Quantcast

Kouluissa luetaan turhia aineita

Eli minä olen viisas vaikka todistus väittää jotain ihan muuta

Jatka sivustolle painamalla alla olevaa kuvaa:
Kouluissa luetaan turhia aineita | Eli minä olen viisas vaikka todistus väittää jotain ihan muuta

Julkaistu: 14.10.2011 07:16

Kommentit: 24 kpl

Tarkastaja: ZorGy

4.5 / 5 (15 ääntä)

Kouluissa luetaan turhia aineita | Eli minä olen viisas vaikka todistus väittää jotain ihan muuta

Eniten ääniä saaneet kommentit

14.10.11 15:35
<jmppa> Uskontoa ei pitäisi ottaa pois mutta sen kristin uskon opetusta pitäisi kyllä supistaa paljon. Uskonto opettaa paljon muutakin kun kristin uskoa.
14.10.11 08:34
<Shinobi> Jaaha. Turhasti yleistää sitä, että huonot arvosanat=lukemat aineet ovat turhia=ei kiinnosta. Jos lapsesta asti isiä ja äitiä ei kiinnosta kuinka koulu menee, vaan samalla lailla kohtelevat vaikka tulee vitosta tai kymppiä, niin tuskin lasta nyt turhaan kiinnostaa panostaa lukemiseen. Ja eikös peruskoulun opetus-suunnitelman avulla vähän auteta lasta siinä, että mikä kiinnostaa elämässä. Itse en muista ala-asteen puitten nimistä kuin kaksi, mutta varmaan Perttu Metsämiestä innosti lapsena.

