Quantcast

Mamu puhuu asiaa alkoholista.

Kolumni alkoholista/juomisesta.

Jatka sivustolle painamalla alla olevaa kuvaa:
Mamu puhuu asiaa alkoholista. | Kolumni alkoholista/juomisesta.

Julkaistu: 21.7.2013 21:37

Kommentit: 30 kpl

Tarkastaja: Arab

4.41 / 5 (38 ääntä)

Mamu puhuu asiaa alkoholista. | Kolumni alkoholista/juomisesta.

Eniten ääniä saaneet kommentit

21.07.13 22:10
<Haerski2> Asiaa puhuu. Kun joku kaveri kertoo, että veti viikonloppuna tajuttomat lärvit, ei muista mitään koko illasta ja heräsi aamulla jostain katuojasta oman oksennuksensa keskeltä, niin suomalaisen kuuluu nauraa jutulle ja heittää joku vastaava stoori omista sekoiluista. Mutta sitten kun kysyttäessä itse kerron, että en juo käytännössä ollenkaan, niin saman tien vaaditaan selitystä ja katsotaan kieroon, että mikähän seko tuokin on. Onko kieroutuneempaa alkoholikulttuuria olemassakaan?
53

Kommentit

25.07.13 03:53
<Ayz> <jhannine> pointtina onkin totaalikieltäytyminen ja usein niuho suhtautuminen alkoholiin. Sama kuin joidenkin vegaanien seurassa saattaa olla kiusallista syödä lihaa tai tupakoimattomien seurassa tupakoida. Kieltäytymällä täysin erottaudut joukosta, mutta asenteellasi voit tietysti kumota efektin. Ennakkoluuloja se kuitenkin aluksi usein herättää.
23.07.13 18:05
22.07.13 21:51
<puolisukeltaja> <jhannine> Oletko ajatellut että se toisen reaktio, kun ilmoitat absolutismistasi, voi johtua myös omasta elekielestäsi. Omalla kohdallani aika harvoin tulee suurempia ihmettelyjä kun olen kertonut etten juo (poislukien shampania ja punaviini), pääasiassa ihmettelijät ovat olleen marginaalinen ryhmä alkoholin suurkuluttajia. Toisaalta tiedän ihmisiä omassa lähipiirissä joille alkoholi on kuin punainen vaate ja sen yleensä huomaa vaivautuneesta elekielestä sekä todella kielteisestä asenteesta alkoholia kohtaan. Lähes jokaisella heistä tai heidän perheessä on ollut alkoholi ongelmia.
22.07.13 19:58
<Haerski2> <ayz> alleviivaa vain tuota pointtia: asenne on se, että alkoholista pitää tykätä ja jos ei tykkää, se ei ole normaalia, vaan pitää olla vähintään joku kamalan traaginen menneisyys taustalla. En tykkää myöskään kaurapuurosta, mutta ei sekään tarkoita, että vanhempani olisivat pahoinpidelleet minua puurokauhalla lapsena. Miksi siis alkoholin kanssa toisin?
22.07.13 19:36
<vilestine> Känniin join itseni vasta täysi-ikäisenä ja kertaakaan ei ole muisti mennyt ryyppyreissulla. 21v siis.. En ymmärrä miten porukka juo ittensä siihen kuntoon että ne pitää kantaa kotiin tai sammuu johonkin. Kai sitä on itellä vaan järkeä enemmän päässä. Lisään vielä edeltäviin argumentteihin (jotka olivat todella hyviä) että krapula-aamun sankari tuntuu olevan se joka oli eniten sekaisin ja teki tyhmimmän jutun.
22.07.13 18:45
<skibaduweinau> olen raitis.
22.07.13 16:07
<WremahThD> <Ässis> Ihminen on mukavuudenhaluinen. Ja fakta on se että päihteitä käytetään, sen kanssa on opittava vain elämään. Sen kieltäminen on kuin taistelisi tuulimyllyjä vastaan.
-1
22.07.13 14:56
<Juntas> Jos mies ei juo eikä polta niin onhan siinä nyt jotakin vikaa. Katsokaa Hitleriä.
22.07.13 14:43
<Ayz> <jhannine> jos sanot olevasi absolutisti niin kyllä, se herättää epäilyksiä. On eri asia olla kohtuukäyttäjä niinkin ettei juo koskaan humalahakuisesti; Absolutisteilla kun tuppaa yleensä olemaan siihen jokin syy. Epäily kääntyy yleensä joko vanhempiesi alkoholismiin ja sen seurauksiin sinun persoonassasi, tai sitten sinun taipumukseesi alkoholismiin tai kykenemättömyyteesi kohtuukäyttää tai toimia alkoholin vaikutuksen alaisena (ie pahoja agressiivisuusongelmia ym). Alkoholi on kuitenkin lähes kaikissa länsimaissa osa seurustelu- ja ravintolakulttuuria, ei edes päihtymistarkoituksessa.
22.07.13 13:40
