. Toisin kuin vesi, joka on newtonilainen neste ja siksi huoneenlämmössä aina juoksevaa, ketsuppi ei lähde valumaan heti vaan tarvitsee tietyn minimivoiman liikkeelle päästäkseen. Voiman on ylitettävä aineen muodonmuutoksen raja, myötöraja. Maapallon vetovoima riittää, jos pullo seisoo alassuin tarpeeksi kauan.
Aika: 2010-12-09 11:25:50
+7559
<jutuomin>
Totta.. Samantapaisia nesteitä on muitakin (mm. veri). Se, mitä en ymmärrä tästä kuvasta on, että sitä pulloa hakkaamallahan se ketsuppi vain jämähtää enemmän sinne purkkiin. Oikea tapa, jolla ketsupin saa ulos on liikuttaa pulloa aukkopäätä kohti ja sitten pysähtyä nopeasti. Silloin ketsuppin liike jatkuu pullon ulostuloa kohti. Pulloa hakkaamalla se pullon pohja likkuu ketsuppia kohti eli se ketsuppi vain liikkuu kauemmaksi pullon pohjalle.
Aika: 2010-12-09 11:39:50
+206
<eNeRGy2>
Sanan ketsuppi alkuperästä on useita teorioita. Erään mukaan se tulee kiinan kielestä (antoy-murteesta), jossa kêtsiap tarkoittaa käytettyä kalakastiketta. Sana on tullut kiinan kieleen ilmeisesti malaijinkielisestä sanasta kechap, joka puolestaan tarkoittaa soijakastiketta. Hollantilaiset kauppiaat toivat maustekastikkeen mukana sanan Eurooppaan. Lopulta kastikkeesta muokattiin Euroopassa nykyisenlainen versio, joka on kaukana alkuperäisestä kiinalaisesta kalakastikkeesta.
Aika: 2010-12-09 12:10:02
+40527
<perato>
<jutomin> Tämän takia sitä hakataan. "Ilmiön selittävät polymeerit, pitkät moniatomiset molekyylit, joita on ketsupissa ja monissa muissa ruoka-aineissa. Polymeerien välillä on kitkaa, jonka voittamiseksi ketsuppia on esimerkiksi ravisteltava. Jotta kaiken ketsupin saisi ulos pullosta, varminta on yhdistää kaksi menetelmää: ensin valutetaan ja sitten, jos pullo on muovia, puristetaan ketsuppi ulos. Jos pullo on lasia, napautetaan pullonkaulaa, jolloin ketsuppi ohenee ja valuu ulos."
Kommentit (21)
Piilota OFF-Topic keskustelu
<voittaja871> Ainoa kiinnostava asia tässä kuvassa on top kommentit...
<pesupekka> ihan saatanan perseestä
<BluePanther> Naaaaaaaaaatsi svengaaaaaaa baha vitsipä vaaaaaa..............Tai Timonin versio "Aaaaaaa mahaa sattuuuuuu, se onko juusto ku lemuaa, vai Bumbaaaaa?"
<vilestine> Huomatkaa prosentit download-kohdassa :)
<toukkis> uujee pojilla fluidimekaniikka hallussa
<Alman Maleh> helmee kommentointia
<Sisäinen_Suutari> NAAAAATSI SVEEEEENGGAAAAA
<re-mix> joo vittu pätijät menkää helevettihin siitä... kettään ei kiinnosta miks ketsuppi tulee pullosta ulos
<12qwaszx> ei kiinosta
<ASDf00> vittu nää on paskoja.
<perato> <jutomin> Tämän takia sitä hakataan. "Ilmiön selittävät polymeerit, pitkät moniatomiset molekyylit, joita on ketsupissa ja monissa muissa ruoka-aineissa. Polymeerien välillä on kitkaa, jonka voittamiseksi ketsuppia on esimerkiksi ravisteltava. Jotta kaiken ketsupin saisi ulos pullosta, varminta on yhdistää kaksi menetelmää: ensin valutetaan ja sitten, jos pullo on muovia, puristetaan ketsuppi ulos. Jos pullo on lasia, napautetaan pullonkaulaa, jolloin ketsuppi ohenee ja valuu ulos."
<eNeRGy2> Sanan ketsuppi alkuperästä on useita teorioita. Erään mukaan se tulee kiinan kielestä (antoy-murteesta), jossa kêtsiap tarkoittaa käytettyä kalakastiketta. Sana on tullut kiinan kieleen ilmeisesti malaijinkielisestä sanasta kechap, joka puolestaan tarkoittaa soijakastiketta. Hollantilaiset kauppiaat toivat maustekastikkeen mukana sanan Eurooppaan. Lopulta kastikkeesta muokattiin Euroopassa nykyisenlainen versio, joka on kaukana alkuperäisestä kiinalaisesta kalakastikkeesta.
<jutuomin> Totta.. Samantapaisia nesteitä on muitakin (mm. veri). Se, mitä en ymmärrä tästä kuvasta on, että sitä pulloa hakkaamallahan se ketsuppi vain jämähtää enemmän sinne purkkiin. Oikea tapa, jolla ketsupin saa ulos on liikuttaa pulloa aukkopäätä kohti ja sitten pysähtyä nopeasti. Silloin ketsuppin liike jatkuu pullon ulostuloa kohti. Pulloa hakkaamalla se pullon pohja likkuu ketsuppia kohti eli se ketsuppi vain liikkuu kauemmaksi pullon pohjalle.
<riikkaa> Lotta
<perato> Ketsuppi on niin sanottu ei-newtonilainen neste, tarkemmin sanottuna leikkausoheneva neste, jolla on myötöraja. Toisin kuin vesi, joka on newtonilainen neste ja siksi huoneenlämmössä aina juoksevaa, ketsuppi ei lähde valumaan heti vaan tarvitsee tietyn minimivoiman liikkeelle päästäkseen. Voiman on ylitettävä aineen muodonmuutoksen raja, myötöraja. Maapallon vetovoima riittää, jos pullo seisoo alassuin tarpeeksi kauan.
<kukkoukko> dota
<Rikman> Notta ketsuppi totta
<areii> viides
<Blod> Zotta
<zeemu> rotta
<Tuntemätön> totta
Uusimmat profiilikuvat
Foorumilla tapahtuu