Kommentit

18.10.11 07:53
<Ayz> <kewlthis> jaa ja mitenköhän? Kun yliopistossa tai amk:ssa saat itse valita mitä luet olet aika idiootti jos otat jotain mistä et pidä, vaikka iskä ei välttämättä tykkäiskään jos valitset taiteilijan etkä pankkiirin uraa. Ja <Zerppis> eikö sitä ole syytä opettaa jos suomi nyt sattuu olemaan osa eu:ta? kun näin nyt vaan on niin ehkä on myös ihan hyvä tietää miten se toimii (kuten useimmat eivät taida tietää).
17.10.11 03:13
<Zerppis> Jotenkin tuntuu että meinataan kansaa aivopestä liittovaltio ajatukseen jos kouluissa pitäisi opiskella sitä että suomi on osa eu:ta.
-1
16.10.11 04:12
<pelipaallikko> uskonnon opetuksessa on se huono puoli että oppilaat periaatteessa pakotetaan opiskelemaan sitä. Vaikka tarjolla oiski elämänkatsomusmikäonkaan, niin sitä järjestetään monta tuntia koulupäivän loppumisen jälkeen = Kuka vittu haluu jäädä venailee jonnekkin koulun käytäville kolme tuntia että voi mennä istumaan tietokoneluokkaan 45 minuutiks?
15.10.11 16:45
<Juzu89> Kyllä mun mielestä on fiksua opetella kaikki Euroopan ja Amerikan maiden nimet ja sijainnit ulkoa.
15.10.11 15:06
<kewlthis> Kyllä tämä turhat aineet pätee ihan ylemissäkin kouluissa. Mitään järkeä opettaa kaikkea paskaa kun ketään ei kiinosta.
-1
15.10.11 09:44
<Kanakotka> Opetus ja tiedonhankinta, varsinkin toisen asteen ja yläasteen koulutuksessa kiinnostaa kyllä, mutta edellyttäisi ruotsin kielen poistamisen kokonaan, ja uskonnon yleisopetus, ei kristillispohjainen max 50ov, ja syventävä uskonnon opiskelu valinnaiseksi siitä eteenpäin. Tarpeettomat/tarpeettoman syventävät aineet yläasteella nykyisen curriculumin mukaan(ei järjestyksessä): ruotsi, matematiikka potenssin ja neliöjuuren jälkeen (geometria tietenkin eri asia), yläasteen syventävä geologia, osittain biologia, äidinkieli ja sen sanamuodot ja käänteet, Näitä kun rukkaa, niin motivaatio paranee.
-1
15.10.11 09:39
<Kanakotka> Toisen asteen koulutus eniten tässä maassa vituttaa. Kursseja on tarjolla rajallisesti, ja nekin jotkut kestävät toista vuotta. Itseopiskelijoille ei ole tarjolla lyhyitä kursseja, vaan hitaita ja generalisoituja, kuten myös yleensä hyvin vanhanaikasta sontaa. Autodiktaateille ei ole myöskään minkään näköistä sertifiointi testiä, tai muunlaista tenttiä, jossa voisit todistaa tietäväsi tarpeeksi aiheesta X, jolloin pystyt siitä saamaan itsellesi osaavan paperit. Mutta ei, toisen asteen koulujen täytyy tuottaa voittoa, niin opetetaan 50% turhaa sontaa, jota et ikinä tarvitse.
-1
15.10.11 09:35
<Kanakotka> Kyllä, koulunumero tietenkin riippuu aivan täysin vanhempien painostuksesta, mutta se on vanhempien oma päätös, haluatko luomattoman misantropisen kakaran, jolla ei ole oikeastaan mitään muuta mielessä, kuin teoreettiset opinnot, vaikka olisikin typerä, eikä niitä ollenkaan tajuaisi? Aikuisiällä kumminkin se äly ja viisaus mitataan, ei kouluikäisestä teinistä, jota ei välttämättä edes painostuksella paljoakaan kiinnosta. Saatat onnistua tuottamaan lapsestasi täyden idiootin, jolla on paljon tietoa käytössään, mutta ei sitä osaa ollenkaan soveltaa. Lapsen täytyy itse motivoitua oppimaan.
-1
15.10.11 09:32
<Kanakotka> Hei, idiootti, tuo on aivan totta. Suurimmalla osalla suomen Mensan jäsenistä on huono koulutodistus. Enkä nyt itse ainakaan menisi suomen Mensan jäseniä, tai mensan jäseniä yleensäkään tyhmiksi kutsumaan. esimerkiksi 7-9 luokalla suurin osa opituista asioista on turhia ihan elämässä, mukaanlukematta tietenkin esim matematiikan ja kielellisiä opintoja. Koulutodistus ei kuvasta, eikä ole ikinä kuvastanut sitä, kuinka viisas ihminen on, tai kuinka pätevä hän on. Koulutodistus kuvastaa vain ja ainoastaan sitä, kuinka hyvä olit koulussa, ja sekin riippuu täysin numeron laittajan biasista.
-1
15.10.11 01:04
<crazy lens> Yhtäkään ainetta ei tulisi poistaa kouluistamme, mutta vähemmän tärkeät aineet enemmistön tulevaisuuden kannalta, kuten uskonto ja ruotsi tulisi tehdä vaikkapa valinnaisaineiksi, jolloin valinnaisaineita olisi enemmän viikossa. Valinnaisaineiden kirjoa voisi myös hieman laajentaa ja eri kielten opetusta lisätä tähän kategoriaan.. Sitten se olisi hyvä kaikkien kannalta, tosin hieman karua, jos oppilaat jaettaisiin luokittain oppitason - ja tavan mukaan. Näin oppilaan oppiminen ei olisi riippuvainen opetustavasta ja siitä, että mennään liian nopeasti tai hitaasti eteenpäin.
-1
14.10.11 19:17
<Ayz> <Raasunen> yläasteella hyvät numerotpa saa käytännössä istumalla hiljaa tunnilla. Lukiossakin ainoat aineet joihin pitää panostaa ennen kirjoituksia lienevät matemaattiset aineet ja äidinkieli, myös kielet jos niitä lukiossa nyt pystyy oppimaan. Jos oppii älykkään kritiikin sekä kirjoittamisen taidon, lukiosta voi saada erittäin helposti hyvät paperit.
-1
14.10.11 17:02
<Urhonen> Minulla on eräs peruskoulun vipaa luokkaa käyvä kaveri, joka saa jatkuvasti kymppejä kokeista. Todistusten keskiarvokin on päälle yhdeksän. Todellisuudessa tämä ihminen on kuitenkin todella tyhmä, ei kovin fiksu, tuntuu ettei hän ymmärrä oikein mistään mitään, kaikki yleistieto ja taito puuttuu. Ja äidinkielen numero hänellä taisi olla 10, vaikkei hallitse edes peruskielioppi, kuten yhdys_sanoja. Kyseinen henkilö pänttää ja opiskelee todella paljon. Minusta tuon proffan teoria pitää paljolti paikkansa. Itse en opiskellut varsinkaan yläasteella juuri ollenkaan, mutta numerot olivat hyviä.
14.10.11 16:37
<fAtbOy> Kuka käy koulua?
-2
14.10.11 15:50
<Esaj2> Nykyaikainen koe mittaa lähinnä vain ulkoalukutaitoa, ei käytännön osaamista, saati tekijän ymmärrystä asiasta. Ainoastaan matemaattiset aineet vaativat tekijältään loogista päättelykykyä, samoin kuin kielikokeet kielitaidon osaamista. Kaikkien ainekokeiden ongelma on se, että hyviä numeroita saat pelkästään sen perusteella, miten hyvin saat kopioitua valmiin tiedon kirjasta, sinne kokeeseen.
14.10.11 15:35
<jmppa> Uskontoa ei pitäisi ottaa pois mutta sen kristin uskon opetusta pitäisi kyllä supistaa paljon. Uskonto opettaa paljon muutakin kun kristin uskoa.
14.10.11 14:27
<Kaltzor> Uskonto ja Ruotsi on kaksi ainetta mitä ei tule käytettyä juuri ollenkaan...
14.10.11 14:15
<Nikotiini> ja tosiaan itselläkin olisi varmaan 9:n ylittävä keskiarvo jos opetettaisiin vain matemaattisia aineita ja kieliä. nyt se pyörii 7-8.
-1
14.10.11 14:13
<Nikotiini> kyllä esim maailmanuskonnoista on ihan hyvä tietää, mutta kristillinen uskonnonopetus on tietenkin turhaa. ja ihan samaa mieltä siitä, että ulkoaopettelu on todella tyhmää esim. vuosilukujen yms. kanssa. tokihan esim. englannin kielen osaamiseen tarvitaan ulkoaopettelua, mutta ne pitää myös osata, toisinkuin kaiken maailman nippelitiedot. onneksi lukiossa on hyvin hyvin vähän ulkoaopeteltavaa kuraa.
14.10.11 11:48
<Kapa53> Uskonto on muinaisjäänne, tulisi poistaa. Koulu ei ole paikka harjoittaa kultteja. Ruotsi oli turha myös.
14
14.10.11 11:24
<Jakedus> Ei minuakaan ruotsin kielen opiskelu kiinnostanut eikä motivoinut pätkääkään, mutta väkisin opiskelemalla sain vedettyä siitä yläkoulussa ysin ja amiksessa vitosen, enkä osaa tänä päivänä pätkääkään ruotsia, numeroiden takia sitä vaan opiskelin. Ja kaikki valinnaiset aineet oli koko koulun ajan pelkkiä kymppejä ja ammattikoulussa vitosia, ja ne opinnot ovat päähänkin juuttuneet, ei mun kohdalla todellakaan perätön juttu.
14.10.11 10:21
<Mns> Jaaha. Et vissiin ole äidinkielestä kiinnostunut?
14.10.11 08:34
<Shinobi> Jaaha. Turhasti yleistää sitä, että huonot arvosanat=lukemat aineet ovat turhia=ei kiinnosta. Jos lapsesta asti isiä ja äitiä ei kiinnosta kuinka koulu menee, vaan samalla lailla kohtelevat vaikka tulee vitosta tai kymppiä, niin tuskin lasta nyt turhaan kiinnostaa panostaa lukemiseen. Ja eikös peruskoulun opetus-suunnitelman avulla vähän auteta lasta siinä, että mikä kiinnostaa elämässä. Itse en muista ala-asteen puitten nimistä kuin kaksi, mutta varmaan Perttu Metsämiestä innosti lapsena.