<Arohana> Mikä siinä on, että jotku näkee tässä asiassa vaan kaksi vaihtoehtoa; sitä on joko absolutisti tai vetää karseet lärvit joka kerta? Ite en edes tykkää olla kaatokännissä, hiprakka taas oikein jees. Mut joo, asiaa kirjottaa. Vähän kipeä tää Suomen alkoholikulttuuri.
22.07.13 13:15
<Juzbezeus> Tässä muutaman viikon ollut ilman alkoholia ja todellakin tuntuu, että raittius on isompi ongelma joillekkin kuin se, että vetää älyttömät perseet. Minulla on ihan hauskaa ilman viinaakin. Suomessa jos joku sanoo, että tänään en juo, mut voin tulla hengaamaan, niin eka kysymys on aina: "miks et juo?" tai "ai oot kuskina vai?"
22.07.13 09:06
<zorlac> Miksi jokainen absolutisti valittaa ettei heitä hyväksytä tai että heitä syrjitään? Jos näin on niin kannattaa miettiä sitä kaveripiiriä uusiksi. Meillä monesti mukana raittiita ja hyvin sulautuvat jengiin vaikka osa juo.
22.07.13 08:02
<limppulimatintti> Siksi pitäiskin 420 blaze it!
22.07.13 07:47
<Glockster> "Mistä saat rahaa, että voit juoda näin paljon alkoholia, kysyin.- Sossulta tietenkin, vastasi Pekka." - Nyt on tämäkin mamu valistettu. Jokohan lopetti toimittajan hommat ja meni sossuun?
-3
22.07.13 00:43
<Ässis> <wremahthd> mutta tarvitseeko rentoutuakseen välttämättä alkoholia tai muita päihteitä? Varmaan jokaisen kannattaisi opetella rentoutumaan selvänäkin joskus.
22.07.13 00:31
<WremahThD> Meillä ei ole paljon laillisia vaihtoehtoja jos haluaa viikonloppuna rentoutua. On pakko vetää teollisuusliuotinta. Toinen vaihtoehto on katsoa vieressä sormi suussa. Suurin osa rikoksista tehdään alkoholin vaikutuksen alaisena koska täällä ei käytetä muuta kuin alkoholia. Kun ottaa huomioon että lähes jokaiselle ei alkoholi sovi, eikä korviketta ole, niin mitä tekevät ne joille alkoholi ei sovi? No eivät ainakaan liity kirjakerhoon.
-1
21.07.13 23:37
<jusa199> No ei Pekka kyl mikään kunnon doku ole jos kerran varaa on kossua juoda.
21.07.13 23:11
<Päärynä> vähäsen ennakkoluulosena avasin linkin, mutta nyt pitää sanoa että oli kyllä aika pirun kovaa tekstiä.
21.07.13 23:09
<tappajafin> kerrankin hyvää asiaa mamulta.
-3
21.07.13 22:56
<Haerski2> <puuskis> ...niin ja vain muslimit saa valittaa muslimien kulttuurista, koska se on heidän kulttuuri... Eiku mitä?
21.07.13 22:56
<Koivunhalko> Puuskis, perus suomalainen putkinäköinen juntti.
21.07.13 22:49
<viiru> Jos nään ton keskustassa joku kerta käyn sanomassa kättäpäivää.
21.07.13 22:19
<Mikael1stClass> Tyyppi puhuu asiaa. Ei siinä mitään, jos tykkää pienissä maisteissa viettää kavereiden kanssa iltaa. Mutta mikä saatana siinä on kun pitää väkisin juoda itsensä sammuksiin, herätä aamulla järkyttävässä olotilassa ja kirota sitä, kun taas meni kaikki rahat viinaan. Joka viikonloppu, tai jos on oikein etevä ja kova niin ympäri viikon.
41
21.07.13 22:17
<Zyy> Hyvin on pistäny sanoiksi.
21.07.13 22:13
<stump> Totta joka sana
16
21.07.13 22:10
<Haerski2> Asiaa puhuu. Kun joku kaveri kertoo, että veti viikonloppuna tajuttomat lärvit, ei muista mitään koko illasta ja heräsi aamulla jostain katuojasta oman oksennuksensa keskeltä, niin suomalaisen kuuluu nauraa jutulle ja heittää joku vastaava stoori omista sekoiluista. Mutta sitten kun kysyttäessä itse kerron, että en juo käytännössä ollenkaan, niin saman tien vaaditaan selitystä ja katsotaan kieroon, että mikähän seko tuokin on. Onko kieroutuneempaa alkoholikulttuuria olemassakaan?
53
21.07.13 21:57
<PenZon> Ihan asiaahan tuo. Veikkaisin että jollain psykologisella tasolla tämä alkoholin huono käyttö johtaa itsensä alkoholin hintatasosta. En tiedä miksi mutta eihän alkoholi ole niin suuri ongelma maissa joissa se on verrattain halpaa. Toki muutamat ryyppäis ittensä hengiltä jos se ois halvempaa mutta niin ne ryyppää nytkin, hitaammin vain.

