Quantcast

Sikaliukuhihnalla tapahtuu

Sikaholocausti Suomessa. Ja mitä annetaan rangaistukseks?

Jatka sivustolle painamalla alla olevaa kuvaa:
Sikaliukuhihnalla tapahtuu | Sikaholocausti Suomessa. Ja mitä annetaan rangaistukseks?

Julkaistu: 10.10.2012 20:51

Kommentit: 18 kpl

Tarkastaja: Arab

0 / 5 (4 ääntä)

Sikaliukuhihnalla tapahtuu | Sikaholocausti Suomessa. Ja mitä annetaan rangaistukseks?

Kommentit

15.10.12 14:15
<mattinäsä> Huvittavaa lukee kommentteja kun asioista ei tiedetä selvästi paljoa. Sianlihan hinta polkenut alhaalla jo vuodesta 2007 saakka, tuottajat joutuvat hirveisiin stressitiloihin tuon johdosta ja siinä lienee yksi syy tämänkin surullisen tapahtuman syntymiseen. Tuet eivät ole tuottajien tuloa, ne kaikki menevät kustannuksiin, jotka kohoavat nopeammin kuin tuotteesta saadut tulot. Koettakaa vain kaupunkilaiset kokeilla muutama vuosi 24/7 työtä maatilalla niin huomaatte, millaista se on.
13.10.12 08:02
<D-Style> laggy sie mitään perintönä ois saanu , vaan joutunu ostamaan sen
11.10.12 22:39
<LaggyLuke> Mun vanhemmat olis myös tarjonnu mulle perintönä tuon sikalan, kaikki 120 hehtaaria peltoa ja siis ihan kaiken käytännössä, mutta en ota, koska maatilahommat on niin helvetin vastuullisia, ettei mun pää kestäisi sitä millään.
11.10.12 22:34
<LaggyLuke> Mun vanhemmilla on 800 sian lihasikala. Vastuu niin monen eläimen hyvinvoinnista on vaativaa, ja muuttuvat EU-direktiivit vaativat jatkuvaa niihin sopeutumista. Rahaa jää käteen ihan riittävästi tänä päivänä, koska sikala oli tarpeeksi iso EU-tukien tulon aikaan, mutta pienet tilat eivät pärjää. EU-tukisysteemi suosii isoja, kun pienet elää melkein nollatuloilla.
11.10.12 22:30
<chyde> Se on kyllä hauska kun ihmiset ulisee aina siitä miten paljon tukia maatalousyrittäjät saa ja miten rikkaita ne on eikä ne tee (...)n vertaa. On se silti kumma, että tiloja on koko ajan laskeva määrä ja ne ulisijat ei itse tule vuolemaan kultaa sieltä pellosta samalla kun elukat paskoo timantteja. http://www.youtube.com/watch?v=tg3LYZfBfaI
11.10.12 19:54
<T12J7M6> Täähän sai enemmän satikutia kun väkisin makaajat...
11.10.12 17:10
<Knullare> Bolleny puhuu ihan asiaa, miettikää nyt, miksi niitä sikaloita suomessa lopetetaan, koska niillä menee niin hyvin, että maajussien ei tarvitse tehdä enää töitä, kun ovat tienanneet niin hyvin. Vai mitä bolleny
-2
11.10.12 16:27
<doomchild> Bolleny, tunsitko tapauksen kun "tiedät" taustat? Tukien osuus sikalan tuotoista on noin puolet. Sikatila ei tuota juurikaan voittoa (siksihän niitä lopettaa). Puolet negatiivisesta tuotosta ei ole "niin paljon ettei tartte työstä välittää". Tuskinpa tuo sikalanpitäjä on jaksanut ajatella mitään muutakaan, kun tilanne on noin pahaksi mennyt. Ja tämä ei tarkoita sitä, että hyväksyisin tapauksen, vaan että syyt on vähän muualla kuin liian suurissa maataloustuissa.
11.10.12 12:48
<Bolleny> Jeqra vai että maajussi ei saa hyvin rahaa possuistansa? No sehän onkin erittäin hyvä syy sitten antaa 300 possua kuolla pois kun ei ole varaa olla myymättä niitä kun niistä saa niin vähän eiku miten se nyt menikään. Jeqra, toi maajussi joka ton teki sai niin paljon tukia, että hänen ei edes tarvinnut välittää (...)n vertaa siitä meneekö possut myyntiin vai antaako niiden kuolla pois.
-2
11.10.12 11:53
<doomchild> Bollenyllekin tiedoksi, että tukia maksetaan, koska kauppa ei maksa tuottajalle mitään kuten Jeqrakin sanoi. Kauppa ostaa mieluummin tanskalaista halpaa tehotuotantolihaa kuin suomalaista. Haukka ja D-style täysin oikeilla linjoilla, ja loppujen lopuksi kärsijä ei ole viljelijä vaan ne eläimet.
11.10.12 09:13
<Haukka77> Muistan jonkun radiojutun jossa maanviljelijä kirosi että sian lanta tuottaa paremmin kuin sen liha. Turhan monet maanviljelijät tekee pitkää päivää palkalla jolla kovin moni muu ei persettään nostaisi. Mitä tapahtuu sitten kun niitä hommia yksinään tekevä maanviljelijä palaa loppuun.
11.10.12 07:15
<D-Style> maajussin palkka on sen 3 euroo tunnissa, ja sikaloilla tosiaankaan ei mene tällä hetkellä hyvin!
11.10.12 02:01
<Jeqra> <bolleny> 300 hyvää sikaa meni hukkaan ja samalla possun hinta nousee. Vitun maajussit saa niin paljon rahaa tukien muodossa, että ei tarvi ees välittää omasta työstä.<-- satoja sikaloita on lopettanu sen takia ku suomi ei maksa tukea ja lihasta ei makseta paljoa (...)akaan tuottajalle. Kaupasta ostetusta lihasta menee liki 70% kaupalle, 10% tuottajalle ja loput vaikkapa atrialle tai kenen nimissä niitä sikoja kasvetetaankaan. Oot semmonen perus kaupunkilainen, joka luule että maito tulee kaupasta periaatteella. Nimimerkillä meill oli 900 sikaa
22
11.10.12 01:24
<Bolleny> 300 hyvää sikaa meni hukkaan ja samalla possun hinta nousee. vitun maajussit saa niin paljon rahaa tukien muodossa, että ei tarvi ees välittää omasta työstä.
-6
10.10.12 21:51
<Rotorhead> Mmmm ½ tähteä
10.10.12 20:58
<anus-apina> muluuukku