LÄHETÄ KAVERILLE

Nimesi

Sähköpostiosoitteesi

Syötä kaverisi sähköpostiosoite

ILMOITA ASIATON SISÄLTÖ

Mikäli tämä mediatiedosto on mielestäsi sopimaton tai omistat tekijänoikeudet mediatiedostoon ja haluat sen poistettavaksi, voit lähettää siitä meille ilmoituksen.

Valitse mielestäsi parhaiten kuvaava ilmoitus mediatiedostosta.

Syy

Repost media ID

Lyhyt selvitys

KATEGORIAT

Selaa linkkejä..

MUITA SAMANLAISIA

Suomen kouluissa hyvä meno

7388 katselukertaa

Kommentointiin liittyvät säännöt

  • Pyri kunnioittamaan muita kirjoittajia ja heidän mielipiteitään.
  • Merkitse kommenttisi lähetysvaiheessa off-topiciksi mikäli se ei liity mitenkään itse mediaan.
  • Ylläpidolla on oikeus poistaa kommentti ilman mitään erillistä ilmoitusta.
  • Jylppy-Galleriaan ei hyväksytä poliittisten äärilaitojen riitelyä tai maahanmuuttopolitiikkaan liittyviä medioita tai kommentteja, niillä ei ole mitään viihdearvoa eivätkä ne tästä syystä sovellu Riemurasiaan.
  • Kiihottaminen kansanryhmää vastaan on kiellettyä.
  • Väkivallalla tai millään muullakaan uhkailua ei sallita, kohdistuipa se toiseen kirjoittajaan, julkisuuden henkilöön tai tuntemattomaan ihmiseen. Myöskään muita ei saa kannustaa väkivaltaan tai vainoon.
  • Linkit jotka sisältävät erotiikkaa, väkivaltaa, häiritseviä kuvia tai mainontaa ovat kiellettyjä.
  • Poistamme mainostarkoituksessa laaditut kirjoitukset, olipa mainostettava asia sitten tavara, palvelu, aate tai maailmankatsomus. Puolueen tai uskonnon kiihkeä tuputtaminen voi olla myös mainostamista.
  • Yksityiselämään kuuluvia asioita ei saa julkaista. Tämä tarkoittaa mm. puhelinnumeroita, osoitetietoja ja sähköpostiosoitteita.
  • Toistuva saman asian kommentointi on kiellettyä.
  • Mediaan liittymättömät kommentit, kuten maahanmuuttopoliikka tapahtuu foormilla. Pääset siihen tästä. Sallimme kuitenkin mediaan liittymättömät kirjoitukset tietyissä rajoissa. On myös välillä piristävää kuulla käyttäjien omia hauskoja kokemuksia elämästä.
  • Jatkuvista sääntöjen rikkomisesta ylläpidolla on oikeus antaa käyttäjälle varoitus (7 päivän kirjoitus -ja äänestyskielto) sekä räikeimmissä tapauksissa porttikielto sivustolle tai tunnuksen poisto.
  • Kaikkien näiden sääntöjen jälkeen pyritään pitämään keskustelu kuitenkin rentona.