LÄHETÄ KAVERILLE

Nimesi

Sähköpostiosoitteesi

Syötä kaverisi sähköpostiosoite

ILMOITA ASIATON SISÄLTÖ

Mikäli tämä mediatiedosto on mielestäsi sopimaton tai omistat tekijänoikeudet mediatiedostoon ja haluat sen poistettavaksi, voit lähettää siitä meille ilmoituksen.

Valitse mielestäsi parhaiten kuvaava ilmoitus mediatiedostosta.

Syy

Repost media ID

Lyhyt selvitys

KATEGORIAT

Selaa linkkejä..

MUITA SAMANLAISIA

Paasikivi puhuu englantia

10519 katselukertaa

Paasikivi puhuu enklanttia

3580 katselukertaa

Kommentointiin liittyvät säännöt

  • Pyri kunnioittamaan muita kirjoittajia ja heidän mielipiteitään.
  • Merkitse kommenttisi lähetysvaiheessa off-topiciksi mikäli se ei liity mitenkään itse mediaan.
  • Ylläpidolla on oikeus poistaa kommentti ilman mitään erillistä ilmoitusta.
  • Jylppy-Galleriaan ei hyväksytä poliittisten äärilaitojen riitelyä tai maahanmuuttopolitiikkaan liittyviä medioita tai kommentteja, niillä ei ole mitään viihdearvoa eivätkä ne tästä syystä sovellu Riemurasiaan.
  • Kiihottaminen kansanryhmää vastaan on kiellettyä.
  • Väkivallalla tai millään muullakaan uhkailua ei sallita, kohdistuipa se toiseen kirjoittajaan, julkisuuden henkilöön tai tuntemattomaan ihmiseen. Myöskään muita ei saa kannustaa väkivaltaan tai vainoon.
  • Linkit jotka sisältävät erotiikkaa, väkivaltaa, häiritseviä kuvia tai mainontaa ovat kiellettyjä.
  • Poistamme mainostarkoituksessa laaditut kirjoitukset, olipa mainostettava asia sitten tavara, palvelu, aate tai maailmankatsomus. Puolueen tai uskonnon kiihkeä tuputtaminen voi olla myös mainostamista.
  • Yksityiselämään kuuluvia asioita ei saa julkaista. Tämä tarkoittaa mm. puhelinnumeroita, osoitetietoja ja sähköpostiosoitteita.
  • Toistuva saman asian kommentointi on kiellettyä.
  • Mediaan liittymättömät kommentit, kuten maahanmuuttopoliikka tapahtuu foormilla. Pääset siihen tästä. Sallimme kuitenkin mediaan liittymättömät kirjoitukset tietyissä rajoissa. On myös välillä piristävää kuulla käyttäjien omia hauskoja kokemuksia elämästä.
  • Jatkuvista sääntöjen rikkomisesta ylläpidolla on oikeus antaa käyttäjälle varoitus (7 päivän kirjoitus -ja äänestyskielto) sekä räikeimmissä tapauksissa porttikielto sivustolle tai tunnuksen poisto.
  • Kaikkien näiden sääntöjen jälkeen pyritään pitämään keskustelu kuitenkin rentona.