LÄHETÄ KAVERILLE

Nimesi

Sähköpostiosoitteesi

Syötä kaverisi sähköpostiosoite

ILMOITA ASIATON SISÄLTÖ

Mikäli tämä mediatiedosto on mielestäsi sopimaton tai omistat tekijänoikeudet mediatiedostoon ja haluat sen poistettavaksi, voit lähettää siitä meille ilmoituksen.

Valitse mielestäsi parhaiten kuvaava ilmoitus mediatiedostosta.

Syy

Repost media ID

Lyhyt selvitys

KATEGORIAT

Selaa linkkejä..

MUITA SAMANLAISIA

Puumalassa sattuu ja tapahtuu..

4112 katselukertaa

Viking Linellä tapahtuu

9859 katselukertaa

eläintarhassa tapahtuu

3890 katselukertaa

Amerikassa tapahtuu jälleen

5811 katselukertaa

Kommentointiin liittyvät säännöt

  • Pyri kunnioittamaan muita kirjoittajia ja heidän mielipiteitään.
  • Merkitse kommenttisi lähetysvaiheessa off-topiciksi mikäli se ei liity mitenkään itse mediaan.
  • Ylläpidolla on oikeus poistaa kommentti ilman mitään erillistä ilmoitusta.
  • Jylppy-Galleriaan ei hyväksytä poliittisten äärilaitojen riitelyä tai maahanmuuttopolitiikkaan liittyviä medioita tai kommentteja, niillä ei ole mitään viihdearvoa eivätkä ne tästä syystä sovellu Riemurasiaan.
  • Kiihottaminen kansanryhmää vastaan on kiellettyä.
  • Väkivallalla tai millään muullakaan uhkailua ei sallita, kohdistuipa se toiseen kirjoittajaan, julkisuuden henkilöön tai tuntemattomaan ihmiseen. Myöskään muita ei saa kannustaa väkivaltaan tai vainoon.
  • Linkit jotka sisältävät erotiikkaa, väkivaltaa, häiritseviä kuvia tai mainontaa ovat kiellettyjä.
  • Poistamme mainostarkoituksessa laaditut kirjoitukset, olipa mainostettava asia sitten tavara, palvelu, aate tai maailmankatsomus. Puolueen tai uskonnon kiihkeä tuputtaminen voi olla myös mainostamista.
  • Yksityiselämään kuuluvia asioita ei saa julkaista. Tämä tarkoittaa mm. puhelinnumeroita, osoitetietoja ja sähköpostiosoitteita.
  • Toistuva saman asian kommentointi on kiellettyä.
  • Mediaan liittymättömät kommentit, kuten maahanmuuttopoliikka tapahtuu foormilla. Pääset siihen tästä. Sallimme kuitenkin mediaan liittymättömät kirjoitukset tietyissä rajoissa. On myös välillä piristävää kuulla käyttäjien omia hauskoja kokemuksia elämästä.
  • Jatkuvista sääntöjen rikkomisesta ylläpidolla on oikeus antaa käyttäjälle varoitus (7 päivän kirjoitus -ja äänestyskielto) sekä räikeimmissä tapauksissa porttikielto sivustolle tai tunnuksen poisto.
  • Kaikkien näiden sääntöjen jälkeen pyritään pitämään keskustelu kuitenkin rentona.